X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wchodze na fb .
    Tutaj jakos dziewczyny sa juz zzyte i nie moge sie wbic w zaden temat :P

Kornelka przeziebiona...chyba przez wczorajszy spacerek. Na razie ma 37,5 i mam nadzieje ze nje bedzie wiecej rosla tempka

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to okres spoznia mi sie 5 dni...chyba musze kupic jutro test.
    Zaczynam sie tym martwic bo mialam zawsze regularne

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri to witam w klubie mi tez sie opoznia ...postanowilam ze czekam do poniedzialku z testowaniem...;)
    A bym sie nie zdziwila bo ostatnio malzu zamiast przerwac odpowiednio poinformowal mnie po fakcie " w sumie to ulecialo mi ale przeciez chcialas drugie..." ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otatanio sobie wspominam pierwsze dni Nelki. Caly porod. Cala ta nowa sytuacja. Nasze pierwsze chwile i dni. Nie da sie tego zapomniec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Suri to witam w klubie mi tez sie opoznia ...postanowilam ze czekam do poniedzialku z testowaniem...;)
    A bym sie nie zdziwila bo ostatnio malzu zamiast przerwac odpowiednio poinformowal mnie po fakcie " w sumie to ulecialo mi ale przeciez chcialas drugie..." ;)
    Ja tez bym chciala drugie ale na razie nie moge.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri jutro testu nie kupisz bo swieto...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją mam konto na FB ale jakoś na grupę nigdy nie dotarłam, tu mi było lepiej pisać, ale fakt faktem że dzieci coraz wieksze, niedługo powróciły do pracy, lub pojawia się kolejne dzieci i na forum nie będzie czasu, ale fakt faktem milo ti jest:)

Kasia od 18 są np buciki emel, gucio:) my będziemy kupować któreś z tych

Sprzyjających wyników testów życzę Suri i Bella:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Suri skoro juz mowa o okresie... Czy Wy tez po ciazy macie bardziej obfity? Ja w minionym tygodniu musialam jechac jednoczesnie na podpaskach na noc + tamponie!! I jeszcze dzisiaj plamie, czyli juz 7. dzien, a ja zawsze mialam miesiaczke 3-4 dni! Nienawidze tego :/

Ja zostaje na tutejszym forum. Mam nadzieje, ze chociaz garstka z nas bedzie tu nadal pisala i utrzymamy watek.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój okres jest bardziej skąpy i krótszy po porodzie. I co najlepsze - regularny. Nigdy nie miesiączkowałam regularnie. Czekam aż mi otworzą przychodnię ginekologiczną w pasażu obok, coby nie mieć daleko do lekarza w razie emergency i spróbujemy stworzyć Polę :D

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

I ja Was podczytuję,ale jakoś tak nie piszę ;) widzę,że coraz więcej lutóweczek wznawia starania,fajnie :)
    Sebza to mówisz,że Polę byś chciała? ;) Pole fajne są :P

Kciukam za testujące!!
    Ja tam nawet okresu jeszcze nie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:04

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo po skończeniu kp pojawił Wam się okres?

Trzymam mocno kciuki za dwie kreski !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:11

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 tyg po skonczeniu kp jakos sie pojawil ;)
    Kurcze ja to i chce i nie chce tez na zmiane..albo mam faze ze chce albo peniam i ze jeszcze nie..zwlaszcza ze lila narazie nie raczkuje nie siedzi i w zwiazku z tym w gondoli nie lubi woli byc noszona..a przeciez w ciazy dzwigac nie mozna to co ja poczne z nia?;( a kurcze szkoda by mi jej bylo nagle nie nosic itd..jak ona taka przytulasna ;) eh...no nic..;)
    A ona taka kochana jest ze ja bym ja zacalowala tylko czasami juz mi sie wkurza od tych moich czulosci ;p w sumie dostaje ich za siebie i za tate ktorego nie ma ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okres bardziej obfity ale niebolesny. Przedtem zeby jakos funkcjonowac szlo bieraz 6tabletek dziennie przeciwbolowych a teraz nie potrzebuje zadnych.

Ja nie karmilam piersia wiec dostalam dosyc szybko okres . jakos w kwietniu juz chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My starania zaczniemy od przyszlego sierpnia/wrzesnia :)
    Akurat po maturach bym rodzila ;)
    No chyba ze zobacze juz teraz dwie kreseczki ale to dosyc mocno skomplikuje wszystko.

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie to strasznie szybko!
    Ja nie chce okresu, bo miałam bolesne i obfite miesiączki :/

Bella, Lila za chwile usiądzie i zacznie raczkować, nie będzie już chciała być noszona.

Moje dziecko zaczęło kilka dni temu robić "mostek" - tzn. prostuje nogi przy przyjmowaniu pozycji na czworakach. To jakaś nieprawidłowość czy kolejny etap?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi jest ciezko jest znalezc czas na pisanie, a przy drugim dziecku mysle ze internet wogole pojdzie w odstawke niestety. Fb i ogólnie internet to rzeczywiście zjadacz czasu, i nalog. Ja kp nadal i dostalam okres w tamtym miesiacu, nie bolesny, czekam na drugi.
    Ja bym chciała sie starać latem, zobaczymy jak to wyjdzie

U Gabrysia niestety wyszła skaza białkowa, prawdopodobnie na jajko :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pola już drepta i puszcza się łapiąc równowagę!! A wczoraj chciała sama bez trzymanki przejść do stolika cwaniara ;)
    I jak narazie chcę jej dać 100% uwagi i miłości,tylko jej :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brak okresu nie oznacza braku plodnosci! Karmienie piersia rowniez nie jest antykoncepcja.

Ja dostalam okres przed calkowitym zakonczeniem kp. Ale juz prawie nie karmie. Tylko w nocy, co czasem wychodzi raz na dobe, czasem dwa, czasem trzy razy.

Kurcze ja to bym chyba chciala jakies porzucone malenstwo adoptowac. Bo na sama mysl bycia w ciazy i przechodzenia przez to wszystko znowu robi mi sie slabo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka moja też zaczyna łapać równowagę jak się puszcza. Wygląda wtedy jakby serfowala.

Bella Suri jakie emocje. Trzymam za pomyślne wyniki dla Was.

Marcela dzięki za cynk

Suri97, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dziewczyny brak okresu nie oznacza braku plodnosci! Karmienie piersia rowniez nie jest antykoncepcja.

Ja dostalam okres przed calkowitym zakonczeniem kp. Ale juz prawie nie karmie. Tylko w nocy, co czasem wychodzi raz na dobe, czasem dwa, czasem trzy razy.

Kurcze ja to bym chyba chciala jakies porzucone malenstwo adoptowac. Bo na sama mysl bycia w ciazy i przechodzenia przez to wszystko znowu robi mi sie slabo.
    Ciaza byla az takim traumatycznym przezyciem? Mialas jakies problemy?

‹‹ 3444 3445 3446 3447 3448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ