X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj chuderlaczek ale uwielbiam <3

monika_ lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Szkoda, myślałam że komuś pomogę tym wielkim odkryciem;)

Mi pomogłaś! Może u nas jest w tym problem bo obok w kuchni zawsze mam włączone światełko nad barkiem ;o

monika_ lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na nocnym usypianiu tak mocno nie plakal ale musialam bujac na rekach i mruczec. W sumie to on wcale tak nie placze bardziej to jest bardzo glosne wydzieranie sie i jeczenie. I tak mamy caly wieczor i powiem szczerze ze zaczelam marzyc zeby wieczorem w spokoju obejrzec jakis film ;)

Dzis Natan tez bardziej marudny. Najpierw pospal 1godz a tetaz nie cale 10min i mam go na rekach. No nic troche porobilam, reszte dokoncze w miedzy czasie albo pozniej bo do wyjazdu duzo nie zostalo.

Patrycja no takie dawanie nieswojemu dziecku jakiegokolwiek jedzenia to przegiecie ale moja tesciowa czasem tez ma glupie pomysly. Tylko teraz wie, ze nie ma ze mna zartow bo Kubie tez dawali co popadniei kiedy chcieli. Opierdzielilam z moim P kilka razy i teraz pytaja jak chca cos dac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jestem z Ciebie dumna! :)
    No i u nas też tylko cyc :p

Z tym jedzeniem to masakra...Patrycja ja bym miała głęboko gdzieś że się obraziła! Jeszcze takie słodkie dawać :/ też będe musiała teściowej pilnować..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pospał prawie 3 godziny oczywiście z cyckiem w buzi, jęczał, ale spał; obudził się, uśmiechnął i bawi się stopami; mogę iść zjeść śniadanie :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, co za głupia baba. Ja jak chcę poczestowac nawet kilkuletnie dziecko to pytam rodziców czy mogę, przecież może mieć alergię albo rodzice nie chcą dawać słodyczy. A co dopiero takiemu maluchowi!

przedszkolanka:), Sue lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia mam nadzieję, że i Natankowi wyjazd dobrze zrobi :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro robię te urodziny a wszystko mam zaczęte a nic nie skończone :] dziś chyba nie pójdę spać :P

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, co dobrego przygotowujesz?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ma być Pavlova z owocami (bezy upieczone), Makowa Panienka (zostało też przełożyć), sernik (nie zrobiony), sałatka grecka (mama zrobi uff!), sałatka brokułowa, paluchy z ciasta francuskiego i szynki parmeńskiej, frankfuterki drobiowe i wędzone i oraz kurczak w curry :D i obowiązkowo lody, bo zapowiadają upał!

Gosiak, LadyDi, monika_, przedszkolanka:), marcela29, dorocia2324, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, ja też chcę!:D

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o zdjęcia sałatki brokułowej, paluchów z ciasta francuskiego oraz Pavlovej. Może będę prosiła o przepisy jak zobaczę jak to wygląda ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 14:00 trzecia drzemka i na szczęście zaczyna wychodzić słońce.
    Po 15;00 ma przyjechać do mnie firma sprzątająca, to sobie pójdziemy z Janeczką na jakiś spacer.

Pia Gizela, marcela29, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia gratuluje :-) ja mam prawo jazdy od 15 lat i kocham jezdzic autem. Do pracy zawsze jezdzilam, no ale od 5 lat mieszkamy w takich dzielnicach ze musze bo autem do pracy 7 min a automusamo dwoma i chyba z h. Kovham jezdzic i to szybko i jie lubie meczy buł na drodze.

Tak macie racje, ja tez juz od 1,5 miesiaca mam prawie codziennie takie godzinne wypady po poludniu. Mlody ma czas z tatusiem a ja robie zakupy, albo zalatwiam sprawy swoje. Ale przylaczam sie do klubu tych co maja max 1 h 20 min wolnosci dziennie. Choc chyba bym wiecej nie chciala bo tesknie i mysle o misiu juz po takim czasie.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ululalam miska o 9,15 przebudzil sie om10,15 poszlam dolulac i zasnelismy. Wstalismy o 12.45 szok !!!!!
    Chyba pierwsza i druga drzemke zaliczylismy na raz :-)
    A teraz mlody bawi sie na macie a ja siedze i nic nie robie tylko was czytam i neta!!!!
    Len jestem!!!!!

Zaraz szykujemy sie na dwor :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja bym chyba zabila taka babe. Nosz kurwa ja np nie jem nabialu bo mlody ma bolesci to chyba po takim torcie bym wyladowala z nim w szpitalu!!!!

Choc ja musze tez pilnowac moja mame. Bo juz ma chec dawac mu. A ja powiedzialam ze bardzo powolutku bede wprowadzac. Ale sie wystraszyla jak ostatnio byla bo kiala chec dac jablko pociucikac a ja jej powiedzialam ze jak bedzie mial wieczorem bolesci to moj maz po nia zadzwoni. To sie ziecia wystraszyla :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dziewczyny ma marudny okres ostatnio. Moze glosnonnie placze, ale szybkonsie nudzi wszystko, chce byc noszony, i nowe rzeczy chce stare zabawki sie znudzily. No i ciezko mu sie zasypia.

Ja mam rolety zewnetrzne, ale lampke mam caly czas, choc bez niej byloby mi ciezko, chyba musze sobie takiego ciemniejszego troszke leda do kontaktu kupic :-) bedzie ciemniej.

Sloneczna my tez w weekend przenosimy lozeczko obok mojego lozka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, też się zastosowalam do rady Twojego taty, zamiast wyjść na spacer to udało mi się go uśpić w domu. Zrobić nic nie mogę, bo każdy dźwięk go budzi w dzień, ale przynajmniej sobie odpoczne, bo pod koniec dnia mi nogi do tyłka wchodzą. Niedługo zrobi się chłodniej, a w zimie nie będę wychodzić na 3 długie spacery żeby mógł się przespać, a jak się przyzwyczai to będzie problem.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie robimy wołowinę słodko-pikantną i do tego ryż smażony z warzywami na oleju sezamowym. Uwielbiam:) A Polę fascynuje para, aż się wyrywa jak widzi że coś się gotuje.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie wszystko zrobic :) :) Natus zalicza druga drzemke.
    Tylko z obiadem sie wkurzylam bo chce robic lasagne. Wszystko mam poszykowane i chce wyciagnac fix do tej potrawy a tu patrze nie mam. Cholera albo mi gdzies wypadl w sklepie albo tesciowa omylkowo wziela. I co teraz? Mam problem.

Pia gratulacje wyprawy samochodowej. Ja czesto jezdze sama z chlopcami, z reszta bardzo lubie jezdzic. Ja ostatnio szykowalam impreze urodzinowa dla mojego P wiec wiem jak to jest. Ale menu smakowicie brzmi :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3272 3273 3274 3275 3276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ