X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wazy obecnie 8kg, jeszcze niedawno byla w 97 centylu. Obawiam sie, ze to przez mm. Jakos mam wrazenie ze na piersi nie przybieralaby tak szybko. Dlaczego ja odstawilam? 4 dni po wypisaniu ze szpitala zaczela plakac wiecej niz zwykle. W ten dzien byla na piersi praktycznie bez przery od 20:00 do 24:00. Plakala. Po polnocy zaczela plakac przerazliwie, ja razem z nia. Polozna stwierdzila ze jest glodna, jakkolwiek wydawalo mi sie to idiotycznie, zrobilam 150ml mm. Zjadla i natychmiast zasnela! Kilka godz placzu dziecka to dla mnie trauma... Kolejne 2 tyg probowalam karmic, w roznych pozycjach, z nakladkami, bez. Kiedy maz zobaczyl, ze krwawie, od zlego przygryzania, namowil mnie na mm. Kolejna rozpacz. Teraz jest dobrze, przywyklam zwyczajnie.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika
    Co do rządu to jak bardzo często wpierdziela się w to co nie powinien, moja pediatra już dawno mówiła że powinni finansowac wiele innych sprawdzonych i bezpiecznych szczepionek choćby energix, ale jak zwykle ktoś dał w łapę komu trzeba i ustawa jest, po moim trupie mi dziecko zaszczepiła

Tak samo od 1 lipca ciężarne maja prawo do znieczulenia i co i dupa dziś w pnś kobieta mówiła że miała w planie porodu znieczulenie i jak co do czego to anastezjolog był na CC i nie miał jej kto zrobić.....jak to często bywa piszą ustawy a praktyka swoje

Skonczylam książkę o blw, mam już marchewkę, ziemniaczki, fasolke z działki, po południu idziemy do sklepu po takie ubranko-sliniak, jutro jedziemy na targ eko się rozejrzec i jesteśmy praktycznie gotowe, aby patrzeć jak 2tyg zleci, tylko jakoś mi tak smutno będzie że coś poza cycusiem ląduje w buzi małej:-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 15:49

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką wodę dla niemowląt polecacie- chce małą obrazu uczyć picie z kubka do posiłku a nie chce za każdym razem gotować i studzic, wiem że są takie dla dzieci poniżej 1rz ale nie mam rozeznania

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgosc sie Monika i witamy trzecia lutowa/marcowa Pole :]

Ech tak to juz jest, ze zycie weryfikuje nasze przedporodowe wyobrazenia o macierzynstwie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola od niedawna smieje sie, wlasciwie ryczy ze smiechu kiedy ktos trafi w odpowiednia zabawe;) Od miesiaca przekreca sie na brzuch, na plecy nie potrafi. Nie ma zebow na ktore ja czekam, sama nie wiem dlaczego. Bedzie wydawala mi sie taka dorosla z chociaz jednym zabkiem:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, pewnie, szkoda tylko ze dlugo zajelo mi zaakceptowanie tego. Co do planow, jestem w trakcie czytania Bobas Lubi Wybor. Czytam tez Ksiege rodzicielstwa bliskosci. Jestem chyba w 1/4 i mam wrazenie ze pisza w kolko o tym samym. Jak na razie ta ksiazka to jedna wielka parafraza. Jej zalozenia stosuje intuicyjnie od poczatku, moze dlatego wydaje mi sie nudna.Za to W glebi kontinuum, czytama jeszcze w ciazy i zrobila na mnie mile wrazenie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika :)

Laurka, pewnie że ulga i cieszę się że mam niezła przychodnie kolo domu, o 13.20 dzwoniłam, a na 14 wizyta :) Pewnie dlatego że teraz nie sezon chorobowy, ale jak kiedyś w zimie musiałam iść z nim na dzieci zdrowe to też tego samego dnia miałam wizytę.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Tylko) 10 najbardziej wkurzajacych tekstow po porodzie ;]

http://mamowato.blogspot.com/2015/07/top-10-najbardziej-wkurzajacych-tekstow.html

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Atakasobie jedna cieszę się że wszystko jest ok :)
    Marcela rosną dzieci za szybko co? U mnie cyc i tak zawsze (do czasu) będzie nr.1 :P

Witaj Monika :) Pola wita Pole :) niestety życie weryfikuje pewne plany,ale ważne że Pola rośnie i jest zdrowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 16:08

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Laurka, pewnie, szkoda tylko ze dlugo zajelo mi zaakceptowanie tego. Co do planow, jestem w trakcie czytania Bobas Lubi Wybor. Czytam tez Ksiege rodzicielstwa bliskosci. Jestem chyba w 1/4 i mam wrazenie ze pisza w kolko o tym samym. Jak na razie ta ksiazka to jedna wielka parafraza. Jej zalozenia stosuje intuicyjnie od poczatku, moze dlatego wydaje mi sie nudna.Za to W glebi kontinuum, czytama jeszcze w ciazy i zrobila na mnie mile wrazenie:)
    Czytałam obie książki i mam takie samo zdanie, pewnie dlatego, że stosuję rodzicielstwo bliskości intuicyjnie i wydawało mi się, że piszą tam same oczywiste rzeczy ;)
    Też miałam nieplanowane CC po 14h akcji porodowej i płakałam jak mi zabrali Janeczkę, bo pamiętałam co przeczytałam we "W głębi kontinuum".

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemka nr 3.
    Z chęcią poczytam jaka woda jest polecana. Ja słyszałam tylko o wodzie z Rossmana.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile przyjecie! Mam pytanie...czy ktoras z Was, starajaca sie wypelniac zalozenia rodzicielstwa bliskosci zauwazyla juz jakies efekty? Nie wiem czy sobie wkrecam, czy moze to przypadek ale mam wrazenie ze dziala! My od poczatku, chocby sie palilo, dom walil a koty drapaly kanape, reagowalismy na placz natychmiast. Spimy wszyscy razem, od 2. tyg zycia nosimy w chuscie, od tygodnia przeszla na nosidlo. Bywalo trudno, nie raz tracilam cierpliwosc nie okazujac tego oczywiscie...O ile na poczatku Pola plakala dosc czesto, tak z biegiem czasu stala sie spokojna. Wszyscy ktorzy ja spotykaja mowia, ze jest niezwykle pogodnym i radosnym niemowleciem. Na prawde czuje to zaufanie ktorym nas obdarza, widze to w jej slicznych pogodnych oczkach!:)

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Trudno nadrobic kilka miesiecy w kilka minut. Zaczne od porodu:) Termin mialam na 24. lutego, rodzilam w Mammie w Szczecinie. Cala ciaze bylam przekonana, ze pojdzie drogami natury, bez naciecia, znieczulenia, karmic bede wylacznie piersia. Niestety, 3 marca po 10 godz skurczow lekarz orzekl, ze rozwarcie jest niemal zerowe. Okazalo sie, ze mam blizne na szyjce jako pozostalosc po wypalance kilka lat wczesniej. Zaproponowano cc, w jednej chwili wpadlam w rozpacz...dalam sobie jeszcze godzine, liczac ze cos ruszy. Ledwo wytrzymalam w skurczach godzine, ale nic nie dalo. O 23:36 urodzilam cc Pole, 3333g:)

Też miałam termin na 24 ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, przykro mi..kiedy oddali Ci Janeczke?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody to ja sobotę gotuje więcej i później podgrzewam w podgrzewaczu. A na wyjścia kupuję mała butelkę wody zrodlanej obojętnie jakiej. Te wszystkie certyfikaty że dana woda jest dobra dla dzieci to ściema. Swego czasu chyba była afera że Żywiec polecany dla dzieci to niezły syf.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile przyjecie! Mam pytanie...czy ktoras z Was, starajaca sie wypelniac zalozenia rodzicielstwa bliskosci zauwazyla juz jakies efekty? Nie wiem czy sobie wkrecam, czy moze to przypadek ale mam wrazenie ze dziala! My od poczatku, chocby sie palilo, dom walil a koty drapaly kanape, reagowalismy na placz natychmiast. Spimy wszyscy razem, od 2. tyg zycia nosimy w chuscie, od tygodnia przeszla na nosidlo. Bywalo trudno, nie raz tracilam cierpliwosc nie okazujac tego oczywiscie...O ile na poczatku Pola plakala dosc czesto, tak z biegiem czasu stala sie spokojna. Wszyscy ktorzy ja spotykaja mowia, ze jest niezwykle pogodnym i radosnym niemowleciem. Na prawde czuje to zaufanie ktorym nas obdarza, widze to w jej slicznych pogodnych oczkach!:)
    Monika, powiem tak - śpimy z Janeczką od urodzenia, noszę ją w chuście baaardzo dużo, w dzień ma drzemki tylko w chuście, chodzimy na spacery, reagujemy na każdy płacz i na osiedlu wszyscy mi mówią, że to najpogodniejsze dziecko jakie widzieli.
    I faktycznie tak jest, jest strasznie pogodna, bardzo dużo się śmieje. Dzisiaj rozmawiając z przyjaciółką, która ma 3 miesięcznego synka usiłowałam sobie przypomnieć kiedy Janeczka ostatnio płakała mocno - i to było z 1,5 mies. temu jak się uderzyła zabawką mocno. Przy ząbkowaniu nawet nie płakała, tylko była mocno marudna i trzeba ją było nosić na rączkach.

monika_ lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, kiedy urodzilas? Co u Poli?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Gosiak, przykro mi..kiedy oddali Ci Janeczke?
    Po 10 dniach :(
    Najpierw była w sali adaptacyjnej i mogłam chodzić ją karmić (była zarażona e-coli od zielonych wód) a potem u mnie odkryli też zakażenie e-coli i mnie całkowicie odizolowali a mała leżała na patologii noworodków - a ja jedyne co mogłam robić, to odciągać pokarm, to była prawdziwa trauma.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mozemy byc w takim razie zywymi reklamami rb!:)
    Co do pologu, nie chce myslec przez co przeszlas:(

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3265 3266 3267 3268 3269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ