X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ale muszę mieć wykupiony abonament

jak Ci sie chce to otworz sobie okno incognito w google chrome albo na innej przegladarce okno ktore nie rejestruje historii i tam wejdz na belly zarejestruj sie i mozesz nowe belly zalozyc i wpisac tylko te parametry co potrzebujesz bo masz premke za darmo miesiac i mozesz sobie posprawdzac to co potrzebujesz :)

Asia wg Twojej stronki mam przyrost prawidlowy :P akurat sie mieszcze hehe nawet ciut mniej niz powinnam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:15

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje ok, na początku 2 trymestru sugeruje wzrost wagi w granicach 1-3 kg, a to chyba nie jest jakiś kosmos ;) ma dosyć szeroką rozpiętość normy. A wagę końcową mam na belly 4 kg niższą, więc jakie pampuchy? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:21

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi pokazuje ok, na początku 2 trymestru sugeruje wzrost wagi w granicach 1-3 kg, a to chyba nie jest jakiś kosmos ;) ma dosyć szeroką rozpiętość normy. A wagę końcową mam na belly 4 kg niższą, więc jakie pampuchy? ;)

No ja juz sie troche jak pampuch czuje, a wg belly powinnam wazyc 3kg wiecej to juz w ogole pampuch (ja nie mam biustu wiec wszystko idzie w brzuch, biodra, uda)

jak narazie przybralam 2kg przez ostatni miesiac i to chyba jest dobrze :) nie odmawiam sobie jedzenia :P dzis zjadlam pol bulki z serem, zurek z dwoma kromkami chleba, miche mizerii z pomidorem, ziemniaki, kurczaka, dwie kanapki, gruszke, dwa rzadki czekolady, cukierka i 3 kubly kompotu ze sliwek i gruszek i jeszcze z 5 takich malych wafelkow czekoladowo kokosowych :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a mi jak nigdy dziś jeść się nie chciało, bardziej na słodycze miałam chęć, i zjadłam łyżkę ziemniaków z mizeria i pół kotleta z piersi, 2 paki chipsów, loda i pewnie 20 dag ciastek z galaretką hehe

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi tez sie juz troche przytylo, no ale co tygodniowe wazenie mam jutro rano wiec waga pewnie znowu wiecej pokaze. Ja tez nie odmawiam sobie smaczkow ale cos za duzo tej czekolady ostatnio, a wiec i waga rosnie :)

na9fxa5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej mialam ciagle ochote na slodkie, ale sie przestraszylam tematu cukrzycy ciazowej, wiec przystopowalam. A poza tym, to nie monitoruje skrupulatnie wszystkiego co zjadam. Jem normalnie. I sama sie tez nie waze, bo mam zla wage w domu, a nowej nie mam ochoty kupowac ;) Poprzestane na wazeniu u lekarza ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z rana podeślę art. ku przestrodze. Sprawdźcie czy czasem nie używacie takich mydeł. http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Antybakteryjne-mydla-moga-byc-niebezpieczne-dla-ciezarnych,wid,16812299,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=613460

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł ale dla mnie to juz troche przesada. Oczywiście ograniczyć ok ale nie popadajmy w paranoje. Jakby tak pomyśleć to wszystko nam szkodzi a wszystko jest dla ludzi :)
    Dzien dobry wam wszystkim :)
    Moj mąż wczoraj czytał opinie facetów po przebytym porodzie i mówi ze luzik zr jedni przezywaja drudzy uważają ze to normalne i nic. Moj wujek który jest chlop jak dąb ma ponad 2 metry wzrostu zemdlał na porodówce :D

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś już pisałam, że ze słodyczy najbardziej lubię śledzie ;)
    Od dwóch dni mam taką jazdę na ogórki konserwowe, że szok, nie sądziłam, że taki książkowy przykład mnie dopadnie, zjadłam już 1,5 dużego słoika, jem do kanapek, do obiadu i czasem samego przegryzę :)
    Dziś się ważyłam i od dwóch tygodni waga stoi, ale jeszcze się mieszczę w dolnej granicy wykresów w belly. Brzuszek rośnie, jem dużo i przede wszystkim zdrowo, więc myślę, że wszystko jest git.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 09:20

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja kiedyś już pisałam, że ze słodyczy najbardziej lubię śledzie ;)
    Od dwóch dni mam taką jazdę na ogórki konserwowe, że szok, nie sądziłam, że taki książkowy przykład mnie dopadnie, zjadłam już 1,5 dużego słoika, jem do kanapek, do obiadu i czasem samego przegryzę :)
    Dziś się ważyłam i od dwóch tygodni waga stoi, ale jeszcze się mieszczę w dolnej granicy wykresów w belly. Brzuszek rośnie, jem dużo, więc myślę, że wszystko jest git.
    Jak schudlam te 5 kg i ważyłam 62 tak dzis rano zwarzyłam sie i waze 62,3 :D ale roznica :D dużo jem. Tzn jem to an co mam ochotę :) wiec nawet jesli książkowo nie przybieram na wadze to mysle ze i tak dostarczan potrzebnych składników mojego maluszkowi :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :*

Moja siostra dziś na wesele, a ja pilnuje mojej 1,5 rocznej chrzesniaczki ;)
    A to łobuz jest..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• anusia89 Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Dawno mnie nie było, ja jestem po poniedziałkowym USG a w środę miałam wizytę u lekarza :) uczucie jak się widzi maluszka i słyszy serduszko maluszka jest cudowne <3 aż się popłakałam :) a mój mąż powiedział że serduszko to super sprawa :)

megg, Gosiak, Bietka, lula88, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj jedziemy z wizytą do teściów - 120km w jedną stronę, więc całodniowa wyprawa.
    Jestem już nasmarowana :) zaraz się szykujemy i jedziemy.
    Miłego dnia Wam życzę! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • anusia89 Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A my dzisiaj jedziemy z wizytą do teściów - 120km w jedną stronę, więc całodniowa wyprawa.
    Jestem już nasmarowana :) zaraz się szykujemy i jedziemy.
    Miłego dnia Wam życzę! :D

Miłego dnia i udanej wizyty u teściów :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

U mnie to chyba tradycja, że każdy nowy tydzień witam wymiotami ;/ W ogóle tak mnie głowa boli, że się nie mogę ogarnąć ;/

I zrobię sobie chyba wyprawę do miasta po wagę, sprawdziłam i według tej stronki powinnam już ważyć 56 kg. Dużo trochę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 11:14

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia89 wrote:
    Cześć:)
    Dawno mnie nie było, ja jestem po poniedziałkowym USG a w środę miałam wizytę u lekarza :) uczucie jak się widzi maluszka i słyszy serduszko maluszka jest cudowne <3 aż się popłakałam :) a mój mąż powiedział że serduszko to super sprawa :)

Tak. .. ja tez kocham patrzeć na to malutkie serduszko ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:* Wczoraj miałam dzień bez Belly:) Chyba pierwszy od początku. Miałam trochę do nadrobienia.
    Nie wiem dlaczego, ale kompletnie nie chce mi się oglądać wózków i innych rzeczy dla dziecka. Może jak będę miała większy brzuszek to poczuję taką potrzebę. Obym nie zorientowała się za późno:)

Laurka, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ciekawy artykuł ale dla mnie to juz troche przesada. Oczywiście ograniczyć ok ale nie popadajmy w paranoje. Jakby tak pomyśleć to wszystko nam szkodzi a wszystko jest dla ludzi :)
    Dzien dobry wam wszystkim :)
    Moj mąż wczoraj czytał opinie facetów po przebytym porodzie i mówi ze luzik zr jedni przezywaja drudzy uważają ze to normalne i nic. Moj wujek który jest chlop jak dąb ma ponad 2 metry wzrostu zemdlał na porodówce :D

Przeczytalam i az poszlam sprawdzic sklad mydel antybakteryjnych w plynie, ktore mam w lazience i kuchni oraz innych sprayow do czyszczenia blatow kuchennych itp. Nie znalazlam tego skladnika. Tez nie lubie popadania w paranoje na kazdej plaszczyznie zycia. Ale ale... Artykul jest oczywiscie na podstawie amerykanskich badan, a trzeba wiedziec, ze w USA wiele produktow (spozywczych i nie tylko) zawiera skladniki od dawna zakazane w UE i innych krajach.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cicho dziś :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Coś tu cicho dziś :D

Weekend długi niema co sie dziwic :)

cath lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ