Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, które się zmagają z odparzeniami - dzisiaj rozmawiałam z kumpelą, mówiła, że jedyny sprawdzony, naturalny specyfik na odparzenia to jakiś niemiecki krem Weleda Calendula Babycreme i że naprawdę poleca.
Czytałam kiedyś, że w ogóle polecana jest cała seria tych kosmetyków.
Osobiście mam ją na uwadze, ale na razie olej kokosowy i krem na odparzenia z Babydream się u nas sprawdza.
Chociaż w zapasie mam też inne kosmetyki Bepanthen, którego czasem używam i Dermavel na suchości różne. Ale używałam dopiero kilka razy. -
U nas dziś drugie podejście do mixu marchewki z ziemniakiem, tak jak wczoraj bryzgala dookoła:-\ oleju dodaje na oko tzn niepełna taka dziecinna łyżeczkę na ok pół wielkości sloiczka, po południu był banan, nie miksoealam, nie rozgniatalam tylko dostała w malutkich kawaleczkech do buzi, było lepiej niż z marchewka ale też bez szału....jutro zupka za kalafiora, pietruszki, marchewki i ziemniaka ehhh ciężkie to nasze karmienie ....z glutenem poczekamy jeszcze 2tyg chyba jak wrocimy z wakacji to moze wtedy będzie jeść już 100ml posiłku żeby dotąd łyżeczkę mannej kaszki"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna wrote:Laurka, mały słoiczek kosztuje ok 3 zł, 5 zł to chyba te duże. Nie jestem pewna, bo tylko małe kupowałam do tej pory
Mi tam umiarkowany bałagan nie przeszkadza, ale też czasem mnie najdzie szał sprzątania i wtedy muszę koniecznie poukładać książki, albo zrobić porządek w szafie. No a teraz muszę odkurzac i myć podłogi, bo M poszedł na spacer.
Boze! To juz naprawde lepiej samemu przyrzadzac jedzonko! Bylysmy dzis z Luna w Walmarcie. Sloiczki, ktore kupilam wczesniej (jeden za 1 $) na sprobowanie okazaly sie duze, bo dzis znalazlam srednie i mniejsze (jeden za 60 centow). Organiczne. Ale dzisiaj gotujemy same.
I wracajac do tematu groszku, troche sie boje sprobowac go podac po tym jak sie Lunka zachlysnela papka ziemniaczana. A groszek przeciez ma te skorke. Sama nie wiem.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzień dobry
Dzisiaj z okazji pół roczku, córka pospała do 7:00
Podsumowanie:
2 zęby, siadanie na jednym pośladku, raczkowanie, nurkowanie, na koncie ziemniak i marchewka
Pół roku temu o tej porze czekaliśmy aż zadziała znieczulenie przed cięciem.Lara 82, LadyDi, Bietka, bella84, marcela29, asia888, justta, monika_ lubią tę wiadomość
-
Chcialam napisac ze jednak mamy prawa dolna jedynke.
I moje dziecko traktuje mnie niczym Mount Everest i sie wspina i chodzinpo mamie. Wczoraj tak sie wspinal ze stanal na prostych nozkach no i siada opierajac sie o mnie lub o mezaGosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Kochane milosniczki oleju kokosowego. Powiedzcie mi jak go usunac z ubrania?????
Chcialam sie wczoraj posmarowac nim, a poniewaz sa upaly i w domu 27 stopni zmienil swoj stan supienia na plynny czego nie zaueazylam i polalam sobie zielona sukienke wypralam plynem do mycia naczyn ale nadal plama jest
Czym to zmyc?????? -
Dzień dobry.
Janeczce, Tomusiowi, Bartusiowi i Natalce Wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku!
My dziś o 7 na nogach. Pierwszy spacer zaliczony (w chuście)
Lara spróbuj z mąką ziemniaczaną. Natrzeć tłuste miejsce u zostaw do wchłonięcia. Później zetrzyj resztę i sprawdź czy plama zeszła. Na jeansach działa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 10:18
Gosiak lubi tę wiadomość