X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troche nadrobilam :)
    U nas chyba ten okryty zla slawa czwarty skok bo maly jest meeega absorbujacy i ja juz rwe wlosy z glowy z bezsilnosci, :p wszystko jest na nie i tesknie za moja standardowa maruda, bo teraz mamy apogeum marudzenia i placzu

Stokrota jak czytam co piszesz o malej to u nas podobny model tez mamy takie okresy i to napewno nie przez glod.

Atakasobie jedna wszystkiego najlepszego i ja tez poki co preferuje siedzenie w domu bo maly wjest mega aktywny i w gosciach nie polezy w wozku czy lezaczku, rece tez sa be, a teraz to juz wogle wszystko be

Pisalyscie o rozszerzaniu diety mnie tez przekonuje blw ale czytalan ze dziecko musi juz byc siedzace i ze na poczatku sa atrakcje typu ostre zakrztuszanie sie wymioty itd i niewiem czy 6 mies to nie bedzie za wczesnie
    Wiec chyba papki na start a pitem blw jak juz bedzie porzadnie siedzial

Bella super chusta, jaka to? Gdzie uczylas sie wiazac? Mi chodzi a chusta po glowie ale tu nie ma doradczyn chustowych kurcze i niewiem czy podolam sama

Zamowilam bondolino :)

Gosiak ja mam ten baby cook ale odkupilam od znajomej za grosze

Gosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi sie wyjscie na basen o ktorych piszecie, maly kocha kapiele, niestety tu nie slyszalam o czyms takim, w wakacje w pl koniecznie pojde, eh jednak zycie za granica to duze ograniczenia, dopiero przy dziecku to widze

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie :P
    U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.
    Asia, Bella się uczyła z internetu wiązać z tego co kojarzę, więc się da :)

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie :P
    U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.

U nas też dziś dzień kompletnie na opak, drzemki pomieszane, spacer o innej porze, ja bez basenu a na obiad pizza....do tego śpiącą chodze po wczorajszym dniu i co chwila pada....u nas też dziwna ta niedziela

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Atakasobiejedna wszystkiego naj z okazji wczorajszych urodzin. Spóźnione ale szczere.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też paskudne pogoda, ja się jakoś fatalnie czuje taką słabą jestem że szok. Ostatnio w ogóle nie mam siły a do tego dziś mnie brzuch bolal. Bo po zupie zjadlam słodkich rogalikow głupia ja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest u na też wszystko na odwrót, dzieć zasnąć nie może, wszystko na odwrót. Jak dobrze, że już bliżej wieczora !

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Co jest u na też wszystko na odwrót, dzieć zasnąć nie może, wszystko na odwrót. Jak dobrze, że już bliżej wieczora !
    Oj tak. Ja myślałam, że wykorzystam kawałek słońca, ubrałam się, wzięłam małą w chustę, wyszłam i po 5 minutach ulewa :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i inne chustujące dziewczyny...potraficie wiązać kangurka ? Ja dwa razy próbowałam i lipa :/ A kangurek na ciepłe dni troche bardziej przewiewny niż kieszonka. Bo o plecak to nawet nie pytam....To wrzucanie na plecy mnie przeraża ;) Za nic bym nie potrafiła.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się też wybraliśmy bo już dłuższą chwilę nie padało, przeszliśmy 15m i się rozpadało.

Teraz dziecko wykąpane, karmię :) Może pójdzie spać ;)

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    U nas też paskudne pogoda, ja się jakoś fatalnie czuje taką słabą jestem że szok. Ostatnio w ogóle nie mam siły a do tego dziś mnie brzuch bolal. Bo po zupie zjadlam słodkich rogalikow głupia ja.
    Też mam słabe dni. W głowie mi się kręci czasami i w ogóle śnięta jestem.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, u nas ten status: karmię ;) a młoda odpływa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota mnie doradczyni mówiła, że nasze dzieci na tę chwilę za duże już do kangurka, ale co mówią inni posłucham!

Plecaka też się boję :D że mi wypadnie i nie złapię, z dzieckiem z przodu bezpieczniej się czuję.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża ;) u Ciebie tez tak jest ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, ja nie umiem, tzn. nigdy się nawet nie przymierzałam. Ale doradca mi powiedziała, że jak już kieszonkę opanuję, to potem mogę się śmiało sama nauczyć kangurka.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też już przysypia, no zobaczymy czy zaśnie szybciej :)

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Stokrota mnie doradczyni mówiła, że nasze dzieci na tę chwilę za duże już do kangurka, ale co mówią inni posłucham!

Plecaka też się boję :D że mi wypadnie i nie złapię, z dzieckiem z przodu bezpieczniej się czuję.
    A to mi się wydawało, że z kieszzonki szybciej dzieci wyrastają niż z kangurka.....ale nie znam się. Muszę się wywiedzieć coś na ten temat :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mam to samo! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża ;) u Ciebie tez tak jest ?
    My na razie nie zanurzamy się. Dzieci plywaja przodem do mamy, tylem do mamy - plyna do zabawki, sa polewane woda z konewki i od razu mama sie smieje i caluje, troche juz plywamy na pleckach, spiewamy piosenki, chlapiemy woda, dzisiaj bylo przygotowanie do zanurzen. Jedna dziewczynka sie zanurzala 7 miesieczna - ale dosłownie na moment i sama buzke.
    Poczytaj sobie tutaj: http://naszedziecko.com.pl/szkola/
    I to:
    A oto najważniejsze cele i zadania, jakie stawiamy w pierwszym etapie uczęszczania na zajęcia (niemowlęta 2-6 m-cy – 6-12 m-cy):

oswojenie dziecka do nowego otoczenia i środowiska, jakim jest hala basenowa i nowe towarzystwo
    oswojenie dziecka z wodą, pierwsze ruchy w wodzie (wykorzystanie odruchowych ruchów nóżek)
    leżenie na brzuszku i plecach (praca wszystkich grup mięśniowych) – woda stymuluje ruch
    oswojenie twarzy dziecka z wodą (polewanie twarzy)
    pierwsze zanurzenia pod wodę i pierwsze zdjęcia rodzinne pod wodą
    Cele kolejnego etapu to (bobasy powyżej 12 m-ca życia):

umiejętność wstrzymania oddechu pod wodą na ok. 5 sek.
    samodzielne przepłynięcie od jednego rodzica do drugiego pod wodą (odl. 0,5-1,5 m)
    umiejętność samodzielnego wślizgu do wody z brzegu basenu
    umiejętność samodzielnego wyjścia na brzeg basenu
    skoki do wody na nogi z niskiego brzegu (dzieci potrafiące chodzić)
    Wszystkie te cele i zadania mają jeden przewodni – wdrożyć dzieci do samo ratownictwa w wieku, gdy jeszcze nie można prowadzić tej właściwej nauki pływania.

Jakich metod i środków stosujemy na naszych zajęciach?

Przede wszystkim metodę zabawową i zabawowo-naśladowczą. Jest to najprzystępniejsza i najlepiej sprawdzająca się metoda dla niemowląt i dzieci młodszych. Stosujemy też odpowiednie pomoce dydaktyczne /zdjęcie zabawek/, śpiewamy i tańczymy w wodzie. W ten sposób uczymy oglądając uśmiechnięte buzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh zazdroszczę tego basenu, u nas niestety odpada ze względu na ropiejace oczy, a nawet mój znajomy prowadzi takie zajęcia i to jakieś 10 min autem od naszego domu... Mam nadzieję że w końcu się odetkaja te kanaliki i będziemy mogli iść :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3116 3117 3118 3119 3120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ