X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella daj znac co powie p.Bożena

Ja tez nie raczkowałam tylko od razu chodziła w wieku 10-11 mcy i nie mam problemów z mowa ani ortografią. Teoria jak każda inna...

za 15min Grzes końcy 8 mcy :-)

a ze złych informacji to mąz dzisiaj dostał wypowiedzenie.................. juz mi sie wydawało że sie ogarnęłam a tu taka informacja....... załamie się. Głównie mąż zarabiał....

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Sylwia...to ciezka sprawa ale napewno cos znajdzie szybko ;) takich fachowcow napewno potrzebuja ..
    Hm no moze macie racje z ta zazdroscia...bo w sumie my tu ciagle we dwie dla siebie i ja z nia caly dzien sie turlam na ziemi a tak to sobie nieraz na kanapie posadze dupke a maz sie nia zajmie bym ja polenila sie skoro jest okazja ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję....

Na pewno jest zazdrosna. W końcu na co dzień ma mame tylko dla siebie :-)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie podalam malemu indyka. Nie moge dostac cieleciny ani krolika. Taki super rzeznik sie zamknal i dupa.
    Musze kupic sitko na garnek bo stare mi sie zepsulo i dzis gotowalam malemu w wodzie jedzonko. Dalam mu kleik ryzowy na wodzie z brzoskwinia mojej roboty ze sloiczka. Troche zjadl ale najbardziej mu smakowalo jak zrobilam ten kleik na swoim mleku i w butelce. No ale nie dam rady tak sciagac.

W ogole ostatnio je tak co 2-2,5godz i mam mniej pokarmu, piersi pustsze sa. Oczywiscie czasem domaga sie juz po 1,5 godz ale rzadko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moze tak byc jak dziewczyny pisza. Jak meza nie ma to ma Cie na wylacznosc.

Sylwia wspolczuje sytuacji ale musi byc dobrze. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy przez meza.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dolaczam sie do zyczen szybkiego znalezienia pracy! Bedzie dobrze:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam pokrewny problem od kilku dni. Nie moge dziecka, nawet z mezem, zostawic chocby na pol godz. Tylko ja i ja. To akurat u niej dziwne, wczesniej nie miala problemu z zostaniem z A. czy moja mama. Niektore z Was maja tak od poczatku chyba, podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 22:52

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, Pola dostaje jajecznice, zadnych problemow nie zauwazylam:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro Grzes idzie do żłobka....... pierwszy dzień. Trzymajcie kciuki

• justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, noc jak zawsze, niewyspana

Kciuki za Grzesia ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Grzesia i za jego tatę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Grzesia!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny my sobiemoze y ponarzekac ale niektorzy to maja naprawde ciezko i wtedy az mi glupio nawet pomyslec o tym ze nieraz narzekam..wczoraj rozmawialam z kolezanka i nie wiem czy znam kogos kto ma takiego pecha...ogolnie jest z bardzo biednej rodziny... Pare lat temu wyszla za maz i jej zycie jakby sie wydawalo mialo sie zmienic...zaszla w ciaze urodzila corcie..wszystko super a potem zaszla w kolejna i zaczely sie schody..maz nie chcial drugiego dziecka kazal usunac..ona nie chciala..zdradzil ja wiec i porzucil..ba porzucil dla innej babki z dzieckiem ktorej tez zrobil dziecko...dlugo sie nie mogla pozbierac..po paru latach poznala chlopaka wszystko super niedawno zamieszkali razem zapragneli dzidzi..zaszla w ciaze i co...dran porzucil ja w 4 miesiacu...ma terminna luty tj my mialysmy...2 ka dzieci i trzecie w drodze..jest sama..mama zmarla niedawno na raka...rodzina wielodzietna bardzo biedna...ogolnie sytuacja slabiutka...jak o tym mysle to az mi sie plakac chce ze tak mozna sie wrypac...mialo byc super razem zamieszkali i wogole dzidzia w drodze i wszystko sie posypalo...staramy sie jej wysylac ciuchy co jakis czas od lat ale to i tak wiadomo slaba pomoc..kiedys jej radzilam by do wiekszego miasta pojechala to tam moze wiecej zarobi odseparuje i moze od nowa zacznie ale ona nie chce...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z jednym dzieckiem by sie nja nie jeden zainteresowal ale z 3 ka?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie Pani Bozenki..ogolnie super nie mam sie co przejmowac jesli chodzi o jej rozwoj jest symetryczna i idealna..jedynie moglaby podpor wyzej trzymac ale to pokazala narazie proste cwiczenia na to a w zasadzie tylko odkladac jak ja mam na boczek i przytrzymywac i przy zmianie bodziaka..tu wiecej nic..ale zauwazyla ze mala koslawi lewa stope bardzo i to wymaga szybkiej poprawy wiec dostalam cwiczonka by ta stope wyrownac...jeju co sie mala naryczala .,..w zyciu calym swoim chyba nie plakala tyle co podczas tej wizyty...a ja piprostu musialam sie zbierac po tej wizycie z nerwow ...bo chyba bardziej mnie to bolalo niz ja....no ale trudno..pocwicze z nia ta stope bo jednak to wazna rzecz...niby juz po 2 tyg powinno byc lepiej...ugh...na szczescie sa to cwiczenia mega krotkie.. Po 10 sekund 4x dziennie wiec tyle chyba zniose

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    jutro Grzes idzie do żłobka....... pierwszy dzień. Trzymajcie kciuki
    kciuki za Grzesia, my idziemy w grudniu na adaptacje a ja juz przezywam i mysle po nocach:-/ jak u Was to bedzie wygladalo, jak z adaptacja, ile godz bedzie Grzes w zlobku, jak z jedzeniem, ile dzieci w grupie, ile opiekunek?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella dobrze , ze sie nie potwierdziło. to całkiem dobre wiadomości. super...
    Grzesiu powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 13:24

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Wczoraj bylo super! :D Lunie sie niesamowicie podobalo i sama byla hitem :D I po co ta matka sie tak przejmowala?? ;)

EDIT: Co prawda tatus z nerwow zapomnial butelki i mleka i musialam leciec kupowac N-ta butelke w drogerii, ale za to zalozyl Lunie srodowe skarpetki, takze miala mala stajla! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:06

Gosiak, NASTA, justta, dorocia2324, sebza, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella super że wszystko ok. A babka jest naprawdę uczciwa i nie wymyśla na siłę. Ja też przeżywałam pierwsze zajęcia - teraz to biore dzikie wrzaski Grzesia na klatę.

Grzes po pierwszym dniu w żłobku.
    Dzisiaj jutro i do końca następnego tygodnia Grzes będzie w żłobku od 8 do 11.30. A później do 14 lub 16 zobaczymy.
    Pierwszy dzień nie najgorszy. Chwilkę rano płakał ale tylko chwilkę. Później sie bawił spał i jadł deserki. Gorzej z obiadkiem bo nie zjadł za dużo. No i jak mnie zobaczył a potem wyszłam to był ryk. Weszłam tylko na chwilke podpisac umowęi niestety mnie zobaczył.
    Jestem zadowolona. Panie też mówiły że Grześ wesoły i odważny. Mam nadzieję, że kolejne dni tez takie będą.... :-)

Niestety Grzes ma mała infekcje napletka tj jest zaczerwieniony, ten szew od spodu też oraz troszkę sama fujarka. Także leczę to rivanolem i neomycyną. Mam nadzieję że za 2 dni będzie po temacie..

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja chyba cos zle robie w domu bo jak sama jej te stopki cwicze to wogole nie placze...nie to zeby mi zalezLo na placzu....ale jednak chce to robic dobrze a mala przy babce to wyla jak bobr a ja znnia i az ciezko bylo mi sie w sumie skupic tylko ciagle modlilam sie by to sie skonczylo myslalam by wziasc ja na rece ucalowac i wogole..i teraz nie wiem czy ja cos aby zle nie robie ze jak cwiczymy to cala happy..spora roznica..no trudno jak cos to z 2 tyg wezme ja znowu jak maz bedzie..on bardziej ogarnie gdy mala bedzie plakac bo jego to tak nie rusza jak mnie:/ a ja matka wariatka po pierwszym jej placzu jak byla P bozena zabralam ja na rece i zaczelam uspokajac to mi powiedziala ze tak nie moge robic bo pokazuje malej ze ta pani jest zla itd...eh ciezkoe to dla mnie ale jednak jesli ma cos z ta stopa to chce ja cwiczyc dobrze buuu

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 3422 3423 3424 3425 3426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ