X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziendobry! Jak się spało?
    Wyjątkowo długo dziś :) Miłego dnia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:*
    U mnie pada od rana, a dzisiaj mam tyle spraw do załatwienia:/ Największy problem- w co się ubrać:/

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    ja smaruje juz bo tez niechce ich miec.. ;/ ale co ma byc to bedzie

czytalam że nieważne czym sie smarować tylko ważne żeby robić to regularnie jeśli faktycznie chce sie uniknac rozstepow, bajer nie tkwi w magicznym skladzie kosmetykow ale w caly czas nawilzonej odpowiednio skorze, wiec minimum 2 razy dziennie, tak czytalam, a na kosmetykach mam z tylu że nawet 3 razy dziennie smarować no wiec pewnie jeszcze lepiej

ja nienawidze mazidel i sie smarowac czymkolwiek wiec z wielkim trudem mi to przychodzi, mam te kosmetyki juz kilka tygodni a uzylam moze 5 razy... no ale trzeba zaczac, od 4 miesiaca juz sie powinno tak jest wszedzie napisane

a tak pozatym to Hej :) wlasnie wstalam :) budzilam sie na siku standardowo i nie moglam spac potem 2h jak zawsze... no ale pozatym okej :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Podobno normy się zmieniły i jak jest od 5.5 to jest podejrzenie cukrzycy ciążowej, ale ja się nie znam. Po obciążeniu wyszły mi bardzo ładne wyniki, glukoza sama na czczo 5 i się nie czepiał a reszta w normach, wyniki prawidłowe. Jeśli chcesz znać zakres i normy jakie miałam to mogę Ci jutro napisać teraz leżę już w łóżeczku:-)
    Ale nie stresuj się, badanie nie jest takie straszne jak je malują ,naprawdę:-) Wystarczy , że sama sobie tę glukozę rozrobisz, będziesz miała swoją wodę bardzo schłodzoną i pół cytrynki:) Smakuje jak za słodki sprite. I dobrze jakbyś z osobą towarzyszącą poszła dla własnego spokoju:)

Dzięki :) oby u mnie tez bylo ok
    ale pewnie dopiero we wrzesniu bede miala skierowanie na to badanie bo wczesniej sie nie widze z moim ginekologiem

Miłego dnia wszystkim, uciekam do pracy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:34

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki.Ja lece zaraz do pracy i wróce o 18.00. U nas też pochmurno i chyba będzie padać a mnie czeka wycieczka z dzieciakami wrrr.
    Ech też bym sobie poszła na zwolnienie ale niestety tutaj jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma szans.Na wolne idzie się dopiero 3 tygodnie przed porodem więc jeszcze trochę muszę popracować :-(

PS.Fajne macie brzuszki :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel racja wazne jest aby bylo systematycznie tylko z tym u mnie troche kiepsko :)

ja poszłam spać po 1 a juz po 7 obudzila mnie znajoma tel zasnełam i spałam tylko do 8,30 kiepsko..

za godzinke wybiore sie na jakes zakupy..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Przesyłam Wam filmik na miłe rozpoczęcie dnia :) Ja się popłakałam ze śmiechu :)

https://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Pozdrawiam :)

juska19, Gosiak, Bietka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja się lubię smarować, wiec z tym nie będzie problemu:) mam balsam "będę mama" z lirene, ktory tak pięknie pachnie, ze to sama przyjemność:)
    Kolezanka, ktora urodziła w styczniu polecala mi tez zwykła oliwkę dla dzieci:)

Mnie obudziła kosiarka, u mnie na osiedlu kosza trawę tak czesto, ze niedługo juz nic nie zostanie :)
    Miłego dnia!

• juska19 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki u nas dzis pochmurno jak od tygodnia niestety :/ nic sie wtedy nie chce :/ MoniaP usmialam sie

MoniaP lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Boskie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. ..
    No pogoda superowa. .. ;) az sie wstawac nie chce ;)
    Jesli chodzi o ten kremik to smarujecie tylko brzuszek czy piersi , pupe i uda tez? Bo ja od dzis zaczynam... kupilam 2 tubki kermu ale chyba na długo nie starczy jak sie cala smarowac bede ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram smarowac brzuch ,uda,pupę i piersi..

ide sie szykowac i na zakupy;D

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja strasznie kombinuje bo po kapieli czyli w moim wypadku najczesciej rano smaruje sie oliwka, a wieczorem przed snem balsamem

jednego dnia balsam i oliwka z palmersa
    a drugiego z baby dream

smaruje piersi, brzuch, uda i tylek

Madziutek dziala Ci juz lista? :P

zjk3p18.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mąż do pracy wyprawiony, a ja leżę i walczę z mdłościami. Zaraz lece do apteki odebrać mamarin. Chcę wybrać się na bazarek po orzechy laskowe i wypadało by na dzisiaj obiad zrobić. Jutro mamy święto kościelne ale do pracy normalnie się idzie czy wolne ? Bo ja to zielona w tych sprawach religijnych. Wczoraj M. pytał kogo na chrzestnych chcę na co ja, że nie chcę chrzcić dziecka. Jak dziecko podrosnie to samo zdecyduje.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch, uda, pupę i piersi. Do biustu chyba kupie specjalny krem.
    Musze jechac do apteki i kupic ten palmersa, bo czytałam opinie, na bardzo pozytywne.
    Myslalam o mustelli, ale strasznie drogie a opinie słabe :)

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    święto jest w piątek sara_nar i do pracy sie nie idzie ;)

sara_nar, LadyMK lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!!! :)

Ja też lubię się smarować i już od dawna 2 razy dziennie nawilżam skórę:)

Co do mebelków i wyposażenia pokoju malucha to mamy z mężem już wizję. Mebelki wszystkie będą białe, ściany szaro białe no i jakiś akcent kolorystyczny będzie, tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki. W grę wchodzą kolory żółty, miętowy, niebieski lub różowy.

Ubranek dużo dostaniemy, więc zakupów na razie nie robię. Ostatnio jak byłam w pracy to koleżanki powiedziały, że mają dla malucha mnóstwo ciuszków, czekają tylko na informację czy dla chłopca czy dziewczynki;)

Elektronicznej niani nie kupujemy, bo mamy mieszkanie 3 pokojowe, więc damy rade;)

To jest przykładowy pokoik na którym będziemy się trochę wzorować:)

5b73cdd6915e9b42m.jpg

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja smaruje brzuch, uda, pupę i piersi. Do biustu chyba kupie specjalny krem.
    Musze jechac do apteki i kupic ten palmersa, bo czytałam opinie, na bardzo pozytywne.
    Myslalam o mustelli, ale strasznie drogie a opinie słabe :)

nom ja tez to samo o mustelli czytalam :)

ja zamowilam balsam z palmersa i oliwke z apteki gemini i zaplacilam jakos kolo 40zl, a ze na rankingu kremow na rozstepy palmers wypadl slabo przez sztuczny sklad, a baby dream chyba najlepiej bo same naturalne skladniki i podobno tez mega skuteczny to kupilam tez to bo tam po 12zl za jedno w rossmanie i smaruje sie na zmiane :P balsam z palmersa jest super ma fajna konsystencje i taka fajna skore zostawia i zapach jest okej chociaz ja nienawidze masla kakaowego (tego z ziaji) i myslalam ze tu bedzie podobnie ale sie milo zaskoczylam :)

a co do chrztu to ja tez sie gleboko zastanawiam i chyba odpuszcze, przynajmniej narazie :)

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się calutka, na biust mam specjalne serum.

Niektórzy pracują w tym mój mąż... I tak w większość takich świąt;) np 11 listopada, jak na złość wtedy mam urodziny;)

c7hyim7.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ