X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

co to za dlugi weekend z taka pogoda :(
    Sue wrote:
    Widziałam :)
    a Nietykalni, to jeden z najlepszych filmów jakie widziałam - po Skazanych na Shawshank i Uśpionych :)

a moje ulubione filmy to zdecydowanie human traffic miejsce numer 1, pozniej super film davida lyncha dzikosc w sercu <3 z laura dern i nicolasem cagem aaa placze na nim jak jest koncowa scena zawsze, jest boski i chcialam syna nazwac Sailor po obejrzeniu :D i pewnie bym to zrobila ale nie lubie zagranicznych imion w polsce :)

powiem szczerze, ze filmow ostatnio dobrych nie ma wcale moim zdaniem ale ostatni jaki mnie rozsmieszyl to Millerowie rok temu

lubie tez stara francuska komedie Kolacja dla palantow :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Przefarbuję bo mam ciemny odrost a włosy rude i dziwnie to wygląda :)

Cath tez mialam jazde na rude wlosy, to bylo dokladnie 4 lata temu jak jeszcze nie byly modne w polsce i byly dokladnie tylko 3 odcienie rudego ze wszystkich farb w rossmanie

ale zrezygnowalam z tego koloru dlatego, ze rudy ma najslabszy pigment i nawet jak masz ekstra droga farbe fryzjerska to splukuje sie blyskawicznie niezaleznie od jakosci i to wyglada slabo bo mi zalezalo na glebokim kolorze, a po drugie widac odrost a ja odrostu zupelnie nie akceptuje i dziwie sie dziewczynom ktore potrafia z 2centrymetrowym odrostem wyjsc na ulice, szczegolnie blondynki...

i zrobilam sobie bardzo ciemny braz :) farbuje raz na 3 miechy, odrostu w ogole nie widac, farba spiera sie na rowno z moim naturalnym i farbuje jak uznam, ze sa juz dla mnie poprostu za jasne i chce sie przyciemnic

to jest najbardziej estetyczna, najtansza i najwygodniejsza opcja :)

a brunetki albo ciemne szatynki zawsze beda w modzie i zawsze beda sexy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:29

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No ja juz sie troche jak pampuch czuje, a wg belly powinnam wazyc 3kg wiecej to juz w ogole pampuch (ja nie mam biustu wiec wszystko idzie w brzuch, biodra, uda)

jak narazie przybralam 2kg przez ostatni miesiac i to chyba jest dobrze :) nie odmawiam sobie jedzenia :P dzis zjadlam pol bulki z serem, zurek z dwoma kromkami chleba, miche mizerii z pomidorem, ziemniaki, kurczaka, dwie kanapki, gruszke, dwa rzadki czekolady, cukierka i 3 kubly kompotu ze sliwek i gruszek i jeszcze z 5 takich malych wafelkow czekoladowo kokosowych :P
    łozesz Vel!
    gdzie Ty to miescisz?!
    jestem w szoku, ja bym po tym wymiotów wzrokiem nie ogarnęła :D

dobry wieczór dziewuszki tak w ogóle, ja znowu przeziębiona..

promoszka lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Cath tez mialam jazde na rude wlosy, to bylo dokladnie 4 lata temu jak jeszcze nie byly modne w polsce i byly dokladnie tylko 3 odcienie rudego ze wszystkich farb w rossmanie

ale zrezygnowalam z tego koloru dlatego, ze rudy ma najslabszy pigment i nawet jak masz ekstra droga farbe fryzjerska to splukuje sie blyskawicznie niezaleznie od jakosci i to wyglada slabo bo mi zalezalo na glebokim kolorze, a po drugie widac odrost a ja odrostu zupelnie nie akceptuje i dziwie sie dziewczynom ktore potrafia z 2centrymetrowym odrostem wyjsc na ulice, szczegolnie blondynki...

i zrobilam sobie bardzo ciemny braz :) farbuje raz na 3 miechy, odrostu w ogole nie widac, farba spiera sie na rowno z moim naturalnym i farbuje jak uznam, ze sa juz dla mnie poprostu za jasne i chce sie przyciemnic

to jest najbardziej estetyczna, najtansza i najwygodniejsza opcja :)

a brunetki albo ciemne szatynki zawsze beda w modzie i zawsze beda sexy :)
    Mi jest bardzo dobrze w rudym :)

Bardzo dobrze się czuję, mojemu M też się podoba bardziej n iż jak byłam brunetką. :D ale fakt szybko się zmywa :) i farbuje u fryzjera chodzę co miesiąc ale mi to nie przeszkadza bo raz na miesiąc nie ma tragedii według mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:43

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mi jest bardzo dobrze w rudym :)

Bardzo dobrze się czuję, mojemu M też się podoba bardziej n iż jak byłam brunetką. :D ale fakt szybko się zmywa :) i farbuje u fryzjera chodzę co miesiąc ale mi to nie przeszkadza bo raz na miesiąc nie ma tragedii według mnie :D

Rude sa super :) ja tez bylam zadowolona ale tylko zaraz po farbowaniu :D bo pozniej sie splukiwalo i sie wkurzalam :( a co miesiac do fryzjera to byl nie dala rady. Gdyby nie to i odrosty to pewnie bym przy nich zostala :) Ale przy wizytach co miesiac u fryzjera to faktycznie spoko :)

Ja wytrzymalam w rudych chyba jakos 1,5 roku :)

LadyMK u mnie to jeszcze nic, ja tak potrafie dwa razy tyle wciagnac i to jeszcze przed ciaza, mialam to szczescie ze przez cala ciaze nie mialam ani razu mdlosci i ani razu nie wymiotowalam choc przyznam szczerze, ze moze mi tego brakuje bo moze bym miala taka fajna wage jak Wy przez to, ze nic nie mozecie zjesc :P a tak to moje menu sie nic nie zmienilo, moze jedynie o tyle że staram sie bardziej zwracac uwage na to co jem, jesc duzo zdrowych i swiezych rzeczy i nie zaluje sobie na soczki owoce itp jedyny moj grzech to slodycze bo ja kawy nie pije w ogole, nie lubie i mnie mdli po tym, bialego pieczywa tez nie jem, ani fast foodow ani smazonego ani gazowanego ani chipsow :) rzadko bardzo cole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:07

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie jakies strony gdzie mozna kupic koszulki ciazowe z rekawem 3/4 badz dlugim z nadrukiem?

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel kochana ja w ciagu miesiąca przytyłam 1,5kg, ale od 3dni już nie mam wymiotów aż tak często z głodu, więc trochę mniej jem. No i w końcu nauczyłam się jeść małe ilości... i 0,5kg spadło i to ważona wieczorem :D
    ale ogółem od testu czyli 2mce temu - przytyłam 2,5kg.
    Od poniedziałku zaczynam spacerki, więc może nie będzie źle. Zauważyłam, że mi idzie w boczki ;p ale ostatnio brzusio też urósł...i miałam kupić w tym tygodniu bodziaki pierwsze dla dzidzi, ale odczułam potrzebę celebrowania ciąży i kupiłam w H&Mie świetne legginsy ciążowe i koszulkę ciążową :))

a teraz właśnie szukam tych z nadrukami...

Fedra lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak btw to jak chcialas komedie to na TVNie leci :D

LadyMk

na allegro patrzalas?

http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-nixie-niebawem-wychodze-l-i4456345238.html

tu znalazlam ale brzydka jakas :P

ale chodzi Ci że z dlugim rekawem i z jakims typowo ciazowym nadrukiem tak? :)

tu tez

http://allegro.pl/my-tummy-bluzka-ciazowa-z-nadrukiem-wyprzedaz-r-xs-i4490844854.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:15

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tunika-koszulka-ciazowa-dlugi-rekaw-bluzki-ciaza-m-i4465741417.html tu masz na 3/4 i z tej serii sa jeszcze z dlugim rekawem

o cos takiego chodzilo? :P na allegro tego pelno, chyba ze szukasz czegos lepszego jakosciowo :)

tu sa zajebiste ciuchy ciazowe, super dzinsy, plaszcze, sukienki sa boskie

http://www.happymum.pl/sklep3/0,bluzki.html

juz kiedys wysylalam :) ale bez nadrukow i cenowo troche sporo ale po ciazy tez jako normalne ciuchy moga sluzyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:23

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Vel, takiej z nadrukiem szukam :) ale jest jeden minus...bo te co patrzyłam mają dekolt pod samą szyję :( a przez wymioty...pod szyją muszę mieć luźno :P

o ta co wysłałaś jest świetna!!!! <3

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zobaczyć te koszulki :)

Póki co odechciało mi się komedii - zajebisty koncert jest na TVP Kultura, aż miło czasem telewizję włączyć :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz śliczny kolor włosów, po zdjęciach widać, że pasuje do Twojej karnacji.
    Ja nie farbuję włosów, mam swój ciemny brąz i dobrze mi z tym:) Wiele osób myśli, że mam farbowane. Miałam ombre, ale ścięłam końcówki i teraz z bardzo długich mam długość do ramion.

cath lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli mowa o farbowaniu, ja długo nie farbowałam włosów wcale a wcale, najwyżej płukałam sobie po myciu rumiankiem. Wszyscy fryzjerzy podziwiali, że mam naturalne włosy. Jakieś 2-3 lata temu zaczęłam. A 1,5 roku temu zaszalałam i nosiłam przez rok blond. Długo szukałam blondu, który by mi idealnie pasował, w końcu znalazłam fryzjera, który jednocześnie jest stylistą i dobrał mi odcień idealnie. Kilka miesięcy się tym cieszyłam ale jak postanowiliśmy postarać się o dziecko, wróciłam do ciemnych, żeby tak nie katować włosów i skóry głowy chemią.
    No i mam teraz brąz na głowie. Sama farbuję - farbą apteczną Biokap. http://www.biokap.pl
    Ale mam zamiar wypróbować też http://www.colorsoin.pl

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do włosów to ja raz do roku rozjaśniam pasemkami, bo mam jasny blond i tylko pasemkami dodaje im życia:P teraz widzę odrosty, ale każdy mi mówi, że nic nie widać, żebym zostawiła swoje..
    ale przecież jestem kobietą i muszę raz na jakiś czas coś na tej główce wymodzić...

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    co do włosów to ja raz do roku rozjaśniam pasemkami, bo mam jasny blond i tylko pasemkami dodaje im życia:P teraz widzę odrosty, ale każdy mi mówi, że nic nie widać, żebym zostawiła swoje..
    ale przecież jestem kobietą i muszę raz na jakiś czas coś na tej główce wymodzić...
    Pewnie tez jestem tego zdania :D farbowanie dziecku nie szkodzi farbuje tylko u fryzjera jakos do somowych farb nie jestem przekonana. wiec nie boje się. Gdyby szkodzilo wtedy bym wróciła do brązu. :) tez nam sie cos od życia należy a do fryzjera uwielbiam chodzic i do kosmetyczki :) juz na jesień sie umówiłam na mikrodermabrazje :) w końcu upaly miną to mozna robic :D no i rzęsy robie raz w miesiącu. :) troszeczkę przyjemnosci :) a jaka sie czuje wtedy piekna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 10:15

juska19, Sue, Gosiak, kafabi, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jestem tego samego zdania :)
    W ciąży nie każda z nas czuje się pięknie i atrakcyjnie, więc warto sobie poprawiać humor takimi drobnymi przyjemnościami jak fryzjer czy kosmetyczka :)
    Ja też na jesień planuje mikrodermabrazję.

Wczoraj zaliczyłam spacerek - tylko 3km, padła mi bateria :P Dziś zainstalowałam sobie Endomondo i będę zbierać kilometry dla Dzieciaków:) Przynajmniej motywacja będzie.

cath, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na spacer, zrobiliśmy ponad 4km, a ja zmęczona jakbym z 10 przeszła i do tego plecy mnie zaczęły boleć. Oj, joga się przyda regularna, bo co to będzie za 3-4 miesiące?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Poszliśmy na spacer, zrobiliśmy ponad 4km, a ja zmęczona jakbym z 10 przeszła i do tego plecy mnie zaczęły boleć. Oj, joga się przyda regularna, bo co to będzie za 3-4 miesiące?

Oj ja mam to samo. .. i wogóle bardzo szybko sie mecze i dostaje zadyszke przy zwykłych pracach domowych.. . A mieszkamy z mężem sami w dużym domu ,on pracuje od 6 rano do 18 wiec wszystko od A do Z na mojej głowie. ... nawet w piecu centralnym pale ja. ..;)) a teraz w ciąży gdybym jeszcze miala pracować to chyba bym padła. .. ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie masz co robić.
    Ja sobie znalazłam oprócz jogi jeszcze zajęcia mama w formie w gymnasionie - połączenie pilatesa, ćwiczeń oddechowych i fitball.
    Także zabieram się za swoją formę, bo chcę byś sprawna i aktywna i szybko dojść do siebie po porodzie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez bym chętnie oszla na jakies zajęcia. ;)) bardziej mysle o basenie ;) bo kocham wodę.. . Ale boje sie ze sie czyms zarazę. .. bo różni ludzie tam przychodzą ... troche mnie to obrzydza ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ