Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzis tez chlodniej. Wczoraj popadal deszcz i byla burza. Na reszcie jest czym oddychac.
Kurcze nie wiem gdzie u mnie w okolicy jest jakis eko sklep. Musze wpisac w net moze cos znajde bo chcialabym kupic na pewno kalafior i brokul i pozniej inne warzywa i owoce. Marchew, fasolke, cukinie, pietruszke, dynie mam swoje z ogrodka. Jablka, jezynki, wisnie, jagody, truskawki mam w sloikach porobione dla malego. Jeszcze chce porobic musy z malin, gruszek, sliwek i brzoskwin. -
Hej dziewczyny, pytanie do kocich mam:) moja kicia dostala od piatku karme orijen, wczesniej tez ja dawalam ale mieszalam 4 karmy dla urodzaju wiec orijen stanowil 1/4 potem mi sie skonczyl i nim doszla dostawa do sklepu to moja kicia byla na jednej karmie przez ok 3 tygodnie, i teraz jak karma doszla to dalam jej proporcje pol na pol hillsa i orijena no i klops od 3 w nocy moja kiciama biegunke z rana wiec dalam jej tylko hillsa ale sie nie poprawilo i zabralam wiec karme i jest na wodzie... Co moge jeszcze zrobic? To az dziwne ze wczesniej bylo ok a tu nagle biegunka:/ planuje zrobic 3-5 dni przerwy na regeneracje i potem po troszeczku znowu dodawac orijena.. Ale nie wiem czy to dobra mysl;/ a moze to zbieg okolicznosci? Miala ktoras tak?
-
Gosiak no wlasnie sek w tym ze ja jej mieszalam juz wczesniej i robie tak od dluzszego czasu ze 2 karmy mieszam dla urodzaju.... I nic jej nie bylo nigdy. A mam juz ja 4 lata a teraz ma jakas sraczke po karmie ktora juz dostawala
Sloneczna ekspercie daj znac co o tym myslisz:) bo nie wiem co robic a dzis niedziela szkoda mi jej by sie meczyla biedna ;(
Chyba ja tylekswedzi bo jezdzi nimpo podlodze:/ biedna moja -
Znalazłam coś co kiedyś czytałam:
Karm nie powinno się mieszać. Twierdzą tak zarówno weci jak i producenci karm. Powód jest prosty i nawet dość logiczny, albowiem karmy bytowe zawierają zbilansowane składniki odżywcze, mikroelementy, witaminy itp itd... Taka karma może być podstawowym i jedynym źródłem pokarmu kota i nie powinien on mieć żadnych problemów zdrowotnych, związanych z niedoborami jakichkolwiek składników. Jeśli jednak zmieszamy karmy, to oczywiste jest, że bilans zostanie zaburzony, czyli kot może zjeść więcej lub mniej danych składników. -
Bella! Mozna mieszac karmy. Moze to zbieg okolicznosci skoro dostawala wzesniej? Nie jadla nic innego?
Czasem karma niby ta sama a jest inna- czesto tak jest! Inna seria. Moze u Ciebie taksie zdarzylo? Ciezko powiedziec ale mozesz pomoc kotce dajac jej probiotyk- jesli masz kapsulke lub nawet dicofloru czy co masz a jak nie masz to polizac jogurtu naturalnego.
Daj nospe! Twoj kot jest spory prawda? Mozesz dac pol tabl teraz i na wieczor pol tylko ciezko bedzie pewnie podac bo gorzka ale powinna zatrzymac biegunke.
No i woda a wieczorem jak masz to cos mokrego bo suche podrazni zoladek a jak nie masz mokrego to rano daj dopiero chyba ze bedzie sie domagac to daj pare chrupek starej karmy
Dzis.
Jak przejdzie begunka orjena byl stopniowo dodawlaa od kilku chrupek do tantej karmy -
zdrówka, smacznych posiłków i ciekawych przygód na czworakach dla Janeczki, Natalki, Tomka i Bartka:)
u nas tradycyjnie pobudka 5.20, dwie drzemki 30 i 60min, i obiadek z tatusiem byl w krzeselku do karmienia w pozycji pollezacej o wiele wygodniej niź na kolanach, byla zupka z marchwi, ziemniaka i pietruszki i jednak dalam pol lyzeczki eko mannej kaszki, i tak zjadla ok 1/3 porcji zupy wiec glutenu ociupinke aby, poki co przez mc manna a potem te inne kaszki baby sunGosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017