Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Za mna znow niewyspana noc. Natan dostal takiego kataru w nocy ze nie mogl nawet jesc. Wpuscilam wode morska, pozniej nasivin i nawet katarek nie pomogl. Biedny sie meczyl a ja go caly czas bujalam i tulilam. Dopiero o 5 zjadl troche. A czy platki jaglane tez maja takie dzialanie jak kasza jaglana?
My po sniadanku. Maly zjadl chlebek z maselkiem.
Derii moze niedlugo zabek sie pokaze stad to rozdraznienie. -
dorocia2324 wrote:Za mna znow niewyspana noc. Natan dostal takiego kataru w nocy ze nie mogl nawet jesc. Wpuscilam wode morska, pozniej nasivin i nawet katarek nie pomogl. Biedny sie meczyl a ja go caly czas bujalam i tulilam. Dopiero o 5 zjadl troche. A czy platki jaglane tez maja takie dzialanie jak kasza jaglana?
Zdrówka Wam życzę! -
O kurcze widze ze sezon chorobowy rozpoczety... Zdrowka dla wszystkich choraczkow zycze a zdrowym by sie uchowaly
Mnie cos chwyta od 2 dni ale staram sie jesc czosnek imbir i inne podobne poki co wiec daje rade a malej sie udaje uchowac wiec oby tak dalej -
Arka wrote:Macie może jakiś przepis, pomyśl jak zrobić wędlinę dla dziecka? Takie mięsko do chlebka. Nie mam pomysłu bo przecież nie zamarynuję i nie posolę indyka a bez tego to takie nijakie mięso. I jak to upiec żeby nie było suche...
Zamarynowałabym w dozwolonych przyprawach: bazylii, majeranku, koperku.
Mój Maks akurat je bez przypraw, ale myślę,że upieczone w rękawie z tymi przyprawami lub suszonymi warzywami może dać spoko efekt.Arka lubi tę wiadomość
-
Biedny Natanek. Oby dzieciaczki zdrowe byly w tym sezonie!
Nasz caly weekend pod znakiem placzka i marudy. Mam nadzieje, ze jakis nowy zab zaraz wyjdzie, bo ciezko bylo. Piatek, sobota, niedziela Luna szla wczesnie spac. Nie czekala na 20:30, tylko padala o 20:00. Ale po 22:00 budzila sie trzy lub cztery razy z placzem w przeciagu jednej godziny! W srodku nocy ssala piers i usypiala na raczkach, ale tylko ja odkladalam natychmiast ryk i palce do buzi. W niedziele o 4 nad ranem wzielam ja do siebie do lozka, choc nigdy tego nie robie, ale juz mialam serdecznie dosyc i spala slodko, do prawie 8:00. Zeszlej nocy o 2:00 tez ja znowu wzielam, zeby spala ze mna, chociaz wiedzialam, ze bedzie masakra jak tylko bede musiala wstac do pracy po 4 / No i byla! Przenioslam ja do jej lozeczka i tylko dotknela materaca juz byl placz. A ja sie musialam ubrac i wyszykowac Nienawidze tego. Nawet nie wiecie dziewczyny jak macie dobrze. Ja kazdego ranka mam traume jak ona sie budzi i placze.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
widze ze sporo maluchów ma kryzysy nocne, oby to szybko minelo bo ja po 3nocach padnieta, a do tego wozek zaczal mała parzyc takze nosidlo w uzyciu, my chyba ostatnie nadal w gondoli ale mała nadal nie siada a spacerowke mam nie plaska ale tak ok 45st, ale w weekend przesiadka bo nie dam rady jej po 4godz dziennie nosic"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Padam na twarz. W dzien maly tez marudny. Chce byc caly czas u mnie na rekach i ciezko cokolwiek zrobic. Natan dzis duzo zjadl. Z rana chlebek z maselkiem, pozniej kleik ryzowy z moimi jagodami (zjadl prawie 50ml), obiadek i na kolacje platki jaglane z jabluszkiem i duzo wody wypil. Nawet nie wiem czy nie za duzo dzis mu dalam.
-
nick nieaktualnyu nas katar w dalszym ciągu. pocieszające jest to że jest na razie biały czyli wirusowy. Mały jest wyjątkowo marudny, ale dzisiaj i tak już było lepiej. Temp nie miał już dzisiaj. Ehhhh mam nadzieję że powoli wszytsko mija. W każdym razie dzisiaj nie było gorzej chociaż mały chrypi trochę
-
U nas 3 pobudki, ale dwa razy dodatkowo włączył się monitor oddechu, albo gdzieś dostawał od pieluszki albo rzeczywiście coś się działo, mała spała na boczku i jak ją przekrecilam na plecy to już nie piszczał.
Za tydzień we wtorek idziemy na pokazowe zajęcia musical babies po angielsku, j się małej spodoba to wykupimy miesięczny karnet:)
Miłego dnia i zdrówka dla maluchówdorocia2324 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
my na szczęściekataru nie mamy... chociaz wszedzie dzieciaczki ciagaja noskami.
byłysmy wczoraj na rytmice . Lila byla zachwycona jak "grala" na cymbałkach, tamburynie, jajkach grzechoczacych. grupa jest 5 osobowa . spiewamy gramy na instrumentach. pani pokazuje rysunki, kolorowe szmatki. cudownie. Była zachwycona dziećmi w swoim wieku.
było dwóch 8 miesięczniaków jeden 9 mięsiecy i 11 miesięcy.chłopiec który ma osiem miesięcy zaczyna raczkować. dziewczynka tez która ma osiem miesięcy - nie raczkuje nie pełza . ma problemy z napięciem mięśniowym. mama z nia chodzi juz miesiąc. poleciła jej te zajęcia rehabilitantka. , mama mówi ze to pozytywnie wpływa na Gabi bo obserwując dzieci tez chce się przemieszczać i czasami ustawia się jak żołnierz i pełzać tak na dwa trzy kroczki.
cudowny widok jak tyle dzieciaczków raczkuje. juz wykupiłyśmy karnet.
dzisiaj kończymy 8 miesięcy...
zdrowka dla dzieciaczkow .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:11
dorocia2324, Laurka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Lili.
Fajne takie zajecia dla dzieciaszkow. Ja musze pomyslec zeby zapisac gdzies mojego starszego bo energia go rozpiera. Musze zrobic rozeznanie w moim miescie.
My mamy takie instrumenty grajace w domu i czesto w trojke gramy i spiewamy i tanczymy -
Dziękujemy...
Dorocia Ty masz to szczęście ze masz już dwójkę maluszków i Natanek ma Kubusia, którego może obserwować i się z nim bawić a ja muszę Lili organizować takie spotaknia. chociaż mam koleżanki z dziećmi to chciałam też aby była wsród innych dzieci. tamburynek i grzechoczące jajeczka tez mamy ale Lilę bawi sam widok małych dzieci, ze maże ich dotknąć i obserwować . chce ich naśladowąc. podobno dzieci się uczą najwięcej od siebie nawzajem. -
No to jest prawda. Natanek uwielbia patrzec jak Kuba szaleje i mu zabawkami dzwoni. I jak sie slodko przytula do niego. Jak tylko Kuba jest w zasiegu jego rak to od razu go lapie i tak jakby przytula sie do niego i buzia otwarta
Kuzynke 2,5 miesiaca mlodsza to chce zjesc hehe.kasia_1988, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Hej
Współczuję katarów i przeziębień... sezon w pełni..
u nas jedzenie i spanie wróciło do normy bo mamy przebite w końcu górne jedynki! Cztery ząbki już są
Ostatnio teściowa mi opowiadała jak 14 miesięczne dziecko było u dentysty z próchnicą i niby to było od jedzenia cyca w nocy i dentysta kazał myć za każdym razem albo nie dawać i oczywiście rada że dzień,tydzień czy miesiąc popłacze i się nauczy! I moja teściowa to popiera! Jak to usłyszałam to szału dostałam!! Nie wiem jak Wy ale ja wolę by moje dziecko miało próchnicę niż nerwicę!!
Sylwia gratuluję dzielnego synka w żłobku
Kasia dla Lili sto lat
Dorota ja Cię podziwiam wiesz
Miłego dnia dziewczyny