Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojemu też różne rzeczy wciskam, ale pewnie nie muszę Wam mówić,że to, co niedozwolone zawsze wygrywa z oklepaną zabawką Próbowałam z szufladą- myk i przekręcony, wpatrzony co tam matka grzebie. No cóż
Laurka, na wkład kupuje się takie papierki. Papierek okupczony wyrzuca, a wkład płucze. Podobno te papierki dość dobrze się sprawdzają, ale przyznam,że ja właśnie przez to zrezygnowałam z wielorazówek niestety. Też mamy kosz, akurat od TT i super się sprawdza. -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:mnie wielorazówki jakoś nie przekonują.
Dziewczyny z trójmiasta - macie dobrego fryzjera? możecie jakiegos polecić?
U Asi nigdy nie byłam jeszcze, ale mogę z czystym sumieniem polecić Radka: http://www.professionalhair.pl
Rewelacyjne cięcie, dobiera kolory jak nikt inny!
-
Laurka, ja nie używam, choć mam cały zestaw w domu. Jakoś nie ogarniam tematu. Cały czas lecę na jednorazówkach eko. Choć moja kieszeń to odczuwa.
Do kup są specjalne papierki, które się wkłada do pieluszki i ponoć cała kupa zostaje na papierku, który się wyrzuca.
Nie wiem, nie sprawdzałam -
Tymek też nie mówi i nie sylabizuje. Czasem jak jeczy gdy coś chce ode mnie to jest takie mmmmaaammmm.... Czy to w zamierzeniu ma być mama to tego nie wiem.
U nas przewijak już daaawno wyniesiony do piwnicy. Przebieram go na łóżku, podłodze, na stojąco. I też jest cholernie ciężko. Bo moje dziecię nie znosi przebieranek.
A tak poza tym to Tymcio z myśliciela zrobił się zartownis Super się da z nim wyglupiac- powtarzamy jakieś śmieszne czynności i się z tego smiejemy. A on jak mmnie chce rozsmieszyc to to robi i patrzy na mnie zadowolony i razem wybuchamy śmiechem. No cyrk normalnie Super już jest kumaty. świetnie bawią się tez z bratem
No i jeszcze zrobilam mega pake zabawek, ubranek trochę, przewijak, podstawkę pod wanienke, mate edukacyjną, karuzelke itp. Popralam i niedługo jedzie paczka do biednych rodzin. Ją się na tym nie wzbogace (jakbym chciała sprzedać), a tak to może komuś pomoge. Ciesze się z tego bardzo
marcela29, Laurka lubią tę wiadomość
-
mała mi piekny gest, ja dostalam od sasiadki ok 20worow ciuchow 0-3lata i tez czesc zawiozlam do domu samotnej matki, teraz troche ciuszkow oddalam kolezance, a czesc odlozylam moze sie przydadza, jeden karton 0-6mc i gondola juz spakowane na strych
my dopiero od tygodnia w wersji spacerowej wozka, fajnie sie sprawdza mega obszerna budka na te wiatry takze zadowolona jestem z drugiej czesci wozka"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A my dzis bylismy w przychodni...w sumie chcielismy pogadac z lekarka nasza ...taka druga opinia obok toczyskiej.. Apropos szczepien i bezpeiczenstwa gdy mala jest juz starsza...i w sumie postanowilismy wspolnie ze odlozymy do stycznia jeszcze
Lekarka super wyrozumiala jak zawsze ladnie z nami wszystko przedyskutowala i wszystko byloby cacy gdyby nie to ze pod koniec rozmowy wpadowala pielegniarka ktora juz kiedys nam grozila sanepidem...zaczela krzyczec ze musimy zaszczepic dziecko ze to tamto ze ona musi nas podac do sanepidu itd..maz opanowany stwierdzil ze nie ma sensu sie klocic z nia powiedzial wiec jej tyle ze to nasze dziecko i to mybedziemy decydowac co z nimrobic i czy szczepic czy nie a nie ona..potem wiec powiedziala ze musimy cos tam podpisac..przyniosla jakas kartke ktora to ma do sanepidu wyslac...i w sumie napisalismy na tej kartce ze chcielismy szczepic szczepionka 3 w 1 z bezkomorkowym krztuscem a w wiazku z tym ze jest obecnie niedostepna to dlatego odwlekamy...i ze zamierzamy zaszczepic dziecko w styczniu 2016 gdyby nie bylo lekarki to bysmy pewnie troche inaczej gadali z ta pielegniarka ale nie chcemy tez robic problemow lekarzowi..maja podpisany swistek wiec na jakis czas dadza nam spokoj...
A poza tym moja mala wazy 7800 super sie rozwija..a to ze nie raczkuje nie pelza nie siedzi to coz...idzie swoim wlasnym trybem..wiec jest to obok Toczyskiej i rehabilitantki 3 cia osoba ktora mowi ze nie ma sie co martwic wiec juz calkowicie odetchnelam mala sie podpiera na boczku fajnie raczka i czasem sie odpycha nia wiec pediatra mowila ze to taki wstep do siadu..ze bardziej sie odepchnie i juz bedzie siedziec..nie mige sie doczekac troche bo juz zimno jest na dworzu a my sie nosimy na spacerach w nosidelku ..a tak bylaby w wozku w spiworku
Ja chyba mam owulacje teraz i tak sie zastanawiam czy moze sobie juz sprobowac szczescia ;p ale wyjdzie w praniu ;pNASTA lubi tę wiadomość
-
Aha no i u nas zebow brak i sie nie zanosi na jakiekolwiek pediatra mowila ze jej najstarsze dziecko milo pierwszy zab w wieku 13 mscy !! tak wiec kto wie kto wie to co mi sie w niej podoba to to ze jednak oprocz dzieci pacjentow ma tez do czynienia z wlasnymi wnukami i ma 3 ke swoich dzieci z ktorymi tez kiedys przez to wszystko przechodzila..a jednak wiadomo ze latwiej sie odniesc do cudzego przypadku niz testowac cos na wlasnej / tudziez swojego dziecka / wnuka skorze...
-
Gosiak wiem wiem ale walczyc trzeba z nimi bo beda nakladac kary i sciagac z konta a potem dopiero walczy sie o zwrot w sadzie...wiec chcielismy dyplomatycznie napisac oswiadczenie przychodnia wykonuje tylko odgorne polecenia...wiec juz sami sobie z sanepidem poradzimy taki los tych co chca sami o swoich dzieciach decydowac
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bella to spoko Corka mojej znajomej ma okolo 15 miesiecy teraz i zaczela dopiero niedawno zabkowac. W pierwsze urodziny nie miala jeszcze zadnego zeba. Wiadomo, ze przeciez kiedys wyrosna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:08
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
hej dziewczyny.
co do ostatnio poruszanych tematów. to my się nie zabezpieczamy jakiś czas ale też specjalnie nie celujemy. przy kp nie tak łatwo będzie zajśc w ciąze. zaczynamy się starać jakoś grudzień/ styczeń. już postanowione!
co do przewijaka to u nas tez jest walka. wszytsko jest interesujące. tez jakoś buntujhe się przy ubieraniu.
z najnowszych wieści to od dwóch dni mam gorączkę oscylującą w granicach 39 . dzisiaj nad ranem miałam 39,4 myslałam ze padne wiec poszłam do lekarza . mam anginę- jak to pani doktor określiła ze ropa się wylewa z gardła.... super...
ja nie choruje. antybiotyk brałam ostatnio jak byłam w podstawówce a przeziębiona byłam ze 4 lata temu . dostałam antybiotyk probityki. lila tez ma brac dikoflor . szczeście w nieszczęściu mogę karmić. uff...
idą nam 2 pierwsze ząbki na dole!!!
pozdrawiamy -
Witam.
Noc nieprzespana bo Natanka bolal brzuszek, musialam dac espumisan.
Czesto bywa marudny przez zabka. Idzie ta druga dolna jedynka i nie chce sie przebic.
Wczoraj i dzisiaj mocno mnie ugryzl maly przy kp i sie cieszyl a mi sie plakac chcialo. Oby nie zaczal tak caly czas robic bo dlugo sie nie pokarmimy.
Sto lat dla Laurki