Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mniej wiecej wyglada to tak ze cyc co 2 godz (8,10,12,14,16,18,20,22). Czasem na sniadanie dostanie kawalek chlebka, 15 owoc, 17 obiadek i czasem 21 kaszka. Na razie malo zjada. No i woda roznie na pewno zaraz po obiadku. Dzis zjadl duzo obiadku i na wieczor dostal te wafle z jabluszkiem z hippa. Smakowaly.
-
nick nieaktualnyGrześ w piatek tez nie najgorzej. troszkępłakał ale bez szału. Ładnie zjadł pospał. Z dziecmi sie nie cgciał bawić - jak tylko się zbliżały to wrzeszczał. MOże nie będzie źle......
Grzes jest teraz na takim etapie że jeszcze nie płacze jak mnie nie ma aczkolwiek w niektórych sytuacjach zaczyna. Więc to chyba dobry moment na żłobek. Im dziecko starsze tym gorzej - bo się przyzwyczaja.
Marcela - chcę wrócić do pracy. Jak się wszytsko uda to w ciągu miesiąca powinnam zacząć pracę - najpóźniej w połowie listopada. Wstepnie juz gadałam z pracodawcą. Oby się udało wszytsko - trzymajcie kciuki.
Mąż gadał z pracodsawcą i zaproponowali mu niższe pieniądze...... o 1000zł ale chyba lepsze to niz strata pracy. Tak czy siak chyba będziemy szukać czegoś innego. Trochę słabo bo 1000 to dużo - no ale może jak jak wrócę do pracy to jakoś zwiążemy koniec z końcem. -
nick nieaktualnyW żłobku w grupie Grzesia jest 10 niemowlaków w wieku od 5-11 miesiąca i 2 panie opiekunki.
Co do karmienia to Grzes je około 5-6 razy dziennie. Rano koło 7 mleko, koło 10-11 kaszka, 13-15 zupka/obiadek o 18 kaszka i potem mleko. Teraz w żłobku jest troszke inaczej bo obiad jest koło 11. Więc koło 8 je kaszkę. W między czasie jakies przecierki owocowe i pije wodę. Z innymi pokarmamy różnie chociaż wczoraj i dzisiaj zjadł zupkę -
nick nieaktualnyBella - ja na początku tez nie wiedziałam czy dobre robię ćwiczenia i wzięłam babke jeszcze raz. Okazało się że coś tam robię nie do końca dobrze. Chociaz generalnie moje ćwiczenia sa bardziej lajtowe niż to co robi p.Bożena. Poza tym po kilku ćwiczeniach Grzes się przyzwyczajał i nie płakał. teraz też mam problem bo ćwiczę z nim skręty tłowia i on w tym czasie sie bawi i śmieje więc w ogóle nie wiem czy jest ok
-
nick nieaktualnyQrwa Grześ ma katar...... jeszcze tego brakowało!!!
Nie wiem kiedy i od kogo sie zaraził. Wczoraj myslałam, że to od płaczu dzisiaj rano też. ALe wieczorem ciagał mocenij a teraz często sie wybudza i słychac te smary. Zobaczę jak będzie w ciągu dnia. Mam nadzieję, że to krótki incydent. Jeszcze pn wtorek Grzes nie musi iść do żłobka ale później będzie musiał. Musze teraz wracac do pracy i nie ma wyjścia.
Dziewczyny z trójmiasta. Jak znacie lub macie jakąś opiekunkę to dajcie prosze namiary -
*Sylwia wrote:Qrwa Grześ ma katar...... jeszcze tego brakowało!!!
Nie wiem kiedy i od kogo sie zaraził. Wczoraj myslałam, że to od płaczu dzisiaj rano też. ALe wieczorem ciagał mocenij a teraz często sie wybudza i słychac te smary. Zobaczę jak będzie w ciągu dnia. Mam nadzieję, że to krótki incydent. Jeszcze pn wtorek Grzes nie musi iść do żłobka ale później będzie musiał. Musze teraz wracac do pracy i nie ma wyjścia.
Dziewczyny z trójmiasta. Jak znacie lub macie jakąś opiekunkę to dajcie prosze namiary
Zdrówka dla Grzesia!
Edit: kasza jaglana ma właściwości odśluzowujące cały organizm.
Toczyńska zaleciła też inhalacje (u nas nie przeszło, mała ryczy jak widzi inhalator) oraz temp. w mieszkaniu 18-19 stopni, wtedy dziecku najlepiej się oddycha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 08:19
-
dorocia2324 wrote:Gosiak moj caly czas z katarem to musze podac mu ta jaglanke. Normalnie gotowalas na wodzie i dawalas malej czy dokladalas jakies owoce lub olej kokosowy?
-
Co do posiłków u nas ok12 obiadek i 18 kasza z owocem, poza tym 4-5razy cyc, plus w nocy....dziś już 3 raz poszlam małej rybkę i trzeci raz nie tknela, chyba nie lubi:\ dobrze że miałam w zapasie sloik dyni bo tak to by bez obiadu została a po basenie głodna"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
u nas dwie ostatnie nocki pobudki co 1-2godz, nigdy tak nie bylo i to wcale nie chce jesc, tylko kreci sie z boku na bok i poplakuje, zeby chyba nie bo mamy 7, i nie widze kolejnych, z brzuszkiem tez raczej ok, nie wiem co jest:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas
6 cyc
7.30 owsianka/jajecznica/chlebek z pomidorem/jogurt naturalny
9 cyc i drzemka
Owoc
12 zupka lub danie
13 cyc i drzemka
16 cyc
18 jaglanka lub kaszka
19.30 cyc i spanie
Owoc jest takim daniem ruchomym w ciagu dnia.
Macie może jakiś przepis, pomyśl jak zrobić wędlinę dla dziecka? Takie mięsko do chlebka. Nie mam pomysłu bo przecież nie zamarynuję i nie posolę indyka a bez tego to takie nijakie mięso. I jak to upiec żeby nie było suche...
-
Za mna ciezka noc. Maly wstawal na cyca co godz a ja musialam go karmic na siedzaco bo spalismy u tesciowej a szwagier robil urodziny i spali w naszym pokoju. Za to odespalam sobie w dzien z malym. Dzis jedzenie w dzien tez czeste. No i druga dolna jedynka nam idzie powoli.
-
nick nieaktualnyZ kaszą jaglaną będzie ciężko bo mały przy katarze toleruje tylko mleko. Przy innym jedzeniu jest awantura. Inhaluje go kilka razy dziennie wpuszczam krople euphorbium i sól fizjologiczną no i oczywiście odciąganie. Dzisiaj wieczorem zapuściłam krople nasivin soft dzięki temu chociaż trochę pospał. Z temp jest na granicy. Nic jesz cz e nie daje. Zobaczymy jak będzie o północy. Ehh biedny. Dzisua praktycznie pierwszy dzień takiego kataru i wczorajsza noc. Najważniejsze żeby się porządnie wyspał
-
Mała mi wszystkiego, co najlepsze dla Tymusia.
Zdrówka dla Grzesia.
Dorota u nas wczorajsza /dzisiejsza noc była koszmarna, dzień także. Nadal nie.mamy żadnego zęba, mam nadzieję, że to jest w końcu to.W ciągu dnia maruda plus stan podgoraczkowy, na.noc dałam mu Ibum, ponieważ rozdrazniony pchal pieluszke tetrowa do buzi i plakal, oby dzisiejsza była lepsza. Spokojnej nocy dziewczyny
A i u nas króluje mleko, choć je zupkę i dzisiaj na.kolacje zjadł kromeczke chlebka z maselkiemmala_mi1982 lubi tę wiadomość