X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.
    Zetez ludzie wyobraźni nie maja....masakra jakąś, w sumie jak tak ma młodego karmić to niech lepiej się nie odzywa i nie odwiedza

U mnie się mama zapowiedziała od 8 sierpnia na tydzień, pierwszy raz od porodu, była tylko raz na dzień i niby ok nie wtrącała się wcale w opiekę nad mała tylko ją zabawiala, mam nadzieję że wtedy odpoczyne trochę.....o ile wogòle przyjedzie bo z jej zdrowiem różnie bywa

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.

To bezczelność w każdym milimetrze!

przedszkolanka:), Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się wam :D prawo jazdy mam już długo, chyba z 10 lat, ale do tej pory nigdy sama nigdzie nie pojechałam, bo się bałam :D tylko z Poślubionym z boku i wtedy czułam się bezpiecznie :)
    a wczoraj popołudniu ululałam małego przy piersi i pojechałam SAMA po zakupy! do Lidla :P Poślubiony mnie namówił :) W 1 stronę 10 min drogi :) W sumie w 45 min się wyrobiłam; uczucie mega dziwne! ale fajne :D
    I w ogóle we wrześniu byłby rok jak przestałam jeździć autem :)

monika_, Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82, marcela29, Bietka, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem w jakich warunkach śpią Wasze dzieci, ale ja zaczęłam się wysypiać dopiero kiedy odkryłam o co mojej chodzi! Pierwsze chyba dwa miesiące spaliśmy tylko z jasnymi zasłonami, Pola budziła się kiedy robiło się jasno,co dla mnie było katorgą. Wczesne pobudki skończyły się wraz z...zamontowaniem rolet;) Teraz kiedy jest prawie zupełnie jednostajnie ciemno całą noc, mój Potworek wstaje kiedy jest wyspany czyli ok 9:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, gratuluję i zazdroszczę!:)
    Tym mocniej, że ja tydzień temu nie zdałam praktyki po raz 6.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, brawo! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra mowie wam tak sie zdenerwowalam ze szok az mi sie plakacchcialo!! jesZCZE glupio powiedziala ze kaleke z niego robie i ze ona swojemu dziecku zupe pomidorowa dawala jak miala 4mies. No tak a teraz wyglada kwadratowo zreszta ja sie nie wtracam w jej wychowywanie a ona zawsze coskomentuje

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rolety gumowane - totalna ciemność, ale mam włączoną malutką lampkę - chyba czas z niej zrezygnować.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a Ty ze Szczecina ? ja kamien pomorski w sumie blisko

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też lepiej śpi i zasypia po ciemności; niestety rolet nie mamy i w najbliższym czasie mieć nie będziemy; jedynie u małego są zasłony w pokoju ale to trochę pic na wodę, a po drugie on śpi z nami większą część nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:16

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ze Stargardu. W sumie też blisko. Na tyle blisko że wczoraj mój A. załadował Polę do samochodu i pojechali do Burger Kinga na Słoneczne:P

Patrycja20 lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, myślałam że komuś pomogę tym wielkim odkryciem;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak oceniasz porod w.Mammie

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Szkoda, myślałam że komuś pomogę tym wielkim odkryciem;)
    Mi pomogłaś, zrezygnuję z palenia lampki. Paliłam, bo musiałam małą widzieć jak tylko się przebudziłam, ale myślę, że już dam radę bez ;)

monika_ lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez dziecko marudne dzis. Przez kilka dni ciagle sie smial a tu po drzemce i po karmieniu placz. Znowu wszystko gryzie.

Posmarowalam zelem dziasla i dalam camilie. Potem bylo lepiej. Chyba trzeba wygladac zebow;)

Pia super z tym autem. Ja nie moge sie przelamac do tego auta. Musze chyba od nowa sie nauczyc!

Cos mialam napisac ale zapomnialam;) dzis maz przyjedzie do nas i w niedz do domku wracamy.

W tym tyg bede uczyc zasypiania w lozeczku

Rodzice tylko mowia ze masakra bo trzeba lulac w wozku a to ze czesto karmie albo jeszcze cos. I sprobuje wyjsc w spacerow e na spacer po drzemce. Tato mowi ze tak powinnam robic. A jak sie zmeczy to na drzemke wracac do domu i dama podrzemac lub cos zrobic. Faktycznie, wychodzac na drzemki sama jestem zmeczona i nic nie jest zrobione

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    I sprobuje wyjsc w spacerow e na spacer po drzemce. Tato mowi ze tak powinnam robic. A jak sie zmeczy to na drzemke wracac do domu i dama podrzemac lub cos zrobic. Faktycznie, wychodzac na drzemki sama jestem zmeczona i nic nie jest zrobione
    Ja wpadłam na ten pomysł jakoś 2 tyg. temu - spanie jest w domu, spacery są pomiędzy. Fajnie się sprawdza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, zdecydowałam się na Mammę po tym jak spędziłam zaledwie 3 dni w szpitalu w Stargardzie z zagrożeniem przedwczesnego porodu w 30.tyg.Na wejściu zostałam potraktowana jak hipochondryczka, później odbyłam absurdalną kłótnię z pielęgniarką o szlafrok który "rzuciłam w kąt zamiast złożyć porządnie", informacje na temat przyjmowanych leków musiałam wyciągać niemal siłą...eh, czułam się jak w mięsnym z komunistycznymi burczącymi uroczo paniami;) A Mamma, gdyby nie okoliczności czułabym się jak w miłym hoteliku na wakacjach. Szkoda, że kobiety muszą płacić za dobre traktowanie. Niczego więcej nie oczekiwałam.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez spanie w domu ale moj bez piersi nie zaśnie wiec wiecie ;)

Dzięki dziewczyny!

Słoneczna dasz radę, jak ja dałam, a jestem cykor ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moj lepiej spi jak śpimy na golaska ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I moj lepiej spi jak śpimy na golaska ;)
    Fajnie jest przytulać się do tego tłuściutkiego niemowlęcego ciałka:) U nas nie działa bo Pola rozkopuje się jak szalona.

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3271 3272 3273 3274 3275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ