WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

co to za dlugi weekend z taka pogoda :(
    Sue wrote:
    Widziałam :)
    a Nietykalni, to jeden z najlepszych filmów jakie widziałam - po Skazanych na Shawshank i Uśpionych :)

a moje ulubione filmy to zdecydowanie human traffic miejsce numer 1, pozniej super film davida lyncha dzikosc w sercu <3 z laura dern i nicolasem cagem aaa placze na nim jak jest koncowa scena zawsze, jest boski i chcialam syna nazwac Sailor po obejrzeniu :D i pewnie bym to zrobila ale nie lubie zagranicznych imion w polsce :)

powiem szczerze, ze filmow ostatnio dobrych nie ma wcale moim zdaniem ale ostatni jaki mnie rozsmieszyl to Millerowie rok temu

lubie tez stara francuska komedie Kolacja dla palantow :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Przefarbuję bo mam ciemny odrost a włosy rude i dziwnie to wygląda :)

Cath tez mialam jazde na rude wlosy, to bylo dokladnie 4 lata temu jak jeszcze nie byly modne w polsce i byly dokladnie tylko 3 odcienie rudego ze wszystkich farb w rossmanie

ale zrezygnowalam z tego koloru dlatego, ze rudy ma najslabszy pigment i nawet jak masz ekstra droga farbe fryzjerska to splukuje sie blyskawicznie niezaleznie od jakosci i to wyglada slabo bo mi zalezalo na glebokim kolorze, a po drugie widac odrost a ja odrostu zupelnie nie akceptuje i dziwie sie dziewczynom ktore potrafia z 2centrymetrowym odrostem wyjsc na ulice, szczegolnie blondynki...

i zrobilam sobie bardzo ciemny braz :) farbuje raz na 3 miechy, odrostu w ogole nie widac, farba spiera sie na rowno z moim naturalnym i farbuje jak uznam, ze sa juz dla mnie poprostu za jasne i chce sie przyciemnic

to jest najbardziej estetyczna, najtansza i najwygodniejsza opcja :)

a brunetki albo ciemne szatynki zawsze beda w modzie i zawsze beda sexy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:29

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No ja juz sie troche jak pampuch czuje, a wg belly powinnam wazyc 3kg wiecej to juz w ogole pampuch (ja nie mam biustu wiec wszystko idzie w brzuch, biodra, uda)

jak narazie przybralam 2kg przez ostatni miesiac i to chyba jest dobrze :) nie odmawiam sobie jedzenia :P dzis zjadlam pol bulki z serem, zurek z dwoma kromkami chleba, miche mizerii z pomidorem, ziemniaki, kurczaka, dwie kanapki, gruszke, dwa rzadki czekolady, cukierka i 3 kubly kompotu ze sliwek i gruszek i jeszcze z 5 takich malych wafelkow czekoladowo kokosowych :P
    łozesz Vel!
    gdzie Ty to miescisz?!
    jestem w szoku, ja bym po tym wymiotów wzrokiem nie ogarnęła :D

dobry wieczór dziewuszki tak w ogóle, ja znowu przeziębiona..

promoszka lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Cath tez mialam jazde na rude wlosy, to bylo dokladnie 4 lata temu jak jeszcze nie byly modne w polsce i byly dokladnie tylko 3 odcienie rudego ze wszystkich farb w rossmanie

ale zrezygnowalam z tego koloru dlatego, ze rudy ma najslabszy pigment i nawet jak masz ekstra droga farbe fryzjerska to splukuje sie blyskawicznie niezaleznie od jakosci i to wyglada slabo bo mi zalezalo na glebokim kolorze, a po drugie widac odrost a ja odrostu zupelnie nie akceptuje i dziwie sie dziewczynom ktore potrafia z 2centrymetrowym odrostem wyjsc na ulice, szczegolnie blondynki...

i zrobilam sobie bardzo ciemny braz :) farbuje raz na 3 miechy, odrostu w ogole nie widac, farba spiera sie na rowno z moim naturalnym i farbuje jak uznam, ze sa juz dla mnie poprostu za jasne i chce sie przyciemnic

to jest najbardziej estetyczna, najtansza i najwygodniejsza opcja :)

a brunetki albo ciemne szatynki zawsze beda w modzie i zawsze beda sexy :)
    Mi jest bardzo dobrze w rudym :)

Bardzo dobrze się czuję, mojemu M też się podoba bardziej n iż jak byłam brunetką. :D ale fakt szybko się zmywa :) i farbuje u fryzjera chodzę co miesiąc ale mi to nie przeszkadza bo raz na miesiąc nie ma tragedii według mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:43

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mi jest bardzo dobrze w rudym :)

Bardzo dobrze się czuję, mojemu M też się podoba bardziej n iż jak byłam brunetką. :D ale fakt szybko się zmywa :) i farbuje u fryzjera chodzę co miesiąc ale mi to nie przeszkadza bo raz na miesiąc nie ma tragedii według mnie :D

Rude sa super :) ja tez bylam zadowolona ale tylko zaraz po farbowaniu :D bo pozniej sie splukiwalo i sie wkurzalam :( a co miesiac do fryzjera to byl nie dala rady. Gdyby nie to i odrosty to pewnie bym przy nich zostala :) Ale przy wizytach co miesiac u fryzjera to faktycznie spoko :)

Ja wytrzymalam w rudych chyba jakos 1,5 roku :)

LadyMK u mnie to jeszcze nic, ja tak potrafie dwa razy tyle wciagnac i to jeszcze przed ciaza, mialam to szczescie ze przez cala ciaze nie mialam ani razu mdlosci i ani razu nie wymiotowalam choc przyznam szczerze, ze moze mi tego brakuje bo moze bym miala taka fajna wage jak Wy przez to, ze nic nie mozecie zjesc :P a tak to moje menu sie nic nie zmienilo, moze jedynie o tyle że staram sie bardziej zwracac uwage na to co jem, jesc duzo zdrowych i swiezych rzeczy i nie zaluje sobie na soczki owoce itp jedyny moj grzech to slodycze bo ja kawy nie pije w ogole, nie lubie i mnie mdli po tym, bialego pieczywa tez nie jem, ani fast foodow ani smazonego ani gazowanego ani chipsow :) rzadko bardzo cole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:07

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie jakies strony gdzie mozna kupic koszulki ciazowe z rekawem 3/4 badz dlugim z nadrukiem?

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel kochana ja w ciagu miesiąca przytyłam 1,5kg, ale od 3dni już nie mam wymiotów aż tak często z głodu, więc trochę mniej jem. No i w końcu nauczyłam się jeść małe ilości... i 0,5kg spadło i to ważona wieczorem :D
    ale ogółem od testu czyli 2mce temu - przytyłam 2,5kg.
    Od poniedziałku zaczynam spacerki, więc może nie będzie źle. Zauważyłam, że mi idzie w boczki ;p ale ostatnio brzusio też urósł...i miałam kupić w tym tygodniu bodziaki pierwsze dla dzidzi, ale odczułam potrzebę celebrowania ciąży i kupiłam w H&Mie świetne legginsy ciążowe i koszulkę ciążową :))

a teraz właśnie szukam tych z nadrukami...

Fedra lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak btw to jak chcialas komedie to na TVNie leci :D

LadyMk

na allegro patrzalas?

http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-nixie-niebawem-wychodze-l-i4456345238.html

tu znalazlam ale brzydka jakas :P

ale chodzi Ci że z dlugim rekawem i z jakims typowo ciazowym nadrukiem tak? :)

tu tez

http://allegro.pl/my-tummy-bluzka-ciazowa-z-nadrukiem-wyprzedaz-r-xs-i4490844854.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:15

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tunika-koszulka-ciazowa-dlugi-rekaw-bluzki-ciaza-m-i4465741417.html tu masz na 3/4 i z tej serii sa jeszcze z dlugim rekawem

o cos takiego chodzilo? :P na allegro tego pelno, chyba ze szukasz czegos lepszego jakosciowo :)

tu sa zajebiste ciuchy ciazowe, super dzinsy, plaszcze, sukienki sa boskie

http://www.happymum.pl/sklep3/0,bluzki.html

juz kiedys wysylalam :) ale bez nadrukow i cenowo troche sporo ale po ciazy tez jako normalne ciuchy moga sluzyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 21:23

zjk3p18.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Vel, takiej z nadrukiem szukam :) ale jest jeden minus...bo te co patrzyłam mają dekolt pod samą szyję :( a przez wymioty...pod szyją muszę mieć luźno :P

o ta co wysłałaś jest świetna!!!! <3

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zobaczyć te koszulki :)

Póki co odechciało mi się komedii - zajebisty koncert jest na TVP Kultura, aż miło czasem telewizję włączyć :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz śliczny kolor włosów, po zdjęciach widać, że pasuje do Twojej karnacji.
    Ja nie farbuję włosów, mam swój ciemny brąz i dobrze mi z tym:) Wiele osób myśli, że mam farbowane. Miałam ombre, ale ścięłam końcówki i teraz z bardzo długich mam długość do ramion.

cath lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli mowa o farbowaniu, ja długo nie farbowałam włosów wcale a wcale, najwyżej płukałam sobie po myciu rumiankiem. Wszyscy fryzjerzy podziwiali, że mam naturalne włosy. Jakieś 2-3 lata temu zaczęłam. A 1,5 roku temu zaszalałam i nosiłam przez rok blond. Długo szukałam blondu, który by mi idealnie pasował, w końcu znalazłam fryzjera, który jednocześnie jest stylistą i dobrał mi odcień idealnie. Kilka miesięcy się tym cieszyłam ale jak postanowiliśmy postarać się o dziecko, wróciłam do ciemnych, żeby tak nie katować włosów i skóry głowy chemią.
    No i mam teraz brąz na głowie. Sama farbuję - farbą apteczną Biokap. http://www.biokap.pl
    Ale mam zamiar wypróbować też http://www.colorsoin.pl

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do włosów to ja raz do roku rozjaśniam pasemkami, bo mam jasny blond i tylko pasemkami dodaje im życia:P teraz widzę odrosty, ale każdy mi mówi, że nic nie widać, żebym zostawiła swoje..
    ale przecież jestem kobietą i muszę raz na jakiś czas coś na tej główce wymodzić...

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    co do włosów to ja raz do roku rozjaśniam pasemkami, bo mam jasny blond i tylko pasemkami dodaje im życia:P teraz widzę odrosty, ale każdy mi mówi, że nic nie widać, żebym zostawiła swoje..
    ale przecież jestem kobietą i muszę raz na jakiś czas coś na tej główce wymodzić...
    Pewnie tez jestem tego zdania :D farbowanie dziecku nie szkodzi farbuje tylko u fryzjera jakos do somowych farb nie jestem przekonana. wiec nie boje się. Gdyby szkodzilo wtedy bym wróciła do brązu. :) tez nam sie cos od życia należy a do fryzjera uwielbiam chodzic i do kosmetyczki :) juz na jesień sie umówiłam na mikrodermabrazje :) w końcu upaly miną to mozna robic :D no i rzęsy robie raz w miesiącu. :) troszeczkę przyjemnosci :) a jaka sie czuje wtedy piekna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 10:15

juska19, Sue, Gosiak, kafabi, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jestem tego samego zdania :)
    W ciąży nie każda z nas czuje się pięknie i atrakcyjnie, więc warto sobie poprawiać humor takimi drobnymi przyjemnościami jak fryzjer czy kosmetyczka :)
    Ja też na jesień planuje mikrodermabrazję.

Wczoraj zaliczyłam spacerek - tylko 3km, padła mi bateria :P Dziś zainstalowałam sobie Endomondo i będę zbierać kilometry dla Dzieciaków:) Przynajmniej motywacja będzie.

cath, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy na spacer, zrobiliśmy ponad 4km, a ja zmęczona jakbym z 10 przeszła i do tego plecy mnie zaczęły boleć. Oj, joga się przyda regularna, bo co to będzie za 3-4 miesiące?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Poszliśmy na spacer, zrobiliśmy ponad 4km, a ja zmęczona jakbym z 10 przeszła i do tego plecy mnie zaczęły boleć. Oj, joga się przyda regularna, bo co to będzie za 3-4 miesiące?

Oj ja mam to samo. .. i wogóle bardzo szybko sie mecze i dostaje zadyszke przy zwykłych pracach domowych.. . A mieszkamy z mężem sami w dużym domu ,on pracuje od 6 rano do 18 wiec wszystko od A do Z na mojej głowie. ... nawet w piecu centralnym pale ja. ..;)) a teraz w ciąży gdybym jeszcze miala pracować to chyba bym padła. .. ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie masz co robić.
    Ja sobie znalazłam oprócz jogi jeszcze zajęcia mama w formie w gymnasionie - połączenie pilatesa, ćwiczeń oddechowych i fitball.
    Także zabieram się za swoją formę, bo chcę byś sprawna i aktywna i szybko dojść do siebie po porodzie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez bym chętnie oszla na jakies zajęcia. ;)) bardziej mysle o basenie ;) bo kocham wodę.. . Ale boje sie ze sie czyms zarazę. .. bo różni ludzie tam przychodzą ... troche mnie to obrzydza ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ