X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    a dziś rano mąż wymyślił wycieczkę do Opola, żeby przejść się wzdłuż kanału :P Potem obiad na mieście i do domu. To była nasza pierwsza wycieczka! Było fajnie, ale jestem zmęczona, bo się stresowałam jak będzie.

A od 15 synuś śpi :D
    Córa od 14:50 ;)
    Fajnie, że wycieczka się udała. My chyba w przyszły weekend "odpalimy" spacerówkę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Mam nadzieję, że jak pozna swoje dziecko nie będzie w stanie go zostawić. Okres ciąży przypominał mi czas rozmów z "wymyślonym przyjacielem". Martwiłam się o swoje dziecko, pewnie bardziej przez jakiś instynkt czy uwarunkowania kulturowe, ale nie mogłam powiedzieć że kocham, tak nie było. Po porodzie też nie zalała mnie żadna fala miłości. Jestem zdania że każdej miłości trzeba się nauczyć, nawet do własnego dziecka. Dobrze, że nie trwa to strasznie długo:)

Jakbym czytała o sobie :) W zasadzie dopiero od niedawna mogę powiedzieć że poczułam tą falę miłości do synka i opiekowanie się nim zaczęło mi sprawiać przyjemność. Pewnie przez nasze ciężkie początki i przemęczenie.

My dalej walczymy z biegunka. Wczoraj już było lepiej, w zasadzie tylko probiotyk dostawał, a nad ranem zaczęło się od nowa. Bardzo się boję że się odwodni, co chwilę mu proponuje elektrolity do picia, no i chcąc nie chcąc dałam mu nifuroksazyd przepisany przez pediatre :/ Jutro idziemy na kolejną kontrolę.

Nie wiem jak przetrwamy kolejne tygodnie, do 20 sierpnia ma być u nas codziennie powyżej 35 stopni. Jak młody się budzi to jest pod nim mokra plama na łóżku, tak się poci. Już myślałam nad przenośna klima ale teraz i tak nic sensownego nie dostanę w sklepie, wszystko wykupione. No i problem co z ta rurą z ciepłym powietrzem zrobić.

A i żeby mi nie było za dobrze to dzisiaj pierwszy okres po porodzie dostałam :P O tyle dobrze że prawie nie boli ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ta kolezankampo porodzie szczegolnie nie moze zostac sama. I nie chodzi p rozmowe tylmo o fizyczna pomoc bo naprawde pierwsze trzy miesiace moga byc hardcorowe.

Mojego meza kuzynka miala depresje poporodowa tak silna ze odrzucila dziecko i wyladowala w psychiatryku. Bywa czasem naprawde ciezko.

Ja tez mam wrazenie ze teraz duzo bardziej kocham mojego synka. Oczywiscie mam chwile slabosci, takiej ze mam po prostu dosc, ale teraz bym go nikomu nie oddala za zadne skarby. A wstyd sie przyznac ale w pierwszych trzech miesiacach gdzie nam non stop plakal, nie raz mialam mysli po co mi to bylo i wielka ochote uciec gdzie pieprz rosnie.

To chyba prawda ze milosc do dziecka w wielu wypadkach przychodzi z czasem i z kadym dniem jest coraz wieksza.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agakasobiejedna wspolczuje choroby!!! No ja tez nie wiem jak wytrzymam kolejne dwa tygodnie!!!. Sprawdzilam dzis pogode i sie zalamalam. Ty tez ze slaska. No dopiero gdzies 24 ma spasc ponizej 30 ale tez bez szalu. W domu mam dzis 24 stopnie. Masakra jak nic. Misiek nam zasypiac nie chce no szoo i tyle. Dzis po kapieli idziemy na spacer moze usnie na noc na spacerze.

A za waszym przykladem wyjelam dzis spacerowke wiec ja przetestujemy :-)

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, to masz bardzo chłodno, u nas po całej nocy z otwartym oknem było 27, a teraz jest 30 stopni i nie mam wątpliwości że jak te upały będą trwały tak długo, to w domu też będzie grubo ponad 30. Nawet nie mogę z nim do galerii pojechać się ochłodzić, bo jeszcze coś gorszego złapie :(

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle napisalam teraz mam 28 stopni!!!! Rano po wietrzeniu bylo 26. Wczoraj o tej h bylo 27. Wiec codziennie 1 stopien wyzej combedzie dalej nie wiem :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 17:44

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waha się między 28 a 29. Wentylator zaraz nam się spali :P

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi trzecia drzemka juz. Ciekawe jak bedzie wieczorem ?
    Wiecie moj caly czas tylko w pampersie wasze dzieci tez?

Kurcze caly mokry i z jednej strony boje sie ze go owieje, no ale jak go ubrac jak my sami na golasa prawie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn szczęśliwie uskutecznia drzemkę dalej :D

jak będę pisać z komputera to wyślę zdjęcie w spacerówce :)

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest w body, bo spryciarz sobie pampersa rozpina.

Aha, taka mała ciekawostka, może się komuś przyda. Probiotyki wspomagające leczenie biegunki muszą zawierać określone szczepy bakterii, np taka Biogaia która mu podawałam ich nie ma :] Tu są wymienione te szczepy

http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79370,14933648,Biegunka_po_antybiotyku.html

Akurat zamówiłam z ciekawości Trilac Plus na Gemini, jutro przyjdzie i okazało się ze zawiera jeden z tych szczepów, może będzie bardziej skuteczny.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mój też w pieluszce tylko i wiatrak chodzi i wcale nie ma chłodnych nóżek czy coś.
    My też porozbierani jak do rosołu :D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ze tak powiem nie dopuszczam ale lecielismy " na refleks" :p
    Czekam na okres... Jak w ciagu tygodnia nie bedzie to beda jaja:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 18:10

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a nasza mala byla wystarana wyczekana do tego corcia wiec z kazdym dniem kocham ja bardziej i bardziej ;) wrecz nie mam chwil slabosci bo ciagle mysle jak ja ja kocham ;p

Lara 82, monika_ lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis siedzialam calyndzien w domu nawet na spacer poszlam tylko na godzinke czy tam 1.5... Mam juz chyba dosc tych upalow.. Mimo ze kiedys uwielbialam je to teraz juz sil brak

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czy Wasze dzieci tez mniej sikaja przez te upaly? Moj mam wrazenie ze mniej sika, pampers suchszy dlugo. Czy to mozliwe ze przez te upaly? Wiecej wypoci?

relge6yd3cl8y0me.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie frustruje? Mój A. zajmuje się się dzieckiem praktycznie zawsze kiedy o to poproszę i praktycznie nigdy sam z siebie. Przez spięcia na tym tle nasze relacje się pogarszają. Nie chcę wiecznie prowadzić go za rękę, wytyczać grafiku opiekowania się dzieckiem, jakoś mnie nikt nie musi o to prosić-.-

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kurcze czy Wasze dzieci tez mniej sikaja przez te upaly? Moj mam wrazenie ze mniej sika, pampers suchszy dlugo. Czy to mozliwe ze przez te upaly? Wiecej wypoci?
    Ja 2 dni temu trochę spanikowałam, prawie całą noc sucha pielucha! Pierwsza poranna normalna więc nie szłam do lekarza. Może dlatego, że Pola przez upał mniej je?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie sika calkiem ale staram sie ja poic non stop miedzy posilkami co godzinke i to po 50 ml albo wiecej jak sie uda.. A mimo to kupka u nas z kolei taka scisla bardzo...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sika tak samo, ale dużo częściej przy cycku.
    Bella, to trzymam kciuki, żeby się rozstrzygnęło po Twojej myśli ;)
    Ja to czasem myślę, że bym chyba teraz wolała wpaść niż się starać przez jakiś czas...

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój sika normalnie, ale pije częściej

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3305 3306 3307 3308 3309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ