X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej marcela! dobrze, że już dobrze!

a ja z innym pytaniem :)
    jakie macie leżaczki-bujaczki? polecacie? odradzacie?

potrzebuję czegoś lekkiego przenośnego, co będzie kursowało podłoga-stół-blat kuchnia-salon itp.

mam tiny love, ale on jest ciężki i masywny

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dużo zdrówka !!!!

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie Pia...ja też mam spadek formy od ok tygodnia. Brakuje mi energii,jestem niewyspana cały czas, w ogóle jakoś ciężko mi się oddycha i nie mam humoru. I teraz jeszcze te upaly....nienawidzę takich upałów. 30-34 stopnie to już dla mnie przegięcie :/

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zjeść coś slodkiego !!!! Tak !!!! dzisiaj jeszcze nie jadlam ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to zdrowia dla dzidzi.

Boze to moment i zaraz cos sie dzieje.

Ja pocwiczylam i ide spac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, jutro Ci zrobie i wyslec zdjecie mojego bujaczka nr 2:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm jak tak was czytam to zaczynam wątpic w swoje dziecko. Mój mały nie przewraca sie świadomie z brzuszka na plecki - raczej przypadkiem jak straci równowage albo jak się za mocno odchyli. Zdarza sie to dość rzadko. Nie rechocze na głos - chociaz próbuje sie śmiac - jest to raczej bezgłośne. Ostatnio co prawda zaczyna chwytac delikatni kolanka i zaczyna interesowac sie stopami. Jak podam mu palce to podciaga sie i coraz czesciej udaje sie usiąśc... ehhh niby wiem, że każde dziecko rozwija sę we wlasnym tempie (chłopcy podobno troche później niż dziewczynki) ale nie ukrywam, żę sie martwię :-(

Wczoraj dostałam okres.... koszmar..... a już zdązyłam zapomnieć jakie to nieprzyjemne......

Własnie przymierzam sie do kupna nosidełka tylko nie wiem które wybrac. mysle o manduca.... co sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki bujaczek http://akpolbaby.pl/pl/lezaczki/3356-lezaczek-zabka-18-kg-bright-starts-074451601277.html i jestem zadowolona :-)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja mam taki bujaczek http://akpolbaby.pl/pl/lezaczki/3356-lezaczek-zabka-18-kg-bright-starts-074451601277.html i jestem zadowolona :-)

Powiedzcie mi, ze ta cena to zart!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy gorączkę, młody zaspał na karmienie :-(
    Sprawdzała w pupie, oczywiście się zesral. Ma 38,5 dalam czopek w dupcie no i teraz chyba nie zasne. Boje się.
    Mis zjadł cyca i śpi. Sprawdze teraz o 6 rano. Zmienialam pajaca na body żeby miał chłodniej.

Kurcze czy którejś z was dziecko gorączkowo po drugim szczepieniu?
    Czemu?
    Jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 03:37

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue napisz jak wyłączyła słownik.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Powiedzcie mi, ze ta cena to zart!
    Laurka wyobraź sobie że nie! Takie ceny są w Polsce.

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj nie goraczkowal ale pielegniarka mowila ze po drugim czesto wystepuje goraczka

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara my goraczkowalismy po 3, spokojnie podawaj czopki, my niestety nie mielismy tylko pedicetamol w plynie a ten mala wyplula, ale po drugim czopku na drugi dzien juz bylo ok takze spokojnie... ciesze sie ze juz mamy te 5w1 za soba, zostala nam wzw i 2xpneumo na 1rz

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od tego spania na podlodze w szpitalu boli mnie gardlo- co polecacie przy kp? biore tantum verde w sprayu ale niezbyt dziala

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja mam taki bujaczek i jestem zadowolona, jest lekki i można go później na krzesełko przerobić

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-fotelik-3w1-do-18kg-i5494385097.html

Marcela, współczuję przeżyć w szpitalu, wyobraź sobie ze u mnie w szpitalu tez się śpi na podłodze i jeszcze każą sobie płacić za tą 'przyjemność':]

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    hmmm jak tak was czytam to zaczynam wątpic w swoje dziecko. Mój mały nie przewraca sie świadomie z brzuszka na plecki - raczej przypadkiem jak straci równowage albo jak się za mocno odchyli. Zdarza sie to dość rzadko. Nie rechocze na głos - chociaz próbuje sie śmiac - jest to raczej bezgłośne. Ostatnio co prawda zaczyna chwytac delikatni kolanka i zaczyna interesowac sie stopami. Jak podam mu palce to podciaga sie i coraz czesciej udaje sie usiąśc... ehhh niby wiem, że każde dziecko rozwija sę we wlasnym tempie (chłopcy podobno troche później niż dziewczynki) ale nie ukrywam, żę sie martwię :-(

Wczoraj dostałam okres.... koszmar..... a już zdązyłam zapomnieć jakie to nieprzyjemne......

Własnie przymierzam sie do kupna nosidełka tylko nie wiem które wybrac. mysle o manduca.... co sądzicie?
    Sylwia z brzuszka na plecy moja tez się jie przewraca i wcale jeszcze nie musi !!!

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz po szczepieniu.
    Niunio taki wesloly byl. Wazy 8880 jakos. Chociaz noga sie nie miescila troszke:)
    Na miarce ok 69 cm a glowka 44 cm;)

Pani pochwalila ze skora piekna:) a mielismy isc do dermatologa:))
    Maly nie plakal w ogole:))

Lara 82, Sue, dorocia2324, Januszkowa, kasia_1988 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia. ja mam taki leżaczek:
    http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuity-hustawka-hybrydowa-savanna,p1085216175,swiat-niemowlaka-p

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ja miałam kryzys - mała pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie chciała zasnąć wieczorem, zasypiała na chwilę i się zaraz budziła. W końcu o 21 się popłakałam mojemu M. a poszłam jeszcze raz karmić przed snem, pojadła i razem padłyśmy, ja wstałam o 22 i jeszcze chwilę posiedziałam. Noc ładna, wstałyśmy o 6:30.

Moja też się nie przekręca z brzucha na plecy - ja mam wrażenie, że ona nie lubi leżeć na plecach i oglądać sufitu i dlatego w każdej możliwej sytuacji przekręca się na brzuch, bo więcej widzi.

Dzisiaj popołudniu wyprowadzamy się nad morze, więc pewnie będę się mniej udzielać, ale będę Was podczytywać :)
    Wracam wtorek-środa.

Marcela, zdrówka, trzymaj się!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3152 3153 3154 3155 3156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ