X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz ;)
    Szkoda że bebetto nie jest 3w1, ciekawe jaką cena fotelika do niego.

Eee to ty już doświadczona w tych wózkach, to ja już nie dyskutuje z Tobą hehe...:-D

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A widzisz ;)
    Szkoda że bebetto nie jest 3w1, ciekawe jaką cena fotelika do niego.

Eee to ty już doświadczona w tych wózkach, to ja już nie dyskutuje z Tobą hehe...:-D
    No w sumie woziłam dwójkę dzieci. :) najpierw opiekowałam się kuzynką a potem właśnie tym chłopcem. Tylko nie pamiętam jaki miał model tego wózka. Może inne modele są lepsze :)
    Na allegro są bebetto 3w1 ale jednak ja się boje kupować na allegro takie rzeczy. Nie wiem w sumie czemu :D fotelik każdy możesz do niego dostosować tylko trzeba mieć adaptery (koszt 25 zł ) :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może i ja się skuszę :-P:-D

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Hehe może i ja się skuszę :-P:-D
    Najlepiej samemu pojechać, obejrzeć i zdecydować :) NAm akurat odpowiada a innym nie będzie. :) Każdy ma inny gust ale namawiam aby zobaczyć :) Ja chciałam kupić taki retro ale jak zobaczyłam ten bebetto to była miłość od pierwszego wejrzenia <3 hahah :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wozek kupimy najprawdopodobniej po porodzie ( moja mama tak mowila ze sie robi) jednak wypatrzymy sobie model wczesniej...narazie z ciekawosci przegladalismy i w sumie tj pisalam utkwily nam neo concord 2w1 i mondial duo combi emmaljunga, maja do re opinie, pompowane kola, amortyzatory, mondial jest spory ale niby troszke ciezki wiec bedzie trzeba to sprawdzic... Fotelika nie kupujemy bo dostalismy w gratisie do samochodu romer babe safe plus, chyba ze wozek bedzie 3 w 1 to jeden fotelik sie sprzeda :)

cath lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy ładnie zapytać się rodziców czy na święta zamiast prezentów nam kupować kupiliby wózek, albo coś dla maluszka. :) Moja mama sama powiedziała, że do wózka chce się dołożyć. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55... ;) Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.

Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyć:) powiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)

Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzień:)

cath lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55... ;) Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.

Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyć:) powiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)

Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzień:)
    JA dużo spaceruje dziś mój M biegał a ja po lesie sobie chodziłam iw sumie zrobiłam 4 km :)
    Ja mam za równy tydzień wizyte :) i będę w 18 tygodniu :) Ciekawe :D

Bietka lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...ogolnie dziecko to niemaly wydatek :) teraz jeszcze jest tez opcja zaplacenia za krew pepowinowa... Rozne opinie sa w tym temacie, znajomi znajomych sie zdecydowali my w sumie narazie o tym czytamy, ale widzialam ze w karcie ciazy jest box o informacji na ten temat wiec pewnie i tak lekarz sam z nami o tym pogada :) i zobaczymy co o tym sadzi :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie a ja lezalam ostatnie 6 tygodni bo ciagle mdlosci wymioty oslabienie dawaly mi w kosc i bylam na l4 ... Wiec ruchu brak.. No nic, teraz bedzie juz tylko lepiej.. Tak mowia ze z calej ciazy 2 try najfajniejszy... Co do rodzicow to moi zaproponowali ze albo sie doloza do wozeczka/ lozeczka albo sami kupia... Wiec wozek zadecydowalismy ze sami kupimy a co do lozeczka nie orientuje sie jeszcze w cenach wiec nie wiem ktora opcja wyjdzie :) a tescie to z daleka wiec pewnie nim nas odwiedza to juz i tak wszystko bedziemy mieli :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...

Tak też właśnie mi znajomi mówią, żeby kupić najpierw gondolę, dopiero później spacerówkę, ale to też dlatego, że dobrze jest dopasować ją do potrzeb dziecka.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA dużo spaceruje dziś mój M biegał a ja po lesie sobie chodziłam iw sumie zrobiłam 4 km :)
    Ja mam za równy tydzień wizyte :) i będę w 18 tygodniu :) Ciekawe :D

Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą;)

Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:04

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą;)

Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć:P
    I między innymi dlatego tak się cieszę z mojej jogi, na którą chodzę od tygodnia :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...
    Bella, dla kobiet w ciąży - w Sopocie - strasznie fajna, polecam! Koleżanka chodziła całą ciążę i bardzo chwaliła. Prowadząca ma sama 3 dzieci i organizuje też wykłady teoretyczne co jakiś czas z tego co słyszałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czas leci... urlop dobiega końca. W niedziele powrót do domku, a na wsi tak fajnie. Las, świeże powietrze, jezioro...
    Po powrocie czeka mnie wypranie sterty ubrań- nienawidzę rozpakowywania ;/

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A akceptuja karte multisport? Do sopotu mam rzut beretem ale oplaca mi sie tam gdzie karte honoruja:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) ja mam fitprofit, ale sprawdzałam, że multisport też akceptują - tutaj szczegóły: http://www.joga-trojmiasto.pl/joga-zajcia

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Obejrzałam wlasnie Tajemniczy Ogród :) uwielbiam zarówno ksiazke, jak i film:)

Wracam do żywych i do sportu:) ide dzis na długi spacer, moze we wtorek lekarz pozwoli mi juz biegac.
    Snilo mi sie dzis, ze biegalam, czułam sie cudownie, strasznie mi brakuje biegania!

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ