X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas już się błyska, czyli czekamy na deszcz

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia na anemie polecam amarantus, ja kupuje ten ekspandowany (dobra kaloria) w rosmanie i dodaje do jogurtow, owsianki, koktajli lub robie ciasteczka, poza tym ma mg, ca, bolonnik, i dziecku warto takie zdrowe ciasteczka podac nawet niemowlakowi mozna;)http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/ziarna-pestki-orzechy/183-amarantus-po-9-miesiacu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 22:01

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że znowu dyskusje o drugim dziecku ;) Kolega ostatnio nam sprzedał życiową mądrość na ten temat. "Moi rodzice zawsze mówili że nie można wychodzić z pieluch" ;)

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore planuja po roku starania jak Wam sie uda to co z praca? Pracujecie do rozwiazania czy zwolnienie? I wtedy 3-4 lata przerwy?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze dzis bedzie @ wiec nici z wpadki :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny ktore planuja po roku starania jak Wam sie uda to co z praca? Pracujecie do rozwiazania czy zwolnienie? I wtedy 3-4 lata przerwy?
    Ja na l4 od razu bym chciała, u mnie się tak zmieniło w firmie przed moim odejściem, że po tym czasie (3-4) lata wrócę na 6-12 miesięcy i pewnie będę czegoś szukać o ile się nie poprawi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tj umnie... Wielu fajnych ludzi odeszlo i przyszli nowi jacys tacy hm... Ze nie chce mi sie tam wracac... A jednak planujac drugie nie oplaca mi sie narazie zmieniac pracy ... Wiec najlepiej chyba byloby z jednego urlopu w l4 i kolejne 2 lata a potem nowy start:)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Ale trafilam na fajny temat :)
    Ja skonczylam wlasnie opakowanie tabletek ktore bralam na regulacje miesiaczki i zobaczymy co bedzie dalej. Do konca roku chetnie bym poczekala ale jak sie szybciej trafi to sie nie obraze.
    I mam tak jak Gosia po macierzynskim odrazu L4 nie wracam do pracy, a jak nie zajde do konca macierzynskiego to ide na kilka miesiecy na wychowawczy.

Fajnie was podczytac czasami. Super ze wasze maluszki tez takie kochane jak moj ;) ja jedtem absolutnie zakochana w Ignasiu. Wczoraj mielismy sesje zdjeciowa w Orlowie z chlopakami. Dobrze ze bylo chlodno i wialo bo bysmy zdechli.

Calujemy

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Dawno mnie tu nie bylo. Jak tylko moglam to troche Was podczytywalam ale nie udalo mi sie nadrobic.
    Dzis wrocilismy do domu. U siostry bylo suuper. W czwartek wybralismy sie do Ustki. Kuba byl zachwycony. Natanek na calym wyjezdzie byl baardzo grzeczny. Kazdy go chwalil, normalnie dziecka nie bylo. Moja siostra ma syna i corke w wieku 3 i 2 lata wiec wariowali z moim Kubciem. Czasem od ich krzyku glowa pekala. W domu bylismy przed 6 i pospalismy do 8 wiec zmeczeni jestesmy. Dzis trzeba bedzie sie szybciej polozyc spac. No i Natus bardzo ladnie przetrwal podroz. Mielismy tylko jedno karmienie w jednej stronie jazdy :)

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczamy drugą drzemkę, byłyśmy już na spacerze, na szczęście na razie chłodny wiaterek i 20 stopni.
    Mam nadzieję, że każdej z nas plan ciążowy się uda i że będziemy mogły się podzielić doświadczeniami podwójnego macierzyństwa :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na spacerze widziałam, że na miejscu klubu fitness w weekend "powstała" przychodnia :P
    Także na moim osiedlu będzie przedszkole, 3 żłobki i przychodnia, nieźle - jak się wprowadzaliśmy były dwa sklepy ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia i jak siostra na poczatku dawala rade przy dzieciaczkach jak jedno mialo rodzek i noworodek? :)
    U mnie jednak @ wiec nie ma wpadki... A juz choc niby wole nie teraz to iskierka nadziei chyba sie zapalila ;p
    No to teraz kolejna szansa za 6 tygodni jak m wroci;p hehe bedziemy albo obnizac wskaznik pearla dla refleksu albo go zawyzymy hehe ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy upałów. Jak młody wyzdrowieje to chyba pojedziemy do teściów na wieś siedzieć w cieniu w ogrodzie, bo w mieszkaniu jest masakra.

U mnie drugi dzień @, wzięłam tylko nospe, normalnie juz bym była po kilku ibupromach. Muszę odpalić mojego Baby Comp i zacząć mierzyć temperaturę, tylko na którą godzinę ustawić pomiar jak teraz w tej chorobie młody się budzi o różnych porach? Trzeba to przemyśleć ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a siostra dobrze dawala sobie rade. W ciazy tlumaczyla synkowi ze bedzie dzidzia a jak juz sie mala urodzila to brat najpierw byl nia zaciekawiony a potem zakochany. Dawal jej zabawki, chcial przytulac i glaskac ja. Podawal pampersy, chusteczki i inne drobne czynnosci. Wiadomo ze nie raz bylo ciezej ale ogolnie fajna taka roznica.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja się obrobiłam. Zapowiedzieli na popołudnie burze i brak prądu więc musiałam się przygotować :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia z tym wychowawczym to nie głupi pomysł!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ten amarantus zamówię :)

wiecie kanapki z awokado, mozzaellą, pomidorem i kiełkami rzodkiewki są moimi the best :)

i zamówiłam 14 zup Babci Zosi, na co mąż mnie pyta czy przestaję gotować :) ale wolę mieć je w zapasie; moja ulubiona to krupnik i grzybowa z łazankami

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

Pia...gdzie Ty mieszkasz, że Ci ciagle prąd wylaczają ? ;)

Ehhhh ja bym sobie na wychowawczy chętnie poszła ale niestety nie moge sobie pozwolić na niezarabianie :/ Jednak moja pensja to dość istotny element w naszym budżecie i bez niej było by baaardzo trudno. Niby pieniądze to sprawa drugorzędna ale miłością do ojczyzny i pyłem kosmicznym godnego zycia dziecku nie zapewnimy :)

Tak więc Miśka póki co jedynaczka. Ogólnie to jak bedzie mi się tak zawsze budzić co 2h w nocy tak jak to jest do tej pory to o drugim chyba nie zacznę myśleć. Dzisiaj miedzy 2 a 4 znowu miała szajbę i spac nie chciała. Jeszcze tak noworodka do takiego egzemplarza mieć to sajgon ;p Jakos się nie zapowiada, żeby lepiej spała a wrecz spi gorzej teraz niż jak byla całkiem malutka. I to nie głód....bo cycka jak daję to tylko pomymla a bez cyca nie zaśnie. oj nie nie....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pia u Ciebie co drugi dzień prądu nie ma ;-)
    My na nogach jak zwykle od 6.Byliśmy juz na spacerze, u nas zaczyna już robić się gorąco, ale wcześniej było bardzo przyjemnie, bo wietrznie :-) Na razie tylko 25 st w domu. Wiec jest dobrze :-)
    Ja właśnie usypiam na drugą drzemkę.

Ja nie wiem kiedy chce mieć drugie dziecko. Mąż chciałby żebym juz nie wracała do pracy po macierzyńskim tylko była na zwolnieniu w drugiej ciąży. Ja jakoś nie umiem tego sobie wyobrazić ;-)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:

Ehhhh ja bym sobie na wychowawczy chętnie poszła ale niestety nie moge sobie pozwolić na niezarabianie :/ Jednak moja pensja to dość istotny element w naszym budżecie i bez niej było by baaardzo trudno. Niby pieniądze to sprawa drugorzędna ale miłością do ojczyzny i pyłem kosmicznym godnego zycia dziecku nie zapewnimy :)
    U mnie to samo. Wychowawczy odpada zdecydowanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3307 3308 3309 3310 3311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ