X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna znow niewyspana noc. Natan dostal takiego kataru w nocy ze nie mogl nawet jesc. Wpuscilam wode morska, pozniej nasivin i nawet katarek nie pomogl. Biedny sie meczyl a ja go caly czas bujalam i tulilam. Dopiero o 5 zjadl troche. A czy platki jaglane tez maja takie dzialanie jak kasza jaglana?

My po sniadanku. Maly zjadl chlebek z maselkiem.

Derii moze niedlugo zabek sie pokaze stad to rozdraznienie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Za mna znow niewyspana noc. Natan dostal takiego kataru w nocy ze nie mogl nawet jesc. Wpuscilam wode morska, pozniej nasivin i nawet katarek nie pomogl. Biedny sie meczyl a ja go caly czas bujalam i tulilam. Dopiero o 5 zjadl troche. A czy platki jaglane tez maja takie dzialanie jak kasza jaglana?
    Myślę, że tak!
    Zdrówka Wam życzę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze widze ze sezon chorobowy rozpoczety... Zdrowka dla wszystkich choraczkow zycze a zdrowym by sie uchowaly ;)
    Mnie cos chwyta od 2 dni ale staram sie jesc czosnek imbir i inne podobne poki co wiec daje rade a malej sie udaje uchowac wiec oby tak dalej ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka wrote:
    Macie może jakiś przepis, pomyśl jak zrobić wędlinę dla dziecka? Takie mięsko do chlebka. Nie mam pomysłu bo przecież nie zamarynuję i nie posolę indyka a bez tego to takie nijakie mięso. I jak to upiec żeby nie było suche...

Zamarynowałabym w dozwolonych przyprawach: bazylii, majeranku, koperku.
    Mój Maks akurat je bez przypraw, ale myślę,że upieczone w rękawie z tymi przyprawami lub suszonymi warzywami może dać spoko efekt.

Arka lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, u nas tez od tygodnia ciezko z zasypianiem i non stop sie wierci w nocy. Od po 2 potrafi co chwile obudzic sie i siadac, budzic sie i siadac i tak non stop!!!!! Masakra.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Natanek. Oby dzieciaczki zdrowe byly w tym sezonie!

Nasz caly weekend pod znakiem placzka i marudy. Mam nadzieje, ze jakis nowy zab zaraz wyjdzie, bo ciezko bylo. Piatek, sobota, niedziela Luna szla wczesnie spac. Nie czekala na 20:30, tylko padala o 20:00. Ale po 22:00 budzila sie trzy lub cztery razy z placzem w przeciagu jednej godziny! W srodku nocy ssala piers i usypiala na raczkach, ale tylko ja odkladalam natychmiast ryk i palce do buzi. W niedziele o 4 nad ranem wzielam ja do siebie do lozka, choc nigdy tego nie robie, ale juz mialam serdecznie dosyc i spala slodko, do prawie 8:00. Zeszlej nocy o 2:00 tez ja znowu wzielam, zeby spala ze mna, chociaz wiedzialam, ze bedzie masakra jak tylko bede musiala wstac do pracy po 4 :// No i byla! Przenioslam ja do jej lozeczka i tylko dotknela materaca juz byl placz. A ja sie musialam ubrac i wyszykowac :/ Nienawidze tego. Nawet nie wiecie dziewczyny jak macie dobrze. Ja kazdego ranka mam traume jak ona sie budzi i placze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natanku zdrówka

Mam nadzieję, że to zęby, dzisiaj tez była masakra, od ok 4 na klacie i pojekiwanie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze sporo maluchów ma kryzysy nocne, oby to szybko minelo bo ja po 3nocach padnieta, a do tego wozek zaczal mała parzyc takze nosidlo w uzyciu, my chyba ostatnie nadal w gondoli ale mała nadal nie siada a spacerowke mam nie plaska ale tak ok 45st, ale w weekend przesiadka bo nie dam rady jej po 4godz dziennie nosic

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz. W dzien maly tez marudny. Chce byc caly czas u mnie na rekach i ciezko cokolwiek zrobic. Natan dzis duzo zjadl. Z rana chlebek z maselkiem, pozniej kleik ryzowy z moimi jagodami (zjadl prawie 50ml), obiadek i na kolacje platki jaglane z jabluszkiem i duzo wody wypil. Nawet nie wiem czy nie za duzo dzis mu dalam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas katar w dalszym ciągu. pocieszające jest to że jest na razie biały czyli wirusowy. Mały jest wyjątkowo marudny, ale dzisiaj i tak już było lepiej. Temp nie miał już dzisiaj. Ehhhh mam nadzieję że powoli wszytsko mija. W każdym razie dzisiaj nie było gorzej chociaż mały chrypi trochę

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Widze ze sezon na katar. U nas tez byl sle juz lepiej
    Z jedzeniem nadal nici. Tylko cyc i cyc..
    W nocy duzo karmien.

Jak z noworodokiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc nawet niezla. Nawet ladnie przespal. Ale rano katarkiem tyle glutow odciagnelam ze szok. Dzis tez bede nasivin wkrapiala i dam jaglanke z gruszka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 pobudki, ale dwa razy dodatkowo włączył się monitor oddechu, albo gdzieś dostawał od pieluszki albo rzeczywiście coś się działo, mała spała na boczku i jak ją przekrecilam na plecy to już nie piszczał.
    Za tydzień we wtorek idziemy na pokazowe zajęcia musical babies po angielsku, j się małej spodoba to wykupimy miesięczny karnet:)
    Miłego dnia i zdrówka dla maluchów

dorocia2324 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na szczęściekataru nie mamy... chociaz wszedzie dzieciaczki ciagaja noskami.

byłysmy wczoraj na rytmice . Lila byla zachwycona jak "grala" na cymbałkach, tamburynie, jajkach grzechoczacych. grupa jest 5 osobowa . spiewamy gramy na instrumentach. pani pokazuje rysunki, kolorowe szmatki. cudownie. Była zachwycona dziećmi w swoim wieku.
    było dwóch 8 miesięczniaków jeden 9 mięsiecy i 11 miesięcy.chłopiec który ma osiem miesięcy zaczyna raczkować. dziewczynka tez która ma osiem miesięcy - nie raczkuje nie pełza . ma problemy z napięciem mięśniowym. mama z nia chodzi juz miesiąc. poleciła jej te zajęcia rehabilitantka. , mama mówi ze to pozytywnie wpływa na Gabi bo obserwując dzieci tez chce się przemieszczać i czasami ustawia się jak żołnierz i pełzać tak na dwa trzy kroczki.

cudowny widok jak tyle dzieciaczków raczkuje. juz wykupiłyśmy karnet.

dzisiaj kończymy 8 miesięcy...

zdrowka dla dzieciaczkow .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:11

dorocia2324, Laurka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Lili.

Fajne takie zajecia dla dzieciaszkow. Ja musze pomyslec zeby zapisac gdzies mojego starszego bo energia go rozpiera. Musze zrobic rozeznanie w moim miescie.

My mamy takie instrumenty grajace w domu i czesto w trojke gramy i spiewamy i tanczymy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy...

Dorocia Ty masz to szczęście ze masz już dwójkę maluszków i Natanek ma Kubusia, którego może obserwować i się z nim bawić a ja muszę Lili organizować takie spotaknia. chociaż mam koleżanki z dziećmi to chciałam też aby była wsród innych dzieci. tamburynek i grzechoczące jajeczka tez mamy ale Lilę bawi sam widok małych dzieci, ze maże ich dotknąć i obserwować . chce ich naśladowąc. podobno dzieci się uczą najwięcej od siebie nawzajem.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest prawda. Natanek uwielbia patrzec jak Kuba szaleje i mu zabawkami dzwoni. I jak sie slodko przytula do niego. Jak tylko Kuba jest w zasiegu jego rak to od razu go lapie i tak jakby przytula sie do niego i buzia otwarta :)

Kuzynke 2,5 miesiaca mlodsza to chce zjesc hehe.

kasia_1988, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie, ze mozecie na takie ciekawe zajecia chodzic!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zaczela na czworakach bujac sie w przod i w tyl. Moze wkrotce ruszy raczkowanie pelna para? Bo poki co przemieszcza sie "jak zolnierz" jak to Nasta napisala ;)

NASTA lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Współczuję katarów i przeziębień... sezon w pełni..

u nas jedzenie i spanie wróciło do normy bo mamy przebite w końcu górne jedynki! Cztery ząbki już są :)

Ostatnio teściowa mi opowiadała jak 14 miesięczne dziecko było u dentysty z próchnicą i niby to było od jedzenia cyca w nocy i dentysta kazał myć za każdym razem albo nie dawać i oczywiście rada że dzień,tydzień czy miesiąc popłacze i się nauczy! I moja teściowa to popiera! Jak to usłyszałam to szału dostałam!! Nie wiem jak Wy ale ja wolę by moje dziecko miało próchnicę niż nerwicę!!

Sylwia gratuluję dzielnego synka w żłobku :)

Kasia dla Lili sto lat :)

Dorota ja Cię podziwiam wiesz ;)

Miłego dnia dziewczyny ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 3425 3426 3427 3428 3429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ