Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka!
Ja do smarowania używam Ziaja Mamma Mia. Jak dla mnie super. Wcześniej byłam z balsamami na przekór jak Vel, ale teraz z przyjemnością to robię. Wyobrażam sobie, że dzieciątko lubi jak się brzuszek masuje i jest mu przyjemnie wtedy
Co do elektronicznej niani to ja nie potrzebuję chociaż mieszkanie mamy dwupoziomowe. Na pewno usłyszę gdy dziecko będzie płakało, bo i na górze i na dole będę miała kołyskę
Co do tego zestawu to cena zabójcza. Jak dla mnie dużo niepotrzebnych rzeczy tam jest. Wolę wszystko oddzielnie sama wybrać. Na razie w rankingu łóżeczkowym wygrywa to: http://allegro.pl/lozeczko-dumbo-hit-7-wzorow-kol-bialy-wenge-i4487028442.html . Oczywiście jeszcze będę się rozglądała, bo w sumie to jeden raz i to dość krótko przeglądałam te łóżeczka.
Wiecie, że wczoraj się dowiedziałam od koleżanki, że tu w Danii USG połówkowe to ostatnie usg w ciąży. Przecież od września do lutego to ja oszaleje! -
Bietka wrote:Vel ja nigdzie w żadnym rossmanie mi dostępnym nie mogę znaleźć tego polecanego balsamu z baby dream...
a gdzie sprawdzalas? bo na dzieciecym go moze nie byc... on jest na balsamach normalnych.. pozatym musisz sprawdzic po dostawie bo ja np. bylam w jednym rossmanie i nie moglam znalezc.. poszlam do drugiego i znalazlam ale tylko oliwke, spytalam babeczke o balsam a ona mnie zaprowadzila z dzialu dzieciecego z oliwkami na dzial normalny dla kobiet z balsamami.. i tam byly i oliwki i balsamy wymieszane
a potem bylam znowu w tamtym pierwszym rossmanie i juz byly po dostawie
olejek i balsam maja identyczne opakowania, wszystko jest takie same
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Dla-Mam-olejek-do-ciala-przeciw-rozstepom-300-ml-,111262,3033,6572
tylko na jednym jest PFLEGOL, a na drugim PFLEGLOTION roznia sie tylko napisem, ewentualnie ja zagladalam pod nakretke bo na poczatku tego nie ogarnelam a byly wymieszane ze soba na polce
jak nie znajdziesz to moge Ci wyslac
jestescie skorpionicemoj ma ury 14 listopada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:24
-
aaa jeśli chodzi o rozstepy to ja już mam jak mówiłam 2 oliwki i 2 balsamy wiec odpuszcze dalsze zakupy w tym kierunku
ALE czytalam bardzo dobra opinie jednej dziewczyny o produkcie MAMAMIL
mozna go kupic tylko w aptece, przegladalam opinie są spoko, cena nie jest jakas bardzo wygórowana i podobno skuteczny
http://www.ceneo.pl/10014123
tu znalazlam krem na ceneo, jest podobno jeszcze oliwka no i najlepiej sobie w google wpisac mamamil na rozstepy i pogrzebac
sama bym sie skusila ale juz mam tego za duzo -
jak mam napisane "łożysko na stronie bocznej, po stronie lewej" to znaczy że dzidzia jest z lewej strony tak? bo ja staram sie dopatrzec ruchów od kilku dni i zastanawiam sie jak coś czuje to czy to moze byc TO
i gdzie jest lewa strona? tam gdzie moja prawa ręka czy tam gdzie moja lewa ręka? oni to piszą ze swojej perspektywy czyli lewa strona jest tam gdzie moja prawa reka, czy z mojej perspektywy czyli lewa strona to lewa reka?
ja zawsze mam problem bo nie wiem gdzie jest przednia, czy tam górna strona macicy, a gdzie tylna, a gdzie lewa, a gdzie prawa -
Ja będę kupowac mamamil ponieważ zapach tołpy mnie odrzuca
jestem alergikiem i mam problem z kosmetykami. Myslalam ze jak mam sprawdzoną tołpe ze nie uczula to będzie super wszystko jest ok tylko zapach dla mnie okropny
a po mustelli mialam uczulenie i zostaly czerwone plamki. Wiec podziekuje
ciężkie życie alergika
chyba ze macie jakies balasam który nie ma tak drazniacego zapachu no i hipoaergiczny :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:50
-
Witam Was Dziewczyny:)
Słoneczna ja jestem na zwolnieniu od bardzo dawna.
Również smaruje biust, uda, pośladki i brzusio no i jeszcze plecy tzn te boczki i plecy nad pupą, tam lubią być często rozstępy z tego co zaobserwowałam. Wykańczam oliwkę Mustelli, kremy już zużyłam i zaopatruje się w coś zwyczajnego, stwierdziłam , że tak jak mówicie ważne aby się nawilżać systematycznie. Jak na razie brzuch mały i nic nie tyje więc smaruje się wieczorem po kąpieli.
Vel określenie lewa strona boczna to chyba patrzą z Twojej strony jak leżysz i tam Ci mizia USG , to po Twojej lewej:-)
Wczoraj wieczorem poczułam te motylki o których piszecie , i aż się uśmiechnęłam ale to tylko raz i na tym cisza. Wogle laski nie wiem co się dzieje ale brzuch mi maleje.. Wyglądam jak przed ciążą po najedzeniuNie wiem o co chodzi:P
Bombelku, Rudasku jak się czujecie :*??
LadyDi żartujesz z tym USG, oszaleli??!!! Może to jest w ramach państwowej służby zdrowia, a gdybyś chciała mieć więcej wizyt to będziesz musiała iść prywatnie ?
U nas pogoda dopisuje, 25 stopni korzystam z pogody i jadę na plażyczkę poleżeć pod namiocikiem hehe:-)
Buziaki miłego dnia :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:57
Fedra lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Ja będę kupowac mamamil ponieważ zapach tołpy mnie odrzuca
jestem alergikiem i mam problem z kosmetykami. Myslalam ze jak mam sprawdzoną tołpe ze nie uczula to będzie super wszystko jest ok tylko zapach dla mnie okropny
a po mustelli mialam uczulenie i zostaly czerwone plamki. Wiec podziekuje
ciężkie życie alergika
chyba ze macie jakies balasam który nie ma tak drazniacego zapachu no i hipoaergiczny :*
CATH ja też szukałam hipoalergicznego i w aptece babeczka poleciła mi Oillan mama żel pielęgnacyjny do piersi i multiaktywny balsam przeciw rozstepom. Fajnie i łatwo się rozsmarowuwuje ale zapach tzn podobno miał być bezzapachowy ale nie jest jakiś wystrzalowy...
Tez mam problem z regularnym smarowanniem. Ciągle obiecuje sobie ze od dzisiaj to będę 2 raz dziennie minimum i wychodzi jak wychodzi. -
bommbelek89 wrote:dziewczyny żegnam się z wami...wczoraj poronilam
( serce mi pęka czekalam na ta dzidzie 2 lata:((
życzę wam spokojnych ciąż i ślicznych maluszkow...
prosze wykreślcie mnie z listy
Rany boskie bombelku współczuję... Trzymaj się.