X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj budzili w nocy współpracownicy mojego męża ze Stanów. mieli wspólnie robić coś z serwerami o 5:30, a ci dzwonili najpierw przed 24 o coś zapytać a potem o 3:30 ;P
    Tak to nas Janka nie budzi, dziś niewyspana jestem, zaraz będzie kawa i milky way :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ok Gosiak to ja popatrze jak te raczki tam wysadzic;)
    Zobacz tu: http://www.hoppediz.de/de/bondolino-limitierte-edition.html
    U tego kolesia na plecach ma właśnie rączki w górze a u tego na brzuchu wiszą sobie luźno. To chyba zależy jak dziecku wygodnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Musze nadrobic weekend od piatku.

Nie wiedzialam, ze Keira Knightley byla w ciazy. Urodzila w maju coreczke i teraz social media pokazuja zdjecia, bo sie pokazala w miejscach publicznych miesiac po porodzie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak przestawić z cycka na mm?
    Juz mam dosyć. Mleko nawet mam ale przy każdym karmieniu są takie awantury że wykańcza mnie to pscyhicznie. Moge karmić tylko jak jest półsenny albo senny inaczj nie ma opcji. Wygina sie wrzeszczy..... ehh
    mam butelke nuk ze smoczkiem anatomicznym ale jak na razie sztucznego nie chce. Pluje wszytskim dookoła nie wiem co mam robić.... :-(

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Juz mam dosyć. Mleko nawet mam ale przy każdym karmieniu są takie awantury że wykańcza mnie to pscyhicznie. Moge karmić tylko jak jest półsenny albo senny inaczj nie ma opcji. Wygina sie wrzeszczy..... ehh
    mam butelke nuk ze smoczkiem anatomicznym ale jak na razie sztucznego nie chce. Pluje wszytskim dookoła nie wiem co mam robić.... :-(

A nie ma problemów brzuszkowych? U mnie Tymek się właśnie tak zachowuje przy piersi, jak ma brzydkie kupy, czyli boli go brzuch. U nas to wina kapsułek z wit D.
    Kupa się poprawia, to wraca apetyt.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia. Probowalas innych butelek? Jak dlugo trwa ten okres ze sie rzuca? Moze ma skok? Moja macha nozkami i raczkami tez nieraz przy butli az sie odechciewa karmic....
    A jak rozpoznac problemy brzuszkowe? U nas kupka co 2 dni idzie.. Mala przy niej nie placze jest taka hm gestsza e to pewnie wina mm no i sloiczki...dziecko mi wogole nie placze w zasadzie chyba ze chce na rece ale tego juz nawet nie licze:) bo wrzme i po placzu:) jedynie ta kupka co 2 dni to moze jednak nie norma? Gubie sie juz...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wróciłyśmy, chodziłyśmy prawie 2h, a moje dziecko się nie obudziło przekroczywszy próg domu - jak nigdy ;)
    Piątka! Mój też właśnie śpi w gondoli po spacerze, nie pamiętam kiedy ostatnio się to zdarzyło. Ale nie ryzykuje odgrzewania obiadu, bo pewnie za góra 10 min się obudzi z rykiem ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

A jakie masz mm? Może po prostu nie jest głodny, mój też kilka dni temu jadł dużo mniej, teraz już normalnie, chociaż przy cycku dalej się rzuca i po chwili jest płacz, a w nocy z kolei nie mogę mu cycka z buzi wyciągnąć, bo zaraz znowu szuka. Weź tu zrozum faceta :P Myślę że też zęby mogą być przyczyną, wtedy dziecko lapczywie się przysysa, a po chwili odrywa się z płaczem, u nas tak to wygląda.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak Janeczka fisiuje przy cycu - tzn, że musi sobie odbić. Potrafi się wkurzać, krzyczeć, brać i puszczać. Jak odbiję, zaczyna spokojnie znowu jeść.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

A probowalas oslonek na sutki? Przeciez u mnie bylo to samo. Wrzask i rzucanie sie przy cycku. Od tygodnia uzywam oslonek i problemy z karmieniem zniknely jak reka odjal! Sytuacja odmienila sie wrecz o 180 stopni, bo teraz Luna nie chce przestac ssac i musze podmieniac piers na smoczek.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Fajny art: http://kobieta.wp.pl/kat,26321,title,Sharenting-dzieci-na-pokaz,wid,17646429,wiadomosc.html

Gosiak dobry artykul! Ja mam wrazenie, ze ludzie sa juz calkiem odmozdzeni i w ogole nie mysla samodzielnie, kiedy zamieszczaja po kilkanascie zdjec kazdego dnia :[

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, spał 40 min, nawet się odwazylam zjeść obiad i nastawić pranie.

Ja nie mam fejsbuka, więc nie mam gdzie wrzucać zdjęć :P A tak na poważnie, to uważam że co raz wrzucone do internetu nigdy nie ginie i nie wiem czy mój syn by był w przyszłości zadowolony ze rozpowszechnialam jego fotki ;) Mam konto na picasie i udostępniam albumy tylko najbliższej rodzinie.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak BTW, ma ktoś selfie stick? :P Nie ma kto mi robić zdjęć z młodym i zastanawiam się nad zakupem ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś spadek formy w duecie mama&syn

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka sytuacja trwa od ponad miesiąca....... jak zaciagnie to je ładnie, problem jest z tym zaciagnięirem am wrażenie że jest taki niecierpliwy że weżmie łyk i wrzeszczy że nie leci. Jak był głodny tez nie chciał mm. Najpierw próbowałam humane teraz mam nan juz sama nie wiem co robić

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna spoznione, acz najlepsze zyczenia urodzinowe!
    Ja 17. mialam imieniny i tak mi dzien zlecial, ze nawet sie z wami nie podzielilam wirtualnym ciastkiem. Ale mialam przemila niespodzianke, bo kartka od mojego dziadka przyszla dokladnie na czas!

Co do zabierania dziecka w rozne miejsca i wychodzenia, ja sie wzbranialam przez 3 miesiace. Zabralismy Lune do restauracji pierwszy raz na Dzien Matki (ktory jak moze pamietacie jest w USA prawie 2 tygodnie wczesniej) i spisala sie rewelacyjnie, wiec strach mi minal. Od tamtej pory stopniowo rozszerzam game wyjsc. My oczywiscie nie mamy wyjscia i zycie nas zmusza, takze Luna byla juz np. z tata na przegladzie auta i w supermarkecie kilka razy. W miniony piatek musialam po pracy zrobic zakupy, nie mialam wyjscia, musialam moje dziecko wstawic w foteliku do wozka sklepowego i obkladac ja naookolo produktami spozywczymi. Pod koniec to juz jej prawie nie widzialam, bo tak sie zakupy pietrzyly. Ona zawsze grzecznie sobie siedzi i w koncu usypia. W piatek nie uciela sobie wcale drzemki, ale na koniec juz widzialam mocne zmeczenie, wiec jak wrocilysmy to bylo tylko przewijanie, jedzenie i lulu spac!

Sloneczna gratuluje zabkow!

Sloneczna, Stokrota, ja np. karmie, odkladam i mowie "dobranoc" i Luna idzie spac. Takze sa dzieci, ktore tak potrafia. Jak by nie patrzec ludzie sa rozni i dzieci tez. I to nie jest tak, ze tylko bobasy na mm tak potrafia, bo moja coreczka jest na piersi w 99% i noce przesypia poza sporadycznymi wyjatkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:32

Atakasobiejedna, Gosiak lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas weekend wygladal tak, ze szwagierka w koncu zdecydowala, ze Dzien Ojca zrobimy w sobote, bo pogoda miala byc lepsza niz w niedziele i posiedzimy nad basenem i pogrillujemy. Spakowalam Lunce kostium kapielowy (ma cale 2 :]) i recznik i krem z filtrem. Pogoda byla taka sobie, zachmurzenie bylo wieksze niz zapowiadali, wiec jak slonce wyszlo zza chmur, to bylo bardzo cieplo, a jak sie schowalo i zawial wietrzyk, to gesia skorka! Luny pierwsza proba kapieli w basenie wygladala tak, ze dziadek mial ja trzymac i tylko stopki zamoczyc, ale w chwili gdy caly mokry wzial ja na rece od razu zacza; sie ryk i tyle tego bylo. A chwile potem obsiusiala mamusie. Ja sama nie mialam zapasowych ubran na przebranie, wiec maz sie ze mnie smial jak zalozylam ciuchy jego siostry ;- P
    Mlodsza siostrzenica meza zrobila prezentacje foto slajdow z piosenka w tle dla dziadka i wszyscy mielismy lzy w oczach. Szkoda tylko, ze jednak nikt nie pamietal, ze to byl pierwszy dzien ojca mojego meza :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wygooglowalam "Kiedy dzieci zaczynaja siadac" i czytam, ze pomiedzy 7 a 9 miesiacem. I ze to jest wlasciwy czas na rozszerzanie diety - w okresie miedzy siadaniem a chodzeniem. I to ma duzo sensu dla mnie. Dlatego tym bardziej nie rozumiem czemu obecnie wszyscy sie tak spiesza z tymi sloiczkami i papkami od 4 miesiaca! W piatek zobaczylam w sklepie jakas kaszke ryzowa od "okolo 4 miesiaca". Zerknelam na opakowanie i odstawilam na polke.

Gosiak, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, chyba dlatego, żeby się "wyzwolić" od dziecka przy cycku i liczą na to, że dzieci dłużej pośpią.
    Ja będę czekać min. do skończonego 6-ego miesiąca a może i dłużej, zobaczymy.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam więc za jakieś 3 tyg startujemy. Musze zacząć zgłębiać temat. Zacznę po 6 miesiącu ale na początku to będzie raczej próbowanie, poznawanie smaków niż traktowanie tego jako posiłek.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3119 3120 3121 3122 3123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ