X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek nie został zaakceptowany....nawet wczoraj w nocy godzinę próbowałam podawać jej smoczek już w akcie desperacji ale nic....pozostała mi tylko kolekcja smoczków :D

Bietka lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę tak jak u nas. Tzn zaakceptowała ten avent soothie na jakiś miesiąc. Super było, bo kładłam ją na łóżku, smoczek do buzi i sobie sama zasypiała. Aż tu nagle któregoś dnia taka śpiąca była, więc smoczek jej dałam to się tak wydarła jakby jej ktoś ogromną krzywdę zrobił. Aż się zaniosła biedna. I od tamtej pory smoczek to jest jeden wielki płacz, nawet jak chce jej dać tak po prostu. Także u nas smoczek nie istnieje, a swoją kolekcję przekazałam kuzynce, która rodzi we wrześniu. ;) Aż teściowa się pytała po co jej 11 smoczków :D :D :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no właśnie ;) Tak sobie czasem myślę....gdyby moje dziecko przesypiało noce, gdyby akceptowało smoka, gdyby umiało zjeść z butelki jak mama chciała by gdzieś wyjść i gdybym mogła miec wózek do usypiania w mieszkaniu (mieszkam na 3p bez windy więc nie wnoszę wózka) to na tym macierzyńskim czuła bym sie jak na wczasach ;p

No ale gdyby babcia miała wąsy to by dziadkiem była a moja Miśkę i tak kocham ponad wszystko bo wcale nie jest taka zła :)

Codziennie gdzies u sąsiadów godzinami slyszę jak krzyczy i płacze jakieś małe dziecko. Krzyczy na prawdę w niebogłosy i to jest krzyk polaczony z placzem. Sczezgólnie wieczorem tak jak by była pora usypiania. zastanawiam się czy maluszek ma takie straszne kolki czy stosują metodę "na wypłakanie"....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 09:54

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, mam podobnie, oprócz tego wózka, w którym Zoja śpi w dzień.
    Ogólnie zawsze jak jest marudna i staje się to po prostu męczące, cierpliwość sięga już zenitu to powtarzam sobie w głowie "ciesz się babo, że jest zdrowa" i wtedy jakoś wszystko staje się "łatwiejsze". No ale nie powiem, że chwilami zazdroszcze tym, co smoczek do buzi wepchną i nagle błoga cisza, albo zostawiają tatusiów z dziećmi w domu, bo da butelkę. U nas zapomnij o czymś takim. Moja rozrywka to wyjście na godzinę na zakupy i to spożywcze, a tak to wszędzie z dzieckiem. Broń Boże nie narzekam, bo kocham ją niesamowicie i każda chwila z nią jest cenna. Za jakiś czas będę narzekała, że nigdzie nie chce ze mną wychodzić, także korzystam ;)

A od kiedy mam dziecko to każdy płacz innego maluszka wywołuje we mnie okropny smutek (kiedyś mnie to denerwowało), więc chyba bardzo źle bym się czuła słysząc coś takiego w mieszkaniu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika :)

Wszystkiego najlepszego dla Grzesia :)

Moj ostatnio placze wieczorami mimo noszenia, bujania, zabawiania nie wiem dlaczego i do tego nocne usypianie tez jest z placzem. Jakby ktos posluchal to tez by mogl powiedziec ze zostawiam dziecko placzace. Dla mnie to meczace i stresujace. Czasem mimo stawania na glowie nie da sie dziecka uspokoic.

Smoczka tez juz tak nie chce jak na poczatku. Sporadycznie zalapie a tak to pluje nim i placze jak probuje mu go dac. W dzien jak spiacy dam smoka i bujam w wozku. Jak tylko przysnie to wypluwa od razu. W nocy tylko cyc. Juz nawet nie wiem ile przebudza sie w nocy bo spi z nami i jak cos to tylko wkladam mu cyca do buzi.

U nas pierwsza drzemka. Wstalismy po 8 :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest to fajne....szkoda maluszka....a u nas płacz dzieci to z każdej strony. mieszkamy w nowych blokach gdzie praktycznie powprowadzały sie same mlode pary i dzieci teraz jest tu full. U nas w klatce na 12 mieszkań w 5 nie ma tylko małych dzieci :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:

Moj ostatnio placze wieczorami mimo noszenia, bujania, zabawiania nie wiem dlaczego i do tego nocne usypianie tez jest z placzem. Jakby ktos posluchal to tez by mogl powiedziec ze zostawiam dziecko placzace. Dla mnie to meczace i stresujace. Czasem mimo stawania na glowie nie da sie dziecka uspokoic.

Smoczka tez juz tak nie chce jak na poczatku. Sporadycznie zalapie a tak to pluje nim i placze jak probuje mu go dac. W dzien jak spiacy dam smoka i bujam w wozku. Jak tylko przysnie to wypluwa od razu. W nocy tylko cyc. Juz nawet nie wiem ile przebudza sie w nocy bo spi z nami i jak cos to tylko wkladam mu cyca do buzi.

No właśnie dlatego teraz nie oceniam i wiem , ze dziecko może mieć kolki, może coś innego sie dziać i płacz jest nie do ukojenia. Jak nie miałam dzieci to myślałam , ze rodzice olewają i zostawiają "a niech się drze". sama paru kolek też doświadczyłam. no tak czy siak szkoda maluszka bo się męczy.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi bo wiem ze wiele z as ma szczeniaczka uczniaczka... Tez zamierzam nabyc ale zauwazylam ze sa dwa rodzaje.. Jeden z melodiami yczy prez spiewanie i zabawe a drugi z poziomami nauki .. Ktory lepszy?;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga drzemka - też mamy dziś dzień marudy - chyba pogoda - u nas ciemno i leje jak z cebra.
    Moja córa nie zasypia sama nigdy, nie toleruje butli, więc dołączam do klubu - zakupy spożywcze to super rozrywka :)
    Też nie narzekam, jest jak jest, Janeczka jest przekochana <3

Mam jedną kaszkę holle i sama nie wiem czy ją będę otwierać - chyba w akcie desperacji jak nagle zdecyduję się na chwilę na papki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:

Współczuję Dorocia, chciałam Ci coś doradzić ale bez sensu, w końcu najlepiej znasz swoje dziecko. W naszym wypadku przy dużym zmęczeniu wkładam w chustę/nosidło i wychodzę przed dom, zasypia w kilka minut. Mieszkam w szeregowcu więc pewnie mają mnie za wariatkę - co kilka dni ok 22 chodzę w kółko pod oknami mrucząc coś pod nosem:P

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na tenisie, założyłam że nie będę koleżance o córce opowiadać, żeby nie zamęczać niedzieciatych itd...Kiedy rzucziła niewinne "Jak tam Pola?" tama pękła, nawet zdjęcia pokazałam:D

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, wybrałaś już jakie warzywo podasz najpierw?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz sie obrazila nie odzywa sie

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Gosiak, wybrałaś już jakie warzywo podasz najpierw?
    Generalnie blw zakłada różnorodność i nie wiem czy nie podam 2-3 na raz. A jeśli jedno, to ziemniaka.
    Potem ziemniaka i marchewkę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    I teraz sie obrazila nie odzywa sie
    Matko, Patrycja, od razu mi się przypomniała ta babcia na deptaku, wnuczka się darła a ta jej pakowała bitą śmietanę z gofra do buzi. Chyba bym zabiła... dobrze, że ostrzegasz, bo jutro u mnie teściowa i szwagierka - ona syna na butli chowała i pewnie będzie wielce zdziwiona, że Janka jeszcze nic nie je poza mlekiem. A znając je też mogą ją czymś częstować albo mówić jaka to ona biedna...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ją wczoraj padlam z bólem glowy o 21, w nocy standardowo dwie pobudki więc nawet się wyspalam, ale o 24 po karmieniu musiałam wziazc apap:-\ dobrze że dziś piątek to w weekend trochę M pomoze i odpoczynek, dziś słynny Blue Monn.....ciekawe jak mała nocke przeszli

Zamówienie do geminni wysłane 150zl poszło z mojej ostatniej pełnej wypłaty, w następnym MC będzie 60%, zaraz się zbieramy na spacer i po zakupy i muszę cos chrzesnicy kupić bo w następny weekend jedziemy na zaległe urodziny, miała w maju ale się balam z mała jechać bo siostra cioteczną i ciocia pracuja w przedszkolu i się balam że coś mała zalapie, teraz wakacje więc myślę że będzie ok.....szukam coś z myszką Minnie i księżniczkami, od 2 lat to hit u chrześnicy:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też marudny dzień, od wtorku się to ciągnie; do 14 jest masakra, potem już lepiej; nie ma temperatury, apetyt dobry,; tylko ni mu nie pasuje; nie wiem czy to skok, czy reakcja na nadmiar nowych umiejętności :(

zasnął mi 20 min temu, może pośpi

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie podałabym niczego nie swojemu dziecku bez zgody rodziców. Co ci ludzie mają w głowach?:/

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, może to faktycznie skok... u nas też...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3270 3271 3272 3273 3274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ