X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, aż tak leniwa to nie jestem :P Do toalety jeszcze uczęszczam, jakoś się zmuszam :D

Gosiak, Stokrota :), megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Nie no, aż tak leniwa to nie jestem :P Do toalety jeszcze uczęszczam, jakoś się zmuszam :D
    :D :D :D No tak myślałam, ale wolałam się upewnić ;)
    Bo jakoś pieluchomajtki mi się kojarzą z takimi dla dorosłych...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz są i dla dzieci. Pomimo skojarzeń i tak polecam :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wysyła mi paczkę. Chciała być tak dobra dla wnusi, że oprócz warzyw z własnego ogródka i mięsa z własnej zagrody kupiła też Zojce kaszki firmy Nestle i Bobovita. Już jej nic nie mówiłam, że są bardzo złej jakości, bo to sam cukier. Przykro by jej się zrobiło - chciała dobrze ;)

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu upał...:/

dorocia2324 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj - chyba z racji skończonych 5-ciu miesięcy postanowiło czasem spożyć posiłek na brzuchu. Bierze cycka w dwie łapki i się na niego rzuca z góry - komicznie to wygląda ;)

słoneczna 85, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga drzemka się nam rozpoczęła. Zdążyłyśmy przejść się na spacerek, ciepło, ale jest wiaterek, więc przyjemnie.
    Jutro mają być 34 stopnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj nie ma synchronizacji. My dziś siedzimy w domu pod klimą :D
    Zrezstą nawet nie mam siły dzis na spacer. Młoda się w nocy budziła tysiąc razy i znów wojowała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:49

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stokrota, aż mnie ciarki przeszły...
    Mnie tak samo!!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie tak samo!!!
    No to było bardzo nieprzyjemne doświadczenie. Pół nocy nie mogłam zasnać i myślałam o tym...

W ogóle dopiero teraz zaczynam sobie uświadamiać , że czyha wiele zagrożeń. Nie chciała bym popaść w paranoję ale trzeba być czujnym. Ostatnio chyba na grupie BLW dziewczyna wrzucila zdjęcia dwóch facetów i opisala sytuację jak to siedziała w MC Donalds i przy jednym stoliku była grupa dziewczynek a przy drugim oni siedzieli. Jeden z nich cały czas jakos zalotnie uśmiechał się do tych dziewczynek, wykonywal jakies gesty tak jak by podrywał inną kobietę. Jak wychodzili wręczył jednej z dziewczynek chusteczkę. Ta dziewczyna podeszła do tych dziewczynek i powiedziała, żeby pokazały tą chusteczke a na niej były wypisane jakieś bzdury "jestes piękna jak motyl coś tam coś tam". Ostrzegła te dziewczynki i zgłosiła to na policję. jak wychodziła z Mc Donald widziała dwóch facetów siedzących w aucie ale nie była pewna czy to oni. Powiem Wam....okropnie być świadomym takich rzeczy ale chyba jeszcze gorzej być nieświadomym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:29

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia, masakra, dlatego mój M. mówi, że Janka zanim będzie układać puzzle, nauczy się składać i rozkładać broń i będzie z nią chodził na strzelnicę.

Stokrota :), Atakasobiejedna, Pia Gizela, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, pewnie babka była niegroźna, no ale można się przestraszyć. Ja nie wyobrażam sobie np zostawić dziecko w wózku przed sklepem, jak nie mogę gdzieś wjechać to nie robię tam zakupów, albo jak mi bardzo zależy to biorę młodego w nosidle. A wczoraj widziałam dziecko w foteliku na stelażu przed warzywniakiem...

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Stokrota, pewnie babka była niegroźna, no ale można się przestraszyć. Ja nie wyobrażam sobie np zostawić dziecko w wózku przed sklepem, jak nie mogę gdzieś wjechać to nie robię tam zakupów, albo jak mi bardzo zależy to biorę młodego w nosidle. A wczoraj widziałam dziecko w foteliku na stelażu przed warzywniakiem...
    Nie no tez wydaje mi się , że była niegroźna tylko jakoś sama sytuacja sprowokowała u mnie takie dziwne myśli.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to puste i w ogóle :D Ale dzwoniła właśnie do mnie teściowa i nie odebrałam :P Młody sobie śpi, ja właśnie zjadłam lody i idę sprzątać kuchnie, jakoś nie mam ochoty tracić czasu na słuchanie opowieści jaka to była zajęta i dlaczego wcześniej nie zadzwoniła. Może teraz chciała iść na spacer w ten upał? Niech mnie cmoknie ;)

Stokrota :), Gosiak lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche zmieniłam podejscie do mojej teściowej. Nigdy nie przepadalysmy za sobą, ale Natalką pięknie sie zajmuje. Widzę jak bardzo ja kocha. To jej ósma wnuczka i wszyscy mówią, ze oszalala na punkcie naszej Natalki :) wychowala 4 swoich dzieci, później zajmowala sie 4 wnuków. Ma duże doświadczenie. Jutro idę do pracy, mój J.bedzie w domu, a ona chce przyjść na caly dzień. Bardzo sie cieszę, mimo tego, ze tesciowa w domu być może zaglądającą w każdy kat pod moją nieobecność to nic miłego, ale jak pomysle, ze fajnie zajmie się dzieckiem to sie cieszę i mam gdzieś moje domowe niedociągnięcia.

megg, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ale Twoja się zajmuje i interesuje, a moja tylko obiecuje i nic z tego nie wychodzi, więc stąd moje podejście ;) jak byłam w ciąży to myślałam że będzie chętna do pomocy, bo jest na emeryturze i zawsze miałam z nią dobry kontakt, no ale jak nie to trudno.

Eh poszłam sprzątać i się obudził :/ Udało mi się go jeszcze uśpić, ale muszę siedzieć cicho. Tak jak zaśnie na noc tak hałas mu nie przeszkadza, tak w dzień o ile w ogóle śpi to bardzo czujnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:45

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam sie piatkowo (wreszcie!)
    Jutro wesele kuzyna meza. Siostrzenica J zostaje z Luna.
    Za trzy dni rocznica slubu, a tydzien pozniej nasze urodziny. Koniec lipca obfituje w szczegolne okazje, ale coz z tego? I tak nie ma jak swietowac :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 2:30 w nocy Luna zakwekala o stalej porze, wiec wstalam ja podniesc na karmienie. Pochylam sie nad nia, a tam smrod! Kupy w srodku nocy to juz dawno nie przewijalam LOL Niose ja na przewijak, zatrzymuje sie przy mezu ogladajcym tv z kotem, a on patrzy na nas i mowi: Boze jak ona rosnie! Jaka juz jest dluga. Taka duza dziewczynka! ;]
    Z jakiegos powodu lubie te momenty kiedy moj luby zachwyca sie jak nasze malenstwo rosnie :]]]

justta, marcela29 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tesc lepiej zajmuje sie malym niz tesciowa :)

U nas dzis dzien spiocha :)

Kiedy obnizac lozeczko?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, czemu Twój mąż o tej porze tv ogląda, spać nie może? ;)

Dobra, oddzwonilam do teściowej, w przyszłym tyg chce przyjechać z ciotka, powiedziałam jej wprost, że i tak pewnie młody się będzie ich bał, więc pewnie na spacer same z nim nie pójdą, a jak chcą mi pomóc to niech jakiś obiad przywioza :P ciekawe czy w ogóle się pojawią.

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ