Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak, jak działa ten krokodyl? Bo właśnie miałam pytać czy macie jakieś fajne zabawki, z Lamaze mamy dwie i są super, ale chciałam coś innego. Cena nie jest wysoka, a w tym sklepie chyba kiedyś kupowałam karmę dla kotów, to można by to powtórzyć
A i jeszcze z innej beczki, ostatnio w Decathlonie widziałam super kółko do pływania dla niemowląt, planujecie się kąpać w morzu z Janeczka na wakacjach? Muszę obadac to które kiedyś kupiłam, a jak się nie sprawdzi typ kupię to z decathlon.
To chyba to było
http://www.decathlon.pl/koko-siedzenie-baby-7-11-kg-id_8271660.html -
Laurka, kciuki! Ja nie lubię parkować równolegle, rzadko mi wyjdzie za pierwszym razem, zazwyczaj muszę poprawiać. Moja zasada brzmi, lepiej pięć razy poprawiać niż raz stuknac
-
witam, u mnie dzís byla kolezanka od 9 do 13 przegadalysmy:) teraz mala zbrala mi paczke z platkami kosmetycznymi i ma zajecie:)
sloneczna ja na wyjazd do kapania kupilam pompowana wanienke na allegro za 20zl, bo tam gdzie jedziemy tez aby prysznic jest wiec lipa troche, w wannie bysmy dali rade bo czasem w domu M sie z nia kapie
upolowalam tez na olx kojec baby desing play w b.dobrym stanie za 100zl, wole taki materialowy bo mozna zabrac np na wakacje i sie dziecko nie udezy o szczebelki jak w tych "zagrodach"
my z lamaze mamy lalke i mala uwielbia, dzis idziemy po butelke to moze trafimy cos w sklepie, bo tez podobaja nam sie te zabawki;)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna wrote:Laurka, kciuki! Ja nie lubię parkować równolegle, rzadko mi wyjdzie za pierwszym razem, zazwyczaj muszę poprawiać. Moja zasada brzmi, lepiej pięć razy poprawiać niż raz stuknac
-
Laurka powodzenia i udanego parkowania, ja tez wole prostopadle;)
a i kupilam jeszcze dwie paczki puzli piankowych do salonu, u malej w pokoju mamy wykladzine w sowy, w pn ide do lidla po zabezpieczenia do mebki, drzwi i gniazdek, getry dla małej, wode mama i ja dla niemowlat, do kuchni mamy bramke od szwagra bo nie mamy drzwi- do kuchni absolutny zakaz wstepu bedzie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
PIa daj znac czy pomoglo! Ja cAsem kilka razy dotykan igla i przystawiam
Malego ale zawsze schodzi. Czasem trzeba jeszze rozmasowac- robi mi sie tak jak maly mnie kompnie np:))
A my nadal jedziemy. Zaczela sie trzecia drzemka a druga w aucie. Troche spiewalismy, stawalismy 2 razy i spi. Jeszcze pewnie z godzinke niecala.
monika_ lubi tę wiadomość
-
A ja mam zasade, ze jak nie czuje sie komfortowo z parkowaniem w jakims miejscu, to po prostu tego nie robie. Szukam innego. Tyle, ze np. tutaj ludzie sa mega otyli i leniwi i koniecznie musza parkowac pod samym wejsciem. Mi np. nie przeszkadza zrobienie 20 krokow! Wole zaparkowac dalej od wejscia i dalej od innych ludzi niz sie pchac tam, gdzie ciasno.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, jak działa ten krokodyl? Bo właśnie miałam pytać czy macie jakieś fajne zabawki, z Lamaze mamy dwie i są super, ale chciałam coś innego. Cena nie jest wysoka, a w tym sklepie chyba kiedyś kupowałam karmę dla kotów, to można by to powtórzyć
A i jeszcze z innej beczki, ostatnio w Decathlonie widziałam super kółko do pływania dla niemowląt, planujecie się kąpać w morzu z Janeczka na wakacjach? Muszę obadac to które kiedyś kupiłam, a jak się nie sprawdzi typ kupię to z decathlon.
To chyba to było
http://www.decathlon.pl/koko-siedzenie-baby-7-11-kg-id_8271660.html
A o kółku nie myślałam, ale zaraz zerknę.
-
Wrzucilam dwie foteczki z soboty na prywatne forum.
BTW czy Wasze dzieci tez tak lubia zuc metki i wszelkie pasy i troczki (patrzcie Luna w wozku)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:56
Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzięki Gosiak, brzmi ciekawie, właśnie chciałam coś na jego poziomie, ale żeby można było robić coś więcej niż mietosic i gryźć. Muszę mieć jakąś nową zabawkę żeby dać w razie kryzysu w podróży. Chociaż jak się powstrzymać i nie dać mu tego wcześniej?
To Janeczka już taka mobilna? Mój tylko próbuje pupę podnosić i na dłoniach się wysoko podnosi, ale jeszcze nie umie tego zgrać -
Atakasobiejedna wrote:Dzięki Gosiak, brzmi ciekawie, właśnie chciałam coś na jego poziomie, ale żeby można było robić coś więcej niż mietosic i gryźć. Muszę mieć jakąś nową zabawkę żeby dać w razie kryzysu w podróży. Chociaż jak się powstrzymać i nie dać mu tego wcześniej?
To Janeczka już taka mobilna? Mój tylko próbuje pupę podnosić i na dłoniach się wysoko podnosi, ale jeszcze nie umie tego zgrać
Mobilna to mało powiedziane, raczkuje już na całego I siada na półdupkach - a jaka zadowolona wtedyAtakasobiejedna, monika_ lubią tę wiadomość
-
Mam dylemat wozkowy. Może pomożecie mi znaleźć jakieś rozwiązanie. Młody jeździ w gondoli i nie narzeka, nie próbuje robić żadnych trików które by zagrazaly jego bezpieczeństwu, póki co nie siedzi, ani się nie podciaga. Pod koniec sierpnia jedziemy na wakacje, gdzie będzie ciepło, a nasza gondola nie ma żadnego sprytnego okienka z wentylacja, na dodatek młody nie znosi słońca swiecacego w oczy, więc zawsze buda jest postawiona plus daszek przeciwsłoneczny, przewiewu brak.
Normalnie na urlop wzielabym spacerówke, ale nie rozkłada się na płasko. Jest od kątem jakieś 150 stopni, wg mnie to dosyć wysoko, prawie jak w bujaczku. Planujemy sporo chodzić, więc siłą rzeczy chciałabym żeby młody spał w wózku. Jeśli nie będzie siedział to nie chciałabym żeby spędził prawie 2 tyg nie na płasko.
No i co mam zrobić? Wziąć gondole wiedząc że młodemu będzie gorąco, czy spacerówke która się nie rozkłada do leżenia. Jest jeszcze trzecia opcja, kupić lekką spacerówke specjalnie na wyjazd za jakieś 500 zł, która rozkłada się na płasko. Pytanie tylko czy mi się to opłaca, bo skoro chcemy mieć drugie dziecko to będzie nam potrzebny wózek dla dzieci rok po roku, albo coś w tym stylu. EhhWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:11
-
Gosiak wrote:A my się z Janeczką zaczęłyśmy kąpać w dorosłej wannie. Wiaderko już się zrobiło za małe i się razem kąpiemy - ona się tak cieszy i piszczy z radości jak już ją tata zaczyna rozbierać - a jak wchodzą do łazienki, to aż cała chodzi z radości. Tam na półsiedząco ją myję, a później robi hyc na brzuszek i chce pływać jak na basenie, więc podpływa do kaczuszki, chlapie wodą, zabawa na całego
-
Laurka wrote:Zdawaloby sie, ze pestka, ale zaparkowac rownolegle trzeba umiec a ja niumim :[
-
Atakasobiejedna, ja bym zrobiła przymiarkę do spacerówki. Nie wiem jaki masz kąt nachylenia w niej, ale u nas jest malutko i tylko dlatego już przesiedliśmy się do spacerówki.
Nowej bym nie kupiła, bo mi byłoby szkoda pieniędzy, a nawet jakbym bardzo chciała, to mąż by mnie powstrzymał