X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu dzisiaj jak makiem zasial. A mi sie serce kraje jak czytam takie historie http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/257406-na-rany-chrystusa-oddajcie-mi-dziecko-widzialem-kiedys-krowie-matczyne-lzy-a-dzis-bezsilnie-patrze-na-matczyne-lzy-ludzkie

Skoro ta matka jezdzi rowerem przez las 15 km, zeby dzieci zobaczyc, to chyba nie dlatego, ze jest patologiczna! Dlaczego takie rzeczy maja miejsce?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dzien dobry. Ja nadal w trybie zombie. U nas deszcz pada od niedzieli prawie non-stop. Szaro, buro, mgla. Wykancza mnie psychicznie taka pogoda. Od dziecka straszna ze mnie meteopatka :[

Luna znowu jadla poltorej godziny przed pojsciem spac i przy probach oderwania od piersi byl placz. Poszlam do lozka o 21:30 i jak uslyszalam kwekanie z niezadowoleniem stwierdzilam, ze nie jest 1:00 rano, ale 23:30. Wesze zblizajacy sie kolejny skok...

A co do ceny bujaczka o ktora pytalam wczoraj. Jestem w ciezkim szoku, bo ponad 200 zl to nie sa grosze, a Bright Starts to jest naprawde tania marka z nizszej polki. Ich maty edukacyjne kosztuja moze 13 dolarow, a taki bujaczek niecale 30.....

może i bright stars jest tania marka ale ja z bujaczka jestem mega zadowolona. Z resztą ich zabawki wg mnie są często lepsze niż lamaze

• Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieje, ze zle mnie nie zrozumialas. Nie implikowalam, ze Bright Starts to badziewie. Raczej, ze polska cena jest nieadekwatna. Bo to nie sa jakies luksusowe produkty. My mamy dwie maty edukacyjne tej marki, gryzaki i cos pewnie jeszcze ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jedziemy - zabrać się na kilka dni z dzieckoem to nie lada wyczyn. No ale czytałam, że na plaży spotkamy Englerta z żoną :P

Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Nelka kończy 5 miesięcy :)

megg, kasia_1988, Pia Gizela, Laurka, marcela29, Bietka, Lara 82, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole podroz do Niemiec cala przespala, tylko z pobudkami na jedzenie. Jazda samochodem ja jakoś usypia. Przewaznie zawsze spi :) Troche na drugi dzien niezadowolona ze wszystko inaczej, ale dzisiaj juz lepiej :) Teraz jest ciekawa wszystkiego i ciagle chce sie nosic zeby jej pokazywac rozne nowe rzeczy :)

Laurka lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No, jedziemy - zabrać się na kilka dni z dzieckoem to nie lada wyczyn. No ale czytałam, że na plaży spotkamy Englerta z żoną :P

no tak człowiek bierze tyle klamotów. jakby nie było sklepów... wiem coś o tym... ale lepiej nosić niż... nie mieć.

miłego wypoczynku.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie która hula kula jest najlepsza?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a co robicie w Niemczech? My jedziemy na dlugi weekend nad jezioro. Ja nie czuje jakbym zabierala ze soba caly kram. Gondola to najwiekszy bagaz.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola też nilajwiekszy bagaż, ale Chodzi o to że bierzemy zabawki, czasami mate edukacyjna, pieluchy,podkłady, leki w razie w. I zawsze uzbiera się tego strasznie dużo.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam znowu ponarzekać :P Ale po prostu się zastanawiam czy ze mną jest coś nie tak. Czy Wy też macie wrażenie że inni ludzie uważają że skoro 'siedzicie' w domu z dzieckiem to nie macie nic lepszego do roboty tylko dostosowywać swój plan dnia do innych?

Juz piszę o co chodzi, jak plachta na byka działa na mnie telefon pt "ja do Ciebie wpadnę, ale jeszcze nie wiem o której, dam znać jak będę wyjeżdżać", zamiast z pytaniem o której może przyjechać, jak to robią wg mnie dorośli ludzie. A później zdziwienie ze np jak ta osoba przyjdzie to musi pół godziny czekać, bo akurat młody je, a ta osoba nie czuje się komfortowo widząc kp i siedzi jak kołek w drugim pokoju. Już nie wspomnę że nie będę siedzieć pół dnia w domu, bo może ta osoba kiedyś przyjedzie, też mam swoje plany, a to na spacer iść, a to obiad trzeba zrobić, a nie akurat gości bawić.

A juz najbardziej mnie wkurza rodzina, która niby wie ze jest mi ciężko, bo młody nie śpi sam w dzień i nie mogę nic zrobić, to do pomocy nie ma nikogo, ale żeby przyjść na 5 min, wystraszyć młodego i sobie pójść, bo nie mają czasu to są pierwsi :] To się wyzalilam i pewnie i tak nikt mi nie odpisze :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpiszę, wkurzyłabym się na maksa, ale pewnie od razu bym odpowiedziała: nie, to ja do Ciebie zadzwonię o której możesz zacząć się zbierać ;>
    My już po fląderce i gofrach (ja gofra nie jadłam) - super mi zrobił spacer po deptaku pełnym turystów i nawet muzyka mi się podobała grająca z różnych knajp :P
    Młoda właśnie dopiero zasnęła przy cycku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:08

Atakasobiejedna, kasia_1988, Pia Gizela, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobbiejeda- ludzie są dziwni, czasami mają małe dzieci a i tak nic nie rozumieją. Ja zauwazylam, ze wszystkie koleżanki chca do mnie przychodzić, a przestaly mnie zapraszać. Czasami chce sie wyjść z domu, zmienić otoczenie. Może mysla, ze z małym dzieckiem siedzi sie tylko w domu, albo boja sie, ze zrobi u nich kupę haha :) jak tak dalej będzie to przestane je zapraszać :) nie zawsze mam teraz czysto w domu wiec to żadna przyjemność gościć kogoś w bajzlu :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak ja Ci zazdroszczę tego morza, nawet nie wiesz:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja odpiszę, wkurzyłabym się na maksa, ale pewnie od razu bym odpowiedziała: nie, to ja do Ciebie zadzwonię o której możesz zacząć się zbierać ;>
    My już po fląderce i gofrach (ja gofra nie jadłam) - super mi zrobił spacer po deptaku pełnym turystów i nawet muzyka mi się podobała grająca z różnych knajp :P
    Młoda właśnie dopiero zasnęła przy cycku.

Ooooo a ja własnie nie cierpię tych straganów, tłumów, zgiełku i nadmorskich dyskotek ;) Taki ze mnie typ, że lubi wypoczywać w dziczy ;) Szkoda, że nad naszym morzem praktycznie nie ma miejsc gdzie nie było by straganow i plaż pełnych parawanów... :) Chyba , że znacie takie miejsce to zdradżcie gdzie to :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ja do Ciebie wpadnę, ale jeszcze nie wiem o której, dam znać jak będę wyjeżdżać" taki tekst to ja bym chciała słyszeć, u nas rodzina męża ma w zwyczaju dzwonić, że zaraz będą, i czy jesteśmy w domu, i czy mogą przyjechać, a okazuje się, że za 5-7 min są, nawet nie mam jak chaty ogarnąć! a oni jeszcze wszędzie mi łażą, do szaf zaglądają, brakuje żeby przegląd lodówki robili!

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mnie po prostu zatkało jak usłyszałam ten tekst, co innego jak ktoś np idzie do lekarza i nie wie o której wyjdzie, a co innego jak juz tez usłyszałam, najpierw pojadę sobie na zakupy, więc zadzwonię jak będę wychodzić ze sklepu że za 15 min będę, no masakra. A juz hitem jest moja matka, która zawsze dzwoni albo przed 8 rano czy może wpaść (no bo przecież dzieci budzą się wcześnie) i jest zdziwiona ze mnie obudziła, albo o 18 jak prawie zbieramy się do kąpieli. Dodam że na latanie po sklepach ma czas :]

Januszkowa, ja mam tak samo z zapraszaniem ludzi, w weekend robię podstawowe sprzątanie, a w tyg nie mam na to zwyczajnie czasu i mam syf, więc krepuja mnie goście i tez wolę iść do kogoś, zawsze to zmiana otoczenia. Do tego stopnia że nasi znajomi jeszcze nie widzieli młodego :/ Cały czas się zastanawiam czy nie zadzwonić do koleżanki która mieszka w domu z ogrodem czy nie chciałaby zrobić jakiegoś zbiorowego grilla w weekend żeby go w końcu pokazać, ale to chyba nie wypada się tak wpraszac :P

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zazdroszczę, ryby, zapachów gofrów i spacerów, nawet w hałasie :P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę nad bujaczkiem i nie wiem, jaki wybrać, wiele mi się podoba, a z drugiej strony nie wiem czy się sprawdzi w tym celu, co zakładam. Tzn. że będzie w nim się bawił a ja będę gotować, sprzątać itp.

Gosia a ten wasz leżaczek lekki? Stawiacie go na stole/blacie?

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, moi rodzice tak samo robią, bo mieszkają blisko, ale szczerze mam to w dupie ze mam syf, akurat ich się nie wstydzę, nie mam z żadnej strony pomocy to niech widzą jak to wygląda. Jedynie wkurza mnie taksujacy wzrok mojej matki, pewnie sobie w duchu myśli 'ale tu syf', trudno :P

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3154 3155 3156 3157 3158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ