X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czy ktoras dawala kleik ryzowy? Tzn tak lyzeczke na sen? Mi polecila znajoma i chyba to wyprobuje. Tylko musze kupic kleik.
    Ja dopiero za 2 miesiące, chcę tak jak zalecają przez 6 mies. karmić tylko moim mlekiem.
    A to taki specjalny kleik dla dzieci? I łyżeczką będziesz podawać?

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczn. Mnie się wydaje że taki kleik jest ok i nic mu nie będzie. Moja kuzynka też już mi kazała podać tak właśnie mała łyżeczkę dziennie. Ale np. Mowila żeby kupy obserwować bo kleik ryzowy może zatykac i czasem bywają problemy z kupa. U jej starszego tak było i lepiej sprawdziła się kaszxke kukurydziana.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sloneczn. Mnie się wydaje że taki kleik jest ok i nic mu nie będzie. Moja kuzynka też już mi kazała podać tak właśnie mała łyżeczkę dziennie. Ale np. Mowila żeby kupy obserwować bo kleik ryzowy może zatykac i czasem bywają problemy z kupa. U jej starszego tak było i lepiej sprawdziła się kaszxke kukurydziana.
    No właśnie znalazłam coś takiego:
    "możesz poważnie zaszkodzić swojemu dziecku - nie będzie dłużej spało po kleiku a może mieć ostre zaparcia i wierz mi na słowo wtedy dopiero się nie wyśpisz...."

LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta lekarka która była na zastępstwo naszego pediatry kazała dawać do butli mleka na noc łyżeczkę kleiku, żeby mu 'dodać kalorii', ale jakoś nie widzę potrzeby dostarczania mu pustych kalorii skoro na dokarmianiu mm juz ładnie przybiera. Balabym się też zatwardzenia, teraz i tak już robi kupę raz na kilka dni, ale z brzuszkiem ok.

A ja przeżyłam chwile grozy rano... Dałam młodemu mm w butli Nuk, drugi dzień jej używamy na zmianę z Medela no i jak go wzięłam na odbicie to tak zwymiotowal ze aż po podłodze bryzgalo :/ Na domiar złego jak poszłam go powycierac to mój kot chyba spróbował tego przetrawionego mleka i tez postanowił się pohaftowac. No mowie Wam, nie wiedziałam od czego zacząć sprzątanie... Zostajemy przy Medeli, będę musiała dokupić większą butelkę, bo z takich zwykłych chyba za szybko mu leci.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna u mnie bylo to samo przy butelce z canpola. Daje w Tommee T. W "2" i jest ok. Przy "1" strasznie sie juz meczyla, była cala mokra albo zasypiala w połowie butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:08

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My dzisiaj mamy w planach basen. Jestem ciekawa jak moje dziecko zareaguje :-)

Od kilku dni Stasiowi poprzesyawialy sie godziny snu nocnego. Wczesniej zadupial ok 21 najpoźniej, teraz 22 najwcześniej. Wstaje tez pozniej bo 7-8 a wcześniej o 6. Od wczoraj też je częściej bo co 2, a nie co 3.

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, kiedyś próbowałam go karmić butelką tommee tipee, to leciało z niej jak z kranu, wystarczyło przechylić, nie trzeba było ciągnąć. Avent natural tak samo :/ Mam jeszcze lovi medical do wypróbowania, ale już się normalnie boję... A najgorsze jest to że tego Nuka mam 3 takie same sztuki, bo dostaliśmy w prezencie. 2 są nie rozpakowane, może spróbuję je sprzedać heh.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no wlasnie chyba malutka lyZeczka dam. Taki specjalny dla dzieci. Znajoma karmila tylko swoim mlekiem i dawala przed 4 mies mala lyzecKe. Moj w nocy chce jesc co 2 h, czasem nawet sie wybudzi wczesniej, czasem 2,5.
    Chyba Fedra komus pisaka o tym.

Wiem Ze kleik podaje sie w szpitalach Zeby dzieci dluzej spaly.

Mowie o malutkiej lyzeczce na poczatek.

A w ogole megg karmila tylko piersia i dr mowil zeby juz dala marchew
    Atakasobiejedna- to niezle. Oby to bylo od butli tylko zwymiotowanie a nie cos innego

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ju druga drzemke zacYnamy ale duzo bylo marudzenia i ppdjadania

Lara!! Wczoraj mi przyszedl mail z bepi o rytmie dnia. Tam bylo napisane zeby odzwyczajac od zasypiania przy cycku i ich metoda ma sen byla taka;
    Uwaga!!

Nakarmic, odlozyc do lozeczka i powiedziec Dobranoc;)

Usmialam sie..

Gosiak, Sue, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej problemow z kupa nie ma. Z 2 -3 dziennie i rzadkie sa.
    Espumisanu tez nie podaje praktycznie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    My ju druga drzemke zacYnamy ale duzo bylo marudzenia i ppdjadania

Lara!! Wczoraj mi przyszedl mail z bepi o rytmie dnia. Tam bylo napisane zeby odzwyczajac od zasypiania przy cycku i ich metoda ma sen byla taka;
    Uwaga!!

Nakarmic, odlozyc do lozeczka i powiedziec Dobranoc;)

Usmialam sie..
    Ha ha ! No świetna metoda !!! ;) Skuteczna przy usypianiu gumowej lalki ;)

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mam pytanie lub Lara, jak wasze dzici trzymaja raczki w bondolino??

Gosiak czy mozesz ktoregos razu jak maz bedzie nosil JanecKe zrobic fote z profilu i mi wyslac?
    Bo czasem mam wraZenie ze sa upchane te raczki i on sie wkurza po jakims czasie.

Pieluche tez kladzieie pod buzie i tak na szelki ? Ja musE bo wszytsko gryzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota.. Ja sie zaczelam zastanawiac, moze ja nie umiem wychowywac? Moze sa dzieci, ktore tak spia?
    Rozumiem starsE ale nie 4 mies!!

A to byl wlasnie mail z okazji ukonczenia 4 mies:))

Mi odkurzacz bardzo pomaga w usypianiu i ciesze sie ze w ogole udalo sie wypracowac sen w dzien..
    Bo na poczatku jak pamietacie moje dzieko nie spalo w ogole:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie książki są takie mądre , że pożal się Boże....tak jak z ciekawości czytałam o usypianiu niemowląt w "Język niemowląt" żeby w ogóle oduczać dziecko nocnego jedzenia i jak się przebudzi to próbować ululac i nie dawać jeść....Najlepiej podać smoczek albo wodę w butli.... Tylko ja się zastanawiam czy ta Pani pisząc tą książkę wie, że są dzieci karmione piersią ? A takie dzieci często mają w głębokim poważaniu smoczek i butlę tak jak moja. A nauczyć dziecko jedzące mm przesypiać cała noc to w wielu przypadków żadna umiejętność bo przeciez dzieci na mm same przesypiaja noce (nie wszytskie - wiadomo ale większośc jednak tak z tego co obserwuję).
    Tak więc te wszystkie książkowe mądrości o kant dupy rozbić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:55

Gosiak, mala_mi1982, Sue, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jak dobrze, że nie miałam czasu tego artykułu przeczytać!

my się bawimy teraz

dziś drzemka o 9 z jedzeniem, pospał ale z cyckiem w buzi do 10.30

nie wiem jak wy, ale ja jakaś senna jestem, pospałabym a tu nic z tego

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spaceruję póki nie pada. Najpierw zrobiłyśmy zakupy i pani w wędliniarni powiedziała, że Janeczka jest najbardziej pogodnym dzieckiem jakie widziała - a widuje mnóstwo dzieci - i że czysta mama ;)

słoneczna 85, Pia Gizela, mala_mi1982, Atakasobiejedna, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, u nas ręce jak w chuście - czyli obie w górze, ew. jedna w górze a jedna wzdłuż tułowia.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Gosiak to ja popatrze jak te raczki tam wysadzic;)
    U nas drzemka druga. Troche podkarmialam bo sie wybudzil.
    Na dwor pojde jak go juz zmecZe. Moze sie uda..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dzień dobry!

My dzisiaj mamy w planach basen. Jestem ciekawa jak moje dziecko zareaguje :-)
    Bietka, to daj znać koniecznie jak było! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy, chodziłyśmy prawie 2h, a moje dziecko się nie obudziło przekroczywszy próg domu - jak nigdy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ