X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nabyć jeszcze większy upał, a my mamy podróż 50km w jedną stronę do mojej chrzesnicy nie bardzo mam ochotę ruszyć się w taki upał ale już się umawialam 2tyg temu, mam nadzieję że w domu u nich będzie chlodno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:08

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia spi w swoim pokoju i lozeczku swoim od samego poczatku ;) to super jest jak rano sie wierci ide do niej a ona az promienieje ze szczescia ze mnie widzi;p wiec juz do lozeczka swojego jest przyzwyczajona i w ciagu dnia jak ma drzemki tez ja tam odkladam ;)
    gosiak co do namiotu to sa momenty ze mala chce na rece i nie ma rady trzeba brac i juz, ale ja mam taki system ze jade na plaze po obiadku i wtedy ona sobie spi w aucie i jeszcze na plazy w wozku z 30 min potem jest aktywna 2 h i wtedy w namiocie bryka, do tego jezdzilam z kolezanka ktora ma coreczke 2 letnia i jak moja lilka ja widzi to szaleje poprostu:) moze wtedy lezec na brzuchu i sie do niej usmiechac non stop a ja mam chill , a jak ta mloda idzie do innych dzieci to juz toznie;) ale ustawiam namiot tak by widziala jak najwiecej, klade na brzuszku a ona patrzy sobie na wszystko ;) bawie sie z nia tam a jak trzeba to na raczki w namiocie ;) czasem wstane choc na chwile by tez witaminki d zlapala ;) potem pada i mam znowu przerwe z 1h-1,5 h i potem juz jest 18 i slonce nam niestraszne ;)
    monika ja w domu mlodej nie nosze w nosidle, staram sie by zabawiala sie na macie lub w bujaczku chwile sama jak mam cos do zrobienia lub ja ja zabawiam .. Nosze jak marudzi ale staram sie odkladac i znowu zajac czym ja ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mój dwa razy zasnął sam w łóżeczku słuchając kołysanek i oglądając gwiazdki z projektora w niani. I tak zasnął samotnie. I mnie było szkoda i smutno, że tak musiał sam i myślałam czy mu smutno nie było.

A czasem bym chciała żeby sam zasypiał.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    ach te słowniki....;)
    Juz 3 razy poprawialam np worków do mnożenia poprawiło mi na workowców korzenia :-\ wrrrrr

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, opisałaś dokładnie to, co ja robię od 6 miesięcy. Nie tresuję Tomka, nie uczę spania samemu, zasypiania w łóżeczku itd. On nawet nie wie, że jest samodzielną istotą, więc na tą chwilę jestem dla niego najważniejsza. Jak zasypia wtulony we mnie, mimo, że pot się z niego leje, to mnie robi się przykro, bo wiem, że są to chwile tak ulotne..
    Już teraz żałuję, że np nie mam zdjęcia jak go karmię, jak był noworodkiem... ;(

Uwielbiam spać z Tomkiem. Powiem Wam, że od kilku dni on mnie budzi - turla się do mnie na brzuchu i przybliża twarz do mojej twarzy. Otwieram oczy, a przede mną ta jego rozesmiana buzia i wielkie oczy ;)

Gosiak, Stokrota :), Bietka, marcela29, LadyDi lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    * worków do mrożenia;)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę chłodzić się na balkon :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie mam weny, chyba z tego upału, ale podpisuję się też pod słowami Sue ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Bella , że spi sama. Widocznie tak jest jej dobrze :) Moja budzi się kilka razy w nocy więc to niemożliwe i tak. Z piersiowymi dziećmi chyba trochę trudniej bo moja już budzi się nie tyle z głodu co z potrzeby pomymlania i wtulenia się w ciepłego cycka :) Często zazdroszczę tych przespanych nocy ale wiem , że z perspektywy czasu potem inaczej na to spojrzę :) Coś jak z porodem...jest okropny ale zawsze wspomina się tą chwilę cudownie :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą podziwiam za spokój i opanowanie :) Ja na początku byłam totalnie zeschizowana tym czy młoda oddycha w nocy , czy nie zakrztusi się jak się jej uleje (mimo, że nie ulewała mocno). No nie dala bym rady spać w osobnym pokoju ;) Ale ja to z natury strachliwa jestem ;D

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się podpisuję pod słowami Stokroty i Sue!
    Ja u nas zauważyłam pewną prawidłowość: im mniej oczekuję tym łatwiej jest nam się dobrać z młodym. Np nieraz ciężko było mi go odłożyć do łóżeczka i się spinalam. Teraz przyjmuję to ze spokojem i pi prostu próbuje i czekam. Jeśli da się Odłożyć to Dobrze, jeśli nie Tez ok.

Ja lubię mieć młodego u siebie w Łóżku :-) co prawda pół nocy śpi u siebie, ale rano zawsze jest z nami. Cieszy mnie widok jego uśmiechniętej Buzki :-) dzisiaj np patrzył na sufit i sobie gadał, jak zobaczył, że nie śpię, to od razu uśmiech.

Stokrota :), Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, opisałaś dokładnie to, co ja robię od 6 miesięcy. Nie tresuję Tomka, nie uczę spania samemu, zasypiania w łóżeczku itd. On nawet nie wie, że jest samodzielną istotą, więc na tą chwilę jestem dla niego najważniejsza. Jak zasypia wtulony we mnie, mimo, że pot się z niego leje, to mnie robi się przykro, bo wiem, że są to chwile tak ulotne..
    Już teraz żałuję, że np nie mam zdjęcia jak go karmię, jak był noworodkiem... ;(

Uwielbiam spać z Tomkiem. Powiem Wam, że od kilku dni on mnie budzi - turla się do mnie na brzuchu i przybliża twarz do mojej twarzy. Otwieram oczy, a przede mną ta jego rozesmiana buzia i wielkie oczy ;)

Uwielbiam również otwierać rano oczy a tu ta mała istotka z bananem na buźce mnie wita :) i wystawia rączki do całowania <3

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wyłamie i powiem że nam obojgu lepiej się śpi osobno. Młody bardzo się kręci po całym łóżeczku i u nas w łóżku się denerwował że nie może się np przekręcić na brzuch, bo tata tam leży :D Oczywiście jak był mniejszy i kp to zdarzało mu się spać z nami, tylko że jak chciał trzymać cycka non stop w buzi to wstawalam jak z krzyża zdjęta, a on się budził jak próbowałam mu go delikatnie zabrać żeby zmienić pozycję.

Żeby nie było, nie dorabiam do tego żadnej ideologii i nie mam nic przeciwko żeby wziąć go do łóżka nad ranem, ale cała noc to nie dla nas. Mam nadzieje ze jak będzie starszy to będzie do nas przychodził czasem ;)
    U nas nigdy nie było jakiegoś treningu zasypiania w swoim łóżeczku, po prostu siedzimy z nim dopóki nie zaśnie, rzadko się zdarza żeby płakał i na pewno nie długo.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje sie po 5 dniu bez slodyczy i cukru;)

Skalpel 2 zrobiony:)

Lece spac.

Katarek jest ale walcze. Odciagam jak cos jest. Wapno i nasivin.

Musi byc dobrze!

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie! Czemu w tym artykule nie ma mojej Zoi? :p Widzę, że są dzieci z jeszcze piękniejszymi włosami niż moja ma ;) dzięki za artykuł :)

Ja też zdycham z tego gorąca. Jutro nie gotuję obiadu, zrobię sałatkę gyros i tyle.

Co do spania, to ja usypiam na łóżku, potem jak idziemy spać to ją przekładam do łóżeczka, a jak zaczyna ssać kciuka to ląduje u nas w łóżku już do rana. Na początku próbowałam ją po tym karmieniu odkładać, ale po kilku próbach i zobaczeniu która już jest godzina skapitulowałam, także teraz nawet nie próbuję :p Ogólnie mówiąc to Zoja lepiej sypiała w pierwszych 3-4 miesiącach niż teraz.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba codziennie będę się tu witać jako pierwsza :P
    Pobudka 5:40, drzemka od 6:55
    Na razie wietrzę wszędzie, bo chłodne powietrze jeszcze jest - ciekawe jak długo.
    Jutro jedziemy do teściów, to przynajmniej w aucie będzie przyjemnie - po 2h w jedną stronę i jakoś dzień zleci :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Janeczka ma podobny rytm do naszego! Moj wstal ok 5,50:) ale od 5 juz szukal cyca i zmienial pozycje czesto, cyc brzuszek, boczek- cyc, brsuszek - cyc:)

I juz drzemie. Drzemka zawsze ok 7-7.15 i ok 40 min a potem jakies 1,5-2 h aktywnosci i drzemka druga- zwykle ide na dwor- ok 40-50 min spi

Sa tez anomalie bo wczoraj na dworze obudzil sie po 20 min!!

No i potem 2, 2,4 h aktywnosci i drzemka. Ok 13-14 jakos to wychodzi i wtedy zaswm dluzej pospi. Zaswm sue zbudzi po 40 min i dokarmie i spi jeszze z godz. Tak nawet ok 1,5 h czasem ta drzemka a potem jesli to juz jest ok 16 wstanie to do 19 do kapieli i zasypia ok 20 na stale. ( potem juz tylko sie budzi , dokarmiam i spi )

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy moj obudzi sie chociaz z raz na jedzenie..

On nawet jak zasnie ok 20 czy tam 20.20 to po 21 sie wybudza i nic nie pomoze tylko cyc. Taki gorszy sen. Potem lepiej bo tylko zje bez budzenia i spi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyjezdza moj brat z dziecmi na weekend i mam duzo roboty wiec bede mniej zagladac.

Gosiak ! Wczoraj mi sie snilo ze rozmawialam z Toba przez tel:) i pamietam ze byl to bardzo mily glos:))

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    No i potem 2, 2,4 h aktywnosci i drzemka. Ok 13-14 jakos to wychodzi i wtedy zaswm dluzej pospi. Zaswm sue zbudzi po 40 min i dokarmie i spi jeszze z godz. Tak nawet ok 1,5 h czasem ta drzemka a potem jesli to juz jest ok 16 wstanie to do 19 do kapieli i zasypia ok 20 na stale. ( potem juz tylko sie budzi , dokarmiam i spi )
    No to faktycznie tak jak u nas i ta drzemka koło 13 jest dłuższa, nawet 1,5-2h :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3302 3303 3304 3305 3306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ