Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, ja myślę że z tymi wisiadlami to nie jest kwestia np zamożności, bo można przecież kupić tez niedroga chustę i nosić, ale to wymaga trochę wysiłku i zaangażowania. Po prostu ludziom jest wygodnie wierzyć że skoro coś jest dopuszczone do sprzedaży to jest ok, tak samo jest z fotelikami do samochodu, kupują najtańsze w markecie. Oczywiście nie wykluczam że są ludzie którzy naprawdę nie mają pieniędzy i muszą kupić ten najtańszy fotelik, bo lepszy taki niż żaden, ale bez takiego wisiadla można się obejść, większość ludzi przecież i tak wózek kupuje. Jakby mnie nie było stać na nosidlo ergonomiczne to nie kupilabym żadnego nosidla.
Zgadzam sie calkowicie z ta wypowiedzia. No i producenci reklamuja, ze mozna dziecko nosic w trzech pozycjach, to ludzie nosza.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas zapalenie oskrzeli u Natalki i antybiotyk. W sobotę bylam u lekarza bo pokaszliwała, osluchowo bylo ok, dostala syrop. W niedziele sie pogorszylo wiec dzisiaj ponownie do lekarza:( biedna nie może oddychać, z noska odciągam ogromne ilości katarku.
-
nick nieaktualny
-
Dorocia znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/adaptery-tako-do-fotelikow-carlo-karwala-0-11-kg-i5130337072.html
http://allegro.pl/adapter-fotelik-karwala-bebetto-camarelo-adamex-i5498534278.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:28
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Januszkowa zdrówka dla małej!!!
ja dziś byłam drugi raz po porodzie u endokrynologa na kontroli tarczycy, wszystko ok i zostaje na tej samej dawce leków,mówiła, ze czesto po porodzie tarczyca szaleje, pytałam czy mam dziecko jeszcze badać pod kątem tarczycy to mówiła, ze to badanie przesiewowe po porodzie wystarczy, a teraz jakby się coś działo ( tzn głownie zahamowanie przyrostu wzrostu, wagi, apatycznosc, sennosc to wtedy tak, a jak nic nie będzie wzbudzac podejrzń to skoro po porodzie bylo ok z tarczyca to nie ma co sie martwić)
co do blw i magazynowania jedzenia w policzkach to pisze o tym w książce, dlatego ja zanim się zdecyduje na tą metodę wolę się wyedukować teoretycznie, żeby wiedzieć czego sie spodziewać i na co zwrócić uwagę, zakrztuszenia są owszem ale zwykle dziecko samo odkasłuje, no chyba ze wlaśnie nie siedzi i je w półlezacej pozycji kawałki, lub właśnie nachomikuje w policzkach i pójdzie np się bawić czy spaćGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
co do nosidełek to ja jestem zadowolona z bondolino, chodziłyśmy w upale i plecki suche, mała spodziła się na klatce piersiowej, ale to odemnie takze bedziemy wkładac pieluszkę bambusową między nas
a co do słodkosci, to ja podziele się "przeterminowaym" o tydzień malinowym tortem z chrzcin;) tez mialam nie jest juz slodkiego, ale upiekłam dziś mufinki z jeżynami i zjadłam jedną i oczywiscie lody- ehh
http://iv.pl/images/42144350805386884361.jpg
Gosiak, dorocia2324, LadyDi, Laurka, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A do mnie dziś dzwoniła dziewczyna, która pełni moje obowiązki, bo mój pion organizuje imprezę integracyjną w Warszawie i asystentka zarządu prosiła w ich imieniu, żeby mnie koniecznie namówiła na wyjazd. Miło, że mnie tam chcą, ale jej powiedziałam, że musieliby mi wynająć apartament rodzinny ;> Generalnie chlanie do białego rana i nocny rejs po Wiśle, jakoś mnie to teraz nie ciągnie