X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że Babybjorn nie do końca jest takie ergonomiczne...
    Polecam Tulę i Bondolino - wersję Light, bo latem nieźle się można spocić.
    A z ergonomików są jeszcze: mei tai, manduca.

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia cena powiedzmy nie gra roli wazne by bylo dobre dla dziecka i wygodne... Tula kosztuje 465 na allegro a to babybjorn chyba z 660 .. Oba widzialam tylko tak jak ludzie na spacerachnosza ale nie mialam okazji "dotknac" jeszcze to babybjorn moge w bobowozkach zobaczyc ale tuli juz chyba nie i nie wiem nawet gdzie moglabym... :/ oba sa chyba do ok 3 lat jakos wiec w zupelnosci wystarczy... I tak nosic 20 kg w nosidle to nie lada wyczyn ;)

Zuzia z ośrodka bliżej w Gdańsku ma do wypozyczenia tulę,bondolino i manduca - możesz się z nia umówić i zobaczyć

co do wersji light to wg mnie to powinno byc jako drugie nosidełko. Teraz juz zostało tak niewiele ciełych dni że się nie opłaca. Dłużej ponosisz w zwykłym. A jak będziecie mieć kase to kupcie light

juz wiem to bondolino ma wiązanie jak chusta :-)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak dobrze rozumiem tula lepsza? Ew manduca mei tai?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Zuzia z ośrodka bliżej w Gdańsku ma do wypozyczenia tulę,bondolino i manduca - możesz się z nia umówić i zobaczyć

co do wersji light to wg mnie to powinno byc jako drugie nosidełko. Teraz juz zostało tak niewiele ciełych dni że się nie opłaca. Dłużej ponosisz w zwykłym. A jak będziecie mieć kase to kupcie light

juz wiem to bondolino ma wiązanie jak chusta :-)
    Ale ta wersja light jest doskonała również na jesień i zimę, nie wiem jak wygląda nie light ale light jest z dość grubego i solidnego materiału ;) Dziecko na pewno w nim nie zmarznie.
    I tak, Bondolino jako jedyne nie ma sprzączek, klamerek, tylko dociąga się je jak chustę i zawiązuje w pasie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz nie pamięta które sie wiązało jak chustę. Ja wziełam manduca bo manduca ma dodatkowa kieszonke i chowany kaptur no i rośnie razem z dzieckiem - wysuwa sie panel dodatkowy - generalnie równi sie detalami i troszkę sposobem zapinania/wiązania

co do mei tai to nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tj różnia sie detalami

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisze z komórki i czasami źle wstukam albo skasuje mi połowe wyrazu :-)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babybjorn odpuść....nie warto

A ja Wam powiem, że chyba za słabe nerwy mam do BLW. dzisiaj pierwszy raz posadziłam Miśkę na kolanach i dałam jej do pomymlania arbuza zachecona postami na grupie BLW na FB. Tam dziewczyny często pokazują jak ich własnie takie małe dziecko mymla arbuza. I tak mymlała, mymlała....niby pilnowałam , nawet czasem wyciągałam jej z buzi ale sama nie wiedziałam kiedy nagryzła pełno kawałkó i nachomikowała w buzi. W pewnym momencie zaczęła mieć odruch wymiotny i co chwila wypluwała po kawałku. Wypluła 3 i myślalam , że to wszystko a ona dalej odruch wymiotny, krzywi się i dławi. No to ja ją brzuchem na kolana i poklepuję ale nic. Wzięłam i patrzę czy oddycha dobrze. Oddychala ale cały czas odruch wymiotny. Wsadziłam jej palucha do buzi a tam wielki kawał między polikiem a dziąsłami, którego nie potrafiła wypluć. Yhhhh....ja wiem , że to normalne i to tak wygląda ale chyba jeszcze troszkę jednak popapkujemy :D

justta, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma ma synka w wieku 15miesięcy i uzywa nosidełko manduca - jest zadowolona. Te manduca maja tez uniwersalne wzornictwo - dla Panów ważne :-)

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mei tai ale czekam aż usiadzie. Jeszcze nie wiązałam.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Babybjorn odpuść....nie warto

A ja Wam powiem, że chyba za słabe nerwy mam do BLW. dzisiaj pierwszy raz posadziłam Miśkę na kolanach i dałam jej do pomymlania arbuza zachecona postami na grupie BLW na FB. Tam dziewczyny często pokazują jak ich własnie takie małe dziecko mymla arbuza. I tak mymlała, mymlała....niby pilnowałam , nawet czasem wyciągałam jej z buzi ale sama nie wiedziałam kiedy nagryzła pełno kawałkó i nachomikowała w buzi. W pewnym momencie zaczęła mieć odruch wymiotny i co chwila wypluwała po kawałku. Wypluła 3 i myślalam , że to wszystko a ona dalej odruch wymiotny, krzywi się i dławi. No to ja ją brzuchem na kolana i poklepuję ale nic. Wzięłam i patrzę czy oddycha dobrze. Oddychala ale cały czas odruch wymiotny. Wsadziłam jej palucha do buzi a tam wielki kawał między polikiem a dziąsłami, którego nie potrafiła wypluć. Yhhhh....ja wiem , że to normalne i to tak wygląda ale chyba jeszcze troszkę jednak popapkujemy :D

no własnie to mnie troche przeraża w blw
    moja mama nie stosowała blw a w wieku 12 miesięcy juz jadła sztućcami normalne posiłki żadne kaszki czy mleko z butelki

Lara 82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn jadłam :-)

Stokrota :), Lara 82 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa pytań teściowej i szwagierki odnośnie rozszerzania diety - i dlaczego jeszcze nie. I pytań czy jeszcze kp, przecież już ma zęby :P
    Coś czuję, że będzie wesoło...

Stokrota :), Pia Gizela, justta, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie wiele zalezy od dziecka bo też czytałam wiele wypowiedzi mam stosujących BLW, których dzieci po kilku miesiącach wciąż nic nie jadły i były załamane. Ja nie neguję BLW bo to fajna metoa i chciała bym ją stosowac tyle, że zbyt strachliwa narazie jestem :) Ale mam nadzieję, że z czasem do tego dojdę. Powoli małymi kroczkami. Narazie daję papki ale w taki sposób aby dziecko w pełni decydowało czy chce to zjeść. Tzn nakładam na łyżeczkę, pokazuję jej a ona sama wyciąga rączke, bierzę łyżeczkę i ładuje do buzi. Nie wciskam jej wkładjąc łyżeczkę do buzi i wycierjąc o podniebiebie tak żeby wszystko trafiło do buzi. Nie obcieram łyżeczką wszystkiego co z tej buzi wyleciało i zostało na brodzie i nie wciskam ponownie. A niech sie papra i bawi. Z BLW zacznę jak sama usiadzie - taki sobie wyznacznik postawiłam. I tak sobie myślę, że z BLW to chyba łatwiej zaczyna się z tymi dziećmi co nie maja ząbkow bo nie odmymlają takiego kawala. A jak już to może jeden a nie cztery ! ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, fajnie, że się odezwałaś!!! :)
    Na razie nie oglądam więcej chust, może po powrocie z urlopu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    I tak sobie myślę, że z BLW to chyba łatwiej zaczyna się z tymi dziećmi co nie maja ząbkow bo nie odmymlają takiego kawala. A jak już to może jeden a nie cztery ! ;)
    Oj, nie wiem...
    Dziś spotkałam moją doulę na osiedlu i od razu jak Janka się do niej uśmiechnęła, zauważyła dwa ząbki i mówi:
    Oooo, ale macie fajnie, z BLW będzie łatwiej, bo sobie pogryzie łatwo, a u nas dopiero w 9-tym mies. zęby wyszły.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia fajnie ze macie zeby :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Dziele sie wirtualna slodkoscia. Zyczcie mi wygranej w totka, cobym mogla rzucic prace ;]

30jpg_wqhnasq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:08

Gosiak, Atakasobiejedna, Bietka, LadyDi, Stokrota :), Pia Gizela, dorocia2324, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, co u Ciebie?
    Ja się zdecydowałam i w przyszły poniedziałek M. nas zawiezie do rodziców na 2-3 dni, żeby się nie władować w korki na półwysep, to pojedziemy w poniedziałek pod wieczór i będziemy wracać najpóźniej w czwartek pod wieczór a może i w środę - zobaczymy jak będziemy dawać radę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dzien dobry. Dziele sie wirtualna slodkoscia. Zyczcie mi wygranej w totka, cobym mogla rzucic prace ;]

http://zapodaj.net/da7e1468fedfb.jpg.html
    Tego Ci życzę z całego serca!!!!! :) :D :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3246 3247 3248 3249 3250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ