Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mieszkam w irlandii z corka mialam wizyte co 2 miesiace i co miesiac u gp (lekarz pierwszego kontaktu) a teraz pani wyznaczyla date na 4 listopad sama w szoku bylam myslalam ze moze wrzesnien bedzie ale niestety a pozniej prawdopodobnie wizyta w 36 tygodniu takze 3 wizyty na cala ciaze
ale bede jezdzila do dublina do polskiego gina bo nie wytrzymam taki dlugich przerw
-
LadyMK wrote:2. Ile trwa zasiłek macierzyński? i jaki to jest procent?
LadyMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do odświeżenia wątku niepotrzebnego gromadzenia sie tematów nie chodziło o wątki miesięczne tylko o nowe tematy typu "trochę humoru " ktory zreszta został juz usunięty chodzi o to by nie zakładać miliona wątków z byle bzdura
wątki miesięczne sie przyjęły i zostają nikomu one nie przeszkadzają tylko tematy typu ten np "trochę humoru " założony przez załóżmy x i koleny np żarciki ciazowe założony przez Y utrudniają poruszanie sie po forum a nic mądrego nie wnoszą często dziewczyny nie korzystają z wyszukiwarki na belly i poprostu zakładają wątek z pytaniem a wystarczy skorzystać z wyszukiwarki i znaleźć odp ba pytanie lub często cały temat na ten temat
Amen
Nikt wam wątku miesięcznego nie usunietymbardziej ze sie te wątki przyjęły i sprawnie funkcjonują
Fedra lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Co do odświeżenia wątku niepotrzebnego gromadzenia sie tematów nie chodziło o wątki miesięczne tylko o nowe tematy typu "trochę humoru " ktory zreszta został juz usunięty chodzi o to by nie zakładać miliona wątków z byle bzdura
wątki miesięczne sie przyjęły i zostają nikomu one nie przeszkadzają tylko tematy typu ten np "trochę humoru " założony przez załóżmy x i koleny np żarciki ciazowe założony przez Y utrudniają poruszanie sie po forum a nic mądrego nie wnoszą często dziewczyny nie korzystają z wyszukiwarki na belly i poprostu zakładają wątek z pytaniem a wystarczy skorzystać z wyszukiwarki i znaleźć odp ba pytanie lub często cały temat na ten temat
Amen
Nikt wam wątku miesięcznego nie usunietymbardziej ze sie te wątki przyjęły i sprawnie funkcjonują
no ale dziewczyny pisaly na poczstku ze je denerwuja watki miesieczne
a pozniej ze je denerwuja watki rocznikowe i z nazwami miejscowowsci
inaczej przezywa sie ciaze i rozmawia na watku z rownolatkami, inaczej na watku swojego miasta bo zawsze mozna pogadac o lekarzach szpitalach itp, a jeszcze inaczej na watku miesiecznym z laskami z tym samym terminem
zadne z tych watkow nie uwazam za glupie i bezsensowne, jak was interesuja wybrane watki to sobie wrzuccie do zakladek i odswiezajcie i wtedy nie bedziecie musialy nawet patrzec na tematy ktore uwazacie za zasmiecanie forum. zostawcie je w spokoju
mnie nie przeszkadzaja mamusie 86, 90, itp itd i udzielam sie tylko tam gdzie mnie ineteresuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:12
Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Ja też na pewno kupię chustę by choćby na zakupy sobie maluszka wziąć albo w domku porobić coś a tym samym wpływac na jego ciągły rozwój, wygodę i bezpieczeństwo.. na allegro za 100zł już dobrej jakości można dostać
Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Ja nie to ze wysmiewam chustowanie... Nie broń boże... Tylko mnie teraz wszytsko dziwi ze są takie wynalazki takie jak ten polar... Ale pewnie może to być pomysł na fajna bliskość z maluchem...
polar jest już dla starszego maluszka
takiego polara nie widziałam ale widziałam jak kobitka miała podobną kurtke na zimniejsze dni naprawde super to wyglądało17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sara_nar wrote:Dzień dobry
ja od 9 na nogach. Szoook. Rannym ptaszkiem zaczynam się robić.
Sewerynko co do męża, to mój początkowo miałam wrażenie, że się cieszy ale nie do końca. Dopóki nie zobaczył malucha na usg to dla niego to takie abstrakcyjne się wydawało, tym bardziej, że tyle czasu staraliśmy się i nic, a tu nagle niespodzianka. W weekend sam umył wózek i sprawiło mu to radość. Do brzucha gada, całuje, często słucha czy bulgocze, czy nie co oznacza, że dzidziuś śpi.
Ale to od czasu właśnie wspólnej wizyty na usg.
Umrę, ale zgaga mnie męczy. Zjadłam jabłko i po godzinie wylądowałam w łazience z wymiotami
Ale dziś pięknie tylko 19 stopni i zero słońcawybieram się do reserved po tunikę i może coś jeszcze znajdę z przeceny.
Co do wyprawki dla maluszka to tu świetny blog: http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html
Korci mnie żeby już kupić pieluszki, butelkę. Bo tak jak sobie pomyślę niby na pieluszki i butelkę wydam 100zł, ale tu 20zł, tu 30 i przyjdzie co do czego to ładne sumki się uzbierają za takie niby pierdółki. Od 18.08 w lidlu Mała wielka moda, może coś ciekawego znajdziecie
http://gazetka.lidl.pl/b52a5dcd-ad64-47df-b5de-93b7b085b564/
Co do linku z wyprawki - nie zgodzę się tylko co do kupowania ubranek nie mniejszych niż 62. Dziecko autorki bloga chyba ważyło ponad 4 kg, dlatego urodziło się 59cm... moje natomiast 49cm, więc w rozm 56 się topiło i szybko musiałam dokupić 52. Ale dzieci przeważnie rodzą się 54-56-58, więc uważam, że do szpitala warto wziąć kilka sztuk 56. Chyba, że pod koniec ciąży lekarz na usg stwierdzi duże dziecko- ponad 4 kg, wtedy 62 jest bardziej zasadne.
Dzięki za linka do gazetki lidla - muszę koniecznie wybrać się na zakupy, dresiki są boskie -
Witam dziewczyny. .. ja po usg.. . Na ostatniej wizycie maleństwo mialo 1,73cm a dzis juz 6cm
) jest cudowne!! ! Tak sie wiercilo ze moj gin nie mogl zmierzyć tetna
) ale w koncu sie udalo
jest takie śliczne.. .pierwszy raz widziałam takie male cudo ;* te raczki, nóżki , nosek ..szok! !! Od rana płacze bo nie moge uwierzyć w to co widziałam ...
Fedra, Januszkowa, Asiaa1201, Sue, kasia_1988, gusiaa, maja35, Bietka, Gosiak, przedszkolanka:), LadyMK, Dżulietta, LadyDi, cath, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Miriam Twoje dziecko to musi być prawdziwy anioł. Na który temat bym nie weszła na każdym się udzielasz:)
Cath są gdzieś na allegro te nianie? Ciekawe jestem ile kosztuje. Jest świetna, zwłaszcza, że muzykę można nagrać i np. zmieniać piosenki będąc w innym pokoju albo zmieniać światło. Rewelacja. Będę zmuszona do elektronicznej niani. Mieszkamy w domu 3 poziomowym.Penelope lubi tę wiadomość
-
i jak tam dzisiejsze nastroje? ciezko was nadrobic -
u nas w nast tyg wizyta tj we wtorek
a jaka ta glukoza byla- mowisz ze duza ale tzn??
moje poranne wymioty jeszcze nie ustapily- no ale dobrze ze tylko poranne- a tak to juz moge jesc kanapke z pomiodorem;)
a dzis nawet kluski slaskie zjadlam z okrasa;)
-
Hej jestem już po badaniach genetycznych..
maluszek rośnie 65mm, przeziernosc w normie,kosc nosowa jest serduszko bije 158 uderzeń na minutę machało do mnie rączka, łapało się za kolano.. Wszystkie paluszki są ale niechcialo pokazać co ma tam. Zdjęcia mam ,ale niema takiego co widać całego go bo ruszał się nie samowicię..
Mam się oszczędzać bo spada mi waga i mam niskie ciśnienie..
Pracuje tylko do 27r sierpnia..kasia_1988, Gosiak, Januszkowa, Fedra, Madlene, LadyMK, megg, lula88, Sue, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
lula88 wrote:A ja dziś taka nie wyspana obudziłam się koło 2 i tak do 4 nie mogłam spać.. ta pełnia masakra[/QUOT
Ja juz sie przyzwyczailam do nocnego wstawania.. od 2 tygodni . Codziennie po 2 lub 3 razy do ubikacji bo inaczej nie zas ne juz wogóle. .. i tez od ok 2 do 4 nie spie tylk o leżę ... mam nadzieje ze teraz macica do gory pójdzie i to minie bo potem przez caliy dzień mi sie oczy zamykają.. . Az strach samochodem jechać.. . -
Dziewczyny, ja już zapomniałam jak ja kocham jogę - ale się cieszę, że dzisiaj poszłam, miałam chwilę zwątpienia czy by do domku jednak nie pojechać, bo to spory kawałek ode mnie z pracy, ale się przemogłam i strasznie się cieszę. Takie fajne rzeczy robiliśmy, porozciągałam się, zrelaksowałam na maksa. Instruktor przy każdej asanie opowiadał jak i na co korzystnie wpływa - bajka
No i jestem tam "najmłodsza" wiekiem ciąży. Ze dwie laski to już praktycznie rodzą za tydzień - dwa.
Postanowiłam, że będę chodzić regularnie. -
gusiaa wrote:Hej jestem już po badaniach genetycznych..
maluszek rośnie 65mm, przeziernosc w normie,kosc nosowa jest serduszko bije 158 uderzeń na minutę machało do mnie rączka, łapało się za kolano.. Wszystkie paluszki są ale niechcialo pokazać co ma tam. Zdjęcia mam ,ale niema takiego co widać całego go bo ruszał się nie samowicię...
Gusiaa, ja w ostatni czwartek miałam mierzone moje maleństwo i CRL wyszło podobnie: 63,4 mm, a przy tym podobne FHR: 164 ud/min.
Ale mogłabyś jeszcze wpisać ile wyszły u Was inne wymiary, bo lekarz nie powiedział mi tego wprost, ale miałam wrażenie, że oczekiwał większego obwodu główki. [Moje: NT=1,10mm/ BPD=20mm/ HC=70mm/ AC=57,3mm/ FL=6,7mm]
-
Madlene wrote:Gusiaa, ja w ostatni czwartek miałam mierzone moje maleństwo i CRL wyszło podobnie: 63,4 mm, a przy tym podobne FHR: 164 ud/min.
Ale mogłabyś jeszcze wpisać ile wyszły u Was inne wymiary, bo lekarz nie powiedział mi tego wprost, ale miałam wrażenie, że oczekiwał większego obwodu główki. [Moje: NT=1,10mm/ BPD=20mm/ HC=70mm/ AC=57,3mm/ FL=6,7mm]
ja w ogole obwodu glowki nie poznalam...
crl mialam 7cm
nt 1.5
kosc widoczna
bicie serduszka jakos ponad 160
i wiecej nic nie mamjedynie slownie opis ze widoczne niektore narzady i ze glowka czy tam mozg ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:21
Madlene lubi tę wiadomość
-
12tc4d - u mojej dzidzi BPD 22mm, NT 1,2, CRL 58mm, serducho 158
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:22
Madlene lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
"Megg a jaki masz wynik glukozy ?? Ja miałam 5.5 i doktorek wysłał mnie na obciążenie glukozą w 13 tygodniu. "
Sewerynka moja glukoza to 5,52
i co Ci wyszlo po tym obciążeniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:34
-
Jaka tu cisza dzisiaj.
Ja wyjątkowo jak o 13 wypuściłam się w miasto to po 18 razem z mężem wróciłam do domu. Byłam na małych zakupach.... miałam kupić sobie tunikę a kupiłam w pepco spodenki i body, czapeczki zaś w smyku dwie za 7 zł. W sumie wydałam 18 zł
Byłam na kawce z kuzynką o matko zapomniałam że kawa taka pyszna. Swego czasu pracowałam w coffeeheaven w warszawie i byłam uzależniona od kofeiny, to były czasyjedyna praca do której chodziłam z przyjemnością.
Chyba za dużo ruchu jak na jeden dzień bo brzuch mnie teraz pobolewa. Nospa nie pomogła
megg choruję na cukrzycę wynik 5,5 = 99 czyli jak najbardziej prawidłowy powyżej 120 trzeba już się martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 21:29
megg, Asiaa1201, Januszkowa, Sewerynka, Carola55, Fedra lubią tę wiadomość