X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.
    Zetez ludzie wyobraźni nie maja....masakra jakąś, w sumie jak tak ma młodego karmić to niech lepiej się nie odzywa i nie odwiedza

U mnie się mama zapowiedziała od 8 sierpnia na tydzień, pierwszy raz od porodu, była tylko raz na dzień i niby ok nie wtrącała się wcale w opiekę nad mała tylko ją zabawiala, mam nadzieję że wtedy odpoczyne trochę.....o ile wogòle przyjedzie bo z jej zdrowiem różnie bywa

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny oszaleje przyszla wczoraj do nas siostra P. I poczestowalam ja tortem trzymala mojego Olisia na rekach zdazylam wyjsc do kuchni wracam a ona mu tego torta do buzi wpakowala od razu sie wydarlam i zaczelam wyciagac mu to to powiedziala do mnie ze robie z dziecka kaleke :///// cala noc meczylismy sie z bolem brzucha masakea. I to niby ze mna jest cos nie tak?!!! masakra.

To bezczelność w każdym milimetrze!

przedszkolanka:), Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się wam :D prawo jazdy mam już długo, chyba z 10 lat, ale do tej pory nigdy sama nigdzie nie pojechałam, bo się bałam :D tylko z Poślubionym z boku i wtedy czułam się bezpiecznie :)
    a wczoraj popołudniu ululałam małego przy piersi i pojechałam SAMA po zakupy! do Lidla :P Poślubiony mnie namówił :) W 1 stronę 10 min drogi :) W sumie w 45 min się wyrobiłam; uczucie mega dziwne! ale fajne :D
    I w ogóle we wrześniu byłby rok jak przestałam jeździć autem :)

monika_, Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82, marcela29, Bietka, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem w jakich warunkach śpią Wasze dzieci, ale ja zaczęłam się wysypiać dopiero kiedy odkryłam o co mojej chodzi! Pierwsze chyba dwa miesiące spaliśmy tylko z jasnymi zasłonami, Pola budziła się kiedy robiło się jasno,co dla mnie było katorgą. Wczesne pobudki skończyły się wraz z...zamontowaniem rolet;) Teraz kiedy jest prawie zupełnie jednostajnie ciemno całą noc, mój Potworek wstaje kiedy jest wyspany czyli ok 9:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, gratuluję i zazdroszczę!:)
    Tym mocniej, że ja tydzień temu nie zdałam praktyki po raz 6.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, brawo! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masakra mowie wam tak sie zdenerwowalam ze szok az mi sie plakacchcialo!! jesZCZE glupio powiedziala ze kaleke z niego robie i ze ona swojemu dziecku zupe pomidorowa dawala jak miala 4mies. No tak a teraz wyglada kwadratowo zreszta ja sie nie wtracam w jej wychowywanie a ona zawsze coskomentuje

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rolety gumowane - totalna ciemność, ale mam włączoną malutką lampkę - chyba czas z niej zrezygnować.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a Ty ze Szczecina ? ja kamien pomorski w sumie blisko

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też lepiej śpi i zasypia po ciemności; niestety rolet nie mamy i w najbliższym czasie mieć nie będziemy; jedynie u małego są zasłony w pokoju ale to trochę pic na wodę, a po drugie on śpi z nami większą część nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 11:16

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ze Stargardu. W sumie też blisko. Na tyle blisko że wczoraj mój A. załadował Polę do samochodu i pojechali do Burger Kinga na Słoneczne:P

Patrycja20 lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, myślałam że komuś pomogę tym wielkim odkryciem;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak oceniasz porod w.Mammie

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Szkoda, myślałam że komuś pomogę tym wielkim odkryciem;)
    Mi pomogłaś, zrezygnuję z palenia lampki. Paliłam, bo musiałam małą widzieć jak tylko się przebudziłam, ale myślę, że już dam radę bez ;)

monika_ lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez dziecko marudne dzis. Przez kilka dni ciagle sie smial a tu po drzemce i po karmieniu placz. Znowu wszystko gryzie.

Posmarowalam zelem dziasla i dalam camilie. Potem bylo lepiej. Chyba trzeba wygladac zebow;)

Pia super z tym autem. Ja nie moge sie przelamac do tego auta. Musze chyba od nowa sie nauczyc!

Cos mialam napisac ale zapomnialam;) dzis maz przyjedzie do nas i w niedz do domku wracamy.

W tym tyg bede uczyc zasypiania w lozeczku

Rodzice tylko mowia ze masakra bo trzeba lulac w wozku a to ze czesto karmie albo jeszcze cos. I sprobuje wyjsc w spacerow e na spacer po drzemce. Tato mowi ze tak powinnam robic. A jak sie zmeczy to na drzemke wracac do domu i dama podrzemac lub cos zrobic. Faktycznie, wychodzac na drzemki sama jestem zmeczona i nic nie jest zrobione

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    I sprobuje wyjsc w spacerow e na spacer po drzemce. Tato mowi ze tak powinnam robic. A jak sie zmeczy to na drzemke wracac do domu i dama podrzemac lub cos zrobic. Faktycznie, wychodzac na drzemki sama jestem zmeczona i nic nie jest zrobione
    Ja wpadłam na ten pomysł jakoś 2 tyg. temu - spanie jest w domu, spacery są pomiędzy. Fajnie się sprawdza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, zdecydowałam się na Mammę po tym jak spędziłam zaledwie 3 dni w szpitalu w Stargardzie z zagrożeniem przedwczesnego porodu w 30.tyg.Na wejściu zostałam potraktowana jak hipochondryczka, później odbyłam absurdalną kłótnię z pielęgniarką o szlafrok który "rzuciłam w kąt zamiast złożyć porządnie", informacje na temat przyjmowanych leków musiałam wyciągać niemal siłą...eh, czułam się jak w mięsnym z komunistycznymi burczącymi uroczo paniami;) A Mamma, gdyby nie okoliczności czułabym się jak w miłym hoteliku na wakacjach. Szkoda, że kobiety muszą płacić za dobre traktowanie. Niczego więcej nie oczekiwałam.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez spanie w domu ale moj bez piersi nie zaśnie wiec wiecie ;)

Dzięki dziewczyny!

Słoneczna dasz radę, jak ja dałam, a jestem cykor ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moj lepiej spi jak śpimy na golaska ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I moj lepiej spi jak śpimy na golaska ;)
    Fajnie jest przytulać się do tego tłuściutkiego niemowlęcego ciałka:) U nas nie działa bo Pola rozkopuje się jak szalona.

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3271 3272 3273 3274 3275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ