X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza, ciemno, kropi deszcz! ciekawe czy mi prąd odetną :P

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    U mnie burza, ciemno, kropi deszcz! ciekawe czy mi prąd odetną :P
    Oby nie!

U nas trzecia drzemka. Spotkałam się z Zuzą, jedzie do tej mojej koleżanki w środę, mówi, że wie jak pokierować rozmową z taką osobą i że poleci jej dobrego psychologa - oby tylko chciała... bo mówiła, że już chodziła do psychologa i nic jej nie pomógł...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, psycholog psychologowi nie równy, same wiemy jak to jest z lekarzami. Jeden jest świetny, a drugi do niczego. Obawiam się że poród i dziecko mogą pogorszyć ten stan, ja miałam mega doła jak zostałam sama w domu z dzieckiem, a było planowane i oczekiwane...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Gosiak, psycholog psychologowi nie równy, same wiemy jak to jest z lekarzami. Jeden jest świetny, a drugi do niczego. Obawiam się że poród i dziecko mogą pogorszyć ten stan, ja miałam mega doła jak zostałam sama w domu z dzieckiem, a było planowane i oczekiwane...
    Ja to wiem, trzeba ją do tego przekonać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba do mam, które starały się o becikowe..
    Możecie mi po ludzku napisać, co dokładnie potrzebuję?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry poniedzialkowo. Staram sie nadrobic prawie 10 stron. U nas byl weekend pelen wrazen. Wszystkiego nie opisze, ale streszcze w nastepnym poscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:41

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis duchota i goraczka nieziemska. W poludnie przespalismy sie cala rodzinka az 2 godz :) Troche lepiej sie czlowiek czuje.

Natan tydzien temu w sobote pierwszy raz zlapal swoja stopke :) :) No i ostatnio hitem jest piszczenie. Lezy sobie i glosno piszczy roznymi dzwiekami. Moj slodziak maly :)

monika_ lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszukuję jakiejś fajnej koszulki z jajem dla ciężarnej. Ktoś coś ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna skonczyla 6 miesiecy w sobote. Gondole zamienilismy na spacerowke i bardzo sie malej podobalo. Bylismy w parku wodnym i bylo super. Woda byla troche zimna, ale dziecko nie plakalo. Luna pomoczyla nozki, poplywala najpierw ze mna a potem z tata na wielkim, dmuchanym kole powoli plynacym z pradem leniwej rzeczki ;] Tesciowa jej pilnowala i zmienialismy sie, zebym ja z mezem mogla sie razem pobawic na zjezdzalniach.

Wieczorem na kolacje zjadla przecier owocowy mango-jablko-awokado.

Noc nie byla dla mnie zbyt ciekawa, bo Luna budzila sie i mnie z dziewiec razy (zapewne z nadmiaru wrazen za dnia), ale jak ja odlozylam o 6:30 w koncu, to po 3 godzinach obudzil mnie maz mowiac, ze Luna spi na brzuchu! Moje pierwsze pytanie bylo czy oddycha!Tesciowa miala mi z rana konczyc farbowanie odrostow a ja o 10:00 balam sie zaczac, bo dziecko sie zaraz obudzi i bedzie trzeba przewijac i karmic. O 10:30 zaczela mi nakladac farbe na glowe. Jak skonczylysmy, Luna obudzila sie o 11:15! Przespala caly ranek, piec bitych godzin na brzuchu. Szok! Bo nadal placze ilekroc na nim lezy na macie ;- P

Stokrota :), dorocia2324, Bietka, marcela29 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Dziewczyny poszukuję jakiejś fajnej koszulki z jajem dla ciężarnej. Ktoś coś ?
    Stokrota, mi się strasznie podobała ta moja z napisem inbox (1)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do miejsca spania dziecka, to mojej coreczce jest raczej wszystko jedno. Chcielismy, zeby od poczatku spala w swoim lozeczku, ale bylo dla niej za duze tuz po urodzeniu. No to spala sobie przytulnie w gondoli, ale teraz juz z niej wyrasta i duzo sie kreci, ale glownie boje sie, ze z niej wyskoczy. Dlatego przerzucam ja do jej wlasnego wyrka. Lunie to roznicy nie robi. Dla mnie niezbyt wygodnie, bo bede musiala wstawac i isc do innego pokoju.

Ciekawa jestem czy za dwa-trzy lata bedzie do nas przychodzic. Ja do lozka rodzicow nigdy nie chodzilam, ale moj brat tak.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole - o zgrozo! - moj maz wczoraj zaczal temat drugiego dziecka! Myslalam, ze sobie jaja robi, ale jak po 10 minutach znowu wrocil do tematu i pytal Lune czy chcialaby braciszka lub siostrzyczke, to uznalam, ze chyba powaznie go naszlo. Mowy nie ma.

W ogole wszysycy mnie obecnie pytaja o kolejne dziecko. Nie wiem co ludziom po glowie chodzi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Twój mąż to prawdziwy hardcoreowiec ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, akurat Twojego męża podziwiam - ale jak widać twardy zawodnik z niego :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty go żałowałaś, że facet po pracy musi się opiekować jeszcze małą...a jemu mało, wrażeń brak :D

Ten spot co ostatnio tu wklejałam bardzo pasuje. Wkleję Ci jeszcze raz
    https://www.youtube.com/watch?v=yRqUTA6AegA

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.

Dzisiaj czuję się jakby mnie czołg przejechał... Mam chyba zastój pokarmu. Albo zapalenie piersi. Cycek mnie strasznie boli mam gorączkę, ból głowy, ponad 38 stopni i każdy mięsień czuję. Masakra jakaś. Na dodatek młody się pręży i wygina podczas jedzenia. Mam nadzieję, dz ego jutra wydobrzeję. Jak nie, to czeka mnie ciężki dzień.

c7hyim7.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny dzień upałów, nigdy nie należałam do tych osob co narzekają na pogodę (a to słońce, a to deszcz, a to mórz itp) po prostu pogoda była jak była i różnicy mi to nie robiło no może poza tym jak np w urlop mi lalo, ale teraz mam już stanowczo dość upałów, od 8-9 siedzimy w domu do 17-18, także cały dzień, chyba juz i moje dziecko ma dość bo dziś marudna była, tak to zawsze kogoś spotklam pogadalam, zakupy zrobiłam, a teraz nawet autem nie jezdze nią bo niby Klima jest ale na postoju auto się nagrzewa i tak z upału prosto do Klimy też nie zdrowo......ehhhh masakra, ale w czwartek z okazji 6mc jedziemy na zakupy do galerii min po jakiś prezent dla małej, muszę się jakoś rozerwac....bo M ma też sezon w pracy więc od rana do nocy sama, z nikim nie pogadamy nawet

Od dwóch dni uczymy się pić z czegokolwiek innego niż cycek, i cokolwiek innego niz mleko z cycka, wczoraj była herbata z kopru -wyplula, dziś woda też niesmakuje- boje się że moje dziecko nic poza cyckiem nie tknie, a czasem by się przydało pić dać zamiast cycka na minutę wyciagac, kupie jeszcze jakąś butelkę że smoczkiem od 6mc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie tylko u Pii problemy z prądem, już się nie ochłodzimy w CH: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/kto-musi-wylaczyc-klimatyzacje-na-liscie,15,0,1877263.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    U nas kolejny dzień upałów, nigdy nie należałam do tych osob co narzekają na pogodę (a to słońce, a to deszcz, a to mórz itp) po prostu pogoda była jak była i różnicy mi to nie robiło no może poza tym jak np w urlop mi lalo, ale teraz mam już stanowczo dość upałów, od 8-9 siedzimy w domu do 17-18, także cały dzień, chyba juz i moje dziecko ma dość bo dziś marudna była, tak to zawsze kogoś spotklam pogadalam, zakupy zrobiłam, a teraz nawet autem nie jezdze nią bo niby Klima jest ale na postoju auto się nagrzewa i tak z upału prosto do Klimy też nie zdrowo......ehhhh masakra, ale w czwartek z okazji 6mc jedziemy na zakupy do galerii min po jakiś prezent dla małej, muszę się jakoś rozerwac....bo M ma też sezon w pracy więc od rana do nocy sama, z nikim nie pogadamy nawet

Od dwóch dni uczymy się pić z czegokolwiek innego niż cycek, i cokolwiek innego niz mleko z cycka, wczoraj była herbata z kopru -wyplula, dziś woda też niesmakuje- boje się że moje dziecko nic poza cyckiem nie tknie, a czasem by się przydało pić dać zamiast cycka na minutę wyciagac, kupie jeszcze jakąś butelkę że smoczkiem od 6mc

Marcela u nas z piciem to samo. Póki co butelka i 3 niekapki się nie sprawdziły no ale będziemy próbowac :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę, że wczoraj daliśmy małej z butli wodę - smoczek najprostszy - taki jakie w szpitalu dawali - jednorazówki medeli. Krzywiła się, ale trochę wypiła, nawet sama sobie brała i rączką przechylała, żeby pić dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 20:07

marcela29, dorocia2324, Bietka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3309 3310 3311 3312 3313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ