X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielne dzieciaki! Pozdro dla Luny i kciuki za Grzesia! Czy Grześ jest pierwszym dzieckiem na forum, który poszedł do żłobka? Przeciera szlaki innym :)

Maks ma fazę na "ma-ma". Bawi się, przemieszcza i wszystko z "mama" na ustach. Śmieszny jest :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Grzesia, dzielny jest. Ja sie boje ze mała nie zaśnie w zlobku bez mojego cycka:-/ no i z jedzeniem armagedon- choc pierwszy mc bedzie tez 3godz takze bez obiadu, a ile dzieci jest u Was w grupie?
    Sylwia to juz wracasz do pracy?

a dzis moje dziecko lezalo na brzuszku, ja obok na plecach i rzucila sie z zebami na mojego cycka dobrze ze przez koszulke bo zacisneka zeby i jak jej mowilam ze nie wolno i ma puscic to ta w smiech i dalej trzyma, dopiero jak M ja "okrzyczal" to puscila

Bella czesto tak jest ze jak rodzic cwiczy to dziecko nie placze, a jak obce rece to gorzej, takze mysle ze dobrze cwiczysz;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to dobre wiesci. Nozke to skorygujecie.

Laurka no widzisz jaka dzielna masz corke :)

Noc ciezka bo co chwile sie budzil pewnie przez te zabki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś zaczął pełzać do przodu "jak żołnierz" i przyjmuje pozycje na czworakach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:44

Lara 82, bella84, dorocia2324, kasia_1988, marcela29, sebza lubią tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Sylwia gratuluje Ci dzielnego synka :-)
    Przykro mi z powodu straty pracy przez Twojego meza. Mam nadzieje ze szybkoncos sensownego znajdzie.

Powiedz mi jak to jest w takim żlobku skoro Grzes jeszcze nie chodzi?
    Gdzie on lezy, ile jest dzieci i czy wiekowo podobne? Ile jest pan?

Kurcze tak sie zastanawiam czy moj by nie plakal w domu jak zostawie placze?
    Poza tym jak wygladaja sale. Moj caly czasnraczkuje do mebli i sie podnosi i chodzinpo lini prostej wzdlus sciany, mebli, grzejnika ale musze byc obok bonwiadomo traci rownowage, i najczesciej chyc na pupe czasem chyc domprzodu ale czasem to konkretnie leci do tylu i gdyby nie ja uderzyl by sie w glowe nie raz. To jak to jest w takim zlobku? Kto pilnuje dzieci zeby nie upadly jak malo pan a dzieci duzo?
    Ciekawa jestem?
    Aha nomi mleczka juz nie jadl jak byl w zlobku?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka super ze sie Lunie podobalo,dzieci uwielbiaja jak sie cos dzieje :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od wczoraj wieczorem dola odkad przeczytalam o adaptacji Grzesia w zlobku. Moja przyjaciolka relacjuje na blogu adaptacje jej prawie poltorarocznego synka w zlobku, lzy i histerie, bo mama zniknela z oczu. A u nas tego nie ma. Boje sie, ze moje dziecko nie przywiazalo sie do mnie wystarczajaco i nie kocha mnie wystarczajaco mocno :( :( :( Lunie jest wszystko jedno kto sie nia zajmuje: szaleje za tatusiem, uwielbia dziadka. Babci i jej meza tez sie nie boi. Do obcych ludzi sie wszedzie usmiecha i nikogo sie nie boi. Mnie nie ma caly dzien i ona nie przejawia oznak tesknoty. Nie szuka mnie, nie rozpacza :( Wy tu piszecie, ze sie boicie jak by Wasze dziecko w zlobku bez piersi sie uspokoilo i zasnelo, a Luna sie juz prawie sama odstawila od piersi i w tym tygodniu zaczela sama chodzic spac - bez piersi i bez butelki!

Wczoraj moj tesc wrocil z wycieczki przez Stany ze swoim najstarszym wnukiem, ktory wyszedl z woja ;) Nie bylo go ok 10 dni i bardzo sie za Luna stesknil i ona za nim tez. Od jakiejs 11 uciela sobie tylko jedna drzemke ok. 16:00, ale jak weszlam do domu to zaraz sie obudzila i nie bylo tez drzemki o 18:30. Dziadek wyszedl po 19:00. Wszystko nam sie troche przesunelo, ale wykapalam przed 20:00 i dostala kolejny zastrzyk energii. Ubralam ja w pizamke i spiworek i szalala sobie w lozeczku bawiac sie i cieszac. Jak minela 20:30 a ona nie przejawiala oznak zmeczenia ani glodu powiedzialam do niej: Widze, ze sie swietnie bawisz, ale pora isc spac. Zgasilam swiatlo, nakrecilam karuzelke i wyszlam do kuchni podgrzac butelke. Kweknela, ze swiatlo zniknelo, ale butelka jeszcze nie bylo gotowa a ona juz spala! Ot tak!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to Ty mi nie pisz nawet takich rzeczy ;-)
    Ja sie zastanawiam gdzie ja blad zrobilam???

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka moze i czytajac ze niektore dzieci tak placza za rodzicami sobie myslisz ze Twoje dziecko nie jest tak przywiazane...ale z drugiej strony popatrz ze u nas te dzieci jak jestesmy na macierzynskim sa z nami non stop...a Ty pracujesz..i dziecko jest napewno przywiazane do Ciebie jak nikogo innego tyle ze tez jest przyzwyczajone ze mamusi czasem nie ma i ktos inny sie zajmie Luna..to raczej wynika z przyzwyczajen a nie z przywiazania dziecka do matki...u nas lila jest przyzwyczajona ze rano wstaje i jest mama ..caly dzienjest mama ktora sie z nia bawi spaceruje karmi nosi...u Ciebie ten dzien wyglada nieco inaczej wiec dziecko jest pogodzone z faktem ze nie moze mamusi miec ciagle...pomysl tez na to tak...niebawem my bedziemy musialy te nasze dzieciaki oddac do zlobka i wrocic do pracy i wtedy to sie zaczna dramaty bo nagle dziecko przyzwyczajane przez rok do czegos bedzie musialo zmienic przyzwyczajenia...beda lzy i rozdarte serce...a Ty bedziesz miala corcie ktora juz przywykla ze mamusia nie moze byc dla niej 24 h

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az napisalam o tym do mojej mamy, a ona na to, ze juz nie mam czego wymyslac! ;P Powiedziala mi, ze po kims ona to musi miec. Ja ponoc bylam taka sama (tylko mniej wesola ;) ), za to moj brat nie dawal sie na krok ruszyc :P

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko pobilo rekord w jedzeniu- 100ml cukini z ziemniakiem i kurczakiem, i na kolacje 150ml kaszki (ryzowa+manna)ze sliwka- SZOK
    Kupilam dzis małej waflew ryzowe z jakbluszkiem z bio hippa po 7mc, dziecko w szoku bylo jak do raczek wziela a potem do buzi, miala zabawe jak skrobala wafelka zabkami bo dosc twarde sa i dopiero slina je rozmiekcza, sklad maja fajny aby ryz i jablko bez glutenu, zawsze to cos o innej konsystencji

Laurka lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka dzieci sa rozne, moze nawet jakbys z nia w domu byla to i tak by byla Luna taka otwarta na innych, trudno gdybac, a mała napewno Cie mocno kocha i wie ze mama to mama;) ja małej nie mam komu zostawiac wiec ciagle ze mna lub M, na rekach u innych nigdy nie plalala ale ostatnio u mnie w pracy jak ja ciotka wziela to byl ryk, a co do zlobka to moze nie tyle boje sie rozstania z mala, co tego jak sie nia zajma, jakbym mogla ja z babcia zostawic to bym byla spokojniejsza a tak to obce miejsce obcy ludzie, strach:(

Laurka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela tez moze bym dala taki wafel ryzowy, ale nie widzialam do tej pory. Same ciasteczka dla dzieci :/
    No wlasnie strach oddac obcym ludziom i dlatego my sie tak katujemy na zmiane. Zobaczymy ile tak jeszcze damy rade...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam do domu rozpoczac weekend! Zakupy nas wieczorem czekaja takze nie usiade do nocy, ale i tak dobrze, ze tydzien sie skonczyl. Do uslyszenia w pon!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka kazde dziecko jest inne. To dobrze ze Luna jest tak otwarta na ludzi bo nie bedzie problemu ze zlobkiem. Kocha Cie z pewnoscia i to bardzo mocno. Tak jak pisaly dziewczyny my jestesmy z maluchami non stop a Wy sie wymieniacie z mezem. Milego weekendu!

O takich waflach ryzowych musze pomyslec. Dzis nie bardzo zjadl obiadek to wpakowalam w pojemniczek, do lodowki i bedzie mial na jutro. Az mi szkoda to wyrzucac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (szczególnie te karmiące piersią), ile posilkow dziennie jedza wasze dzieci nie licząc mleka? Ja daje rano o 8 jakas kaszke na moim mleku lub na wodzie wtedy z owocem (zjada ok 100-150 ml bardzo gęste kaszki), potem ok. 13 zupkę (jakas przecierowa, czasem z kluseczkami, z mięsem, jajkiem, różnie -ok 100 ml), a potem o 18 jakas kaszka -podobnie jak rano. W miedzy czasie woda, pierś na żądanie. Ale on jest glodny miedzy tymi posilkami! Szczególnie popołudniami. Dajecie więcej? Częściej? Ja chyba musze wprowadzić jakiś dodatkowy posiłek...

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ją daje oj 8 pierś po jakiś dobrych 2,5 godziny owoce przecier, albo z kaszka. Zjada ok 70 ml za Godzine pierś. Przed 2 obiad np. marchew Ziemniak kawałek indyka i o 3 pierś też jakieś 60 ml. Nie chcę więcej i po godzinę pierś. Później ok 17. Czasami po 18 cycka jakiś owoc albo warzywo i 20 pierś. I w czasie dużo wody pije. Często u nas jest pierś po posiłkach bo je mało.

Miłego weekendu

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ją daję tylko śniadanie o 8-9 i obiad 12-13. Reszta to cyc. Potrafi jeść co dwie godziny.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, u nas idziemy metodą BLW i mała je wtedy kiedy my, czyli śniadanie, obiad i kolację + ew. podwieczorek (owoc)
    Na śniadanie owsianka na wodzie z owocami i olejem kokosowym lub jajecznica lub chlebek żytni na zakwasie z awokado, na obiad warzywa na parze krojone w słupki (np. marchewka, ziemniak, dynia), na kolacje jaglanka.
    Od niedawna popija wodą posiłki z kubeczka doidy, wcześniej tylko cyckiem. Ale generalnie mam wrażenie, że teraz cycek jest nawet częściej niż jakieś 3 miesiące temu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 3 posiłki stałe. Z tym, że mój Maks nie jada kaszy. Nie lubi chyba (ma to po tatusiu). Więc jego posiłki stałe to zazwyczaj warzywa, owoce. Mięso raz na jakiś czas.

Edit: Zapomniałam :D Owoce,warzywa i bio chrupki :D Taki zestaw dostaje do miseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:05

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 3423 3424 3425 3426 3427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ