Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:A widzisz
Szkoda że bebetto nie jest 3w1, ciekawe jaką cena fotelika do niego.
Eee to ty już doświadczona w tych wózkach, to ja już nie dyskutuje z Tobą hehe...najpierw opiekowałam się kuzynką a potem właśnie tym chłopcem. Tylko nie pamiętam jaki miał model tego wózka. Może inne modele są lepsze
Na allegro są bebetto 3w1 ale jednak ja się boje kupować na allegro takie rzeczy. Nie wiem w sumie czemufotelik każdy możesz do niego dostosować tylko trzeba mieć adaptery (koszt 25 zł )
-
Asiaa1201 wrote:Hehe może i ja się skuszę
:-D
NAm akurat odpowiada a innym nie będzie.
Każdy ma inny gust ale namawiam aby zobaczyć
Ja chciałam kupić taki retro ale jak zobaczyłam ten bebetto to była miłość od pierwszego wejrzenia
hahah
-
My wozek kupimy najprawdopodobniej po porodzie ( moja mama tak mowila ze sie robi) jednak wypatrzymy sobie model wczesniej...narazie z ciekawosci przegladalismy i w sumie tj pisalam utkwily nam neo concord 2w1 i mondial duo combi emmaljunga, maja do re opinie, pompowane kola, amortyzatory, mondial jest spory ale niby troszke ciezki wiec bedzie trzeba to sprawdzic... Fotelika nie kupujemy bo dostalismy w gratisie do samochodu romer babe safe plus, chyba ze wozek bedzie 3 w 1 to jeden fotelik sie sprzeda
cath lubi tę wiadomość
-
Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55...
Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.
Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyćpowiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)
Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzieńcath lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55...
Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.
Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyćpowiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)
Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzień
Ja mam za równy tydzień wizytei będę w 18 tygodniu
Ciekawe
Bietka lubi tę wiadomość
-
Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...ogolnie dziecko to niemaly wydatek
teraz jeszcze jest tez opcja zaplacenia za krew pepowinowa... Rozne opinie sa w tym temacie, znajomi znajomych sie zdecydowali my w sumie narazie o tym czytamy, ale widzialam ze w karcie ciazy jest box o informacji na ten temat wiec pewnie i tak lekarz sam z nami o tym pogada
i zobaczymy co o tym sadzi
-
Wiecie a ja lezalam ostatnie 6 tygodni bo ciagle mdlosci wymioty oslabienie dawaly mi w kosc i bylam na l4 ... Wiec ruchu brak.. No nic, teraz bedzie juz tylko lepiej.. Tak mowia ze z calej ciazy 2 try najfajniejszy... Co do rodzicow to moi zaproponowali ze albo sie doloza do wozeczka/ lozeczka albo sami kupia... Wiec wozek zadecydowalismy ze sami kupimy a co do lozeczka nie orientuje sie jeszcze w cenach wiec nie wiem ktora opcja wyjdzie
a tescie to z daleka wiec pewnie nim nas odwiedza to juz i tak wszystko bedziemy mieli :p
-
bella84 wrote:Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...
Tak też właśnie mi znajomi mówią, żeby kupić najpierw gondolę, dopiero później spacerówkę, ale to też dlatego, że dobrze jest dopasować ją do potrzeb dziecka. -
cath wrote:JA dużo spaceruje dziś mój M biegał a ja po lesie sobie chodziłam iw sumie zrobiłam 4 km
Ja mam za równy tydzień wizytei będę w 18 tygodniu
Ciekawe
Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą
Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:04
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą
Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć -
Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...
-
bella84 wrote:Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...
-
Witajcie
Obejrzałam wlasnie Tajemniczy Ogróduwielbiam zarówno ksiazke, jak i film:)
Wracam do żywych i do sportu:) ide dzis na długi spacer, moze we wtorek lekarz pozwoli mi juz biegac.
Snilo mi sie dzis, ze biegalam, czułam sie cudownie, strasznie mi brakuje biegania!Gosiak lubi tę wiadomość