X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 17 w lidlu będą ubranka dziecięce i różne zabezpieczenia mieszkania :-)

LadyDi, monika_ lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Zoja już śpi, miała dziś 2 drzemki tylko, więc zobaczymy ile pośpi.

Ja też zabawki Lamaze uwielbiam! Kupuję używane na pchlim targu za grosze. Mam już ich dość sporą kolekcję ;)

Drugie dziecko, dla mnie to abstrakcja, chociaż chciałabym, ale teraz nie mogę :p
    O co chodzi z tymi zabawkami? Wygląd, jakość czy może duze powodzenie u dzieci? Przejrzę na smyku z ciekawości:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc rzeczy spakowana, maly prawie zapakowany;) jeszcze tylko laktor i miska z lyzka:)

Wekszosc rzeczy sie nie przyda ni ale trzeba miec np pedicetamol lub nasivin

A powiem wam ze jak pisalam
    Ze maly ma katar to jak kichnal to mial takie przezrocYste glutki. 2 dni psikal nasivin, wit c, wapno ( sanosvit) do picia i sucho! (Odpukac)

To chyba wapno tak dobrze podzialao bo osttnio jak mial to psikam i nic.. Wtedy z 1,5 tyg mial katar

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale popoludnie i wieczor masakra. Wrzask i ani jednej drzemki. 21:40 w koncu odlozylam do lozeczka. Ide sie myc i spac. Do pracy jutro znowu bez lunchu - nie mam sily :[

Stokrota poidlo dla gryzoni mnie rozwalilo. Nadal sie smieje x- D

Gadalam dzisiaj krotko z kims, z kim sie blisko przyjaznilam w dziecinstwie i wczesnej mlodosci ;] Obecnie ma dwoje malych dzieci. Zapytalam jak to jest z dwojka i czy chcieli mala roznice wieku miedzy rodzenstwem. Odpowiedzial mi bez owijania w bawelne, ze uznali z zona, ze chca ten zasrany, rozwrzeszczany etap zycia miec za soba raz a dobrze - coz za zdroworozsadkowe podejscie! ;]

Dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 03:59

AsiaSzw lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu tak cicho :P

dzień dobry :)

u nas pobudka o 4, szczyt szczęścia, radości i wulkan energii :D także zabawa musiała być. o 6,30 padł i spaliśmy do 8, za to teraz z łóżka wstawać mi się nie chce i nic mi się nie chce

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi pająk super!

LadyDi lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzieci lubią te zabawki, bo mają wyraziste kolory, które przyciągają wzrok + piszczałki, szeleszczące elementy, różne faktury i materiały, lusterka, sznureczki, gryzaki :D Także zajęcie na długo. Ja to tylko podmieniam swojej. Jak jej się jedna znudzi to następną daję. A ten wieloryb działa na zasadzie pudełka z chusteczkami, a to dzieci kochają po prostu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie odzywam, bo mam zrypany humor. Pożarłam się z moim M. tzn. objechałam go a on strzelił focha i się nie odzywa :/ Nawet nie możemy sobie wyjaśnić podniesionym głosem o co chodzi, bo przy małej nie chcę się kłócić i tak mamy ciche dni od wczoraj. Do dupy :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, współczuję. Nienawidzę cichych dni! Ale powiem Ci, że to jakiś tydzień taki. Ja ze swoim też się pożarłam, oczywiście wina była po jego stronie. Prośbą nie skutkowało, to go owaliłam za jego zachowanie to się wziął i obraził, ale przeszło mu dość szybko bo na drugi dzień. Moja Zoja też się krzyków boi, więc takie kłócenie się szeptem to do dupy jest, no ale cóż :p
    Życzę szybkiego wyjaśnienia sytuacji! :*

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Cale popoludnie i wieczor masakra. Wrzask i ani jednej drzemki. 21:40 w koncu odlozylam do lozeczka. Ide sie myc i spac. Do pracy jutro znowu bez lunchu - nie mam sily :[

Stokrota poidlo dla gryzoni mnie rozwalilo. Nadal sie smieje x- D

Gadalam dzisiaj krotko z kims, z kim sie blisko przyjaznilam w dziecinstwie i wczesnej mlodosci ;] Obecnie ma dwoje malych dzieci. Zapytalam jak to jest z dwojka i czy chcieli mala roznice wieku miedzy rodzenstwem. Odpowiedzial mi bez owijania w bawelne, ze uznali z zona, ze chca ten zasrany, rozwrzeszczany etap zycia miec za soba raz a dobrze - coz za zdroworozsadkowe podejscie! ;]

Dobranoc.
    Z tym poidłem to raz. A dwa to w związku z tym,ze Miska często w nocy ma czas szjby i ok 2 budzi się, łazi po łóżku, przebiera girkami - stwierdziliśmy, że przydało by się takie koło dla chomika do biegania. A jak zacznie raczkowac to taka plastikowa kula byłaby dobra co się chomika do środka wkłada i biega po mieszkaniu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:35

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, współczuję. Nienawidzę cichych dni! Ale powiem Ci, że to jakiś tydzień taki. Ja ze swoim też się pożarłam, oczywiście wina była po jego stronie. Prośbą nie skutkowało, to go owaliłam za jego zachowanie to się wziął i obraził, ale przeszło mu dość szybko bo na drugi dzień. Moja Zoja też się krzyków boi, więc takie kłócenie się szeptem to do dupy jest, no ale cóż :p
    Życzę szybkiego wyjaśnienia sytuacji! :*
    Dzięki, no właśnie ja nie chcę dopuścić, żeby Janeczka słuchała krzyków czy nawet podniesionego głosu, zachowuje się jak dziecko, mam ochotę jak mu przejdzie przestać się do niego odzywać przez kolejne kilka dni... ale nie zrobię tego ze względu na dziecko, do dupy taka atmosfera przy małej. Kiedyś to bym trzasnęła drzwiami i tyle by mnie widział... od razu by mu przeszło :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/08/czym-chata-bogata-tym-brudna-jak-naprawde-wyglada-w-domach-blogerow/
    Fajne, szczególnie podsumowanie ;)

LadyDi, PatrycjaP lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko motyla z lamaze, ale Janeczka go uwielbia.
    Włażę więc na allegro w poszukiwaniu innych stworków ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly tydz u mojej siostry Natan ladnie usypial i w dzien i w nocy. Albo juz przy cycku albo bujany w wozku. Dzieciaki biegaly, krzyczaly, my tez przeciez do pozna siedzielismy i gadalismy. Kolo 22 jak usnal to tylko przebudzal sie na jedzonko i dalej spal. Wczoraj usypianie nocne to znow masakra. Plakal i ani w wozku, ani przy cycu nie chcial spac. Dopiero bujany na rekach usnal ale kilka razy sie wybudzal i znow musialam bujac. Cholera nie wiem czy to miejsce mu nie odpowiada czy goraczki bo u nas 30st w mieszkaniu mimo otwartych okien i wiatrakow. Juz nie wiem.

Dzis znow patelnia w domu i na dworze :/

Gosiak dogadacie sie. Przesylam pozytywne fluidy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia jesli chcesz ochlodzic mieszkanie, to czemu wpuszczasz skwar do srodka? Okna zamkniete w dzien, zasuniete rolety + wiatraki. Dopiero po zachodzie slonca otworz okna i wpusc ochlodzone powietrze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dogadacie się! Uśmiech posyłam :) :) :)

Chyba muszę polować na tego wieloryba :P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syn śpi, ja jem śniadanie i powinnam ogarnąć ten burdel (:P) Ale żeby nie było daleko mi do tego z artykułu; jakbym tak miała to by mnie szybko wywieźli d psychiatryka :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zastój mi się w piersi zrobił cholewka! :(

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam dwie książeczki Lamaze i laleczkę a poluję na robota, ośmiornicę i gąsiennicę ;P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmiornicę widziałam na żywo, i dopóki jej nie zobaczyłam to bardzo ją chciałam. Robot mnie też nie zachwycił, ani piesek, bo głośny.

Ale gąsienica też mi się podoba! No i lalki, są piękne! I jeszcze ptaszek i paw mi się bardzo podobają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:16

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3312 3313 3314 3315 3316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ