X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś termometr w aucie stojącym w cieniu pokazał 42 stopnie. Jutro ma byc jeszcze lepiej....40 czy 50 stopni...nie ważne....fenomenem jest to, ze mleko w cycusiu zawsze świeże :D

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Coś dla LadyDi: http://dzieci.pl/gid,17760112,img,17760202,kat,1024259,title,To-nie-peruka-Niemowlaki-z-bujnymi-czuprynami,galeria.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6155cc
    nr 3 wymiata :) A Zojka faktycznie mogła by dołączyć do ekipy :D

LadyDi lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas rymowanki też są na topie :)
    A skąd pacynki? Z Ikei?
    My mamy małe pacynki na palce z ikei i jedną dużą sówke na rękę też z Ikei. Miśka z nią śpi :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ubieramy ciuszki 68/74 tzn można powiedzieć, że powoli wchodzimy w 74

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uczenia dzieci spać we wlasnym łóżeczku lub we wlasnym pokoju...Słyszałam , że często rodzice miesiącami w dzień i w nocy pracują nad tym aby dziecko spało u siebie. Duzo przy tym placzu, nieprzespanych nocy aż w końcu się udaje...i nagle przychodzi ten dzień kiedy dziecko samo wychodzi z łóżeczka i i tak pakuje się rodzicom do łóżka ;)

U nas na razie wspólny pokój i od połowy nocy zawsze wspólne łoże :D Póki co nam to nie przeszkadza :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie widzę we wspólnym spaniu problemu. Na szczęście mój M. także. Przyjdzie czas to dziecko zacznie spać w swoim pokoju. Ja ponoć też przychodziłam do rodziców ;) Widocznie tego potrzebowałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, rozumiem, że mąż niezainteresowany telefonami i mam wystawiać na allegro? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko znów dużo osób mówi, że najgorzej jak się dziecko przyzwyczai. Też lubie spać z małą i mieć ją w zasięgu wzroku ale w sumie pytam bardziej przyszłościowo i z ciekawości jak to u Was wygląda :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które mają fb:

https://www.facebook.com/funbabyvideos/videos/vb.157296911117291/420567908123522/?type=2&theater

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    tak tylko znów dużo osób mówi, że najgorzej jak się dziecko przyzwyczai. Też lubie spać z małą i mieć ją w zasięgu wzroku ale w sumie pytam bardziej przyszłościowo i z ciekawości jak to u Was wygląda :)
    http://dziecisawazne.pl/spicie-z-dzieckiem-czyli-jak-to-jest-w-praktyce/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, miałam pytać! Mieliśmy dziś urodziny teściowej, wczoraj jeździliśmy za prezentem dla niej i nie miałam czasu pytać :) Mąż pyta o Iphona :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po urodzinach teściowej. Synuś z okazji babci urodzin dostał szmacianą książeczkę z Lamaze z króliczkiem!
    I pierwszy raz jechał w foteliku 30 min bez jednego jęku!!!!

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w żadne przyzwyczai się :D Ja dziecku nie odmówię, będzie miał 15 lat to będę tęsknić za tym co teraz :D Kocham moje dziecko i chcę żeby było blisko mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:52

Gosiak, Sue, Bietka lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozostawię tą sprawę chyba własnemu biegowi. Ogólnie jakos nauczyłam się , że mojego dziecka niczego na siłę nie nauczę. Próbowałam uczyć smoczka, picia z butelki, usypiania bez cyca, samodzielnego zasypiania wieczorem i nic....kupa walki, nerwów, płaczu az w końcu sama zaczęła zasypiać samodzielnie na wieczór. Czasem zasnie przy cycku. Myslałam, że po 6 mies. oduczę ja cyca i przestanę karmić a teraz jakoś nie chcę tego robić. Próbowałam ją uczyć spać w łóżeczku w nocy i nie brac jej do nas. Głaskałam tak 2 godziny w środku nocy a ona płakała i plakała. Ja byłam zła, zmęczona, zdenerwowana...i tak się nie udałao i wzięłam do siebie. jak rano obudziłam się i popatrzylam jak błogo sobie śpi przy mnie to miałam kaca moralnego, że z nią walczyłam. Teraz stwierdziłam, że nie będę "tresować". Będę próbować róznych rzeczy. Czasem podam butlę, czasem kubek, czasem odłożę do łóżeczka, czasem spróbuję ululać bez cycka...jak się uda -super, jak nie - nic na siłę. Jak podrośnie oczywiście będę chciała ją uczyć spać samodzielnie ale myślę, że co najmniej do 2 r.ż. nie będzie to moim celem. Nie chce mi się walcczyć ale tez nie mam takiej potrzeby. W sypialni my po prostu spimy. jak potrzebujemy chwili dla siebie, troche intymności to jestesmy w salonie. Spędzamy razem wieczory gdy Miska spi w sypialni. A potem idziemy zwyczajnie spać więc poki co nie przeszkadza nam , że ona spi z nami :) Ogólnie miałam wiele wizji odnośnie macierzyństwa i wychowania ale życie cały czas je weryfikuje i powoli przestaje mieć ciśnienie żeby robić coś bo tak już trzeba, tak już się powinno, bo inni tak robią. Z tym spaniem to chyba zależy od indywidualnych potrzeb i dziecka i rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:52

Gosiak, Sue, Bietka, sebza, LadyDi lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, masz wiadomość :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, podpisuję się pod tym rękami i nogami :D

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mój śpi! Uwielbiam spać z synkiem! No uwielbiam i już!

Gosiak, Sue, sebza lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas rymowanki też są na topie :)
    A skąd pacynki? Z Ikei?

Mam z Ikei i od Rudaska kupiłam zestaw zwierzątka

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat pacynek, też muszę kupić bo od 9 do 18 w domu przez te upały oszalec można, już mi się pomysły na atrakcje domowe kończą
    Dziś kupilysmy w biedronce książeczki po 2.99 "czarne czy białe" są 4 rodzaje, my mamy dwie, rysunki maja jeden kolorowy akcent np bocian ma czerwone nogi i dziub i każdy obrazek jest podpisany, niby wspomaga to naukę czytania:p

Przedszkolanka ją mam pomnożone warzywa z działki teścia i z targu eko (kalafior, brokuły, fasolka i marchew) kalafior i brokuły w różyczki, fasolka całą, marchew w slupki- myje, rzucam na wrzatek na 3min od ponownego zagotowania, potem wyławiania sitkiem i do zlewu z zimna woda i kostkami lodu tzw blanszowanie, jak się więcej warzyw gotuje to trzeba zmieniać wodę żeby była zimna, potem rozkładami na tacy, suszę i do woreczków, po zamrożeniu ruszam woreczkiem żeby się bryła nie zrobiła, nie wiąże woreczków na zupełnie tylko spinam takim klipsem dodanym do workow do mrozenia wtedy wyjme np 5 fasolek i nie rozrywam worka
    Trochę jest roboty ale po blanszowaniu nie tracą koloru i nie robią się gumowate, będę jeszcze mrozic zielony groszek i koperek ale koperek bez blanszowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:04

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    O temat pacynek, też muszę kupić bo od 9 do 18 w domu przez te upały oszalec można, już mi się pomysły na atrakcje domowe kończą
    Dziś kupilysmy w biedronce książeczki po 2.99 "czarne czy białe" są 4 rodzaje, my mamy dwie, rysunki maja jeden kolorowy akcent np bocian ma czerwone nogi i dziub i każdy obrazek jest podpisany, niby wspomaga to naukę czytania:p

Przedszkolanka ją mam pomnożone warzywa z działki teścia i z targu eko (kalafior, brokuły, fasolka i marchew) kalafior i brokuły w różyczki, fasolka całą, marchew w slupki- myje, rzucam na wrzatek na 3min od ponownego zachorowania, potem wyławiania sitkiem i do zlewu z zimna woda i kostkami lodu tzw balansowanie, jak się więcej warzyw gotuje to trzeba zmieniać wodę żeby była zimna, potem rozkładami na tacy, suszę i do woreczków, po zamrożeniu ruszam woreczkiem żeby się bryła nie zrobiła, nie wiąże woreczków na zupełnie tylko spinam takim klipsem dodanym do workowców korzenia bo wtedy wyjme na 5 fasolek i nie rozrywka worka
    Trochę jest roboty ale po blanszowaniu nie tracą koloru i nie robią się gumowate, będę jeszcze mrozic zielony groszek i koperek ale koperek bez blanszowania
    ach te słowniki....;)

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3301 3302 3303 3304 3305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ