X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas już się błyska, czyli czekamy na deszcz

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia na anemie polecam amarantus, ja kupuje ten ekspandowany (dobra kaloria) w rosmanie i dodaje do jogurtow, owsianki, koktajli lub robie ciasteczka, poza tym ma mg, ca, bolonnik, i dziecku warto takie zdrowe ciasteczka podac nawet niemowlakowi mozna;)http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/ziarna-pestki-orzechy/183-amarantus-po-9-miesiacu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 22:01

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że znowu dyskusje o drugim dziecku ;) Kolega ostatnio nam sprzedał życiową mądrość na ten temat. "Moi rodzice zawsze mówili że nie można wychodzić z pieluch" ;)

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore planuja po roku starania jak Wam sie uda to co z praca? Pracujecie do rozwiazania czy zwolnienie? I wtedy 3-4 lata przerwy?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze dzis bedzie @ wiec nici z wpadki :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny ktore planuja po roku starania jak Wam sie uda to co z praca? Pracujecie do rozwiazania czy zwolnienie? I wtedy 3-4 lata przerwy?
    Ja na l4 od razu bym chciała, u mnie się tak zmieniło w firmie przed moim odejściem, że po tym czasie (3-4) lata wrócę na 6-12 miesięcy i pewnie będę czegoś szukać o ile się nie poprawi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tj umnie... Wielu fajnych ludzi odeszlo i przyszli nowi jacys tacy hm... Ze nie chce mi sie tam wracac... A jednak planujac drugie nie oplaca mi sie narazie zmieniac pracy ... Wiec najlepiej chyba byloby z jednego urlopu w l4 i kolejne 2 lata a potem nowy start:)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Ale trafilam na fajny temat :)
    Ja skonczylam wlasnie opakowanie tabletek ktore bralam na regulacje miesiaczki i zobaczymy co bedzie dalej. Do konca roku chetnie bym poczekala ale jak sie szybciej trafi to sie nie obraze.
    I mam tak jak Gosia po macierzynskim odrazu L4 nie wracam do pracy, a jak nie zajde do konca macierzynskiego to ide na kilka miesiecy na wychowawczy.

Fajnie was podczytac czasami. Super ze wasze maluszki tez takie kochane jak moj ;) ja jedtem absolutnie zakochana w Ignasiu. Wczoraj mielismy sesje zdjeciowa w Orlowie z chlopakami. Dobrze ze bylo chlodno i wialo bo bysmy zdechli.

Calujemy

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Dawno mnie tu nie bylo. Jak tylko moglam to troche Was podczytywalam ale nie udalo mi sie nadrobic.
    Dzis wrocilismy do domu. U siostry bylo suuper. W czwartek wybralismy sie do Ustki. Kuba byl zachwycony. Natanek na calym wyjezdzie byl baardzo grzeczny. Kazdy go chwalil, normalnie dziecka nie bylo. Moja siostra ma syna i corke w wieku 3 i 2 lata wiec wariowali z moim Kubciem. Czasem od ich krzyku glowa pekala. W domu bylismy przed 6 i pospalismy do 8 wiec zmeczeni jestesmy. Dzis trzeba bedzie sie szybciej polozyc spac. No i Natus bardzo ladnie przetrwal podroz. Mielismy tylko jedno karmienie w jednej stronie jazdy :)

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczamy drugą drzemkę, byłyśmy już na spacerze, na szczęście na razie chłodny wiaterek i 20 stopni.
    Mam nadzieję, że każdej z nas plan ciążowy się uda i że będziemy mogły się podzielić doświadczeniami podwójnego macierzyństwa :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na spacerze widziałam, że na miejscu klubu fitness w weekend "powstała" przychodnia :P
    Także na moim osiedlu będzie przedszkole, 3 żłobki i przychodnia, nieźle - jak się wprowadzaliśmy były dwa sklepy ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia i jak siostra na poczatku dawala rade przy dzieciaczkach jak jedno mialo rodzek i noworodek? :)
    U mnie jednak @ wiec nie ma wpadki... A juz choc niby wole nie teraz to iskierka nadziei chyba sie zapalila ;p
    No to teraz kolejna szansa za 6 tygodni jak m wroci;p hehe bedziemy albo obnizac wskaznik pearla dla refleksu albo go zawyzymy hehe ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy upałów. Jak młody wyzdrowieje to chyba pojedziemy do teściów na wieś siedzieć w cieniu w ogrodzie, bo w mieszkaniu jest masakra.

U mnie drugi dzień @, wzięłam tylko nospe, normalnie juz bym była po kilku ibupromach. Muszę odpalić mojego Baby Comp i zacząć mierzyć temperaturę, tylko na którą godzinę ustawić pomiar jak teraz w tej chorobie młody się budzi o różnych porach? Trzeba to przemyśleć ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a siostra dobrze dawala sobie rade. W ciazy tlumaczyla synkowi ze bedzie dzidzia a jak juz sie mala urodzila to brat najpierw byl nia zaciekawiony a potem zakochany. Dawal jej zabawki, chcial przytulac i glaskac ja. Podawal pampersy, chusteczki i inne drobne czynnosci. Wiadomo ze nie raz bylo ciezej ale ogolnie fajna taka roznica.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja się obrobiłam. Zapowiedzieli na popołudnie burze i brak prądu więc musiałam się przygotować :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia z tym wychowawczym to nie głupi pomysł!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ten amarantus zamówię :)

wiecie kanapki z awokado, mozzaellą, pomidorem i kiełkami rzodkiewki są moimi the best :)

i zamówiłam 14 zup Babci Zosi, na co mąż mnie pyta czy przestaję gotować :) ale wolę mieć je w zapasie; moja ulubiona to krupnik i grzybowa z łazankami

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

Pia...gdzie Ty mieszkasz, że Ci ciagle prąd wylaczają ? ;)

Ehhhh ja bym sobie na wychowawczy chętnie poszła ale niestety nie moge sobie pozwolić na niezarabianie :/ Jednak moja pensja to dość istotny element w naszym budżecie i bez niej było by baaardzo trudno. Niby pieniądze to sprawa drugorzędna ale miłością do ojczyzny i pyłem kosmicznym godnego zycia dziecku nie zapewnimy :)

Tak więc Miśka póki co jedynaczka. Ogólnie to jak bedzie mi się tak zawsze budzić co 2h w nocy tak jak to jest do tej pory to o drugim chyba nie zacznę myśleć. Dzisiaj miedzy 2 a 4 znowu miała szajbę i spac nie chciała. Jeszcze tak noworodka do takiego egzemplarza mieć to sajgon ;p Jakos się nie zapowiada, żeby lepiej spała a wrecz spi gorzej teraz niż jak byla całkiem malutka. I to nie głód....bo cycka jak daję to tylko pomymla a bez cyca nie zaśnie. oj nie nie....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pia u Ciebie co drugi dzień prądu nie ma ;-)
    My na nogach jak zwykle od 6.Byliśmy juz na spacerze, u nas zaczyna już robić się gorąco, ale wcześniej było bardzo przyjemnie, bo wietrznie :-) Na razie tylko 25 st w domu. Wiec jest dobrze :-)
    Ja właśnie usypiam na drugą drzemkę.

Ja nie wiem kiedy chce mieć drugie dziecko. Mąż chciałby żebym juz nie wracała do pracy po macierzyńskim tylko była na zwolnieniu w drugiej ciąży. Ja jakoś nie umiem tego sobie wyobrazić ;-)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:

Ehhhh ja bym sobie na wychowawczy chętnie poszła ale niestety nie moge sobie pozwolić na niezarabianie :/ Jednak moja pensja to dość istotny element w naszym budżecie i bez niej było by baaardzo trudno. Niby pieniądze to sprawa drugorzędna ale miłością do ojczyzny i pyłem kosmicznym godnego zycia dziecku nie zapewnimy :)
    U mnie to samo. Wychowawczy odpada zdecydowanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3307 3308 3309 3310 3311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ