X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś termometr w aucie stojącym w cieniu pokazał 42 stopnie. Jutro ma byc jeszcze lepiej....40 czy 50 stopni...nie ważne....fenomenem jest to, ze mleko w cycusiu zawsze świeże :D

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Coś dla LadyDi: http://dzieci.pl/gid,17760112,img,17760202,kat,1024259,title,To-nie-peruka-Niemowlaki-z-bujnymi-czuprynami,galeria.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6155cc
    nr 3 wymiata :) A Zojka faktycznie mogła by dołączyć do ekipy :D

LadyDi lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas rymowanki też są na topie :)
    A skąd pacynki? Z Ikei?
    My mamy małe pacynki na palce z ikei i jedną dużą sówke na rękę też z Ikei. Miśka z nią śpi :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ubieramy ciuszki 68/74 tzn można powiedzieć, że powoli wchodzimy w 74

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uczenia dzieci spać we wlasnym łóżeczku lub we wlasnym pokoju...Słyszałam , że często rodzice miesiącami w dzień i w nocy pracują nad tym aby dziecko spało u siebie. Duzo przy tym placzu, nieprzespanych nocy aż w końcu się udaje...i nagle przychodzi ten dzień kiedy dziecko samo wychodzi z łóżeczka i i tak pakuje się rodzicom do łóżka ;)

U nas na razie wspólny pokój i od połowy nocy zawsze wspólne łoże :D Póki co nam to nie przeszkadza :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę we wspólnym spaniu problemu. Na szczęście mój M. także. Przyjdzie czas to dziecko zacznie spać w swoim pokoju. Ja ponoć też przychodziłam do rodziców ;) Widocznie tego potrzebowałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, rozumiem, że mąż niezainteresowany telefonami i mam wystawiać na allegro? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko znów dużo osób mówi, że najgorzej jak się dziecko przyzwyczai. Też lubie spać z małą i mieć ją w zasięgu wzroku ale w sumie pytam bardziej przyszłościowo i z ciekawości jak to u Was wygląda :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które mają fb:

https://www.facebook.com/funbabyvideos/videos/vb.157296911117291/420567908123522/?type=2&theater

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    tak tylko znów dużo osób mówi, że najgorzej jak się dziecko przyzwyczai. Też lubie spać z małą i mieć ją w zasięgu wzroku ale w sumie pytam bardziej przyszłościowo i z ciekawości jak to u Was wygląda :)
    http://dziecisawazne.pl/spicie-z-dzieckiem-czyli-jak-to-jest-w-praktyce/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, miałam pytać! Mieliśmy dziś urodziny teściowej, wczoraj jeździliśmy za prezentem dla niej i nie miałam czasu pytać :) Mąż pyta o Iphona :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po urodzinach teściowej. Synuś z okazji babci urodzin dostał szmacianą książeczkę z Lamaze z króliczkiem!
    I pierwszy raz jechał w foteliku 30 min bez jednego jęku!!!!

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w żadne przyzwyczai się :D Ja dziecku nie odmówię, będzie miał 15 lat to będę tęsknić za tym co teraz :D Kocham moje dziecko i chcę żeby było blisko mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:52

Gosiak, Sue, Bietka lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozostawię tą sprawę chyba własnemu biegowi. Ogólnie jakos nauczyłam się , że mojego dziecka niczego na siłę nie nauczę. Próbowałam uczyć smoczka, picia z butelki, usypiania bez cyca, samodzielnego zasypiania wieczorem i nic....kupa walki, nerwów, płaczu az w końcu sama zaczęła zasypiać samodzielnie na wieczór. Czasem zasnie przy cycku. Myslałam, że po 6 mies. oduczę ja cyca i przestanę karmić a teraz jakoś nie chcę tego robić. Próbowałam ją uczyć spać w łóżeczku w nocy i nie brac jej do nas. Głaskałam tak 2 godziny w środku nocy a ona płakała i plakała. Ja byłam zła, zmęczona, zdenerwowana...i tak się nie udałao i wzięłam do siebie. jak rano obudziłam się i popatrzylam jak błogo sobie śpi przy mnie to miałam kaca moralnego, że z nią walczyłam. Teraz stwierdziłam, że nie będę "tresować". Będę próbować róznych rzeczy. Czasem podam butlę, czasem kubek, czasem odłożę do łóżeczka, czasem spróbuję ululać bez cycka...jak się uda -super, jak nie - nic na siłę. Jak podrośnie oczywiście będę chciała ją uczyć spać samodzielnie ale myślę, że co najmniej do 2 r.ż. nie będzie to moim celem. Nie chce mi się walcczyć ale tez nie mam takiej potrzeby. W sypialni my po prostu spimy. jak potrzebujemy chwili dla siebie, troche intymności to jestesmy w salonie. Spędzamy razem wieczory gdy Miska spi w sypialni. A potem idziemy zwyczajnie spać więc poki co nie przeszkadza nam , że ona spi z nami :) Ogólnie miałam wiele wizji odnośnie macierzyństwa i wychowania ale życie cały czas je weryfikuje i powoli przestaje mieć ciśnienie żeby robić coś bo tak już trzeba, tak już się powinno, bo inni tak robią. Z tym spaniem to chyba zależy od indywidualnych potrzeb i dziecka i rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:52

Gosiak, Sue, Bietka, sebza, LadyDi lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, masz wiadomość :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, podpisuję się pod tym rękami i nogami :D

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mój śpi! Uwielbiam spać z synkiem! No uwielbiam i już!

Gosiak, Sue, sebza lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas rymowanki też są na topie :)
    A skąd pacynki? Z Ikei?

Mam z Ikei i od Rudaska kupiłam zestaw zwierzątka

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat pacynek, też muszę kupić bo od 9 do 18 w domu przez te upały oszalec można, już mi się pomysły na atrakcje domowe kończą
    Dziś kupilysmy w biedronce książeczki po 2.99 "czarne czy białe" są 4 rodzaje, my mamy dwie, rysunki maja jeden kolorowy akcent np bocian ma czerwone nogi i dziub i każdy obrazek jest podpisany, niby wspomaga to naukę czytania:p

Przedszkolanka ją mam pomnożone warzywa z działki teścia i z targu eko (kalafior, brokuły, fasolka i marchew) kalafior i brokuły w różyczki, fasolka całą, marchew w slupki- myje, rzucam na wrzatek na 3min od ponownego zagotowania, potem wyławiania sitkiem i do zlewu z zimna woda i kostkami lodu tzw blanszowanie, jak się więcej warzyw gotuje to trzeba zmieniać wodę żeby była zimna, potem rozkładami na tacy, suszę i do woreczków, po zamrożeniu ruszam woreczkiem żeby się bryła nie zrobiła, nie wiąże woreczków na zupełnie tylko spinam takim klipsem dodanym do workow do mrozenia wtedy wyjme np 5 fasolek i nie rozrywam worka
    Trochę jest roboty ale po blanszowaniu nie tracą koloru i nie robią się gumowate, będę jeszcze mrozic zielony groszek i koperek ale koperek bez blanszowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:04

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    O temat pacynek, też muszę kupić bo od 9 do 18 w domu przez te upały oszalec można, już mi się pomysły na atrakcje domowe kończą
    Dziś kupilysmy w biedronce książeczki po 2.99 "czarne czy białe" są 4 rodzaje, my mamy dwie, rysunki maja jeden kolorowy akcent np bocian ma czerwone nogi i dziub i każdy obrazek jest podpisany, niby wspomaga to naukę czytania:p

Przedszkolanka ją mam pomnożone warzywa z działki teścia i z targu eko (kalafior, brokuły, fasolka i marchew) kalafior i brokuły w różyczki, fasolka całą, marchew w slupki- myje, rzucam na wrzatek na 3min od ponownego zachorowania, potem wyławiania sitkiem i do zlewu z zimna woda i kostkami lodu tzw balansowanie, jak się więcej warzyw gotuje to trzeba zmieniać wodę żeby była zimna, potem rozkładami na tacy, suszę i do woreczków, po zamrożeniu ruszam woreczkiem żeby się bryła nie zrobiła, nie wiąże woreczków na zupełnie tylko spinam takim klipsem dodanym do workowców korzenia bo wtedy wyjme na 5 fasolek i nie rozrywka worka
    Trochę jest roboty ale po blanszowaniu nie tracą koloru i nie robią się gumowate, będę jeszcze mrozic zielony groszek i koperek ale koperek bez blanszowania
    ach te słowniki....;)

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3301 3302 3303 3304 3305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ