Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:ja smaruje juz bo tez niechce ich miec.. ;/ ale co ma byc to bedzie
czytalam że nieważne czym sie smarować tylko ważne żeby robić to regularnie jeśli faktycznie chce sie uniknac rozstepow, bajer nie tkwi w magicznym skladzie kosmetykow ale w caly czas nawilzonej odpowiednio skorze, wiec minimum 2 razy dziennie, tak czytalam, a na kosmetykach mam z tylu że nawet 3 razy dziennie smarować no wiec pewnie jeszcze lepiej
ja nienawidze mazidel i sie smarowac czymkolwiek wiec z wielkim trudem mi to przychodzi, mam te kosmetyki juz kilka tygodni a uzylam moze 5 razy... no ale trzeba zaczac, od 4 miesiaca juz sie powinno tak jest wszedzie napisane
a tak pozatym to Hej wlasnie wstalam budzilam sie na siku standardowo i nie moglam spac potem 2h jak zawsze... no ale pozatym okej -
Sewerynka wrote:Podobno normy się zmieniły i jak jest od 5.5 to jest podejrzenie cukrzycy ciążowej, ale ja się nie znam. Po obciążeniu wyszły mi bardzo ładne wyniki, glukoza sama na czczo 5 i się nie czepiał a reszta w normach, wyniki prawidłowe. Jeśli chcesz znać zakres i normy jakie miałam to mogę Ci jutro napisać teraz leżę już w łóżeczku:-)
Ale nie stresuj się, badanie nie jest takie straszne jak je malują ,naprawdę Wystarczy , że sama sobie tę glukozę rozrobisz, będziesz miała swoją wodę bardzo schłodzoną i pół cytrynki:) Smakuje jak za słodki sprite. I dobrze jakbyś z osobą towarzyszącą poszła dla własnego spokoju:)
Dzięki oby u mnie tez bylo ok
ale pewnie dopiero we wrzesniu bede miala skierowanie na to badanie bo wczesniej sie nie widze z moim ginekologiem
Miłego dnia wszystkim, uciekam do pracy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:34
-
Miłego dnia dziewczynki.Ja lece zaraz do pracy i wróce o 18.00. U nas też pochmurno i chyba będzie padać a mnie czeka wycieczka z dzieciakami wrrr.
Ech też bym sobie poszła na zwolnienie ale niestety tutaj jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma szans.Na wolne idzie się dopiero 3 tygodnie przed porodem więc jeszcze trochę muszę popracować
PS.Fajne macie brzuszki -
Vel racja wazne jest aby bylo systematycznie tylko z tym u mnie troche kiepsko
ja poszłam spać po 1 a juz po 7 obudzila mnie znajoma tel zasnełam i spałam tylko do 8,30 kiepsko..
za godzinke wybiore sie na jakes zakupy.. -
Witajcie:)
Ja się lubię smarować, wiec z tym nie będzie problemu:) mam balsam "będę mama" z lirene, ktory tak pięknie pachnie, ze to sama przyjemność
Kolezanka, ktora urodziła w styczniu polecala mi tez zwykła oliwkę dla dzieci:)
Mnie obudziła kosiarka, u mnie na osiedlu kosza trawę tak czesto, ze niedługo juz nic nie zostanie
Miłego dnia!
-
Witam wszystkich. ..
No pogoda superowa. .. az sie wstawac nie chce
Jesli chodzi o ten kremik to smarujecie tylko brzuszek czy piersi , pupe i uda tez? Bo ja od dzis zaczynam... kupilam 2 tubki kermu ale chyba na długo nie starczy jak sie cala smarowac bede ) -
ja strasznie kombinuje bo po kapieli czyli w moim wypadku najczesciej rano smaruje sie oliwka, a wieczorem przed snem balsamem
jednego dnia balsam i oliwka z palmersa
a drugiego z baby dream
smaruje piersi, brzuch, uda i tylek
Madziutek dziala Ci juz lista? -
Dzień dobry. Mąż do pracy wyprawiony, a ja leżę i walczę z mdłościami. Zaraz lece do apteki odebrać mamarin. Chcę wybrać się na bazarek po orzechy laskowe i wypadało by na dzisiaj obiad zrobić. Jutro mamy święto kościelne ale do pracy normalnie się idzie czy wolne ? Bo ja to zielona w tych sprawach religijnych. Wczoraj M. pytał kogo na chrzestnych chcę na co ja, że nie chcę chrzcić dziecka. Jak dziecko podrosnie to samo zdecyduje.
-
Dzień dobry mamusie!!!
Ja też lubię się smarować i już od dawna 2 razy dziennie nawilżam skórę
Co do mebelków i wyposażenia pokoju malucha to mamy z mężem już wizję. Mebelki wszystkie będą białe, ściany szaro białe no i jakiś akcent kolorystyczny będzie, tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki. W grę wchodzą kolory żółty, miętowy, niebieski lub różowy.
Ubranek dużo dostaniemy, więc zakupów na razie nie robię. Ostatnio jak byłam w pracy to koleżanki powiedziały, że mają dla malucha mnóstwo ciuszków, czekają tylko na informację czy dla chłopca czy dziewczynki;)
Elektronicznej niani nie kupujemy, bo mamy mieszkanie 3 pokojowe, więc damy rade;)
To jest przykładowy pokoik na którym będziemy się trochę wzorować
Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Ja smaruje brzuch, uda, pupę i piersi. Do biustu chyba kupie specjalny krem.
Musze jechac do apteki i kupic ten palmersa, bo czytałam opinie, na bardzo pozytywne.
Myslalam o mustelli, ale strasznie drogie a opinie słabe
nom ja tez to samo o mustelli czytalam
ja zamowilam balsam z palmersa i oliwke z apteki gemini i zaplacilam jakos kolo 40zl, a ze na rankingu kremow na rozstepy palmers wypadl slabo przez sztuczny sklad, a baby dream chyba najlepiej bo same naturalne skladniki i podobno tez mega skuteczny to kupilam tez to bo tam po 12zl za jedno w rossmanie i smaruje sie na zmiane balsam z palmersa jest super ma fajna konsystencje i taka fajna skore zostawia i zapach jest okej chociaz ja nienawidze masla kakaowego (tego z ziaji) i myslalam ze tu bedzie podobnie ale sie milo zaskoczylam
a co do chrztu to ja tez sie gleboko zastanawiam i chyba odpuszcze, przynajmniej narazie