Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek nie został zaakceptowany....nawet wczoraj w nocy godzinę próbowałam podawać jej smoczek już w akcie desperacji ale nic....pozostała mi tylko kolekcja smoczków :D

Bietka lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę tak jak u nas. Tzn zaakceptowała ten avent soothie na jakiś miesiąc. Super było, bo kładłam ją na łóżku, smoczek do buzi i sobie sama zasypiała. Aż tu nagle któregoś dnia taka śpiąca była, więc smoczek jej dałam to się tak wydarła jakby jej ktoś ogromną krzywdę zrobił. Aż się zaniosła biedna. I od tamtej pory smoczek to jest jeden wielki płacz, nawet jak chce jej dać tak po prostu. Także u nas smoczek nie istnieje, a swoją kolekcję przekazałam kuzynce, która rodzi we wrześniu. ;) Aż teściowa się pytała po co jej 11 smoczków :D :D :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no właśnie ;) Tak sobie czasem myślę....gdyby moje dziecko przesypiało noce, gdyby akceptowało smoka, gdyby umiało zjeść z butelki jak mama chciała by gdzieś wyjść i gdybym mogła miec wózek do usypiania w mieszkaniu (mieszkam na 3p bez windy więc nie wnoszę wózka) to na tym macierzyńskim czuła bym sie jak na wczasach ;p

No ale gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była a moja Miśkę i tak kocham ponad wszystko bo wcale nie jest taka zła :)

Codziennie gdzies u sąsiadów godzinami slyszę jak krzyczy i płacze jakieś małe dziecko. Krzyczy na prawdę w niebogłosy i to jest krzyk polaczony z placzem. Sczezgólnie wieczorem tak jak by była pora usypiania. zastanawiam się czy maluszek ma takie straszne kolki czy stosują metodę "na wypłakanie"....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 09:54

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, mam podobnie, oprócz tego wózka, w którym Zoja śpi w dzień.
    Ogólnie zawsze jak jest marudna i staje się to po prostu męczące, cierpliwość sięga już zenitu to powtarzam sobie w głowie "ciesz się babo, że jest zdrowa" i wtedy jakoś wszystko staje się "łatwiejsze". No ale nie powiem, że chwilami zazdroszcze tym, co smoczek do buzi wepchną i nagle błoga cisza, albo zostawiają tatusiów z dziećmi w domu, bo da butelkę. U nas zapomnij o czymś takim. Moja rozrywka to wyjście na godzinę na zakupy i to spożywcze, a tak to wszędzie z dzieckiem. Broń Boże nie narzekam, bo kocham ją niesamowicie i każda chwila z nią jest cenna. Za jakiś czas będę narzekała, że nigdzie nie chce ze mną wychodzić, także korzystam ;)

A od kiedy mam dziecko to każdy płacz innego maluszka wywołuje we mnie okropny smutek (kiedyś mnie to denerwowało), więc chyba bardzo źle bym się czuła słysząc coś takiego w mieszkaniu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika :)

Wszystkiego najlepszego dla Grzesia :)

Moj ostatnio placze wieczorami mimo noszenia, bujania, zabawiania nie wiem dlaczego i do tego nocne usypianie tez jest z placzem. Jakby ktos posluchal to tez by mogl powiedziec ze zostawiam dziecko placzace. Dla mnie to meczace i stresujace. Czasem mimo stawania na glowie nie da sie dziecka uspokoic.

Smoczka tez juz tak nie chce jak na poczatku. Sporadycznie zalapie a tak to pluje nim i placze jak probuje mu go dac. W dzien jak spiacy dam smoka i bujam w wozku. Jak tylko przysnie to wypluwa od razu. W nocy tylko cyc. Juz nawet nie wiem ile przebudza sie w nocy bo spi z nami i jak cos to tylko wkladam mu cyca do buzi.

U nas pierwsza drzemka. Wstalismy po 8 :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest to fajne....szkoda maluszka....a u nas płacz dzieci to z każdej strony. mieszkamy w nowych blokach gdzie praktycznie powprowadzały sie same mlode pary i dzieci teraz jest tu full. U nas w klatce na 12 mieszkań w 5 nie ma tylko małych dzieci :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:

Moj ostatnio placze wieczorami mimo noszenia, bujania, zabawiania nie wiem dlaczego i do tego nocne usypianie tez jest z placzem. Jakby ktos posluchal to tez by mogl powiedziec ze zostawiam dziecko placzace. Dla mnie to meczace i stresujace. Czasem mimo stawania na glowie nie da sie dziecka uspokoic.

Smoczka tez juz tak nie chce jak na poczatku. Sporadycznie zalapie a tak to pluje nim i placze jak probuje mu go dac. W dzien jak spiacy dam smoka i bujam w wozku. Jak tylko przysnie to wypluwa od razu. W nocy tylko cyc. Juz nawet nie wiem ile przebudza sie w nocy bo spi z nami i jak cos to tylko wkladam mu cyca do buzi.

No właśnie dlatego teraz nie oceniam i wiem , ze dziecko może mieć kolki, może coś innego sie dziać i płacz jest nie do ukojenia. Jak nie miałam dzieci to myślałam , ze rodzice olewają i zostawiają "a niech się drze". sama paru kolek też doświadczyłam. no tak czy siak szkoda maluszka bo się męczy.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi bo wiem ze wiele z as ma szczeniaczka uczniaczka... Tez zamierzam nabyc ale zauwazylam ze sa dwa rodzaje.. Jeden z melodiami yczy prez spiewanie i zabawe a drugi z poziomami nauki .. Ktory lepszy?;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga drzemka - też mamy dziś dzień marudy - chyba pogoda - u nas ciemno i leje jak z cebra.
    Moja córa nie zasypia sama nigdy, nie toleruje butli, więc dołączam do klubu - zakupy spożywcze to super rozrywka :)
    Też nie narzekam, jest jak jest, Janeczka jest przekochana <3

Mam jedną kaszkę holle i sama nie wiem czy ją będę otwierać - chyba w akcie desperacji jak nagle zdecyduję się na chwilę na papki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:

Współczuję Dorocia, chciałam Ci coś doradzić ale bez sensu, w końcu najlepiej znasz swoje dziecko. W naszym wypadku przy dużym zmęczeniu wkładam w chustę/nosidło i wychodzę przed dom, zasypia w kilka minut. Mieszkam w szeregowcu więc pewnie mają mnie za wariatkę - co kilka dni ok 22 chodzę w kółko pod oknami mrucząc coś pod nosem:P

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na tenisie, założyłam że nie będę koleżance o córce opowiadać, żeby nie zamęczać niedzieciatych itd...Kiedy rzucziła niewinne "Jak tam Pola?" tama pękła, nawet zdjęcia pokazałam:D

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, wybrałaś już jakie warzywo podasz najpierw?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz sie obrazila nie odzywa sie

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Gosiak, wybrałaś już jakie warzywo podasz najpierw?
    Generalnie blw zakłada różnorodność i nie wiem czy nie podam 2-3 na raz. A jeśli jedno, to ziemniaka.
    Potem ziemniaka i marchewkę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    I teraz sie obrazila nie odzywa sie
    Matko, Patrycja, od razu mi się przypomniała ta babcia na deptaku, wnuczka się darła a ta jej pakowała bitą śmietanę z gofra do buzi. Chyba bym zabiła... dobrze, że ostrzegasz, bo jutro u mnie teściowa i szwagierka - ona syna na butli chowała i pewnie będzie wielce zdziwiona, że Janka jeszcze nic nie je poza mlekiem. A znając je też mogą ją czymś częstować albo mówić jaka to ona biedna...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ją wczoraj padlam z bólem glowy o 21, w nocy standardowo dwie pobudki więc nawet się wyspalam, ale o 24 po karmieniu musiałam wziazc apap:-\ dobrze że dziś piątek to w weekend trochę M pomoze i odpoczynek, dziś słynny Blue Monn.....ciekawe jak mała nocke przeszli

Zamówienie do geminni wysłane 150zl poszło z mojej ostatniej pełnej wypłaty, w następnym MC będzie 60%, zaraz się zbieramy na spacer i po zakupy i muszę cos chrzesnicy kupić bo w następny weekend jedziemy na zaległe urodziny, miała w maju ale się balam z mała jechać bo siostra cioteczną i ciocia pracuja w przedszkolu i się balam że coś mała zalapie, teraz wakacje więc myślę że będzie ok.....szukam coś z myszką Minnie i księżniczkami, od 2 lat to hit u chrześnicy:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też marudny dzień, od wtorku się to ciągnie; do 14 jest masakra, potem już lepiej; nie ma temperatury, apetyt dobry,; tylko ni mu nie pasuje; nie wiem czy to skok, czy reakcja na nadmiar nowych umiejętności :(

zasnął mi 20 min temu, może pośpi

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie podałabym niczego nie swojemu dziecku bez zgody rodziców. Co ci ludzie mają w głowach?:/

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, może to faktycznie skok... u nas też...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3270 3271 3272 3273 3274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ