X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem wsciekla! Pojechalam po cos do jedzenia na miasto, jak wychodzilam z domu to troche padało, jak bylam w polowie drogi to tak lało że ledwo widziałam gdzie jade. Zostawiłam auto na parkingu, akurat juz tylko troche padało, poszłam kupić kebab, a tam nie dość ze zamkniete to mimo parasola i 200 metrów do przejscia zmokłam tak że w butach mi sie woda przelewała, a spodnie mokre do kolan tak że musiałam je w domu wykrecac :/ I tak głodna i zła ruszyłam w droge powrotną, po to żeby pod jej koniec zobaczyc piekne slonce ktore swieci do teraz :]
    Na pocieszenie kupiłam sobie Cheeseburgera w Mcdrive, bo wstyd było wysiasc i zjesc w srodku taka zmokła kura. Chciałam cos wiekszego, ale rzadko jadam w Macu i nie znam nazw tych zestawow, a juz nie chciało mi sie dopytywac w trakcie zamawiania przez mikrofon...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

BELLA ja utylam 2kg w ciagu ciazy :) jak narazie, i dopiero zaczelam "tyć" jakis miesiac temu, najpierw kilogram w ciagu 2tygodni, a teraz drugi w ciagu kolejnych :)

U mnie babydream tak samo sie wchlania oliwka i balsam ale balsam zostawia biale smugi i trzeba go dluzej wsmarowac ale to nawet lepiej bo kremy na rozstepy powinno sie jak najdluzej wmasowywac w skore :)

Bylam na IP, wiedzialam ze wyjde na histeryczke ale trudno, ginka bardzo oschla i nieuprzejma ale nie dziwie jej sie takim zawracaniem dupy

Dzidzia ma 9.95cm co odpowiada 15tyg5dni, termin porodu wg usg na 1.02, czyli w ciagu 2tyg i 4dni przyrost 3cm :) czyli 1.6 mm dziennie :P

Nigdy wiecej do tamtego lekarza! Nigdy! Najpierw mnie nastraszyl brakiem tetna w12tc bo powinno juz niby byc a teraz tymi pomiarami blednymi na rupieciu sprzed stu lat! jeszcze mnie skasowal za cytologie, ktora jest dla kobiet w ciazy darmowa, nie dal skierowania na rozyczka ktora sie nalezy na NFZ a polozna jest wredna malpa, krzyczy na pacjentki i ciagle sie zachwyca jak to pan doktor jaki cudowny i dobry ze daje skierowania na TSH choc wcale nie musi! a musi bo TSH sie kazdej kobiecie w ciazy tez na NFZ nalezy

musialam ponarzekac :P wypisuje sie stamtad definitywnie i wiecej nie bede ani truc dupy Wam, ani sie martwic ani jezdzic jak wariatka na oddzial!

a najbardziej mnie rozśmieszyła taka informacja na karcie pobyti, krocze:nieródki, srom:nieródki :D nie wiem czemu

MADZIUTEK pisalas o zaleznosci plci od tetna dziecka, wlasnie wyczytalam w necie ze od 16 tygodnia ciazy tetno dzidziusia spada do 140 uderzen na minute :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 16:41

Fedra lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.bobowozki.com.pl/images/Foppapedretti-Myo-Tronic.jpg&imgrefurl=http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id%3D2600&h=150&w=150&tbnid=u_dVPFxnc0DA7M:&zoom=1&docid=KnVq4iAGgMzhXM&hl=pl-PL&ei=gCnuU_GXJcGn0QXLnYCQAg&tbm=isch&ved=0CCMQMygHMA

vVel bardzo sie ciesze ze okazalo sie wszystko dobrze. Wiedzialam ze to pewnie wina sprzętu, ale co strachu glupi lekarz napedzil to Twoje.

Ja zakochalam sie w tym wozku ale jest dziadowsko drogi. Sorka ze taki link ale dalej nie umiem wstawiac zdjec z komorki. Na razie patrze wylacznie na wyglad bo nie wiem jeszcze na co powinnam zwracac uwage.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 18:00

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a widzisz ;) mówiłam że wina sprzętu,ale wazne że jestes spokojna już ;)

Cześć wszystkim w ponury dzień ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    140zł zwykle USG ze zdjeciem 4d, 160 z płytka
    i jakas dziewczyna pisala, ze on dwa dni temu chyba na urlop idzie :/ nie wiem wlasnie bo jesli to prawda to dupa, zanim wroci to ja bede miec normalne usg u swojej gin, a jeszcze 30 do tej rumii chce jechac na to 4d :D

zastanawiam sie czy mnie wysmieja na IP, ja rozumiem bole brzucha, krwawienie, ale jak ja powiem ze mnie przyrost dziecka martwi to popukaja mi sie w glowe i powiedza zebym do swojego ginekologa poszla, no nic moze sprobuje...

Vel ja pracuje na Ostrym dyzurze i ludzie tu przychodza z bolem zeba, albo przynosza 2-letnie dziecko, bo upadlo i ma zadrapanie na kolanie (no, ale to nie jest Polska). Tak, pukamy sie w glowe, ale do domu odeslac nie mozna ;) Mysle, ze Ty masz bardziej zasadny problem. Jak ma Cie to dreczyc, to lepiej idz.

Ja mojej wagi nie monitoruje. Pamietam ile waga pokazala u lekarza na koniec lipca i zobacze co bedzie na koniec tego miesiaca. Na pewno nie chudne, bo nie wymiotuje. Jem normalnie. Nie wiem czy cos juz zaczelam przybierac na wadze, ubrania jeszcze na to nie wskazuja.

Ja zawsze tez mialam mnostwo koszmarow, ale w obecnym stanie to praktycznie co noc sny erotyczne, normalnie jak nigdy w zyciu, w szoku jestem ha ha ha

Wy ciagle o tych kremach. Ja nie przepadam za smarowaniem sie czymkolwiek, ale jak sie Was naczytalam, to zaczelam wcierac oliwke. Moja mama w wieku 56 lat nie ma zadnych rozstepow, a ja mam minimalne, ledwo widoczne na udach tuz ponizej linii bioder. I nawet nie wiem skad i kiedy sie tam pojawily, bo trzeba sie bardzo blisko i dokladnie przygladac, zeby je dostrzec. No, ale nie chce miec rozstepow na brzuchu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czy ten wozek co podeslalas to aby nie stokke xplorer? Jak tak to ja tez na niego patrzylam ale czytajac opinie juz podziekowalam...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki juz weszlam w linka do wozka a nie tylko foto :p kurcze no niezly jest ale cena powala :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo okropnej pogody byłam na spacerze. Poszliśmy do lasu (mieszkamy tuż obok) i oglądaliśmy jak się buduje przystanek kolei metropolitalnej. Poodychałam świeżym powietrzem - dawno nie było tak rześkie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najtaniej ze wszystkimi gadżetami znalazlam go za niecałe 4000 zl myo foppapedretti pomaranczowy bez napedu. Mnie tez powalila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:14

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna stronka do sprawdzania pomiarów malucha :) polecam :D
    http://static.ebobas.pl/img/articles/739/129794242636-w602.jpg

Gosiak wrote:
    A ja mimo okropnej pogody byłam na spacerze. Poszliśmy do lasu (mieszkamy tuż obok) i oglądaliśmy jak się buduje przystanek kolei metropolitalnej. Poodychałam świeżym powietrzem - dawno nie było tak rześkie ;)

Ha ! a ja dzisiaj rozmawialam akurat o tej kolei metropolitarnej! kiedy oni ja w koncu wybuduja :) ostatnio bylam u dentysty i obok zaraz robotnicy robili i dzis mi sie przypomnialo i myslalam o tym :) ale bedzie fajnie :)

Laurka no bylam, zalatwilam i mam nadzieje, ze przed porodem wiecej sie tam nie pojawie bo jest mi juz glupio :)

Ja tez sie nienawidze smarowac ale sie zmusilam, moja mama sie nie smarowala i nie ma rozstepow a miala mega gigantyczny brzuch ale ja wole nie ryzykowac :) a rozstepy mam na tylku i to chyba od podstawowki jeszcze, co prawda są niewidoczne ale jakby sie przyjrzec to takie jasne kreski są, ale jak ogladam rozmowy w toku albo inne programy gdzie babki placza i pokazuja takie brzuchy po ciazy to mam motywacje :P
    129794242636-w602.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:15

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolej mają oddać w wakacje 2015. Kiedyś wydawał mi się abstrakcyjny ten termin, ale teraz... Przy powrocie do pracy w marcu 2016... ;) zmieniła mi się optyka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kolej mają oddać w wakacje 2015. Kiedyś wydawał mi się abstrakcyjny ten termin, ale teraz... Przy powrocie do pracy w marcu 2016... ;) zmieniła mi się optyka.

to super, za rowny rok :)

Bietka zalozylam sobie nowe konto na belly zeby miec miesiac premki za darmo i spojrzalam na te wykresy dziecka co mowilas, powpisywalam dane i pojawia sie faktycznie taka siatka centylowa (moj zaczal od 95 centyli w 7tygodniu i od tamtej pory rowna sie z 50 i teraz caly czas idzie po siatce 50 :) ) i w wykresach dziecka nie ma CRL po 14 tygodniu, wykres konczy sie na 14 tygodniu i nie da sie przeskoczyc na II trymestr, w wykresie wagi mamy da sie przeskakiwac miedzy trymestrami ale dziecka nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:47

zjk3p18.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tez patrzylam na ta wersje, ale ona od tej 2x drozszej to tylko tym napedem jakby sie roznila, obie wersje w bobowozki sa

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak.wrzucilam zapytanie. To wszelkie dostepne kolory sa tez w wersji bez napedu. Na pewno obejrze ten wozek bo bardzo mi się spodobał.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jak dostaniesz odpowiedz to daj znac :) pewnie do porodu upodobamy sobie z 5 wozkow jak tak dalej pojdzie albo wiecej a potem malz bedzie wybieral :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Fajną stronkę znalazłam :-D
    Oblicza ile możemy przytyć w
    całej ciąży :-D

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Fajną stronkę znalazłam :-D
    Oblicza ile możemy przytyć w
    całej ciąży :-D
    Na belly też to masz w moje belly -> kalendarz ciąży -> wykres wagi ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Ale muszę mieć wykupiony abonament

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ale muszę mieć wykupiony abonament
    To nie wiedziałam. Belly jest bardziej restrykcyjne - pokazuje mi 4 kg mniej niż na stronce podesłanej przez Ciebie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

wedlug wykresu belly powinnam wazyc juz 61kg i mam za niski przyrost wagi :O :O

brrrr belly z nas chce pampuchy zrobic :P

zjk3p18.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ