X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziemy do teściów. Znowu poczujemy trochę upału, bo u nas od kilku dni 22-23 stopnie a tam ponoć 28-30.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowani....uffff...padam na ryjek....Rano jedziemy i nareszcie opuścimy nasz codziennie 36 stopniowy Wrocław. oby podróz minęła bezstresowo :)

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa widze ze masz mate skip hop zoo ;) tez mysle nad nia, napisz prosze czy jest miekka i przyjemna jak sie na niej siedzi i wystarczajaco gruba? Mysle o niej jako alternatywie dywanu bo mamy kota mega gubiacego siersc i mate przejade rolka do siersci a dywan to juz meka ;)
    Ja daje sloiczki z wygody... Ale dzis w koncu dostalam warzywa z dzialki rodzicow ;) mam marchewke seler por i pietruszke ;) mam tez borowki i bede miala jablka ;) wszystko pogotuje i w sloiczki ;)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dla nas mata jest świetna, gruba na 12mm i izoluje od podłoża i fajnie sie na niej siedzi, nie jest jakoś mega miękka, ale fajna piankowa, dla nas super, ja ją wziełam też ze względu na koty, mam dwa ;-) Leoś lubi patrzeć się na te kolorowe zwierzaczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 21:03

bella84 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za artykuły o słoiczkach.

Gosia, dzięki za argument o cenowych różnicach eko żywności i słoiczków. To przekonało mojego męża!!

U nas był dziś pierwszy raz z brokułem :D Pomemlał, pomemlał i wypluwał. Czy coś połknął - nie wydaje mi się, żeby za dużo :) Ale ręce po następną łyżeczkę wyciągał :)

Gosiak, Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam ciężki dzień. Synuś nie mógł spać, ja miałam ciśnienie żeby ogarnąć dom i nici z jednego i drugiego :/

Muszę zacząć pić melisę na uspokojenie.

Wiecie z jednej strony mam dość a z drugiej nie chcę go zostawiać na chwilę.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu nie wiem czy pisałam, że ziemniaczek z masełkiem smakował 100 razy lepiej niż z olejem i dziś zjadła koło 1/4 niedużego ziemniaka. Moja córka nic nie wypluwa. Na razie karmiłam ją nawet bez śliniaka - z tego wszystkiego zapomniałam :P

marcela29, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam 3 kolorowe książeczki z Biedronki. Więcej mąż mi nie kupił :P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na golasa karmiliśmy się :)

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po karmieniu jest sajgon w kuchmni, 1-2lyzeczki laduje na podlodze, jedzenie jest we wlosach małej, wokol oczu, nosa, ust, na sliniaku, na nogach, na stole, na mojej bluzce, wszedzie tylko nie w buzi:-/ dobrze ze nie daje takich wodnistych papek tylko takie gestsze ale i tak memla ze slina i robi brrry az sie boje zupek, jutro tez mix marchew ziemniak i bio banan na deser

moje dziecko wstalo o 6, padlo o 12.15 samo w lozeczku, obudzila sie z rykiem po godzinie dokarmilam w salonie i spala dalej na lozku juz do 15-szok, potem do 19.30 juz bez snu

wlasnie chcialam na biegu uprasowac chustke na glowke malej i zrobilam to na macie eduk- efektem sa 3 czerwone łatki z tygryska z maty na chustce, dziura na spodzie maty i zielony spod zelazka:-/

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ważne info dla mam używających Dady z Biedronki. Nie wiem o co chodzi, ale chyba wycofują te fajne cienkie Premium Comfort Fit, bo były wymiecione na półkach, a zostają te beznadziejne grube Premium Extra Soft na które się kiedyś nadzialam w Bożonarodzeniowym boxie :/ Były jakieś takie grube, sztywne i miały mało elastyczne falbanki, że kupa bokiem wychodziła... U mnie w Biedronce te fajne Fit ostały się tylko za kasami, więc wzięłam rozmiar 4 na próbę, bo pewnie za jakiś czas wyrośnie z 3.
    ja uzywam tych premnium extra soft z lwem w dzien co jakis czas i nie wydaje mi sie aby byly grubsze niz biale pampersy, nic nie wycieka nawet przy wodnistych kupkach, tych fit nawet nie widzialam u nas

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zakupow na eko targu to ja tez planuje raz na tydzien, a nawet dwa- ostatnio kupilam 4kg sliwek, zrobilam w sloiki, 2 kalafiory do zamrazarki, brokul tez zamrozony, marchew, pietruszke, cukinie, ziemniaki, fasolke i buraczki mam z dzialki- spokojnie tydzien poleza, a niektore wazywa/owoce i dluzej
    olej mam holle i jedzie do mnie bio hipp z niemiec, kaszki baby sun, ale zaczne od zwyklej mannej z eko sklepu, w ndz ugotuje zupke to dodam pol lyzeczki

Gosiak lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    ja uzywam tych premnium extra soft z lwem w dzien co jakis czas i nie wydaje mi sie aby byly grubsze niz biale pampersy, nic nie wycieka nawet przy wodnistych kupkach, tych fit nawet nie widzialam u nas

Ja mam Dady 3 z tygryskiem i są fajne, u mnie normalnie innych nie było niż Premium Comfort Fit ;). Te beznadziejne były 2 z pingwinem z boxa.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, będę musiała spróbować z masłem zamiast oleju, bo powiem szczerze, że właśnie rzepakowy dodawałam do jej posiłków. Albo kupię pojemniczek kokosowego ekologicznego i będę miała na długo.

Moja Zoja jest bardzo dobra do jedzenia. Smakuje jej wszystko co dostanie :) Zjada zazwyczaj 100 ml. Dziś np zjadła prawie całą kromkę chleba z pasztetem z soczewicy. No i muszę Wam powiedzieć, że cudownie radzi sobie z gryzieniem. W ogóle się nie krztusi, bo pięknie gryzie dziąsłami. Wczoraj dostała zupę z makaronem, który pocięłam łyżeczką, to i tak go gryzła sobie.
    Ćwiczę z nią 2-3 razy w tyg jedzenie rączkami. Nie doszłam jeszcze do wprawy gotowania warzyw do takiego stanu, żeby były miękkie, ale nie rozwalały się pod wpływem ucisku jej dłoni. Wszystko się łamie, albo jej wyłazi między palcami. :/

Dzisiaj Zoja już próbowała podnosić się do siadu z leżenia na plecach. Ramiona z połową pleców już oderwie od podłoża, a jak da jej się ręce to usiądzie sama bez podciągania. Posadzona siedzi pół minuty do minuty sztywno bez podparcia także może już niedługo nastąpi ten wielki krok w jej rozwoju ;)
    Niesamowite jest to, jak wielkie postępy zrobiła przez ostatnich kilka dni!

Gosiak, dorocia2324, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden sloiczek kosztuje 5 zl???!

Jak podac malej pierwsze jablko? A groszek mozna takiemu bobasowi? Bo na chlopski rozum to jest wzdymajace warzywo, wiec moze niewskazane. Ale my mamy wlasny i mam cisnienie, zeby podac wlasne uprawy. Pomozcie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie mi, ze Luna powaznie wyglada. Spojrzcie jaka Zojka powazna panienka! :D

LadyDi lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia mam teraz to samo, co Ty. Pieprznik w chalupie dziala mi jus skrajnie na nerwy (mezowi tez), o niczym innym obecnie tak nie marze jak o posprzataniu i poukladaniu wszystkiego, ale corka nie pozwala. I tez jej nie chce zostawiac. Dluzej niz trzy minuty nie dam jej plakac, nie potrafilabym.

A wracajac do Twojego snu, to tez mialam koszmar takiego kalibru ze trzy miesiace temu (i do tej pory pamietam!). Mi sie snilo, ze maz mnie zostawil dla innej i zabral dziecko! Nie pozwolil mi sie z nim widziec i jakas obca baba miala moje dziecko! Z tym ze w moim snie mielismy rocznego synka. Na samo wspomnienie tego robi mi sie niedobrze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Jeden sloiczek kosztuje 5 zl???!

Jak podac malej pierwsze jablko? A groszek mozna takiemu bobasowi? Bo na chlopski rozum to jest wzdymajace warzywo, wiec moze niewskazane. Ale my mamy wlasny i mam cisnienie, zeby podac wlasne uprawy. Pomozcie.
    Według BLW groszek można jak najbardziej - więc myślę, że śmiało możesz podać.
    http://alaantkoweblw.pl/pasta-z-zielonego-groszku/
    http://alaantkoweblw.pl/krem-z-groszku/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, mały słoiczek kosztuje ok 3 zł, 5 zł to chyba te duże. Nie jestem pewna, bo tylko małe kupowałam do tej pory ;)

Mi tam umiarkowany bałagan nie przeszkadza, ale też czasem mnie najdzie szał sprzątania i wtedy muszę koniecznie poukładać książki, albo zrobić porządek w szafie. No a teraz muszę odkurzac i myć podłogi, bo M poszedł na spacer.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Coś o BPA;
    http://rebelianci.org/488431/11-produktow-z-BPA-o-ktorych-nie-wiedziales

c7hyim7.png
‹‹ 3327 3328 3329 3330 3331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ