Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja Was czytam to strasznie Wam wspolczuje, ciagle piszecie że musiałyscie czekać na wizyte albo czekać w szpitalu na przyjecie.. ja to dluzej niz 40minut nie czekalam chyba nigdy i do takich oczekiwan juz przywyklam. Ale jak nieraz piszecie o kilku godzinach to włos sie jeży...
ja dziś sie czuje mega zmeczona, glowa mnie boli i nie mam ochoty wychodzic z lozka, wlasnie ogladalam familiade, ale sie usmialam jak nigdy "przyprawa korzenna, ktora zmienia smak potraw" chrzan
mam dzis straszna ochote na śledzia w smietanie z ziemniakami, lece do sklepu rybnego, zjem i wracam do lozka -
To fakt, ja zwykle nie czekam dłużej niż 10-15 minut.
Dzisiaj przyszły do mnie koszulki z allegro - "baby loading" i "baby inside" i powiem Wam, że cena na pięknej mamie nie bierze się znikąd. Za allegrowe płaciłam 25zł, ale leżą kompletnie inaczej niż "inbox". Są takimi zwykłymi prostymi, nierozciągliwymi t-shirtami.
Przy nich inbox prezentuje się imponującą, ładne się naciąga, opina brzuszek.
No nic, tamte będą do sprzątania i do spaniaFedra lubi tę wiadomość
-
Hej
podsyłam fajny artykuł o wyprawce dla malucha coś dla mam które tak jak i ja maja problem z rozróżnieniem śpiochów od pajacyka super opisane i ze zdjęciami
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx
a teraz ide nadrabiaćkasia_1988 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
juska19 wrote:hej kobietki ale wam zazdroszcze ze macie tak czesto wizyty ja bylam teraz na pierwszej wizycie a kolejna mam w listopadzie dokladnie 24 tygodniu masakra mam nadzieje ze wtedy zobacze tez swoja krusznke
-
w listopadzie ? o mamo.. ja bym zwariowala! i zmienila lekarza z niecierpliwosci
wizyty w ciazy to powinny byc minimum co miesiac z tego co czytalam... -
Fedra wrote:Hej
podsyłam fajny artykuł o wyprawce dla malucha coś dla mam które tak jak i ja maja problem z rozróżnieniem śpiochów od pajacyka super opisane i ze zdjęciami
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx
a teraz ide nadrabiać
Jesteś genialna... I takiego wytłumaczenia potrzebowałam... Dzięki
Co do wizyty w listopaddzie to jakaś masakra. Ja twierdzę ze trenuje swoją cierpliwość wizytami co 2 max 2,5 tyg a tutaj mówisz ze tyle będziesz czekała... PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:26
Fedra lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam
Dziewczyny nie martwcie się nie usuną Nam watku swego czasu były akcje oczyszczania forum ale nic to nie dało tematy pozostawały a brak administratora powoduje nerwy u niektórych...
nie uważam ze mamy obowiazek pytania się starszych koleżanek o to jak ciąże przechodziły inaczej jest jak się już ma te kilka miesięcy a inaczej jak wszystko idzie na bieżąco... tak więc wątku na pewno nie usuną chyba ze treści były by niezgodne z regulaminem
ja niani nie kupuje na 3 pokoje nie ma sensu ale rozumiem Dziewczyny które w ten sposób będą sie czuły bezpiecznie...
trzymam kciuki za wizyty i zeby Wam dolegliwości w końcu minęły
ja na plusie mam jakieś 1,5 kg
miałam coś jeszcze napisać ale juz zapomniałam ehhh skleroza17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kasia spoko sama szukałam czegoś z naocznymi przykładami bo inaczej to można oszaleć...
aha i jeśli myślicie o zakupie lóżeczka to polecam obejrzenie sobie takiego kompletu mnie się podoba to ze tam już prawie wszystko jest i na pewno taki zestaw zakupie
http://allegro.pl/obnizka-ceny-248zl-klups-lozeczko-z-szuflada-32el-i4500119270.html17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:a i jeszcze coś fajnego znalazłam dla mam które będą chciały chustować
http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4495352631.html
Chyba nie jestem za hustowaniem ale to takie śmieszne wynalazki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:57
-
kasia_1988 wrote:Chyba nie jestem za chustowaniem ale to takie śmieszne wynalazki...
ja jestem za hustowaniem biorąc pod uwagę ze mieszkam na 4 piętrze i przemieszczanie z wózkiem moze być wielkim wyzwaniem to chusta jest super rozwiązaniem a juz ta kurtka to pobiła wszystko17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
lula88 wrote:Fedra ale piękny ten zestaw dla maluszka... ale cena też polarek również pomysłowy
A ja dziś taka nie wyspana obudziłam się koło 2 i tak do 4 nie mogłam spać.. ta pełnia masakra
powiem Ci ze jak tak wszystko osobno zaczęłam przeliczać to nawet mi więcej wyszło więc wole zestaw zreszta juz na niego odkładam a moze i ktoś z rodzinki się dorzuci
a co do spania myślałam ze mi sie juz przestawiło na poranne wstawanie ale nie o 7.30 leki i banan a potem spanie do 12
dlatego współczuje tym które sie nie wysypiają17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:ja jestem za hustowaniem biorąc pod uwagę ze mieszkam na 4 piętrze i przemieszczanie z wózkiem moze być wielkim wyzwaniem to chusta jest super rozwiązaniem a juz ta kurtka to pobiła wszystko
Ja nie to ze wysmiewam chustowanie... Nie broń boże... Tylko mnie teraz wszytsko dziwi ze są takie wynalazki takie jak ten polar... Ale pewnie może to być pomysł na fajna bliskość z maluchem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:58
-
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:ja jestem za hustowaniem biorąc pod uwagę ze mieszkam na 4 piętrze i przemieszczanie z wózkiem moze być wielkim wyzwaniem to chusta jest super rozwiązaniem a juz ta kurtka to pobiła wszystko
http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/warto_nosic
lula88, Fedra lubią tę wiadomość
-
dzien dobry, bylam dziś u lekarza z usg. Położna mnie zważyła najpierw i... w ciągu 7tyg przytyłam 1,5kg, ale w sumie się nie dziwie, bo ciągle leżałam. Teraz będzie lepiej, dziś zrobiłam 3kg
Według mojego lekarza II trymestr jest od 12tc
I byłam również w szkole dowiedzieć się co i jak oraz dostarczyłam zaświadczenie. I w sumie z rozwiązania jestem zadowolona, ale mam kilka pytań do Was:
1. czy jeśli dostanę przedłużenie umowy to czy od razu mogę wręczyć zwolnienie?
2. Ile trwa zasiłek macierzyński? i jaki to jest procent?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:00
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g