X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy i dziewczyny, które mają dużo urządzeń w kuchni - myślicie, że to jest faktycznie takie cudowne urządzenie?
    http://dziecisawazne.pl/nie-wmawiaj-sobie-ze-nie-umiesz-gotowac-sprobuj-babycook/
    Bo ja mam mieszane uczucia i sama nie wiem...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i fajne urządzenie, ale 500 zł? Jakby kosztowało o połowę mniej to bym się mogła zastanowić ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Może i fajne urządzenie, ale 500 zł? Jakby kosztowało o połowę mniej to bym się mogła zastanowić ;)
    No właśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gadżet, piękny, ale gadżet ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Doświadczone mamy i dziewczyny, które mają dużo urządzeń w kuchni - myślicie, że to jest faktycznie takie cudowne urządzenie?
    http://dziecisawazne.pl/nie-wmawiaj-sobie-ze-nie-umiesz-gotowac-sprobuj-babycook/
    Bo ja mam mieszane uczucia i sama nie wiem...

Mi chyba jednak wystarczy szybkowar i podgrzewacz, bo nie sadze żeby była jakas różnica w czasie gotowania zupki w tym babycook a w szybkowarze czy nawet garnku do gotowania na parze, trochę przesada że obranie jednej marchewki i ziemniaczana zajmuje tyle czasu ..... A przypalic obiad owszem mogłaby jak mała miała 1-3 MC i potrafiła 2-3 ciągiem wisieć na cycku, a jak będzie miała te pół roku to spokojnie znajdę chwilę na obiad dla niej....a zresztą mam zamiar gotować to samo i dla siebie będzie choć zdrowo, zobaczymy jak w praktyce będzie.....póki co nie zdecyduje się na zakup

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps czy Waszym dzieciom zdarzyło się np podczas karmienia czy trzymania na rękach, czy w nocy spocenie główki ...moja czasem dosłownie w minutę zalewa się potem :-\ muszę zapytać pediatrę jak będę za tydzien na szczepieniu

- czy Wasze dzieci też maja długie fazy "gadania" moja potrafi się produkować ciągiem i 40min nieraz dość głośno krzycząc.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:51

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela no właśnie u mnie z 3 tyg temu przyszedł taki moment że zaczął się picic i jak ostro ciągnie to cały mokry

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś zasnął IDE spać bo mi dziś głowę przerwie tak mnie boli dziś.
    Miłej nocki

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moj czasem jak je to sie spoci, nawet dzis tak mial. Wydaje mi sie to normalne. Nasze cieplo, dziecka cieplo, ssanie, mleczko moze tez rozgrzewa.

Moj raczej malo gada. A najlepiej jak my do niego gadamy to wtedy odpowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:59

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Kurde gdyby moja choć smoczka chciała wziąć do buzi to było by łatwiej....a wczoraj kupiłam pięćdziesiątego chyba i co ???? I rekord w pluciu smoczkiem na odleglość pokonany :/ Sue zdradź jak się wypracowuje takie długie drzemki....4 h w ciagu dnia....wow.....miała bym błysk w domu i obiad codziennie. A jeszcze może i bym sobie z książką przysiadła. Marzę o czymś takim :) A jak Tomasz budzi się w nocy?

Stokrota, pracowałam trochę nad tymi regularnymi drzemkami. Tomek potrzebuje regeneracji, bez drzemki jest marudny jak nie wiem co.
    Tomek zasypia ok 19:30-20:00, potem o 24 go biorę na karmienie, no i budzi się 4,6 (tu jest czas na kupę) i o 7 zasypia i śpi do 9 ;)

Nadrabiam Was właśnie ;)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Atakasobiejedna, Janeczka należy do towarzyskich dzieci, uśmiecha się do sprzedawczyń, do sąsiadów, do naszych znajomych jak z nią jedziemy na grilla np, w pracy u mnie uśmiech od ucha do ucha miała, ale już na widok mojej teściowej robi podkówkę i płacze :P

Gosiak, jedyną osobą, do której mój syn się nie uśmiecha, jest moja teściowa!! Od razu robi albo podkówkę, albo patrzy na nią tak z byka :)

Gosiak, Atakasobiejedna, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ale cisza wszyscy śpią! U nas od 6 życie się toczy :)

Plan na dziś o ile syn będzie spał, bo mąż jak zwykle znalazł sobie milion prac domowych, a obiecywał co innego. Trudno.

- obiady dwa
    - ciasto jedno
    - odkurzanie raz
    - pranie dwa
    - spacer jeden albo dwa :)

słoneczna 85, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice przysłali mi z rana cytat, którym się z Wami podzielę:
    Jeżeli się śmieje dziecko, śmieje się cały świat - Janusz Korczak
    Miłego dnia! :)

Lara 82, słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Atakasobiejedna, mala_mi1982, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi mężczyźni jeszcze spią. Jeden chrapie drugi sapie, bo je ;-) a ja się cieszę, że chociażdo tej pory moglam spać :-)

Mąż juz oficjalnie zaczął urlop :-) będzie z nami cale 27 dni roboczych :-D

Dziś jrdxiemy na wieś korzystac z jej uroków : świeżego wiejskiego powietrza i jedzenia :-)

Lara 82, słoneczna 85, Gosiak, Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry

Dobrze że ból głowy przeszedł i mam nadzieję nie wróci, bo mam troszkę do zrobienia.
    A moje dziecko coś nie może zasnac dziś.

Marcela mój ma takie fazy gadania, że jak się rozkreci to ciężko go uspokoic. Wczoraj gadał przez sen. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz w nocy wstal o sie chcial bawic prawie 3 h..
    Ja przeziebiona tonledwo zylam i maz sie bawil a ja leZalam.

Dzis mamy gosci popoludniu wiec troche sprzatana nas czeka.

U nas katar nadal i u mnie tez..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiady zrobione! Nawet 3 :P Czas na ciasto!

Gosiak, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Obiady zrobione! Nawet 3 :P Czas na ciasto!
    Ekspresowo! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, jedyną osobą, do której mój syn się nie uśmiecha, jest moja teściowa!! Od razu robi albo podkówkę, albo patrzy na nią tak z byka :)
    U nas było najpierw biadolenie, że dziecko wcale babci nie zna i to dlatego. A na dziadka uśmiech od ucha do ucha. Więc stwierdziła, że dziadek tak do mojego M. podobny i dlatego dziecko się śmieje. Nie skomentowaliśmy. Ale jak za drugim, trzecim razem usłyszałam od teścia: musicie z nią do ludzi wychodzić, bo tylko Was widzi i się innych boi i będzie dzikuskiem, to już odpowiedziałam, że wychodzimy często i się obcych nie boi ;>

Atakasobiejedna, Sue, przedszkolanka:), przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie zabawki edukacyjne znacie i polecacie oprócz szczeniaczka uczniaczka i garnuszka na klocuszek.
    Mój M. wczoraj dłużej niż zwykle zajmował się małą w domu (bez spaceru) i stwierdził, że ona jest już taka mądra i tyle rozumie, że chyba za mało rozwijające zabawki :P
    Faktycznie jak się do niej mówi: a gdzie jest Myszka? To zawsze patrzy na drapak do góry - tam gdzie najczęściej leży Myszka. Jak jej mówię, że tata idzie, to się cała cieszy i patrzy na drzwi, itp...
    Może coś polecicie fajnego?

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3111 3112 3113 3114 3115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ