Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
asia888 wrote:Dziewczyny podajecie sloiczki czy same gotujecie?
Witaminy i minerały ze słoiczków wchłaniają się dużo słabiej niż ze świeżego ziemniaka czy marchewki.
http://zielonyzagonek.pl/sloczek-fasftfood-dla-dziecka-pulapka-na-miliony-rodzicow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 15:29
-
U mnie dylemat bo niemam skad wziasc warzyw z ogrodka, chyba skonczy si ena sloikach poki nie wymysle alternatywy, Bella jakiej firmy podajesz?
Gosiak Ty z tego co pamietam kupujesz od znajomego przez internet?
Dostalam teraz przy okazji pobytu w Polsce cukinie i fasolke szparagowa od babci z dzialki ale to wlasnie musialabym pomrozic niestety zeby przetrwaly i pozniej podac
narazie zaopatrzylam sie w kaszki Sun Baby jaglana, ryzowa i orkiszowa -
asia888 wrote:Gosiak Ty z tego co pamietam kupujesz od znajomego przez internet?
Dostalam teraz przy okazji pobytu w Polsce cukinie i fasolke szparagowa od babci z dzialki ale to wlasnie musialabym pomrozic niestety zeby przetrwaly i pozniej podac
Marchewkę, ziemniaki można grubiej obrać a wszystkie warzywa myć tą metodą:
http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/asia888 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Tak, mam eko-warzywa od znajomego, ale nawet gdybym nie miała, to bym gotowała sama.
Marchewkę, ziemniaki można grubiej obrać a wszystkie warzywa myć tą metodą:
http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/
dzieki, nie wpadlam na to
swiatelko w tunelu dla mojego gotowania zablyslo
o sloiczkach slyszalam ze Hip Bio najlepsze ponoc -
Sloneczna daje jej ze strzykawki od poludnia bo ona zupelnie nic nie chce pic! Uruchomilam jej nawet poidlo bo zazwyczaj uzywamy go na wyjazdy tylko a ona lubi z niego pic i kurcze tez nie chce wiec co 1 h daje jej 20 ml strzykawka... Zeby mi sie ta moja bestia nie odwodnila, multilac tez podam zaraz skoro piszesz
-
Ok dalam jej jeszcze ten multilakc wsypalam do pyska zawarosc kapsulki;) a czy powinnam dac meszcze jej smecte? Dalam narazie pol saszetki ok 16 i nie wiem czy nanoc tez dawac drugie pol? Niby daje sie tj niemowlakom a wg ulotki jest ze ponizej 1 roku dzieciak 1 saszetka dziennie wiec jak mam ja traktowac jak nie owlaka mimo ze ma 4 lata to 1 saszetka? Czy te pol juz wystarcz?
-
Moja ma 7 kg dalam pol saszetki... Tak mimporadzila hodowczyni w sumie nawet 1/4 ona mowila ale ze bylo tego sporo to dalam pol... Dalam tez ta nospe i multilac mam nadzieje ze nie za duzo tego... Teraz tylko nie wiem czy jutro znowu dac jej ten pakiet czy juz nie.. Poki co sukces taki ze jak zazwyczaj lazila co 2 h lub mnej to teraz ma przerwe od 17...
-
Mam nadzieję, że twoja kotka Bella szybko wróci do zdrowia!
My dziś skorzystaliśmy z 22 stopni przelotnego deszczyku i wybraliśmy się na spacer Byliśmy też u moich rodziców. Zjadłam cztery kawałki Pleśniaka i salaterkę sałatki z makaronem, kurczakiem i papryką. Pycha!
Syn mój miał dziś 3 drzemki aż! 2godz z dokarmianiem; 20 min u taty na rękach, 40 min przy piersi
Niestety wieczorem mieliśmy drobne problemy z zasypianiem, ale już śpi.