Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa widze ze masz mate skip hop zoo tez mysle nad nia, napisz prosze czy jest miekka i przyjemna jak sie na niej siedzi i wystarczajaco gruba? Mysle o niej jako alternatywie dywanu bo mamy kota mega gubiacego siersc i mate przejade rolka do siersci a dywan to juz meka
Ja daje sloiczki z wygody... Ale dzis w koncu dostalam warzywa z dzialki rodzicow mam marchewke seler por i pietruszke mam tez borowki i bede miala jablka wszystko pogotuje i w sloiczkiStokrota :) lubi tę wiadomość
-
Bella dla nas mata jest świetna, gruba na 12mm i izoluje od podłoża i fajnie sie na niej siedzi, nie jest jakoś mega miękka, ale fajna piankowa, dla nas super, ja ją wziełam też ze względu na koty, mam dwa Leoś lubi patrzeć się na te kolorowe zwierzaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:03
bella84 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za artykuły o słoiczkach.
Gosia, dzięki za argument o cenowych różnicach eko żywności i słoiczków. To przekonało mojego męża!!
U nas był dziś pierwszy raz z brokułem Pomemlał, pomemlał i wypluwał. Czy coś połknął - nie wydaje mi się, żeby za dużo Ale ręce po następną łyżeczkę wyciągałGosiak, Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ja w końcu nie wiem czy pisałam, że ziemniaczek z masełkiem smakował 100 razy lepiej niż z olejem i dziś zjadła koło 1/4 niedużego ziemniaka. Moja córka nic nie wypluwa. Na razie karmiłam ją nawet bez śliniaka - z tego wszystkiego zapomniałam
marcela29, Laurka lubią tę wiadomość
-
u nas po karmieniu jest sajgon w kuchmni, 1-2lyzeczki laduje na podlodze, jedzenie jest we wlosach małej, wokol oczu, nosa, ust, na sliniaku, na nogach, na stole, na mojej bluzce, wszedzie tylko nie w buzi:-/ dobrze ze nie daje takich wodnistych papek tylko takie gestsze ale i tak memla ze slina i robi brrry az sie boje zupek, jutro tez mix marchew ziemniak i bio banan na deser
moje dziecko wstalo o 6, padlo o 12.15 samo w lozeczku, obudzila sie z rykiem po godzinie dokarmilam w salonie i spala dalej na lozku juz do 15-szok, potem do 19.30 juz bez snu
wlasnie chcialam na biegu uprasowac chustke na glowke malej i zrobilam to na macie eduk- efektem sa 3 czerwone łatki z tygryska z maty na chustce, dziura na spodzie maty i zielony spod zelazka:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna wrote:Ważne info dla mam używających Dady z Biedronki. Nie wiem o co chodzi, ale chyba wycofują te fajne cienkie Premium Comfort Fit, bo były wymiecione na półkach, a zostają te beznadziejne grube Premium Extra Soft na które się kiedyś nadzialam w Bożonarodzeniowym boxie Były jakieś takie grube, sztywne i miały mało elastyczne falbanki, że kupa bokiem wychodziła... U mnie w Biedronce te fajne Fit ostały się tylko za kasami, więc wzięłam rozmiar 4 na próbę, bo pewnie za jakiś czas wyrośnie z 3."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
co do zakupow na eko targu to ja tez planuje raz na tydzien, a nawet dwa- ostatnio kupilam 4kg sliwek, zrobilam w sloiki, 2 kalafiory do zamrazarki, brokul tez zamrozony, marchew, pietruszke, cukinie, ziemniaki, fasolke i buraczki mam z dzialki- spokojnie tydzien poleza, a niektore wazywa/owoce i dluzej
olej mam holle i jedzie do mnie bio hipp z niemiec, kaszki baby sun, ale zaczne od zwyklej mannej z eko sklepu, w ndz ugotuje zupke to dodam pol lyzeczkiGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
marcela29 wrote:ja uzywam tych premnium extra soft z lwem w dzien co jakis czas i nie wydaje mi sie aby byly grubsze niz biale pampersy, nic nie wycieka nawet przy wodnistych kupkach, tych fit nawet nie widzialam u nas
Ja mam Dady 3 z tygryskiem i są fajne, u mnie normalnie innych nie było niż Premium Comfort Fit . Te beznadziejne były 2 z pingwinem z boxa. -
Gosiak, będę musiała spróbować z masłem zamiast oleju, bo powiem szczerze, że właśnie rzepakowy dodawałam do jej posiłków. Albo kupię pojemniczek kokosowego ekologicznego i będę miała na długo.
Moja Zoja jest bardzo dobra do jedzenia. Smakuje jej wszystko co dostanie Zjada zazwyczaj 100 ml. Dziś np zjadła prawie całą kromkę chleba z pasztetem z soczewicy. No i muszę Wam powiedzieć, że cudownie radzi sobie z gryzieniem. W ogóle się nie krztusi, bo pięknie gryzie dziąsłami. Wczoraj dostała zupę z makaronem, który pocięłam łyżeczką, to i tak go gryzła sobie.
Ćwiczę z nią 2-3 razy w tyg jedzenie rączkami. Nie doszłam jeszcze do wprawy gotowania warzyw do takiego stanu, żeby były miękkie, ale nie rozwalały się pod wpływem ucisku jej dłoni. Wszystko się łamie, albo jej wyłazi między palcami.
Dzisiaj Zoja już próbowała podnosić się do siadu z leżenia na plecach. Ramiona z połową pleców już oderwie od podłoża, a jak da jej się ręce to usiądzie sama bez podciągania. Posadzona siedzi pół minuty do minuty sztywno bez podparcia także może już niedługo nastąpi ten wielki krok w jej rozwoju
Niesamowite jest to, jak wielkie postępy zrobiła przez ostatnich kilka dni!Gosiak, dorocia2324, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Jeden sloiczek kosztuje 5 zl???!
Jak podac malej pierwsze jablko? A groszek mozna takiemu bobasowi? Bo na chlopski rozum to jest wzdymajace warzywo, wiec moze niewskazane. Ale my mamy wlasny i mam cisnienie, zeby podac wlasne uprawy. Pomozcie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia mam teraz to samo, co Ty. Pieprznik w chalupie dziala mi jus skrajnie na nerwy (mezowi tez), o niczym innym obecnie tak nie marze jak o posprzataniu i poukladaniu wszystkiego, ale corka nie pozwala. I tez jej nie chce zostawiac. Dluzej niz trzy minuty nie dam jej plakac, nie potrafilabym.
A wracajac do Twojego snu, to tez mialam koszmar takiego kalibru ze trzy miesiace temu (i do tej pory pamietam!). Mi sie snilo, ze maz mnie zostawil dla innej i zabral dziecko! Nie pozwolil mi sie z nim widziec i jakas obca baba miala moje dziecko! Z tym ze w moim snie mielismy rocznego synka. Na samo wspomnienie tego robi mi sie niedobrze.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Jeden sloiczek kosztuje 5 zl???!
Jak podac malej pierwsze jablko? A groszek mozna takiemu bobasowi? Bo na chlopski rozum to jest wzdymajace warzywo, wiec moze niewskazane. Ale my mamy wlasny i mam cisnienie, zeby podac wlasne uprawy. Pomozcie.
http://alaantkoweblw.pl/pasta-z-zielonego-groszku/
http://alaantkoweblw.pl/krem-z-groszku/ -
Laurka, mały słoiczek kosztuje ok 3 zł, 5 zł to chyba te duże. Nie jestem pewna, bo tylko małe kupowałam do tej pory
Mi tam umiarkowany bałagan nie przeszkadza, ale też czasem mnie najdzie szał sprzątania i wtedy muszę koniecznie poukładać książki, albo zrobić porządek w szafie. No a teraz muszę odkurzac i myć podłogi, bo M poszedł na spacer.