Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:A widzisz
Szkoda że bebetto nie jest 3w1, ciekawe jaką cena fotelika do niego.
Eee to ty już doświadczona w tych wózkach, to ja już nie dyskutuje z Tobą hehe...
Na allegro są bebetto 3w1 ale jednak ja się boje kupować na allegro takie rzeczy. Nie wiem w sumie czemu fotelik każdy możesz do niego dostosować tylko trzeba mieć adaptery (koszt 25 zł ) -
Asiaa1201 wrote:Hehe może i ja się skuszę :-D
-
My wozek kupimy najprawdopodobniej po porodzie ( moja mama tak mowila ze sie robi) jednak wypatrzymy sobie model wczesniej...narazie z ciekawosci przegladalismy i w sumie tj pisalam utkwily nam neo concord 2w1 i mondial duo combi emmaljunga, maja do re opinie, pompowane kola, amortyzatory, mondial jest spory ale niby troszke ciezki wiec bedzie trzeba to sprawdzic... Fotelika nie kupujemy bo dostalismy w gratisie do samochodu romer babe safe plus, chyba ze wozek bedzie 3 w 1 to jeden fotelik sie sprzeda
cath lubi tę wiadomość
-
Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55... Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.
Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyć powiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)
Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzieńcath lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Bella ja dzisiaj rano się zważyłam i się zdziwiłam, bo ważę mniej niż ostatnio, nie jest to dużo, bo około pół kg. Przed ciążą ważyłam 53,5 a dzisiaj mi wyszło 54,5. Ostatnio cały czas ponad 55... Jem normalnie, słodycze też i to prawie codziennie;) Mdłości miałam na samym początku, około 12 tyg się skończyły, nie wymiotowałam w ogóle.
Ja od niedzieli zaczęłam ćwiczyć powiem wam, że czuję się lżej troszkę dzięki temu:)
Cath ja też wg belly zaczęłam 17 tydzień
Ja mam za równy tydzień wizyte i będę w 18 tygodniu CiekaweBietka lubi tę wiadomość
-
Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...ogolnie dziecko to niemaly wydatek teraz jeszcze jest tez opcja zaplacenia za krew pepowinowa... Rozne opinie sa w tym temacie, znajomi znajomych sie zdecydowali my w sumie narazie o tym czytamy, ale widzialam ze w karcie ciazy jest box o informacji na ten temat wiec pewnie i tak lekarz sam z nami o tym pogada i zobaczymy co o tym sadzi
-
Wiecie a ja lezalam ostatnie 6 tygodni bo ciagle mdlosci wymioty oslabienie dawaly mi w kosc i bylam na l4 ... Wiec ruchu brak.. No nic, teraz bedzie juz tylko lepiej.. Tak mowia ze z calej ciazy 2 try najfajniejszy... Co do rodzicow to moi zaproponowali ze albo sie doloza do wozeczka/ lozeczka albo sami kupia... Wiec wozek zadecydowalismy ze sami kupimy a co do lozeczka nie orientuje sie jeszcze w cenach wiec nie wiem ktora opcja wyjdzie a tescie to z daleka wiec pewnie nim nas odwiedza to juz i tak wszystko bedziemy mieli :p
-
bella84 wrote:Wiele osob twierdzi ze lepiej kupic gondole jako taka a potem zainwestowac w dobra spacerowke bo to w niej dziecko najdluzej siedzi...
Tak też właśnie mi znajomi mówią, żeby kupić najpierw gondolę, dopiero później spacerówkę, ale to też dlatego, że dobrze jest dopasować ją do potrzeb dziecka. -
cath wrote:JA dużo spaceruje dziś mój M biegał a ja po lesie sobie chodziłam iw sumie zrobiłam 4 km
Ja mam za równy tydzień wizyte i będę w 18 tygodniu Ciekawe
Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą
Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:04
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Ja też spaceruję, ale wprowadziłam też ćwiczeni rozciągające, podobno podczas porodu się przydadzą
Znajoma, która nie ćwiczyła w ogóle w ciąży mówiła, że podczas porodu naciągnęła mięśnie tak, że ponad tydzień dochodziła do siebie. Ja chcę tego uniknąć -
Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...
-
bella84 wrote:Gosiak a to jest taka zwykla joga czy joga dla ciezarnych? Bo tez mysle by na cos zaczac chodzic, chociaz mnie i tak czeka cc ale to dla ciala lepiej gdy jest ruch, ja cale zycie mialam zwiazane ze sportem i sporo cwiczylam, jakis czas temu to 3 x w tyg na silownie po 2 h do tego... Ze az mi sie fajna kratka na brzuszku zrobila wiec teraz troche czuje sie slabo bez zadnego ruchu...
-
Witajcie
Obejrzałam wlasnie Tajemniczy Ogród uwielbiam zarówno ksiazke, jak i film:)
Wracam do żywych i do sportu:) ide dzis na długi spacer, moze we wtorek lekarz pozwoli mi juz biegac.
Snilo mi sie dzis, ze biegalam, czułam sie cudownie, strasznie mi brakuje biegania!Gosiak lubi tę wiadomość