Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela wrote:a dziś rano mąż wymyślił wycieczkę do Opola, żeby przejść się wzdłuż kanału Potem obiad na mieście i do domu. To była nasza pierwsza wycieczka! Było fajnie, ale jestem zmęczona, bo się stresowałam jak będzie.
A od 15 synuś śpi
Fajnie, że wycieczka się udała. My chyba w przyszły weekend "odpalimy" spacerówkę -
monika_ wrote:Mam nadzieję, że jak pozna swoje dziecko nie będzie w stanie go zostawić. Okres ciąży przypominał mi czas rozmów z "wymyślonym przyjacielem". Martwiłam się o swoje dziecko, pewnie bardziej przez jakiś instynkt czy uwarunkowania kulturowe, ale nie mogłam powiedzieć że kocham, tak nie było. Po porodzie też nie zalała mnie żadna fala miłości. Jestem zdania że każdej miłości trzeba się nauczyć, nawet do własnego dziecka. Dobrze, że nie trwa to strasznie długo:)
Jakbym czytała o sobie W zasadzie dopiero od niedawna mogę powiedzieć że poczułam tą falę miłości do synka i opiekowanie się nim zaczęło mi sprawiać przyjemność. Pewnie przez nasze ciężkie początki i przemęczenie.
My dalej walczymy z biegunka. Wczoraj już było lepiej, w zasadzie tylko probiotyk dostawał, a nad ranem zaczęło się od nowa. Bardzo się boję że się odwodni, co chwilę mu proponuje elektrolity do picia, no i chcąc nie chcąc dałam mu nifuroksazyd przepisany przez pediatre Jutro idziemy na kolejną kontrolę.
Nie wiem jak przetrwamy kolejne tygodnie, do 20 sierpnia ma być u nas codziennie powyżej 35 stopni. Jak młody się budzi to jest pod nim mokra plama na łóżku, tak się poci. Już myślałam nad przenośna klima ale teraz i tak nic sensownego nie dostanę w sklepie, wszystko wykupione. No i problem co z ta rurą z ciepłym powietrzem zrobić.
A i żeby mi nie było za dobrze to dzisiaj pierwszy okres po porodzie dostałam O tyle dobrze że prawie nie boli -
Ojej ta kolezankampo porodzie szczegolnie nie moze zostac sama. I nie chodzi p rozmowe tylmo o fizyczna pomoc bo naprawde pierwsze trzy miesiace moga byc hardcorowe.
Mojego meza kuzynka miala depresje poporodowa tak silna ze odrzucila dziecko i wyladowala w psychiatryku. Bywa czasem naprawde ciezko.
Ja tez mam wrazenie ze teraz duzo bardziej kocham mojego synka. Oczywiscie mam chwile slabosci, takiej ze mam po prostu dosc, ale teraz bym go nikomu nie oddala za zadne skarby. A wstyd sie przyznac ale w pierwszych trzech miesiacach gdzie nam non stop plakal, nie raz mialam mysli po co mi to bylo i wielka ochote uciec gdzie pieprz rosnie.
To chyba prawda ze milosc do dziecka w wielu wypadkach przychodzi z czasem i z kadym dniem jest coraz wieksza. -
Agakasobiejedna wspolczuje choroby!!! No ja tez nie wiem jak wytrzymam kolejne dwa tygodnie!!!. Sprawdzilam dzis pogode i sie zalamalam. Ty tez ze slaska. No dopiero gdzies 24 ma spasc ponizej 30 ale tez bez szalu. W domu mam dzis 24 stopnie. Masakra jak nic. Misiek nam zasypiac nie chce no szoo i tyle. Dzis po kapieli idziemy na spacer moze usnie na noc na spacerze.
A za waszym przykladem wyjelam dzis spacerowke wiec ja przetestujemy -
Lara, to masz bardzo chłodno, u nas po całej nocy z otwartym oknem było 27, a teraz jest 30 stopni i nie mam wątpliwości że jak te upały będą trwały tak długo, to w domu też będzie grubo ponad 30. Nawet nie mogę z nim do galerii pojechać się ochłodzić, bo jeszcze coś gorszego złapie
-
Mój jest w body, bo spryciarz sobie pampersa rozpina.
Aha, taka mała ciekawostka, może się komuś przyda. Probiotyki wspomagające leczenie biegunki muszą zawierać określone szczepy bakterii, np taka Biogaia która mu podawałam ich nie ma :] Tu są wymienione te szczepy
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79370,14933648,Biegunka_po_antybiotyku.html
Akurat zamówiłam z ciekawości Trilac Plus na Gemini, jutro przyjdzie i okazało się ze zawiera jeden z tych szczepów, może będzie bardziej skuteczny. -
Wiecie co mnie frustruje? Mój A. zajmuje się się dzieckiem praktycznie zawsze kiedy o to poproszę i praktycznie nigdy sam z siebie. Przez spięcia na tym tle nasze relacje się pogarszają. Nie chcę wiecznie prowadzić go za rękę, wytyczać grafiku opiekowania się dzieckiem, jakoś mnie nikt nie musi o to prosić-.-
-
Lara 82 wrote:Kurcze czy Wasze dzieci tez mniej sikaja przez te upaly? Moj mam wrazenie ze mniej sika, pampers suchszy dlugo. Czy to mozliwe ze przez te upaly? Wiecej wypoci?