X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, aż tak leniwa to nie jestem :P Do toalety jeszcze uczęszczam, jakoś się zmuszam :D

Gosiak, Stokrota :), megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Nie no, aż tak leniwa to nie jestem :P Do toalety jeszcze uczęszczam, jakoś się zmuszam :D
    :D :D :D No tak myślałam, ale wolałam się upewnić ;)
    Bo jakoś pieluchomajtki mi się kojarzą z takimi dla dorosłych...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz są i dla dzieci. Pomimo skojarzeń i tak polecam :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wysyła mi paczkę. Chciała być tak dobra dla wnusi, że oprócz warzyw z własnego ogródka i mięsa z własnej zagrody kupiła też Zojce kaszki firmy Nestle i Bobovita. Już jej nic nie mówiłam, że są bardzo złej jakości, bo to sam cukier. Przykro by jej się zrobiło - chciała dobrze ;)

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu upał...:/

dorocia2324 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj - chyba z racji skończonych 5-ciu miesięcy postanowiło czasem spożyć posiłek na brzuchu. Bierze cycka w dwie łapki i się na niego rzuca z góry - komicznie to wygląda ;)

słoneczna 85, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga drzemka się nam rozpoczęła. Zdążyłyśmy przejść się na spacerek, ciepło, ale jest wiaterek, więc przyjemnie.
    Jutro mają być 34 stopnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj nie ma synchronizacji. My dziś siedzimy w domu pod klimą :D
    Zrezstą nawet nie mam siły dzis na spacer. Młoda się w nocy budziła tysiąc razy i znów wojowała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:49

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Stokrota, aż mnie ciarki przeszły...
    Mnie tak samo!!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie tak samo!!!
    No to było bardzo nieprzyjemne doświadczenie. Pół nocy nie mogłam zasnać i myślałam o tym...

W ogóle dopiero teraz zaczynam sobie uświadamiać , że czyha wiele zagrożeń. Nie chciała bym popaść w paranoję ale trzeba być czujnym. Ostatnio chyba na grupie BLW dziewczyna wrzucila zdjęcia dwóch facetów i opisala sytuację jak to siedziała w MC Donalds i przy jednym stoliku była grupa dziewczynek a przy drugim oni siedzieli. Jeden z nich cały czas jakos zalotnie uśmiechał się do tych dziewczynek, wykonywal jakies gesty tak jak by podrywał inną kobietę. Jak wychodzili wręczył jednej z dziewczynek chusteczkę. Ta dziewczyna podeszła do tych dziewczynek i powiedziała, żeby pokazały tą chusteczke a na niej były wypisane jakieś bzdury "jestes piękna jak motyl coś tam coś tam". Ostrzegła te dziewczynki i zgłosiła to na policję. jak wychodziła z Mc Donald widziała dwóch facetów siedzących w aucie ale nie była pewna czy to oni. Powiem Wam....okropnie być świadomym takich rzeczy ale chyba jeszcze gorzej być nieświadomym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:29

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia, masakra, dlatego mój M. mówi, że Janka zanim będzie układać puzzle, nauczy się składać i rozkładać broń i będzie z nią chodził na strzelnicę.

Stokrota :), Atakasobiejedna, Pia Gizela, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, pewnie babka była niegroźna, no ale można się przestraszyć. Ja nie wyobrażam sobie np zostawić dziecko w wózku przed sklepem, jak nie mogę gdzieś wjechać to nie robię tam zakupów, albo jak mi bardzo zależy to biorę młodego w nosidle. A wczoraj widziałam dziecko w foteliku na stelażu przed warzywniakiem...

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Stokrota, pewnie babka była niegroźna, no ale można się przestraszyć. Ja nie wyobrażam sobie np zostawić dziecko w wózku przed sklepem, jak nie mogę gdzieś wjechać to nie robię tam zakupów, albo jak mi bardzo zależy to biorę młodego w nosidle. A wczoraj widziałam dziecko w foteliku na stelażu przed warzywniakiem...
    Nie no tez wydaje mi się , że była niegroźna tylko jakoś sama sytuacja sprowokowała u mnie takie dziwne myśli.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to puste i w ogóle :D Ale dzwoniła właśnie do mnie teściowa i nie odebrałam :P Młody sobie śpi, ja właśnie zjadłam lody i idę sprzątać kuchnie, jakoś nie mam ochoty tracić czasu na słuchanie opowieści jaka to była zajęta i dlaczego wcześniej nie zadzwoniła. Może teraz chciała iść na spacer w ten upał? Niech mnie cmoknie ;)

Stokrota :), Gosiak lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche zmieniłam podejscie do mojej teściowej. Nigdy nie przepadalysmy za sobą, ale Natalką pięknie sie zajmuje. Widzę jak bardzo ja kocha. To jej ósma wnuczka i wszyscy mówią, ze oszalala na punkcie naszej Natalki :) wychowala 4 swoich dzieci, później zajmowala sie 4 wnuków. Ma duże doświadczenie. Jutro idę do pracy, mój J.bedzie w domu, a ona chce przyjść na caly dzień. Bardzo sie cieszę, mimo tego, ze tesciowa w domu być może zaglądającą w każdy kat pod moją nieobecność to nic miłego, ale jak pomysle, ze fajnie zajmie się dzieckiem to sie cieszę i mam gdzieś moje domowe niedociągnięcia.

megg, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ale Twoja się zajmuje i interesuje, a moja tylko obiecuje i nic z tego nie wychodzi, więc stąd moje podejście ;) jak byłam w ciąży to myślałam że będzie chętna do pomocy, bo jest na emeryturze i zawsze miałam z nią dobry kontakt, no ale jak nie to trudno.

Eh poszłam sprzątać i się obudził :/ Udało mi się go jeszcze uśpić, ale muszę siedzieć cicho. Tak jak zaśnie na noc tak hałas mu nie przeszkadza, tak w dzień o ile w ogóle śpi to bardzo czujnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 14:45

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam sie piatkowo (wreszcie!)
    Jutro wesele kuzyna meza. Siostrzenica J zostaje z Luna.
    Za trzy dni rocznica slubu, a tydzien pozniej nasze urodziny. Koniec lipca obfituje w szczegolne okazje, ale coz z tego? I tak nie ma jak swietowac :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 2:30 w nocy Luna zakwekala o stalej porze, wiec wstalam ja podniesc na karmienie. Pochylam sie nad nia, a tam smrod! Kupy w srodku nocy to juz dawno nie przewijalam LOL Niose ja na przewijak, zatrzymuje sie przy mezu ogladajcym tv z kotem, a on patrzy na nas i mowi: Boze jak ona rosnie! Jaka juz jest dluga. Taka duza dziewczynka! ;]
    Z jakiegos powodu lubie te momenty kiedy moj luby zachwyca sie jak nasze malenstwo rosnie :]]]

justta, marcela29 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tesc lepiej zajmuje sie malym niz tesciowa :)

U nas dzis dzien spiocha :)

Kiedy obnizac lozeczko?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, czemu Twój mąż o tej porze tv ogląda, spać nie może? ;)

Dobra, oddzwonilam do teściowej, w przyszłym tyg chce przyjechać z ciotka, powiedziałam jej wprost, że i tak pewnie młody się będzie ich bał, więc pewnie na spacer same z nim nie pójdą, a jak chcą mi pomóc to niech jakiś obiad przywioza :P ciekawe czy w ogóle się pojawią.

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ