Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej marcela! dobrze, że już dobrze!

a ja z innym pytaniem :)
    jakie macie leżaczki-bujaczki? polecacie? odradzacie?

potrzebuję czegoś lekkiego przenośnego, co będzie kursowało podłoga-stół-blat kuchnia-salon itp.

mam tiny love, ale on jest ciężki i masywny

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dużo zdrówka !!!!

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie Pia...ja też mam spadek formy od ok tygodnia. Brakuje mi energii,jestem niewyspana cały czas, w ogóle jakoś ciężko mi się oddycha i nie mam humoru. I teraz jeszcze te upaly....nienawidzę takich upałów. 30-34 stopnie to już dla mnie przegięcie :/

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zjeść coś slodkiego !!!! Tak !!!! dzisiaj jeszcze nie jadlam ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to zdrowia dla dzidzi.

Boze to moment i zaraz cos sie dzieje.

Ja pocwiczylam i ide spac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, jutro Ci zrobie i wyslec zdjecie mojego bujaczka nr 2:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm jak tak was czytam to zaczynam wątpic w swoje dziecko. Mój mały nie przewraca sie świadomie z brzuszka na plecki - raczej przypadkiem jak straci równowage albo jak się za mocno odchyli. Zdarza sie to dość rzadko. Nie rechocze na głos - chociaz próbuje sie śmiac - jest to raczej bezgłośne. Ostatnio co prawda zaczyna chwytac delikatni kolanka i zaczyna interesowac sie stopami. Jak podam mu palce to podciaga sie i coraz czesciej udaje sie usiąśc... ehhh niby wiem, że każde dziecko rozwija sę we wlasnym tempie (chłopcy podobno troche później niż dziewczynki) ale nie ukrywam, żę sie martwię :-(

Wczoraj dostałam okres.... koszmar..... a już zdązyłam zapomnieć jakie to nieprzyjemne......

Własnie przymierzam sie do kupna nosidełka tylko nie wiem które wybrac. mysle o manduca.... co sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki bujaczek http://akpolbaby.pl/pl/lezaczki/3356-lezaczek-zabka-18-kg-bright-starts-074451601277.html i jestem zadowolona :-)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja mam taki bujaczek http://akpolbaby.pl/pl/lezaczki/3356-lezaczek-zabka-18-kg-bright-starts-074451601277.html i jestem zadowolona :-)

Powiedzcie mi, ze ta cena to zart!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy gorączkę, młody zaspał na karmienie :-(
    Sprawdzała w pupie, oczywiście się zesral. Ma 38,5 dalam czopek w dupcie no i teraz chyba nie zasne. Boje się.
    Mis zjadł cyca i śpi. Sprawdze teraz o 6 rano. Zmienialam pajaca na body żeby miał chłodniej.

Kurcze czy którejś z was dziecko gorączkowo po drugim szczepieniu?
    Czemu?
    Jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 03:37

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue napisz jak wyłączyła słownik.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Powiedzcie mi, ze ta cena to zart!
    Laurka wyobraź sobie że nie! Takie ceny są w Polsce.

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj nie goraczkowal ale pielegniarka mowila ze po drugim czesto wystepuje goraczka

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara my goraczkowalismy po 3, spokojnie podawaj czopki, my niestety nie mielismy tylko pedicetamol w plynie a ten mala wyplula, ale po drugim czopku na drugi dzien juz bylo ok takze spokojnie... ciesze sie ze juz mamy te 5w1 za soba, zostala nam wzw i 2xpneumo na 1rz

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od tego spania na podlodze w szpitalu boli mnie gardlo- co polecacie przy kp? biore tantum verde w sprayu ale niezbyt dziala

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja mam taki bujaczek i jestem zadowolona, jest lekki i można go później na krzesełko przerobić

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1-do-18kg-i5494385097.html

Marcela, współczuję przeżyć w szpitalu, wyobraź sobie ze u mnie w szpitalu tez się śpi na podłodze i jeszcze każą sobie płacić za tą 'przyjemność':]

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    hmmm jak tak was czytam to zaczynam wątpic w swoje dziecko. Mój mały nie przewraca sie świadomie z brzuszka na plecki - raczej przypadkiem jak straci równowage albo jak się za mocno odchyli. Zdarza sie to dość rzadko. Nie rechocze na głos - chociaz próbuje sie śmiac - jest to raczej bezgłośne. Ostatnio co prawda zaczyna chwytac delikatni kolanka i zaczyna interesowac sie stopami. Jak podam mu palce to podciaga sie i coraz czesciej udaje sie usiąśc... ehhh niby wiem, że każde dziecko rozwija sę we wlasnym tempie (chłopcy podobno troche później niż dziewczynki) ale nie ukrywam, żę sie martwię :-(

Wczoraj dostałam okres.... koszmar..... a już zdązyłam zapomnieć jakie to nieprzyjemne......

Własnie przymierzam sie do kupna nosidełka tylko nie wiem które wybrac. mysle o manduca.... co sądzicie?
    Sylwia z brzuszka na plecy moja tez się jie przewraca i wcale jeszcze nie musi !!!

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz po szczepieniu.
    Niunio taki wesloly byl. Wazy 8880 jakos. Chociaz noga sie nie miescila troszke:)
    Na miarce ok 69 cm a glowka 44 cm;)

Pani pochwalila ze skora piekna:) a mielismy isc do dermatologa:))
    Maly nie plakal w ogole:))

Lara 82, Sue, dorocia2324, Januszkowa, kasia_1988 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia. ja mam taki leżaczek:
    http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuity-hustawka-hybrydowa-savanna,p1085216175,swiat-niemowlaka-p

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ja miałam kryzys - mała pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie chciała zasnąć wieczorem, zasypiała na chwilę i się zaraz budziła. W końcu o 21 się popłakałam mojemu M. a poszłam jeszcze raz karmić przed snem, pojadła i razem padłyśmy, ja wstałam o 22 i jeszcze chwilę posiedziałam. Noc ładna, wstałyśmy o 6:30.

Moja też się nie przekręca z brzucha na plecy - ja mam wrażenie, że ona nie lubi leżeć na plecach i oglądać sufitu i dlatego w każdej możliwej sytuacji przekręca się na brzuch, bo więcej widzi.

Dzisiaj popołudniu wyprowadzamy się nad morze, więc pewnie będę się mniej udzielać, ale będę Was podczytywać :)
    Wracam wtorek-środa.

Marcela, zdrówka, trzymaj się!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ ‹ 3152 3153 3154 3155 3156 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ