X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja nigdzie w żadnym rossmanie mi dostępnym nie mogę znaleźć tego polecanego balsamu z baby dream...

c7hyim7.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka są zawody, które muszą z różnych względów pracować. Ja mówie generalnie ;) a Wam współczuje, że nawet w święta nie można mieć wolnego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:10

3jgxskjor2w2ltji.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! :)

Ja do smarowania używam Ziaja Mamma Mia. Jak dla mnie super. Wcześniej byłam z balsamami na przekór jak Vel, ale teraz z przyjemnością to robię. Wyobrażam sobie, że dzieciątko lubi jak się brzuszek masuje i jest mu przyjemnie wtedy :)

Co do elektronicznej niani to ja nie potrzebuję chociaż mieszkanie mamy dwupoziomowe. Na pewno usłyszę gdy dziecko będzie płakało, bo i na górze i na dole będę miała kołyskę :)

Co do tego zestawu to cena zabójcza. Jak dla mnie dużo niepotrzebnych rzeczy tam jest. Wolę wszystko oddzielnie sama wybrać. Na razie w rankingu łóżeczkowym wygrywa to: http://allegro.pl/lozeczko-dumbo-hit-7-wzorow-kol-bialy-wenge-i4487028442.html . Oczywiście jeszcze będę się rozglądała, bo w sumie to jeden raz i to dość krótko przeglądałam te łóżeczka.

Wiecie, że wczoraj się dowiedziałam od koleżanki, że tu w Danii USG połówkowe to ostatnie usg w ciąży. Przecież od września do lutego to ja oszaleje!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem w długie weekendy nigdy nic nie planujemy, bo on może zostać wezwany do pracy. Ja już się przyzwyczaiłam do tego stanu rzeczy, bo wiem, że tego nie zmienię :)

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja mam urodziny 09 listopada, więc chwilę przed Tobą. :)

A co do pokoju to strasznie mi się podoba coś takiego.

515edd662055a32508e76a51089d8f2b.jpg

Fedra lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Vel ja nigdzie w żadnym rossmanie mi dostępnym nie mogę znaleźć tego polecanego balsamu z baby dream...

a gdzie sprawdzalas? bo na dzieciecym go moze nie byc... on jest na balsamach normalnych.. pozatym musisz sprawdzic po dostawie bo ja np. bylam w jednym rossmanie i nie moglam znalezc.. poszlam do drugiego i znalazlam ale tylko oliwke, spytalam babeczke o balsam a ona mnie zaprowadzila z dzialu dzieciecego z oliwkami na dzial normalny dla kobiet z balsamami.. i tam byly i oliwki i balsamy wymieszane

a potem bylam znowu w tamtym pierwszym rossmanie i juz byly po dostawie :)

olejek i balsam maja identyczne opakowania, wszystko jest takie same

http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Dla-Mam-olejek-do-ciala-przeciw-rozstepom-300-ml-,111262,3033,6572

tylko na jednym jest PFLEGOL, a na drugim PFLEGLOTION roznia sie tylko napisem, ewentualnie ja zagladalam pod nakretke bo na poczatku tego nie ogarnelam a byly wymieszane ze soba na polce :P

jak nie znajdziesz to moge Ci wyslac :)

jestescie skorpionice :P moj ma ury 14 listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:24

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeśli chodzi o rozstepy to ja już mam jak mówiłam 2 oliwki i 2 balsamy wiec odpuszcze dalsze zakupy w tym kierunku

ALE czytalam bardzo dobra opinie jednej dziewczyny o produkcie MAMAMIL

mozna go kupic tylko w aptece, przegladalam opinie są spoko, cena nie jest jakas bardzo wygórowana i podobno skuteczny

http://www.ceneo.pl/10014123

tu znalazlam krem na ceneo, jest podobno jeszcze oliwka no i najlepiej sobie w google wpisac mamamil na rozstepy i pogrzebac :)

sama bym sie skusila ale juz mam tego za duzo :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mam napisane "łożysko na stronie bocznej, po stronie lewej" to znaczy że dzidzia jest z lewej strony tak? bo ja staram sie dopatrzec ruchów od kilku dni i zastanawiam sie jak coś czuje to czy to moze byc TO :)

i gdzie jest lewa strona? tam gdzie moja prawa ręka czy tam gdzie moja lewa ręka? oni to piszą ze swojej perspektywy czyli lewa strona jest tam gdzie moja prawa reka, czy z mojej perspektywy czyli lewa strona to lewa reka?

ja zawsze mam problem bo nie wiem gdzie jest przednia, czy tam górna strona macicy, a gdzie tylna, a gdzie lewa, a gdzie prawa :P

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupowac mamamil ponieważ zapach tołpy mnie odrzuca :( jestem alergikiem i mam problem z kosmetykami. Myslalam ze jak mam sprawdzoną tołpe ze nie uczula to będzie super wszystko jest ok tylko zapach dla mnie okropny :( a po mustelli mialam uczulenie i zostaly czerwone plamki. Wiec podziekuje :( ciężkie życie alergika :( chyba ze macie jakies balasam który nie ma tak drazniacego zapachu no i hipoaergiczny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:50

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny żegnam się z wami...wczoraj poronilam :(( serce mi pęka czekalam na ta dzidzie 2 lata:((
    życzę wam spokojnych ciąż i ślicznych maluszkow...
    prosze wykreślcie mnie z listy

16udskjogri4r6n4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dyskusja wre od rana:)

dziewczyny wy chodzicie do pracy???

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny:)

Słoneczna ja jestem na zwolnieniu od bardzo dawna.

Również smaruje biust, uda, pośladki i brzusio no i jeszcze plecy tzn te boczki i plecy nad pupą, tam lubią być często rozstępy z tego co zaobserwowałam. Wykańczam oliwkę Mustelli, kremy już zużyłam i zaopatruje się w coś zwyczajnego, stwierdziłam , że tak jak mówicie ważne aby się nawilżać systematycznie. Jak na razie brzuch mały i nic nie tyje więc smaruje się wieczorem po kąpieli.

Vel określenie lewa strona boczna to chyba patrzą z Twojej strony jak leżysz i tam Ci mizia USG , to po Twojej lewej:-)

Wczoraj wieczorem poczułam te motylki o których piszecie , i aż się uśmiechnęłam ale to tylko raz i na tym cisza. Wogle laski nie wiem co się dzieje ale brzuch mi maleje.. Wyglądam jak przed ciążą po najedzeniu :-) Nie wiem o co chodzi:P

Bombelku, Rudasku jak się czujecie :*??

LadyDi żartujesz z tym USG, oszaleli??!!! Może to jest w ramach państwowej służby zdrowia, a gdybyś chciała mieć więcej wizyt to będziesz musiała iść prywatnie ?

U nas pogoda dopisuje, 25 stopni korzystam z pogody i jadę na plażyczkę poleżeć pod namiocikiem hehe:-)
    Buziaki miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:57

Fedra lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja będę kupowac mamamil ponieważ zapach tołpy mnie odrzuca :( jestem alergikiem i mam problem z kosmetykami. Myslalam ze jak mam sprawdzoną tołpe ze nie uczula to będzie super wszystko jest ok tylko zapach dla mnie okropny :( a po mustelli mialam uczulenie i zostaly czerwone plamki. Wiec podziekuje :( ciężkie życie alergika :( chyba ze macie jakies balasam który nie ma tak drazniacego zapachu no i hipoaergiczny :*

CATH ja też szukałam hipoalergicznego i w aptece babeczka poleciła mi Oillan mama żel pielęgnacyjny do piersi i multiaktywny balsam przeciw rozstepom. Fajnie i łatwo się rozsmarowuwuje ale zapach tzn podobno miał być bezzapachowy ale nie jest jakiś wystrzalowy...

Tez mam problem z regularnym smarowanniem. Ciągle obiecuje sobie ze od dzisiaj to będę 2 raz dziennie minimum i wychodzi jak wychodzi.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Bombelku poryczałam się :( Tak bardzo mi przykro, brak mi słów !!!

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    dziewczyny żegnam się z wami...wczoraj poronilam :(( serce mi pęka czekalam na ta dzidzie 2 lata:((

Rany boskie bombelku współczuję... Trzymaj się.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bombelku bardzo mi przykro :( Trzyma kciuki, żebyś szybko doszła do siebie i ponownie była w ciąży :*

3jgxskjor2w2ltji.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi :(

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku trzymaj sie :( wysylam ci miliony buziaków i usciskiow <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Bombelku, brak mi słów, strasznie mi przykro :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny wy chodzicie do pracy???
    Ja chodzę, bo dobrze się czuję. Wcześniej przy najgorszym samopoczuciu miałam 2 tyg. L4.
    Teraz chodzę sobie na 4h i bardzo jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ