Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej troche nadrobilam
U nas chyba ten okryty zla slawa czwarty skok bo maly jest meeega absorbujacy i ja juz rwe wlosy z glowy z bezsilnosci, :p wszystko jest na nie i tesknie za moja standardowa maruda, bo teraz mamy apogeum marudzenia i placzu
Stokrota jak czytam co piszesz o malej to u nas podobny model tez mamy takie okresy i to napewno nie przez glod.
Atakasobie jedna wszystkiego najlepszego i ja tez poki co preferuje siedzenie w domu bo maly wjest mega aktywny i w gosciach nie polezy w wozku czy lezaczku, rece tez sa be, a teraz to juz wogle wszystko be
Pisalyscie o rozszerzaniu diety mnie tez przekonuje blw ale czytalan ze dziecko musi juz byc siedzace i ze na poczatku sa atrakcje typu ostre zakrztuszanie sie wymioty itd i niewiem czy 6 mies to nie bedzie za wczesnie
Wiec chyba papki na start a pitem blw jak juz bedzie porzadnie siedzial
Bella super chusta, jaka to? Gdzie uczylas sie wiazac? Mi chodzi a chusta po glowie ale tu nie ma doradczyn chustowych kurcze i niewiem czy podolam sama
Zamowilam bondolino
Gosiak ja mam ten baby cook ale odkupilam od znajomej za groszeGosiak, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie
U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.
Asia, Bella się uczyła z internetu wiązać z tego co kojarzę, więc się daasia888 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:U nas dzisiaj cały plan dnia wziął w łeb, jakaś dziwna ta niedziela. Ale mamy wszystkie rzeczy, które zostawiłam w Aquaparku i zjedliśmy "obiad" w Macdonaldzie
U nas czarno, jedno oberwanie chmury już było.
U nas też dziś dzień kompletnie na opak, drzemki pomieszane, spacer o innej porze, ja bez basenu a na obiad pizza....do tego śpiącą chodze po wczorajszym dniu i co chwila pada....u nas też dziwna ta niedziela"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Pia Gizela wrote:Co jest u na też wszystko na odwrót, dzieć zasnąć nie może, wszystko na odwrót. Jak dobrze, że już bliżej wieczora !
-
Gosiak i inne chustujące dziewczyny...potraficie wiązać kangurka ? Ja dwa razy próbowałam i lipa
A kangurek na ciepłe dni troche bardziej przewiewny niż kieszonka. Bo o plecak to nawet nie pytam....To wrzucanie na plecy mnie przeraża
Za nic bym nie potrafiła.
-
Lara 82 wrote:U nas też paskudne pogoda, ja się jakoś fatalnie czuje taką słabą jestem że szok. Ostatnio w ogóle nie mam siły a do tego dziś mnie brzuch bolal. Bo po zupie zjadlam słodkich rogalikow głupia ja.
-
Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża
u Ciebie tez tak jest ?
-
Pia Gizela wrote:Stokrota mnie doradczyni mówiła, że nasze dzieci na tę chwilę za duże już do kangurka, ale co mówią inni posłucham!
Plecaka też się bojęże mi wypadnie i nie złapię, z dzieckiem z przodu bezpieczniej się czuję.
-
Stokrota :) wrote:Gosiak odnośnie tego basenu z maluchami powiedz mi czy tam jest tak , że dziecko się daje pod wodę czasem całe ? Mi ktoś kiedys opowiadał , że z takim maluchem odrazu kucali w wodzie i dziecko całkiem pod wodą było i duzo takich ćwiczeń było. A mnie to przeraża
u Ciebie tez tak jest ?
Poczytaj sobie tutaj: http://naszedziecko.com.pl/szkola/
I to:
A oto najważniejsze cele i zadania, jakie stawiamy w pierwszym etapie uczęszczania na zajęcia (niemowlęta 2-6 m-cy – 6-12 m-cy):
oswojenie dziecka do nowego otoczenia i środowiska, jakim jest hala basenowa i nowe towarzystwo
oswojenie dziecka z wodą, pierwsze ruchy w wodzie (wykorzystanie odruchowych ruchów nóżek)
leżenie na brzuszku i plecach (praca wszystkich grup mięśniowych) – woda stymuluje ruch
oswojenie twarzy dziecka z wodą (polewanie twarzy)
pierwsze zanurzenia pod wodę i pierwsze zdjęcia rodzinne pod wodą
Cele kolejnego etapu to (bobasy powyżej 12 m-ca życia):
umiejętność wstrzymania oddechu pod wodą na ok. 5 sek.
samodzielne przepłynięcie od jednego rodzica do drugiego pod wodą (odl. 0,5-1,5 m)
umiejętność samodzielnego wślizgu do wody z brzegu basenu
umiejętność samodzielnego wyjścia na brzeg basenu
skoki do wody na nogi z niskiego brzegu (dzieci potrafiące chodzić)
Wszystkie te cele i zadania mają jeden przewodni – wdrożyć dzieci do samo ratownictwa w wieku, gdy jeszcze nie można prowadzić tej właściwej nauki pływania.
Jakich metod i środków stosujemy na naszych zajęciach?
Przede wszystkim metodę zabawową i zabawowo-naśladowczą. Jest to najprzystępniejsza i najlepiej sprawdzająca się metoda dla niemowląt i dzieci młodszych. Stosujemy też odpowiednie pomoce dydaktyczne /zdjęcie zabawek/, śpiewamy i tańczymy w wodzie. W ten sposób uczymy oglądając uśmiechnięte buzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 19:59
-
Eh zazdroszczę tego basenu, u nas niestety odpada ze względu na ropiejace oczy, a nawet mój znajomy prowadzi takie zajęcia i to jakieś 10 min autem od naszego domu... Mam nadzieję że w końcu się odetkaja te kanaliki i będziemy mogli iść