X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troche nadrobilam :)
    U nas chyba ten okryty zla slawa czwarty skok bo maly jest meeega absorbujacy i ja juz rwe wlosy z glowy z bezsilnosci, :p wszystko jest na nie i tesknie za moja standardowa maruda, bo teraz mamy apogeum marudzenia i placzu

Stokrota jak czytam co piszesz o malej to u nas podobny model tez mamy takie okresy i to napewno nie przez glod.

Atakasobie jedna wszystkiego najlepszego i ja tez poki co preferuje siedzenie w domu bo maly wjest mega aktywny i w gosciach nie polezy w wozku czy lezaczku, rece tez sa be, a teraz to juz wogle wszystko be

Pisalyscie o rozszerzaniu diety mnie tez przekonuje blw ale czytalan ze dziecko musi juz byc siedzace i ze na poczatku sa atrakcje typu ostre zakrztuszanie sie wymioty itd i niewiem czy 6 mies to nie bedzie za wczesnie
    Wiec chyba papki na start a pitem blw jak juz bedzie porzadnie siedzial

Bella super chusta, jaka to? Gdzie uczylas sie wiazac? Mi chodzi a chusta po glowie ale tu nie ma doradczyn chustowych kurcze i niewiem czy podolam sama

Zamowilam bondolino :)

Gosiak ja mam ten baby cook ale odkupilam od znajomej za grosze

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi sie wyjscie na basen o ktorych piszecie, maly kocha kapiele, niestety tu nie slyszalam o czyms takim, w wakacje w pl koniecznie pojde, eh jednak zycie za granica to duze ograniczenia, dopiero przy dziecku to widze

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie :P
    U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.
    Asia, Bella się uczyła z internetu wiązać z tego co kojarzę, więc się da :)

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie :P
    U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.

U nas też dziś dzień kompletnie na opak, drzemki pomieszane, spacer o innej porze, ja bez basenu a na obiad pizza....do tego śpiącą chodze po wczorajszym dniu i co chwila pada....u nas też dziwna ta niedziela

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Atakasobiejedna wszystkiego naj z okazji wczorajszych urodzin. Spóźnione ale szczere.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też paskudne pogoda, ja się jakoś fatalnie czuje taką słabą jestem że szok. Ostatnio w ogóle nie mam siły a do tego dziś mnie brzuch bolal. Bo po zupie zjadlam słodkich rogalikow głupia ja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest u na też wszystko na odwrót, dzieć zasnąć nie może, wszystko na odwrót. Jak dobrze, że już bliżej wieczora !

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Co jest u na też wszystko na odwrót, dzieć zasnąć nie może, wszystko na odwrót. Jak dobrze, że już bliżej wieczora !
    Oj tak. Ja myślałam, że wykorzystam kawałek słońca, ubrałam się, wzięłam małą w chustę, wyszłam i po 5 minutach ulewa :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i inne chustujące dziewczyny...potraficie wiązać kangurka ? Ja dwa razy próbowałam i lipa :/ A kangurek na ciepłe dni troche bardziej przewiewny niż kieszonka. Bo o plecak to nawet nie pytam....To wrzucanie na plecy mnie przeraża ;) Za nic bym nie potrafiła.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się też wybraliśmy bo już dłuższą chwilę nie padało, przeszliśmy 15m i się rozpadało.

Teraz dziecko wykąpane, karmię :) Może pójdzie spać ;)

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    U nas też paskudne pogoda, ja się jakoś fatalnie czuje taką słabą jestem że szok. Ostatnio w ogóle nie mam siły a do tego dziś mnie brzuch bolal. Bo po zupie zjadlam słodkich rogalikow głupia ja.
    Też mam słabe dni. W głowie mi się kręci czasami i w ogóle śnięta jestem.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, u nas ten status: karmię ;) a młoda odpływa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota mnie doradczyni mówiła, że nasze dzieci na tę chwilę za duże już do kangurka, ale co mówią inni posłucham!

Plecaka też się boję :D że mi wypadnie i nie złapię, z dzieckiem z przodu bezpieczniej się czuję.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża ;) u Ciebie tez tak jest ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, ja nie umiem, tzn. nigdy się nawet nie przymierzałam. Ale doradca mi powiedziała, że jak już kieszonkę opanuję, to potem mogę się śmiało sama nauczyć kangurka.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też już przysypia, no zobaczymy czy zaśnie szybciej :)

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Stokrota mnie doradczyni mówiła, że nasze dzieci na tę chwilę za duże już do kangurka, ale co mówią inni posłucham!

Plecaka też się boję :D że mi wypadnie i nie złapię, z dzieckiem z przodu bezpieczniej się czuję.
    A to mi się wydawało, że z kieszzonki szybciej dzieci wyrastają niż z kangurka.....ale nie znam się. Muszę się wywiedzieć coś na ten temat :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mam to samo! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża ;) u Ciebie tez tak jest ?
    My na razie nie zanurzamy się. Dzieci plywaja przodem do mamy, tylem do mamy - plyna do zabawki, sa polewane woda z konewki i od razu mama sie smieje i caluje, troche juz plywamy na pleckach, spiewamy piosenki, chlapiemy woda, dzisiaj bylo przygotowanie do zanurzen. Jedna dziewczynka sie zanurzala 7 miesieczna - ale dosłownie na moment i sama buzke.
    Poczytaj sobie tutaj: http://naszedziecko.com.pl/szkola/
    I to:
    A oto najważniejsze cele i zadania, jakie stawiamy w pierwszym etapie uczęszczania na zajęcia (niemowlęta 2-6 m-cy – 6-12 m-cy):

oswojenie dziecka do nowego otoczenia i środowiska, jakim jest hala basenowa i nowe towarzystwo
    oswojenie dziecka z wodą, pierwsze ruchy w wodzie (wykorzystanie odruchowych ruchów nóżek)
    leżenie na brzuszku i plecach (praca wszystkich grup mięśniowych) – woda stymuluje ruch
    oswojenie twarzy dziecka z wodą (polewanie twarzy)
    pierwsze zanurzenia pod wodę i pierwsze zdjęcia rodzinne pod wodą
    Cele kolejnego etapu to (bobasy powyżej 12 m-ca życia):

umiejętność wstrzymania oddechu pod wodą na ok. 5 sek.
    samodzielne przepłynięcie od jednego rodzica do drugiego pod wodą (odl. 0,5-1,5 m)
    umiejętność samodzielnego wślizgu do wody z brzegu basenu
    umiejętność samodzielnego wyjścia na brzeg basenu
    skoki do wody na nogi z niskiego brzegu (dzieci potrafiące chodzić)
    Wszystkie te cele i zadania mają jeden przewodni – wdrożyć dzieci do samo ratownictwa w wieku, gdy jeszcze nie można prowadzić tej właściwej nauki pływania.

Jakich metod i środków stosujemy na naszych zajęciach?

Przede wszystkim metodę zabawową i zabawowo-naśladowczą. Jest to najprzystępniejsza i najlepiej sprawdzająca się metoda dla niemowląt i dzieci młodszych. Stosujemy też odpowiednie pomoce dydaktyczne /zdjęcie zabawek/, śpiewamy i tańczymy w wodzie. W ten sposób uczymy oglądając uśmiechnięte buzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh zazdroszczę tego basenu, u nas niestety odpada ze względu na ropiejace oczy, a nawet mój znajomy prowadzi takie zajęcia i to jakieś 10 min autem od naszego domu... Mam nadzieję że w końcu się odetkaja te kanaliki i będziemy mogli iść :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3116 3117 3118 3119 3120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ