X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Stacha przewijam na łóżku, dywanie albo na stojąco :-D czasami to trwa długo, bo przekrecać się uwielbia. Często daje mu go gadam w jej imieniu zmienionym głosem :-D

c7hyim7.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu też różne rzeczy wciskam, ale pewnie nie muszę Wam mówić,że to, co niedozwolone zawsze wygrywa z oklepaną zabawką :) Próbowałam z szufladą- myk i przekręcony, wpatrzony co tam matka grzebie. No cóż :)

Laurka, na wkład kupuje się takie papierki. Papierek okupczony wyrzuca, a wkład płucze. Podobno te papierki dość dobrze się sprawdzają, ale przyznam,że ja właśnie przez to zrezygnowałam z wielorazówek niestety. Też mamy kosz, akurat od TT i super się sprawdza.

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wielorazówki jakoś nie przekonują.

Dziewczyny z trójmiasta - macie dobrego fryzjera? możecie jakiegos polecić?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    mnie wielorazówki jakoś nie przekonują.

Dziewczyny z trójmiasta - macie dobrego fryzjera? możecie jakiegos polecić?
    Sylwia, AsiaSzw? ;) ;)
    U Asi nigdy nie byłam jeszcze, ale mogę z czystym sumieniem polecić Radka: http://www.professionalhair.pl
    Rewelacyjne cięcie, dobiera kolory jak nikt inny! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja nie używam, choć mam cały zestaw w domu. Jakoś nie ogarniam tematu. Cały czas lecę na jednorazówkach eko. Choć moja kieszeń to odczuwa.
    Do kup są specjalne papierki, które się wkłada do pieluszki i ponoć cała kupa zostaje na papierku, który się wyrzuca.
    Nie wiem, nie sprawdzałam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek też nie mówi i nie sylabizuje. Czasem jak jeczy gdy coś chce ode mnie to jest takie mmmmaaammmm.... Czy to w zamierzeniu ma być mama to tego nie wiem.

U nas przewijak już daaawno wyniesiony do piwnicy. Przebieram go na łóżku, podłodze, na stojąco. I też jest cholernie ciężko. Bo moje dziecię nie znosi przebieranek.

A tak poza tym to Tymcio z myśliciela zrobił się zartownis :-) Super się da z nim wyglupiac- powtarzamy jakieś śmieszne czynności i się z tego smiejemy. A on jak mmnie chce rozsmieszyc to to robi i patrzy na mnie zadowolony i razem wybuchamy śmiechem. No cyrk normalnie :-) Super już jest kumaty. świetnie bawią się tez z bratem :-)

No i jeszcze zrobilam mega pake zabawek, ubranek trochę, przewijak, podstawkę pod wanienke, mate edukacyjną, karuzelke itp. Popralam i niedługo jedzie paczka do biednych rodzin. Ją się na tym nie wzbogace (jakbym chciała sprzedać), a tak to może komuś pomoge. Ciesze się z tego bardzo :-)

marcela29, Laurka lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi piekny gest, ja dostalam od sasiadki ok 20worow ciuchow 0-3lata i tez czesc zawiozlam do domu samotnej matki, teraz troche ciuszkow oddalam kolezance, a czesc odlozylam moze sie przydadza, jeden karton 0-6mc i gondola juz spakowane na strych
    my dopiero od tygodnia w wersji spacerowej wozka, fajnie sie sprawdza mega obszerna budka na te wiatry takze zadowolona jestem z drugiej czesci wozka

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wypróbuje Asię :-D
    masz do niej namiary?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    może wypróbuje Asię :-D
    masz do niej namiary?
    Ja nawet nie wiem czy ona teraz strzyże - wiem, że ma co jakiś czas jakąś stałą zaprzyjaźnioną klientkę... zapytam ją jutro jak chcesz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok będę wdzięczna :-)
    daj znać jakcos b edziesz wiedziala

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ok będę wdzięczna :-)
    daj znać jakcos b edziesz wiedziala
    Sylwia, tak jak myślałam, strzyże tylko swoje stałe klientki, nie ma czasu na nowe.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis bylismy w przychodni...w sumie chcielismy pogadac z lekarka nasza ...taka druga opinia obok toczyskiej.. Apropos szczepien i bezpeiczenstwa gdy mala jest juz starsza...i w sumie postanowilismy wspolnie ze odlozymy do stycznia jeszcze ;)
    Lekarka super wyrozumiala jak zawsze ladnie z nami wszystko przedyskutowala i wszystko byloby cacy gdyby nie to ze pod koniec rozmowy wpadowala pielegniarka ktora juz kiedys nam grozila sanepidem...zaczela krzyczec ze musimy zaszczepic dziecko ze to tamto ze ona musi nas podac do sanepidu itd..maz opanowany stwierdzil ze nie ma sensu sie klocic z nia powiedzial wiec jej tyle ze to nasze dziecko i to mybedziemy decydowac co z nimrobic i czy szczepic czy nie a nie ona..potem wiec powiedziala ze musimy cos tam podpisac..przyniosla jakas kartke ktora to ma do sanepidu wyslac...i w sumie napisalismy na tej kartce ze chcielismy szczepic szczepionka 3 w 1 z bezkomorkowym krztuscem a w wiazku z tym ze jest obecnie niedostepna to dlatego odwlekamy...i ze zamierzamy zaszczepic dziecko w styczniu 2016 ;) gdyby nie bylo lekarki to bysmy pewnie troche inaczej gadali z ta pielegniarka ale nie chcemy tez robic problemow lekarzowi..maja podpisany swistek wiec na jakis czas dadza nam spokoj...;)
    A poza tym moja mala wazy 7800 super sie rozwija..a to ze nie raczkuje nie pelza nie siedzi to coz...idzie swoim wlasnym trybem..wiec jest to obok Toczyskiej i rehabilitantki 3 cia osoba ktora mowi ze nie ma sie co martwic wiec juz calkowicie odetchnelam ;) mala sie podpiera na boczku fajnie raczka i czasem sie odpycha nia wiec pediatra mowila ze to taki wstep do siadu..ze bardziej sie odepchnie i juz bedzie siedziec..nie mige sie doczekac troche bo juz zimno jest na dworzu a my sie nosimy na spacerach w nosidelku ..a tak bylaby w wozku w spiworku ;)
    Ja chyba mam owulacje teraz i tak sie zastanawiam czy moze sobie juz sprobowac szczescia ;p ale wyjdzie w praniu ;p

NASTA lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i u nas zebow brak i sie nie zanosi na jakiekolwiek ;) pediatra mowila ze jej najstarsze dziecko milo pierwszy zab w wieku 13 mscy !! ;) tak wiec kto wie kto wie ;) to co mi sie w niej podoba to to ze jednak oprocz dzieci pacjentow ma tez do czynienia z wlasnymi wnukami i ma 3 ke swoich dzieci z ktorymi tez kiedys przez to wszystko przechodzila..a jednak wiadomo ze latwiej sie odniesc do cudzego przypadku niz testowac cos na wlasnej / tudziez swojego dziecka / wnuka skorze...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, odnośnie szczepień:
    https://astromaria.wordpress.com/2011/06/17/szczepienie-dzieci-nie-jest-obowiazkowe-jest-wyrok-sadu/

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wiem wiem ale walczyc trzeba z nimi bo beda nakladac kary i sciagac z konta a potem dopiero walczy sie o zwrot w sadzie...wiec chcielismy dyplomatycznie napisac oswiadczenie ;) przychodnia wykonuje tylko odgorne polecenia...wiec juz sami sobie z sanepidem poradzimy ;) taki los tych co chca sami o swoich dzieciach decydowac ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole pielegniarka zmierzyla nasza lile i ma niby 67 cm..zastanawiam sie jak to sie ma do ciuchow skoro nosi next i inne firmy gdzie rozmiarowka wypada wieksza 74 i sa na styk...a te 68 ktore wiec niby powinny pasowac sa za male duzo

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to spoko :) Corka mojej znajomej ma okolo 15 miesiecy teraz i zaczela dopiero niedawno zabkowac. W pierwsze urodziny nie miala jeszcze zadnego zeba. Wiadomo, ze przeciez kiedys wyrosna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:08

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

co do ostatnio poruszanych tematów. to my się nie zabezpieczamy jakiś czas ale też specjalnie nie celujemy. przy kp nie tak łatwo będzie zajśc w ciąze. zaczynamy się starać jakoś grudzień/ styczeń. już postanowione!

co do przewijaka to u nas tez jest walka. wszytsko jest interesujące. tez jakoś buntujhe się przy ubieraniu.

z najnowszych wieści to od dwóch dni mam gorączkę oscylującą w granicach 39 . dzisiaj nad ranem miałam 39,4 myslałam ze padne wiec poszłam do lekarza . mam anginę- jak to pani doktor określiła ze ropa się wylewa z gardła.... super...
    ja nie choruje. antybiotyk brałam ostatnio jak byłam w podstawówce a przeziębiona byłam ze 4 lata temu . dostałam antybiotyk probityki. lila tez ma brac dikoflor . szczeście w nieszczęściu mogę karmić. uff...

idą nam 2 pierwsze ząbki na dole!!!

pozdrawiamy

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Noc nieprzespana bo Natanka bolal brzuszek, musialam dac espumisan.
    Czesto bywa marudny przez zabka. Idzie ta druga dolna jedynka i nie chce sie przebic.

Wczoraj i dzisiaj mocno mnie ugryzl maly przy kp i sie cieszyl a mi sie plakac chcialo. Oby nie zaczal tak caly czas robic bo dlugo sie nie pokarmimy.

Sto lat dla Laurki :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dawna przebieramy sie na lozku i dajemy rade zeby wszystko nie bylo w kupce. Tez przekreca sie i trzeba go zagadywac i zabawiac roznymi przedmiotami zeby przebrac pieluche.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 3432 3433 3434 3435 3436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ