Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia moj do 12-13 tez zazwyczaj ma tylko godzinna drzemke. Ogolnie ostatnio moje dziecko zaczelo kicac czyli smiejemy sie ze ujezdza kanape na kolankach, przesuwa sie do przodu odpychajac nozkami
Jest bardzo ruchliwy ja go niedlugo nie dogonie. Z reszta juz nigdzie nie moge zostawic samego bo boje sie ze cos sobie zrobi. Np. W lozeczku czest rabnie o szczebelki.
Do tego zaczal pyskowac. On non stop gada tylko intonacje zmienia. Jak cos chce to zaczyna glosno wyzywac. -
No Piotrus ma trzy drzemki pierwsza ok 9 rano godzinna, druga od 12-13 do 14-16 roznie w poludnie spi od godziny do trzech godzin oczywiscie z pobudkami co godzine aby przytulic cyca. No i trzecia po poludniu na spacerze lub w domu. Jak sie nie wyspi jest masakra.
W ogole jest bardzo absorbujacy ostatnio nawet prze tel. Nie moge pogadac. Jak zaczne karmic go obiadkami to juz chyba tylko caly dzien bede przy misiu robic.ale ciesze sie bardzo jak widze jego postepy kazdego dnia -
Ostatnio jest troszke bardziej marudny, ale zaczal sie juz ten ciezki okres kiedy dziecko jest strasznie ciekawe a nie moze czegos dotknac wiec mamusiu wez na raczki. Normalnie jego zabawki zajmuja go 10 min. Ale jak dam telefon tablet lub pilota to pol godziny dziecka nie mam:-)
-
Hej.
Dzisiejszy dzień chyba najgorszy. Górne jedynki idą, już je widać pod dziąsłem, ale się przebić cholery nie mogą. Tomek mało spał, ciągle marudził. Nie płakał tylko na rękach u mnie.
Za to w końcu złapał swoją stopę i wsadził ją do buzi. Ale miałam radochę!
Padł o 19:20, jadł ostatkiem sił. Muszę zrobić porządek w naszych drzemkach, bo się wykończę
Witaj Monika! no i witam również Polę, naszą trzecią forumową
-
U mnie cyc całą noc w buzi od kilku dni....Nie nadrobie Was, dziś mam dzień zombie. Jak już trzeci raz w nocy obudzila sie po godzinie stwierdziłam, ze nie dam cyca tylko ululam bez. Mimo przytulania w łóżku, odkładania o łóżeczka, noszenia na rękach była wojna od 24.30 do 3.00. W końcu pękłam....dostala cyca a ja dziś ledwo zyje bo potem i tak się budziła. Nie wiem już co jest ale od tego ciągłego ssania już mnie mega sutki bolą. Nie gryzie mnie zębami ale podczas ssania trze nimi i mam juz całe czerwone czasem. Dzisiaj trudno....będzie cyc całą noc ale musze się wyspać bo nie wyrobie.
-
padam dzis jakos:-/ musze jeden choc dzien wypoczac bo inaczej padne na dworze idac z wozkiem, nawet nie mam sily pisac... sliniako- fartuchy kupione jeden z krotkim, drugi z dlugim rekawem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:45
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017