X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziendobry! Jak się spało?
    Wyjątkowo długo dziś :) Miłego dnia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:*
    U mnie pada od rana, a dzisiaj mam tyle spraw do załatwienia:/ Największy problem- w co się ubrać:/

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    ja smaruje juz bo tez niechce ich miec.. ;/ ale co ma byc to bedzie

czytalam że nieważne czym sie smarować tylko ważne żeby robić to regularnie jeśli faktycznie chce sie uniknac rozstepow, bajer nie tkwi w magicznym skladzie kosmetykow ale w caly czas nawilzonej odpowiednio skorze, wiec minimum 2 razy dziennie, tak czytalam, a na kosmetykach mam z tylu że nawet 3 razy dziennie smarować no wiec pewnie jeszcze lepiej

ja nienawidze mazidel i sie smarowac czymkolwiek wiec z wielkim trudem mi to przychodzi, mam te kosmetyki juz kilka tygodni a uzylam moze 5 razy... no ale trzeba zaczac, od 4 miesiaca juz sie powinno tak jest wszedzie napisane

a tak pozatym to Hej :) wlasnie wstalam :) budzilam sie na siku standardowo i nie moglam spac potem 2h jak zawsze... no ale pozatym okej :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Podobno normy się zmieniły i jak jest od 5.5 to jest podejrzenie cukrzycy ciążowej, ale ja się nie znam. Po obciążeniu wyszły mi bardzo ładne wyniki, glukoza sama na czczo 5 i się nie czepiał a reszta w normach, wyniki prawidłowe. Jeśli chcesz znać zakres i normy jakie miałam to mogę Ci jutro napisać teraz leżę już w łóżeczku:-)
    Ale nie stresuj się, badanie nie jest takie straszne jak je malują ,naprawdę:-) Wystarczy , że sama sobie tę glukozę rozrobisz, będziesz miała swoją wodę bardzo schłodzoną i pół cytrynki:) Smakuje jak za słodki sprite. I dobrze jakbyś z osobą towarzyszącą poszła dla własnego spokoju:)

Dzięki :) oby u mnie tez bylo ok
    ale pewnie dopiero we wrzesniu bede miala skierowanie na to badanie bo wczesniej sie nie widze z moim ginekologiem

Miłego dnia wszystkim, uciekam do pracy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:34

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki.Ja lece zaraz do pracy i wróce o 18.00. U nas też pochmurno i chyba będzie padać a mnie czeka wycieczka z dzieciakami wrrr.
    Ech też bym sobie poszła na zwolnienie ale niestety tutaj jeśli ciąża nie jest zagrożona,to nie ma szans.Na wolne idzie się dopiero 3 tygodnie przed porodem więc jeszcze trochę muszę popracować :-(

PS.Fajne macie brzuszki :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel racja wazne jest aby bylo systematycznie tylko z tym u mnie troche kiepsko :)

ja poszłam spać po 1 a juz po 7 obudzila mnie znajoma tel zasnełam i spałam tylko do 8,30 kiepsko..

za godzinke wybiore sie na jakes zakupy..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Przesyłam Wam filmik na miłe rozpoczęcie dnia :) Ja się popłakałam ze śmiechu :)

https://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Pozdrawiam :)

juska19, Gosiak, Bietka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja się lubię smarować, wiec z tym nie będzie problemu:) mam balsam "będę mama" z lirene, ktory tak pięknie pachnie, ze to sama przyjemność:)
    Kolezanka, ktora urodziła w styczniu polecala mi tez zwykła oliwkę dla dzieci:)

Mnie obudziła kosiarka, u mnie na osiedlu kosza trawę tak czesto, ze niedługo juz nic nie zostanie :)
    Miłego dnia!

• juska19 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki u nas dzis pochmurno jak od tygodnia niestety :/ nic sie wtedy nie chce :/ MoniaP usmialam sie

MoniaP lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Boskie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. ..
    No pogoda superowa. .. ;) az sie wstawac nie chce ;)
    Jesli chodzi o ten kremik to smarujecie tylko brzuszek czy piersi , pupe i uda tez? Bo ja od dzis zaczynam... kupilam 2 tubki kermu ale chyba na długo nie starczy jak sie cala smarowac bede ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram smarowac brzuch ,uda,pupę i piersi..

ide sie szykowac i na zakupy;D

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja strasznie kombinuje bo po kapieli czyli w moim wypadku najczesciej rano smaruje sie oliwka, a wieczorem przed snem balsamem

jednego dnia balsam i oliwka z palmersa
    a drugiego z baby dream

smaruje piersi, brzuch, uda i tylek

Madziutek dziala Ci juz lista? :P

zjk3p18.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mąż do pracy wyprawiony, a ja leżę i walczę z mdłościami. Zaraz lece do apteki odebrać mamarin. Chcę wybrać się na bazarek po orzechy laskowe i wypadało by na dzisiaj obiad zrobić. Jutro mamy święto kościelne ale do pracy normalnie się idzie czy wolne ? Bo ja to zielona w tych sprawach religijnych. Wczoraj M. pytał kogo na chrzestnych chcę na co ja, że nie chcę chrzcić dziecka. Jak dziecko podrosnie to samo zdecyduje.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch, uda, pupę i piersi. Do biustu chyba kupie specjalny krem.
    Musze jechac do apteki i kupic ten palmersa, bo czytałam opinie, na bardzo pozytywne.
    Myslalam o mustelli, ale strasznie drogie a opinie słabe :)

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    święto jest w piątek sara_nar i do pracy sie nie idzie ;)

sara_nar, LadyMK lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!!! :)

Ja też lubię się smarować i już od dawna 2 razy dziennie nawilżam skórę:)

Co do mebelków i wyposażenia pokoju malucha to mamy z mężem już wizję. Mebelki wszystkie będą białe, ściany szaro białe no i jakiś akcent kolorystyczny będzie, tylko jeszcze nie zdecydowaliśmy jaki. W grę wchodzą kolory żółty, miętowy, niebieski lub różowy.

Ubranek dużo dostaniemy, więc zakupów na razie nie robię. Ostatnio jak byłam w pracy to koleżanki powiedziały, że mają dla malucha mnóstwo ciuszków, czekają tylko na informację czy dla chłopca czy dziewczynki;)

Elektronicznej niani nie kupujemy, bo mamy mieszkanie 3 pokojowe, więc damy rade;)

To jest przykładowy pokoik na którym będziemy się trochę wzorować:)

5b73cdd6915e9b42m.jpg

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja smaruje brzuch, uda, pupę i piersi. Do biustu chyba kupie specjalny krem.
    Musze jechac do apteki i kupic ten palmersa, bo czytałam opinie, na bardzo pozytywne.
    Myslalam o mustelli, ale strasznie drogie a opinie słabe :)

nom ja tez to samo o mustelli czytalam :)

ja zamowilam balsam z palmersa i oliwke z apteki gemini i zaplacilam jakos kolo 40zl, a ze na rankingu kremow na rozstepy palmers wypadl slabo przez sztuczny sklad, a baby dream chyba najlepiej bo same naturalne skladniki i podobno tez mega skuteczny to kupilam tez to bo tam po 12zl za jedno w rossmanie i smaruje sie na zmiane :P balsam z palmersa jest super ma fajna konsystencje i taka fajna skore zostawia i zapach jest okej chociaz ja nienawidze masla kakaowego (tego z ziaji) i myslalam ze tu bedzie podobnie ale sie milo zaskoczylam :)

a co do chrztu to ja tez sie gleboko zastanawiam i chyba odpuszcze, przynajmniej narazie :)

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się calutka, na biust mam specjalne serum.

Niektórzy pracują w tym mój mąż... I tak w większość takich świąt;) np 11 listopada, jak na złość wtedy mam urodziny;)

c7hyim7.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ