X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak ! Wczoraj mi sie snilo ze rozmawialam z Toba przez tel:) i pamietam ze byl to bardzo mily glos:))
    Haha, sporo osób mi to mówi, więc coś w tym jest ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wyganiam towarzystwo na spacer póki nie ma upału a sama farbuję włosy i trochę ogarnę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka właśnie przed chwilą sama usiadła na jednym półdupku :D

Bietka, LadyDi, Pia Gizela, Atakasobiejedna, monika_, kasia_1988, kasia_1988, marcela29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota my mamy nianie z monitorem oddechu wiec dlatego sie nie stresuje bo wiem ze w razie czego zawyje;) ale od kiedy mamy mala to kazde jej male stekniecie mnie wybudza... A wczesniej spalam jak kamien...mogla sie impreza toczyc w najlepsze w pokoju obok a ja spalam a teraz juz mala rzadzi moim snem ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4512579/Tak-powinny-wygladac-spoty-promujace-macierzynstwo

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Gosiak! to będzie już próbowała coraz częściej. Moja to póki co brzuszek do góry próbuje podnosić, ale jakoś jej tak ciężko. Czekam cierpliwie ;)

U nas teraz może jakieś 16-18 stopni jest i pochmurno, więc bardzo fajnie. W końcu chyba wyjdziemy na spacer.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nakupiliśmy dziś warzyw i owoców, także tata przejmuje dziecko a mama działa w kuchni ;)

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, zazdroszczę temperatury, a i tak pewnie mam jedną z najniższych w Polsce, bo nad morzem...
    U nas druga drzemka od 10:00, M. zrobił kawkę - może zrobimy z lodami ;)

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Ja już aktywnie, rano 50minut spaceru, właśnie skończyłam ćwiczyć, wieczorkiem powtórka z rozrywki.
    We Wrocu gorąco, że umrę zaraz. Leże na panelach, bo zimne...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia drzemka, mam nadzieję, że pośpi do 15:00.
    Sprawdzam prognozę i jutro ma być u nas deszcz i 21 stopni tylko :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my ze Stasiem byliśmy dzisiaj na Sorze, bo biedak spadł mi z łóżka :-( rtg czaszki zrobione, lekarz zbadał i wszystko na szczęście dobrze :-)
    Sąsiad nas zawiózł, bo ja byłam za mocno zestresowana... Spowrotem wracałam juz ja, pierwszy raz z młodym :-) Może w końcu zacznę regulularnie jeździć :-)

Roztapiam się...

c7hyim7.png

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u nas zaczął się czas spadania z łóżek....ehhh....trzeba być już mega czujnym . Dobrze , ze wszystko ok !

Ja z młoda od poczatku duzo jeżdzę autem. Teraz ma czas darcia się jak wrona. Ostatnio jechałyśmy do enel medu , przez pół miasta trzeba przejechac , korki , jakieś 40 minut tak się darła :) Ostatnio lubi sobie poskrzeczeć. Praktycznie codziennie jeździmy gdzieś :) No tylko nie teraz bo nie ma sensu się wychylać z domu :/

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Witajcie ;)

Ja już aktywnie, rano 50minut spaceru, właśnie skończyłam ćwiczyć, wieczorkiem powtórka z rozrywki.
    We Wrocu gorąco, że umrę zaraz. Leże na panelach, bo zimne...
    Sue skąd Ty masz tyle energii ??? ja to ostatnio jakaś taka wypluta jestem :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko już śpi, pojechaliśmy do Ikei po śliniako-fartuszki, talerzyk, miseczkę i kukiełki do teatrzyku a wróciliśmy jeszcze dodatkowo z dywanem z wełny do raczkowania ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka współczuję przeżyć, też mieliśmy taką sytuację niestety, myślałam, że zawału dostanę jak usłyszłam huk i płacz, tez byliśmy na sorze mieliśmy rtg czaszki, usg główki i brzucha, na drugi dzień rano jeszcze kontrole u pediatry i ogólnie 3 dni obserwacji....to były bardzo długie trzy dni

od tamtej pory mała jest na łóżku tylko jak jestem obok, po każdym karmieniu odkładam do łóżeczka bo boję się że przysnę (tak właśnie było jak spadła), a tak to tylko i wyłącznie podłoga

na szczescie podobno dzieci umieją spadać tzn lecą bezwładnie/ nie broniąc się, jak koty i siła grawitacji jest mała więc ryzyko urazów małe przy upadku z łóżka (tak nam mówił lekarz na sor i pediatra)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Sue skąd Ty masz tyle energii ??? ja to ostatnio jakaś taka wypluta jestem :/

Stokrota, paradoksalnie im bardziej aktywna jestem, tym więcej mam energii! :)

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po odwiedzinach u chrześnicy myślałam ze na wsi będzie chłodno, ale jak się w domu zebrało łacznie 4 dzieci i 8 dorosłych to był sajgon, mała cała mokra, co chwila jej dawałam cycka, nie mogła usnąć ale jakoś na dworze w cieniu usnęła, wszyscy zachwyceni malutką, ciotka ją na rękach nosiła, dzieci się z nią bawiły- pierwszy raz ich widziała i bez płaczu, dzielnie zniosła ten upał, i nawciskali małej pieniążków w wózek (taki zwyczaj u nas) wracajac mieliśmy do dziadków wstąpić ale z racji upału daliśmy spokój....jednak klimatyzacja naprawdę komfort życia podnosi

Kiedy moja chrześnica miała 2-3 lata zapytała mnie "ciocia, a gdzie TY masz swoją dziewczynkę? kiedy odpowiedziałam ,że nie mam zapytała "jak to to kim Ty się opiekujesz? Powiedziałam, że pieskiem i ta odpowiedź jej wystarczyła.
    Kiedy dziś pojechałam z moją dziewczynką, tym razem jej 6 letni brat zapytał "ciocia, a kiedy Ty urodzisz chłopczyka?" mówię, że nie wiem, a on "No bo Dominika (moja chrzesnica) będzie się bawiła z Laurą, a ja bym się bawił z chłopczkiem" Kiedy powiedziałam, że to się tak nie da wybrac czy się chce chłopczyka czy dziewczynkę i może nigdy chłopczyka nie urodzę, zasmucony odpowiedział "szkoda"

ehhh i jak tu dogodzić dzieciom :)

monika_, Gosiak lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza i duuużo chłodniej

LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez była ulewa w nocy :-) teraz wietrze się mieszkanie. Zbijam temperaturę jak tylko się da ;-) przynajmniej jest czym oddychać :-)

My na nogach od 6. Syn teraz leży w łóżeczku i patrzy jak firanka powiewa na wietrze :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już pierwsza drzemka, bo wstałyśmy o 5:30 :)
    Ale jestem mega wyspana, bo wczoraj położyłam się po 20:00.
    Ja też wietrzę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3303 3304 3305 3306 3307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ