X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym mogła poematy pisac na temat lekceważenia potrzeb naszego dziecka przez pewne osoby z najbliższej rodziny ale nie chce mi się denerwować....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to byli moi rodzice, to ok, ale oni mi nawet czegoś takiego nie robią!

Za to teściowie, rodzeństwo męża nie mają skrupułów :/ Kiedyś ich nie wpuszczę:P

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gdyby to byli moi rodzice, to ok, ale oni mi nawet czegoś takiego nie robią!

Za to teściowie, rodzeństwo męża nie mają skrupułów :/ Kiedyś ich nie wpuszczę:P
    dokładnie !!!

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota! Katy Rybackie:))

Atakasobiejedna- tez bym sie wkurzyla! Niech ktos sie dostosowuje tez do nas. Sorry
    Ja to i tsk nie wyceluje kiedy bedzie dobra pora:)) bo jak zaprosze kogos na 15 to moz marudzic. Nigy nie wiem czy zasnie czy nie:p rano to i owszem:)

Dzis nie mogl zasnac a wlasciwie nie byl spiay po kapieli. Ciekawe o ktorej wstanie rano? 4-5?;)
    Nie licze pobudek na jedzonko:)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak chyba Ash jest w Jelitkowie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna gdybym byla w Twojej skorze, tez by mi sie cos takiego nie podobalo. I bardzo mnie rozbawilas o kp i gosciu siedzacym jak kolek hhahaah, normalnie az sie zatrzeslam ze smiechu :- D

Stokrota ja tez wole w dziczy wypoczywac. Moze dlatego, ze nie mam juz 20 lat ;] A nad polskim morzem bylam kiedys z przyjaciolka w takiej wsi Ostrow. Blisko do Wladyslawowa, ale cicho i spokojnie i straganow moze 5 na krzyz ;]

Ja tam sie nie przejmuje bajzlem. My nie mamy kiedy sprzatac za bardzo, wiec jak ktos przychodzi, to musi sie z tym liczyc ;- P

Nie dostalam jutro wolnego (nawet maz interweniowal u mojej managerki), wiec dlugi weekend zacznie sie pozniej niz chcielismy :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smiechowy artykul

http://mamadu.pl/119561,9-glupich-rzeczy-ktore-robilam-przy-pierwszym-dziecku

Zdecydowanie nie jestem typowa swiezo upieczona mama ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to pełnia czy nowe miejsce, ale Janka spała tak niespokojnie, że musisła moeć cały czas cycka w buzi - to była chyba najgosza noc od porodu, w ogóle się nie wyspałam... No ale już cała rodzinka na nogach, planujemy dzień.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my na nogach. Przed 5 juz wlacZyl sobie uczniaczka. Mysle "o nie.."
    No i juz zasrani,przebrani..

Po szczepieniu goraczki nie mial

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna i dziecko trzeba obserwować przez 3 doby po szczepieniu, bo może pojawić się gorączka.
    Nasz namszczescie tez nie miał już dziś gorączki. I mam nadzieję że już się nie pojawi.

Gosiu myślę że to nowe miejsce tak na nią zadzialalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 07:55

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moja Natalia śpi jeszcze od 20. Chyba zaraz będę ja budzić. Przez ostatnie trzy dni wstawala o 5, nie podobało mi się to :) wiec zaslonilam rolety (wczesniej tego nie robiłam) i śpi jak suseł:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jedną noc gorączki u dziecka i 59 kg na wadze się pojawiło. Za taką dietę to ja dziekuje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te co KP i jedzą wszystko. Czy kupa waszych dzieci jest zawsze taką sama? Czy zmienia kolor i konsystencję?
    Bo ją z ta kupa zglupieje?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha misio wczoraj złapał za stopkę na przewijaku :-) jupi :-)

słoneczna 85, marcela29, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi goscie na szczescie maja wyczucie sytuacji, a jak sie zapowiadaja to zawsze informuje ze o mamy dwa spacery o konkretnych porach i odw19 wieczorne rytualy wiec sie dostosowuja, a bliscy znajomi nawet z jedzeniem przychodza bo nieraz lodowka pusta:p
    ja sie balam ze mala mi bedzie wstawala o 5 jak w szpitalu na leki, ale jakos spi do 7, tylko ten doustny antyb wypluwa, ale trudno ile wypije ttyle bedzie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ją jak dawałam furagina to że strzykawki podczas karmienia, on ssal cyca a ją mu w kąciku ust strzykawka podawałam. Wtedy nie plul tym.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczamy drugi spacer, Janeczka przy szumie morza od razu zasypia ;)

marcela29, Pia Gizela, Atakasobiejedna, niki640, słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Nas na szczescie nikt nie odwiedza bez uprzedzenia :-)

My wcxoraj bylismy na basenie i woda byla duzo cieplejsza niz za pierwszym razem na innym basenie. Mlody fajnie die popluskal ale tez pod koniec opil sie troche wody i zaczal marudzic. Po basenie zasnal juz w foteliku i spal cale 3 godz bez zadnego budzenia sie( oczwiscie odloxylam go do lozka) co mu sie nie zdarza normalnie.

Wczoraj Stasiowi zrobila sie jakas dziwna kropka na pachwinie. Jest czarna i symrtryczna. Ani wypukla ani wklesla, troche zaczerwieniona dookola. Pediatra mowi, ze to pewnie jakies ugryzienie ew uszcztpniecie. Nie wyglada mi to na to :-/

Stach wstak dzisisj o 6. Prawie do 7 fikal na lozku, pozniej maz go wzial do salonu bym sie wyspala troche :-) przed 8 przejelam go :-)

W ogole dzisiaj w nocy wstalam do mlodego by zobsczyc czy spi. Wchodze do jego pokoju i co widze? Moje dziecko rozkopane lezy sobie usmiechniete ns brzuszku :-D na szczescie uspalam go cycem :-)

c7hyim7.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny te co KP i jedzą wszystko. Czy kupa waszych dzieci jest zawsze taką sama? Czy zmienia kolor i konsystencję?
    Bo ją z ta kupa zglupieje?
    nasza kupa ma rozne odcienie zolci, konsystencja od plynnej po grudkowata takze roznie, aby w szpitalu przy crp 28 byla mega zielona i sluzowa (kiedys mi sie wydawalo ze cos nie tak miala z kupa, ale taka przy infekcji jest naprawde zupelnie inna w kolorze trawiastym i cala glutowata) przepraszam za doslownosc

a ten antyb jest strasznie gesty, taka zawiesina i nawet z mlekiem nie idzie, mala az sie wzdryga, diclofor pije bez problemu

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, też chcę na basen. Może jakbyśmy poszli sami do brodzika bez moczenia oczu to by się nic nie stało? Od dwóch dni mu bardziej ropieja, a było już lepiej :/

Lara jak mój był tylko na kp typ kupy zawsze były takie same, a od początku jadłam wszystko. Zmieniły się dopiero jak dostał mm.

Marcela, też mam problem z podaniem leku, dzisiaj nie wyplul bo mu od razu butle do dzioba wpakowalam ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3155 3156 3157 3158 3159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ