Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Doświadczone mamy i dziewczyny, które mają dużo urządzeń w kuchni - myślicie, że to jest faktycznie takie cudowne urządzenie?
http://dziecisawazne.pl/nie-wmawiaj-sobie-ze-nie-umiesz-gotowac-sprobuj-babycook/
Bo ja mam mieszane uczucia i sama nie wiem... -
Gosiak wrote:Doświadczone mamy i dziewczyny, które mają dużo urządzeń w kuchni - myślicie, że to jest faktycznie takie cudowne urządzenie?
http://dziecisawazne.pl/nie-wmawiaj-sobie-ze-nie-umiesz-gotowac-sprobuj-babycook/
Bo ja mam mieszane uczucia i sama nie wiem...
Mi chyba jednak wystarczy szybkowar i podgrzewacz, bo nie sadze żeby była jakas różnica w czasie gotowania zupki w tym babycook a w szybkowarze czy nawet garnku do gotowania na parze, trochę przesada że obranie jednej marchewki i ziemniaczana zajmuje tyle czasu ..... A przypalic obiad owszem mogłaby jak mała miała 1-3 MC i potrafiła 2-3 ciągiem wisieć na cycku, a jak będzie miała te pół roku to spokojnie znajdę chwilę na obiad dla niej....a zresztą mam zamiar gotować to samo i dla siebie będzie choć zdrowo, zobaczymy jak w praktyce będzie.....póki co nie zdecyduje się na zakupGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ps czy Waszym dzieciom zdarzyło się np podczas karmienia czy trzymania na rękach, czy w nocy spocenie główki ...moja czasem dosłownie w minutę zalewa się potem
muszę zapytać pediatrę jak będę za tydzien na szczepieniu
- czy Wasze dzieci też maja długie fazy "gadania" moja potrafi się produkować ciągiem i 40min nieraz dość głośno krzycząc.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:51
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Tak moj czasem jak je to sie spoci, nawet dzis tak mial. Wydaje mi sie to normalne. Nasze cieplo, dziecka cieplo, ssanie, mleczko moze tez rozgrzewa.
Moj raczej malo gada. A najlepiej jak my do niego gadamy to wtedy odpowiada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:59
-
Stokrota :) wrote:Kurde gdyby moja choć smoczka chciała wziąć do buzi to było by łatwiej....a wczoraj kupiłam pięćdziesiątego chyba i co ???? I rekord w pluciu smoczkiem na odleglość pokonany
Sue zdradź jak się wypracowuje takie długie drzemki....4 h w ciagu dnia....wow.....miała bym błysk w domu i obiad codziennie. A jeszcze może i bym sobie z książką przysiadła. Marzę o czymś takim
A jak Tomasz budzi się w nocy?
Stokrota, pracowałam trochę nad tymi regularnymi drzemkami. Tomek potrzebuje regeneracji, bez drzemki jest marudny jak nie wiem co.
Tomek zasypia ok 19:30-20:00, potem o 24 go biorę na karmienie, no i budzi się 4,6 (tu jest czas na kupę) i o 7 zasypia i śpi do 9
Nadrabiam Was właśnieStokrota :) lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Atakasobiejedna, Janeczka należy do towarzyskich dzieci, uśmiecha się do sprzedawczyń, do sąsiadów, do naszych znajomych jak z nią jedziemy na grilla np, w pracy u mnie uśmiech od ucha do ucha miała, ale już na widok mojej teściowej robi podkówkę i płacze
Gosiak, jedyną osobą, do której mój syn się nie uśmiecha, jest moja teściowa!! Od razu robi albo podkówkę, albo patrzy na nią tak z bykaGosiak, Atakasobiejedna, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ale cisza wszyscy śpią! U nas od 6 życie się toczy
Plan na dziś o ile syn będzie spał, bo mąż jak zwykle znalazł sobie milion prac domowych, a obiecywał co innego. Trudno.
- obiady dwa
- ciasto jedno
- odkurzanie raz
- pranie dwa
- spacer jeden albo dwa
słoneczna 85, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość
-
Moi rodzice przysłali mi z rana cytat, którym się z Wami podzielę:
Jeżeli się śmieje dziecko, śmieje się cały świat - Janusz Korczak
Miłego dnia!Lara 82, słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Atakasobiejedna, mala_mi1982, Sue lubią tę wiadomość
-
Moi mężczyźni jeszcze spią. Jeden chrapie drugi sapie, bo je
a ja się cieszę, że chociażdo tej pory moglam spać
Mąż juz oficjalnie zaczął urlopbędzie z nami cale 27 dni roboczych
Dziś jrdxiemy na wieś korzystac z jej uroków : świeżego wiejskiego powietrza i jedzenia
Lara 82, słoneczna 85, Gosiak, Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Gosiak, jedyną osobą, do której mój syn się nie uśmiecha, jest moja teściowa!! Od razu robi albo podkówkę, albo patrzy na nią tak z byka
Atakasobiejedna, Sue, przedszkolanka:), przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie zabawki edukacyjne znacie i polecacie oprócz szczeniaczka uczniaczka i garnuszka na klocuszek.
Mój M. wczoraj dłużej niż zwykle zajmował się małą w domu (bez spaceru) i stwierdził, że ona jest już taka mądra i tyle rozumie, że chyba za mało rozwijające zabawki
Faktycznie jak się do niej mówi: a gdzie jest Myszka? To zawsze patrzy na drapak do góry - tam gdzie najczęściej leży Myszka. Jak jej mówię, że tata idzie, to się cała cieszy i patrzy na drzwi, itp...
Może coś polecicie fajnego?mala_mi1982 lubi tę wiadomość