X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_ polecam! Energii więcej, samopoczucie lepsze, a ciało to tylko efekt uboczny.
    Ja przed ciążą byłam wariatką jeśli chodzi o ćwiczenia. Tylko w niedziele odpoczynek, teraz nie mam tyle mocy, ale staram się jak mogę ;)

monika_ lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie dawno mnie tutaj nie było.

Przyszłam się tylko pochwalić że moja Lila dzisiaj kończy pół roczku. Zębów brak, pieknie się kula - nawet parę razy pod rząd, podnosi sir do siadu, ale sama jeszcze nie usiadła, jak ja poradzę to siedzi i pięknie się bawi, śmieje się bardzo głośno - wszystko ja bawi ostatnio. Waży jakieś 6,5 kg, nosi rozmiar 68, pieluszki 3.

Poplakalam się dzisiaj ze szczęścia.

Odezwę się jutro u wrzucę zdjęcia. Całuski dla Was.
    Witam nowa dziewuszke na forum.

monika_, Sue, Gosiak, dorocia2324, Bietka, LadyDi, marcela29, Laurka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas pierwsza drzemka od 7:30. Jak się obudzi, pójdziemy na spacer na pocztę. Potem już i u nas ma być dziś 30 stopni.

Kasia, gratulacje! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już zdążyłam wymienić posikane prześcieradło, podkład,ochraniacz na łóżeczko i klin ;)

Pobawiliśmy się. Teraz może uda mi się śniadanie z synkiem zjeść :)

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerze. Na dworze jeszcze jest przyjemnie chłodno, ale w domu już 25 stopni... Wczoraj max mieliśmy 27, oby więcej nie było.

Jednak odpuscilam zakupy z młodym. Jest za gorąco, on nie lubi siedzieć w foteliku. Pojadę sama jak mąż z pracy wróci :-)

W ogóle wstalismy dzisiaj przed 7 chwilę. Ostatnio ciągle o 6, wiec za s e to więcej snu ;-)
    Właśnie dziec mi zasnął przy cycku :-) mam nadzieję, że da się odłożyć, bo jeszcze śniadania nie jadłam a czuję jak mnie ssie.

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój dzisiaj kończy pół roku, kiedy to zlecialo...
    Niestety biegunki ciąg dalszy, a nie mogę się do przychodni dodzwonić. Wczoraj lekarz kazał nam przyjść jakby biegunka nie przeszła i złapać mocz. Ciekawe jak ja to sama zrobię. Juz nie wspomnę że nie wiem po co mu ten mocz, skoro laboratorium mają czynne do 8.30?

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje się odłożyć. W takim razie śniadanie musi poczekać. Oby nie do kolejnej Drzemki ;-)

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego półroczniakom !!!!

Kurcze moja to chyba duża baba jest bo waży już jakies 8200.... wcześniak...hehehe....
    U nas gorąc...rano byłyśmy na zakupach ale już było gorąco. dzisiaj niby ma być 37 stopni, jutro 40. I przyszły tydzień znowu taki gorący cały...To przegięcie jest juz. Będziemy cały tydzień w domu siedzieć :(

1usajw4zbiudzgxg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Atakasobiejedna sto lat z okazji pół roczku :) ehh z tymi biegunkami...

U nas gorąc,wyszłyśmy do sklepu i teraz drzemka w domu i do wieczora się nie ruszamy..

Uciekam na tabate bo śpi :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Wszystkiego najlepszego półroczniakom !!!!

Kurcze moja to chyba duża baba jest bo waży już jakies 8200.... wcześniak...hehehe....
    U nas gorąc...rano byłyśmy na zakupach ale już było gorąco. dzisiaj niby ma być 37 stopni, jutro 40. I przyszły tydzień znowu taki gorący cały...To przegięcie jest juz. Będziemy cały tydzień w domu siedzieć :(
    Nasza kruszynka tydzien temu wazyla 8kg:P
    My nie wiemy już co robić w ten upał. Normalnie jak jest chłodno zaliczamy zakupy jakies spacery i dzień mija. Teraz siedzimy czekamy na wieczór, brakuje mi już pomysłów na zabawy. Nosimy, chodzimy do lustra, trochę na matę i tak w kółko.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, o komarach:
    http://dziecisawazne.pl/5-sposobow-jak-uchronic-dziecko-przed-ukaszeniem-owadow/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, sto lat z okazji półroczku! Mam nadzieję, że biegunka szybko minie!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo ;)
    My sie plazujemy codziennie od 14 do 19 ;) kupilam namiot quechua wiec mala ma zawsze cien i nikt na nia piachem nie sypie, super sprawa dziewczyny polecam bardzo, w decathlonie za 79 zl, malo zajmuje wazy prawie nic i sklada sie w chwile ;)
    Monika kupilam skuszona Waszymi wypowiedziami Tulę i wczoraj doszla yeaaah ;) mam kolor the star ;) chyba tj Pia ;)
    Wczoraj mala wsadzilam i byla zachwycona zaluje ze wczesniej nie kupilam ;) moje dziecko ma dzis gastrofaze, tyle wchlonela na 2 gie sniadanie mm ze 2 razy dorabialam a ona ciagnela i ciagnela ;) teraz bryka nazart, po takiej ulosci juz ulala sporo no ale nic dziwnego jak na brzuchu bryka ;)

monika_ lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My dziś też spacerowaliśmy skoro świt:)
    We Wrocławiu jest nieludzko gorąco po prostu. I tak jak Monika, brakuje mi czasami pomysłów co z tym dzieckiem robić. Ostatnio już mu wierszyki recytowałam z pokazywaniem. Chyba też kupię pacynki i będę mu teatrzyki robić :)

Jeszcze zachciało mi się ziemniaków z kefirem i chyba będę musiała wyjść z małym na tą patelnie...

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dietacwiczeniaodchudzanie.epicentrumzdrowia.pl/blog-dieta-cwiczenia-odchudzanie/3-wpisy/140-zywnosc-podejrzana-produkty-dla-dzieci

Gosiak, Sue, marcela29, marcela29 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od której z Was maleństwo śpi samo u siebie w pokoju ?
    Sprawdza się takie rozwiązanie ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja to jest prawdziwy grubasek. ma 72cm i wazy 8,5 kg

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dlugo nie chce wyrzucac malej do jej pokoju ale tak sie wlasnie ostatnio zastanawialam jak wyglada "odstawienie" w takim wypadku i w jakim wieku. Bedziemy ja tego uczyc czy jest szansa ze sama sie przeniesie? Macie jakies zaslyszane od rodziny, znajomych historie?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, fajnie że nosidło Ci pasuje. Też po zdjęciu jesteście obie przemoczone? Gosiak chyba pisała o czymś przewiewnym na lato, ciekawe czy robi to dużą różnicę. W te upały i tak w dzień nie wychodzę ale wystarczy trochę łażenia po domu żeby się porządnie zgrzać.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    moja to jest prawdziwy grubasek. ma 72cm i wazy 8,5 kg
    Jaki rozmiar Twoja teraz nosi?:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3299 3300 3301 3302 3303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ