Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
wszystkim świętującym 5 miesięcy zdrówka życzę, a i przesypiajcie noce już (to jest też pobożne życzenie do mojego dziecka haa)...
Dziewczyny mam pytanie odnośnie rozszerzania diety malucha.
czym się różni kleik od kaszki i kiedy się go podaje wieczorem czy rano sam czy coś się dodaje? robi się go na wodzie czy mleku ? w butelce czy łyżeczką? czy jak podaje taki kleik czy kaszkę to zastępuje jeden posiłek?
i kiedy ten nieszczęsny gluten wprowadzić i w jakiej formie>?
tak samo mamy stosujące blw albo papki czy jak podajecie np. słoiczek dzieciaczkowi to zastępuje to posiłek w jakich porach ? raz dziennie?
może te pytania są infantylne, ale im wiecej czytam o żywieniu tym mniej wiek co kiedy i jak ?
pomożecie? -
Gratki z okazji 5 mies
Mój spał bez przerwy od 20 do 6 rano na brzuchu, obudził się z zapuchnietym okiem jak bokser po walce! Ale już na szczęście zeszło, spał na tej stronie twarzy, to pewnie dlatego. Na 12 idziemy niby na szczepienie, ale nie dam go zaszczepić dopóki neurolog go nie obejrzy, zobaczymy co nasz pediatra na to, bo skierowanie dostaliśmy od innej lekarki, jak nasz był na urlopie.
Zaraz muszę się zbierać żeby zaliczyć spacer przed wizytą, bo po lekarzu będzie czas karmienia. -
dobra o 10.20 zasnął
wypiłampowera nie ma
ale jest lepiej; pozamiatałam w domu, kuchni i łazienkę z grubsza ogarnęłam, teraz chwila oddechu i myję podłogi ;)o ile księciuniu się nie obudzi
dziś na obiad mam spaghetti ale co na jutro? czekam na propozycje -
LadyDi wrote:Marcela, napiszę to po raz kolejny - woda z mózgu!
nic już nie wiem, aaaa!
No mi położna trochę wybiła pomysł blw, gdyż mówiła że dzieci dość długo się adaptuja w takim sposobie jedzenia (oczywiście zależy od dziecka) a ja niestety będę Zoje oddawać Na jakieś 8-9 godzin do żłobka i wtedy nikt nie będzie patrzył. Albo zje albo będzie glodna do 16. Masakrakazała mi uczyć właśnie 3 posiłków dziennie, bo tyle będzie tam dostawała i w 7 miesiącu dawać kromke chleba z masłem żeby uczyła się gryźć, bo takie coś dostają tam dzieci na śniadanie. Płakać Mi się chce Na sama myśl. Strasznie stresuje mnie ta cała akcja żłobek, bo nie wiem jak to będzie...
Faktem jest, że BLW potrafi dzieciom zająć trochę czasu aż się nauczą.
A od kiedy Zoja idzie do żłobka?