WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że Babybjorn nie do końca jest takie ergonomiczne...
    Polecam Tulę i Bondolino - wersję Light, bo latem nieźle się można spocić.
    A z ergonomików są jeszcze: mei tai, manduca.

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia cena powiedzmy nie gra roli wazne by bylo dobre dla dziecka i wygodne... Tula kosztuje 465 na allegro a to babybjorn chyba z 660 .. Oba widzialam tylko tak jak ludzie na spacerachnosza ale nie mialam okazji "dotknac" jeszcze to babybjorn moge w bobowozkach zobaczyc ale tuli juz chyba nie i nie wiem nawet gdzie moglabym... :/ oba sa chyba do ok 3 lat jakos wiec w zupelnosci wystarczy... I tak nosic 20 kg w nosidle to nie lada wyczyn ;)

Zuzia z ośrodka bliżej w Gdańsku ma do wypozyczenia tulę,bondolino i manduca - możesz się z nia umówić i zobaczyć

co do wersji light to wg mnie to powinno byc jako drugie nosidełko. Teraz juz zostało tak niewiele ciełych dni że się nie opłaca. Dłużej ponosisz w zwykłym. A jak będziecie mieć kase to kupcie light

juz wiem to bondolino ma wiązanie jak chusta :-)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak dobrze rozumiem tula lepsza? Ew manduca mei tai?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Zuzia z ośrodka bliżej w Gdańsku ma do wypozyczenia tulę,bondolino i manduca - możesz się z nia umówić i zobaczyć

co do wersji light to wg mnie to powinno byc jako drugie nosidełko. Teraz juz zostało tak niewiele ciełych dni że się nie opłaca. Dłużej ponosisz w zwykłym. A jak będziecie mieć kase to kupcie light

juz wiem to bondolino ma wiązanie jak chusta :-)
    Ale ta wersja light jest doskonała również na jesień i zimę, nie wiem jak wygląda nie light ale light jest z dość grubego i solidnego materiału ;) Dziecko na pewno w nim nie zmarznie.
    I tak, Bondolino jako jedyne nie ma sprzączek, klamerek, tylko dociąga się je jak chustę i zawiązuje w pasie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz nie pamięta które sie wiązało jak chustę. Ja wziełam manduca bo manduca ma dodatkowa kieszonke i chowany kaptur no i rośnie razem z dzieckiem - wysuwa sie panel dodatkowy - generalnie równi sie detalami i troszkę sposobem zapinania/wiązania

co do mei tai to nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tj różnia sie detalami

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisze z komórki i czasami źle wstukam albo skasuje mi połowe wyrazu :-)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babybjorn odpuść....nie warto

A ja Wam powiem, że chyba za słabe nerwy mam do BLW. dzisiaj pierwszy raz posadziłam Miśkę na kolanach i dałam jej do pomymlania arbuza zachecona postami na grupie BLW na FB. Tam dziewczyny często pokazują jak ich własnie takie małe dziecko mymla arbuza. I tak mymlała, mymlała....niby pilnowałam , nawet czasem wyciągałam jej z buzi ale sama nie wiedziałam kiedy nagryzła pełno kawałkó i nachomikowała w buzi. W pewnym momencie zaczęła mieć odruch wymiotny i co chwila wypluwała po kawałku. Wypluła 3 i myślalam , że to wszystko a ona dalej odruch wymiotny, krzywi się i dławi. No to ja ją brzuchem na kolana i poklepuję ale nic. Wzięłam i patrzę czy oddycha dobrze. Oddychala ale cały czas odruch wymiotny. Wsadziłam jej palucha do buzi a tam wielki kawał między polikiem a dziąsłami, którego nie potrafiła wypluć. Yhhhh....ja wiem , że to normalne i to tak wygląda ale chyba jeszcze troszkę jednak popapkujemy :D

justta, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma ma synka w wieku 15miesięcy i uzywa nosidełko manduca - jest zadowolona. Te manduca maja tez uniwersalne wzornictwo - dla Panów ważne :-)

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mei tai ale czekam aż usiadzie. Jeszcze nie wiązałam.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Babybjorn odpuść....nie warto

A ja Wam powiem, że chyba za słabe nerwy mam do BLW. dzisiaj pierwszy raz posadziłam Miśkę na kolanach i dałam jej do pomymlania arbuza zachecona postami na grupie BLW na FB. Tam dziewczyny często pokazują jak ich własnie takie małe dziecko mymla arbuza. I tak mymlała, mymlała....niby pilnowałam , nawet czasem wyciągałam jej z buzi ale sama nie wiedziałam kiedy nagryzła pełno kawałkó i nachomikowała w buzi. W pewnym momencie zaczęła mieć odruch wymiotny i co chwila wypluwała po kawałku. Wypluła 3 i myślalam , że to wszystko a ona dalej odruch wymiotny, krzywi się i dławi. No to ja ją brzuchem na kolana i poklepuję ale nic. Wzięłam i patrzę czy oddycha dobrze. Oddychala ale cały czas odruch wymiotny. Wsadziłam jej palucha do buzi a tam wielki kawał między polikiem a dziąsłami, którego nie potrafiła wypluć. Yhhhh....ja wiem , że to normalne i to tak wygląda ale chyba jeszcze troszkę jednak popapkujemy :D

no własnie to mnie troche przeraża w blw
    moja mama nie stosowała blw a w wieku 12 miesięcy juz jadła sztućcami normalne posiłki żadne kaszki czy mleko z butelki

Lara 82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn jadłam :-)

Stokrota :), Lara 82 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa pytań teściowej i szwagierki odnośnie rozszerzania diety - i dlaczego jeszcze nie. I pytań czy jeszcze kp, przecież już ma zęby :P
    Coś czuję, że będzie wesoło...

Stokrota :), Pia Gizela, justta, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie wiele zalezy od dziecka bo też czytałam wiele wypowiedzi mam stosujących BLW, których dzieci po kilku miesiącach wciąż nic nie jadły i były załamane. Ja nie neguję BLW bo to fajna metoa i chciała bym ją stosowac tyle, że zbyt strachliwa narazie jestem :) Ale mam nadzieję, że z czasem do tego dojdę. Powoli małymi kroczkami. Narazie daję papki ale w taki sposób aby dziecko w pełni decydowało czy chce to zjeść. Tzn nakładam na łyżeczkę, pokazuję jej a ona sama wyciąga rączke, bierzę łyżeczkę i ładuje do buzi. Nie wciskam jej wkładjąc łyżeczkę do buzi i wycierjąc o podniebiebie tak żeby wszystko trafiło do buzi. Nie obcieram łyżeczką wszystkiego co z tej buzi wyleciało i zostało na brodzie i nie wciskam ponownie. A niech sie papra i bawi. Z BLW zacznę jak sama usiadzie - taki sobie wyznacznik postawiłam. I tak sobie myślę, że z BLW to chyba łatwiej zaczyna się z tymi dziećmi co nie maja ząbkow bo nie odmymlają takiego kawala. A jak już to może jeden a nie cztery ! ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, fajnie, że się odezwałaś!!! :)
    Na razie nie oglądam więcej chust, może po powrocie z urlopu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    I tak sobie myślę, że z BLW to chyba łatwiej zaczyna się z tymi dziećmi co nie maja ząbkow bo nie odmymlają takiego kawala. A jak już to może jeden a nie cztery ! ;)
    Oj, nie wiem...
    Dziś spotkałam moją doulę na osiedlu i od razu jak Janka się do niej uśmiechnęła, zauważyła dwa ząbki i mówi:
    Oooo, ale macie fajnie, z BLW będzie łatwiej, bo sobie pogryzie łatwo, a u nas dopiero w 9-tym mies. zęby wyszły.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia fajnie ze macie zeby :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Dziele sie wirtualna slodkoscia. Zyczcie mi wygranej w totka, cobym mogla rzucic prace ;]

30jpg_wqhnasq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:08

Gosiak, Atakasobiejedna, Bietka, LadyDi, Stokrota :), Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, co u Ciebie?
    Ja się zdecydowałam i w przyszły poniedziałek M. nas zawiezie do rodziców na 2-3 dni, żeby się nie władować w korki na półwysep, to pojedziemy w poniedziałek pod wieczór i będziemy wracać najpóźniej w czwartek pod wieczór a może i w środę - zobaczymy jak będziemy dawać radę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dzien dobry. Dziele sie wirtualna slodkoscia. Zyczcie mi wygranej w totka, cobym mogla rzucic prace ;]

http://zapodaj.net/da7e1468fedfb.jpg.html
    Tego Ci życzę z całego serca!!!!! :) :D :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3246 3247 3248 3249 3250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ