X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_ polecam! Energii więcej, samopoczucie lepsze, a ciało to tylko efekt uboczny.
    Ja przed ciążą byłam wariatką jeśli chodzi o ćwiczenia. Tylko w niedziele odpoczynek, teraz nie mam tyle mocy, ale staram się jak mogę ;)

monika_ lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie dawno mnie tutaj nie było.

Przyszłam się tylko pochwalić że moja Lila dzisiaj kończy pół roczku. Zębów brak, pieknie się kula - nawet parę razy pod rząd, podnosi sir do siadu, ale sama jeszcze nie usiadła, jak ja poradzę to siedzi i pięknie się bawi, śmieje się bardzo głośno - wszystko ja bawi ostatnio. Waży jakieś 6,5 kg, nosi rozmiar 68, pieluszki 3.

Poplakalam się dzisiaj ze szczęścia.

Odezwę się jutro u wrzucę zdjęcia. Całuski dla Was.
    Witam nowa dziewuszke na forum.

monika_, Sue, Gosiak, dorocia2324, Bietka, LadyDi, marcela29, Laurka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas pierwsza drzemka od 7:30. Jak się obudzi, pójdziemy na spacer na pocztę. Potem już i u nas ma być dziś 30 stopni.

Kasia, gratulacje! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już zdążyłam wymienić posikane prześcieradło, podkład,ochraniacz na łóżeczko i klin ;)

Pobawiliśmy się. Teraz może uda mi się śniadanie z synkiem zjeść :)

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po spacerze. Na dworze jeszcze jest przyjemnie chłodno, ale w domu już 25 stopni... Wczoraj max mieliśmy 27, oby więcej nie było.

Jednak odpuscilam zakupy z młodym. Jest za gorąco, on nie lubi siedzieć w foteliku. Pojadę sama jak mąż z pracy wróci :-)

W ogóle wstalismy dzisiaj przed 7 chwilę. Ostatnio ciągle o 6, wiec za s e to więcej snu ;-)
    Właśnie dziec mi zasnął przy cycku :-) mam nadzieję, że da się odłożyć, bo jeszcze śniadania nie jadłam a czuję jak mnie ssie.

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój dzisiaj kończy pół roku, kiedy to zlecialo...
    Niestety biegunki ciąg dalszy, a nie mogę się do przychodni dodzwonić. Wczoraj lekarz kazał nam przyjść jakby biegunka nie przeszła i złapać mocz. Ciekawe jak ja to sama zrobię. Juz nie wspomnę że nie wiem po co mu ten mocz, skoro laboratorium mają czynne do 8.30?

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje się odłożyć. W takim razie śniadanie musi poczekać. Oby nie do kolejnej Drzemki ;-)

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego półroczniakom !!!!

Kurcze moja to chyba duża baba jest bo waży już jakies 8200.... wcześniak...hehehe....
    U nas gorąc...rano byłyśmy na zakupach ale już było gorąco. dzisiaj niby ma być 37 stopni, jutro 40. I przyszły tydzień znowu taki gorący cały...To przegięcie jest juz. Będziemy cały tydzień w domu siedzieć :(

1usajw4zbiudzgxg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Atakasobiejedna sto lat z okazji pół roczku :) ehh z tymi biegunkami...

U nas gorąc,wyszłyśmy do sklepu i teraz drzemka w domu i do wieczora się nie ruszamy..

Uciekam na tabate bo śpi :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Wszystkiego najlepszego półroczniakom !!!!

Kurcze moja to chyba duża baba jest bo waży już jakies 8200.... wcześniak...hehehe....
    U nas gorąc...rano byłyśmy na zakupach ale już było gorąco. dzisiaj niby ma być 37 stopni, jutro 40. I przyszły tydzień znowu taki gorący cały...To przegięcie jest juz. Będziemy cały tydzień w domu siedzieć :(
    Nasza kruszynka tydzien temu wazyla 8kg:P
    My nie wiemy już co robić w ten upał. Normalnie jak jest chłodno zaliczamy zakupy jakies spacery i dzień mija. Teraz siedzimy czekamy na wieczór, brakuje mi już pomysłów na zabawy. Nosimy, chodzimy do lustra, trochę na matę i tak w kółko.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, o komarach:
    http://dziecisawazne.pl/5-sposobow-jak-uchronic-dziecko-przed-ukaszeniem-owadow/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, sto lat z okazji półroczku! Mam nadzieję, że biegunka szybko minie!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo ;)
    My sie plazujemy codziennie od 14 do 19 ;) kupilam namiot quechua wiec mala ma zawsze cien i nikt na nia piachem nie sypie, super sprawa dziewczyny polecam bardzo, w decathlonie za 79 zl, malo zajmuje wazy prawie nic i sklada sie w chwile ;)
    Monika kupilam skuszona Waszymi wypowiedziami Tulę i wczoraj doszla yeaaah ;) mam kolor the star ;) chyba tj Pia ;)
    Wczoraj mala wsadzilam i byla zachwycona zaluje ze wczesniej nie kupilam ;) moje dziecko ma dzis gastrofaze, tyle wchlonela na 2 gie sniadanie mm ze 2 razy dorabialam a ona ciagnela i ciagnela ;) teraz bryka nazart, po takiej ulosci juz ulala sporo no ale nic dziwnego jak na brzuchu bryka ;)

monika_ lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My dziś też spacerowaliśmy skoro świt:)
    We Wrocławiu jest nieludzko gorąco po prostu. I tak jak Monika, brakuje mi czasami pomysłów co z tym dzieckiem robić. Ostatnio już mu wierszyki recytowałam z pokazywaniem. Chyba też kupię pacynki i będę mu teatrzyki robić :)

Jeszcze zachciało mi się ziemniaków z kefirem i chyba będę musiała wyjść z małym na tą patelnie...

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dietacwiczeniaodchudzanie.epicentrumzdrowia.pl/blog-dieta-cwiczenia-odchudzanie/3-wpisy/140-zywnosc-podejrzana-produkty-dla-dzieci

Gosiak, Sue, marcela29, marcela29 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od której z Was maleństwo śpi samo u siebie w pokoju ?
    Sprawdza się takie rozwiązanie ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja to jest prawdziwy grubasek. ma 72cm i wazy 8,5 kg

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dlugo nie chce wyrzucac malej do jej pokoju ale tak sie wlasnie ostatnio zastanawialam jak wyglada "odstawienie" w takim wypadku i w jakim wieku. Bedziemy ja tego uczyc czy jest szansa ze sama sie przeniesie? Macie jakies zaslyszane od rodziny, znajomych historie?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, fajnie że nosidło Ci pasuje. Też po zdjęciu jesteście obie przemoczone? Gosiak chyba pisała o czymś przewiewnym na lato, ciekawe czy robi to dużą różnicę. W te upały i tak w dzień nie wychodzę ale wystarczy trochę łażenia po domu żeby się porządnie zgrzać.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    moja to jest prawdziwy grubasek. ma 72cm i wazy 8,5 kg
    Jaki rozmiar Twoja teraz nosi?:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3299 3300 3301 3302 3303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ