Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kolejny wieczor-masakra. Juz kurna nie wiem, co robic, bo wyprobowalam wszystkie metody pod sloncem na bolesne zabkowanie (no moze poza wcieraniem brandy lub rumu w dziasla - tak, slyszalam dzisiaj taka rade) i nic absolutnie nie dziala. Wrzask doslownie caly wieczor tak jak i wczoraj. Wyjazd nad jezioro stoi pod znakiem zapytania :[[[[[
Stokrota moja corcia od urodzenia spi w gondoli, ktora na noc parkuje obok swojego lozka. Tyle, ze juz z niej wyrasta i spanie w niej zaczyna sie robic niebezpieczne. Poznym wieczorem lub w nocy jak czuje, ze przysypiam w trakcie karmienia, to faktycznie chodze, zeby dziecka nie upuscic przez sen - to dobrze kojarzylas ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, a czopek przeciwbólowy jej dawałas? Wiem ze to nie jest metoda na dłuższą metę, ale może to bardzo ją boli i dlatego tak reaguje. Jak dorosłego boli ząb to o niczym innym nie jest w stanie myśleć i zaraz tabletki bierze Jak to gdzieś czytałam, w zabkowaniu trzeba być humanitarnym heh.
-
Laurka, a lody z mleka? Moja Zoja bardzo się uspokaja jak ma zimny gryzak, ale w momencie kiedy robi się ciepły znowu narzeka.
Moja dziś wstała przed 8. Od kiedy nauczyła się gaworzyć to już nie da się dospać nawet 30 minut, bo ciągle tylko mama i baba do ucha. I do tego szarpie za koszule.
Marudzi dziś wyjątkowo.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Mój też ledwo wstał i zjadł a już marudzil. No ale może katar mu przeszkadza, chociaż nic nie słyszę i z nosa nie cieknie. Musiałam wyciągnąć katarek do odkurzacza, bo z frida nie daje rady, co muszę wziąć oddech to gile wpadają z powrotem Jeszcze M mnie wkurzył, bo widzi że młody już przysypial to zamiast cicho wyjść do pracy to kręcił się i halasowal, 2 razy mi go obudził, a potem młody jeszcze pół godziny nie mógł się uspokoić Śpi juz prawie godzinę, bidulek mój, jeszcze poplakiwal przez sen i szukał rączka czy jestem.
-
Gosiak AsiaSzw udostępniła na facebooku http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3690324,holle-w-zywnosci-dla-niemowlat-i-malych-dzieci-wykryto-atropine-i-skopolamine,id,t.html?cookie=1
Ty ostatnio zamawiałaś tą kaszkę? -
LadyDi wrote:Gosiak AsiaSzw udostępniła na facebooku http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3690324,holle-w-zywnosci-dla-niemowlat-i-malych-dzieci-wykryto-atropine-i-skopolamine,id,t.html?cookie=1
Ty ostatnio zamawiałaś tą kaszkę? -
Ja mam tą kaszkę Holle Bio-Milchbrei Hirse, można gdzieś sprawdzić nr partii? Bo widzę że ten artykuł jest z grudnia 2014.
Znalazłam że dotyczy to partii z data spożycia 2015, nasza jest ważna do 2016, więc chyba nie ma co panikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:57
LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Moni witaj na naszym watku.
No ja podalam dwie lyzeczki ze sloiczka. Mam pokupione jednoskladnikowe sloiczki. No i dwuskladnikowe mam tylko np. Marchew ziemniak. Żadnych zupek, bo to bede sama robic.
Moj mial problemy z brzuszkiem i do dzis dosyc mocno reaguje na to co zjem. Od razu widac po kupie. Choc widze ze jest lepiej z dnia na dzien. Szczegolnie chodzi o owoce.
Wiec ja owoce wprowadze gdzies za miesiac. U mnie najpierw beda warzywa, gluten, kleik i miesko a dopiero potem owoce. Deserkiem u nas bedzie moje mleczko bo jest slodkiemonika_ lubi tę wiadomość
-
Znalazlam juz ekologiczne warzywa w cz-wie. Czesc bede miec od babci i juz jedzie do mnie krolik od babci takze zaczniemy gotowac.
A tak w ogole to moje dziecko zjadlo ta marchewke ale powiem wam ze ona nie dobra byla mnie nie smakowala wcale. Bleeee. A zjadl ja o 15 a o 20 kupa byla juz pomaranczowa. No i dzisiejsza kupa nawet ok jak na niego. No tez bardziej pomaranczowa. -
LadyDi, czytałam wyjaśnienie Gis, to były minimalne ilości atropiny które nie byłyby w stanie zaszkodzić, ale producent wolał je wycofać. Chodziło o to że w partii ziaren kaszy jaglanej dostały się inne ziarna, poprawili sposób ich oddzielenia. Grunt to się przyznać i dmuchać na zimne.
AsiaSzw lubi tę wiadomość