Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suri97 wrote:Laurka rozumiem. To w usa nie ma zadnych zwolnien na czas ciazy? A co jak ciaza jest zagrozona i kobieta mysi lezec?
Ja sie cale szczescie tego nie dowiedzialam. Jak sa powazne komplikacje czy jakies zagrozenie, to tzw. bed rest na pewno lekarz zaleci, ale to oznacza 0 dochodu (no chyba, ze masz wlasny urlop do wykorzystania). Wiecie ja mam sporo roznych przemyslen odkad tu jestem i odkad urodzilam dziecko. Roznice sa diametralne, bo tu jest inna kultura - kultura pracy. Tu pomimo braku tych benefitow nie ma nizu demograficznego. Rodziny maja 3-5 dzieci i to jest normalne. Bo podejscie jest takie, ze robisz, co musisz. I ludzie wezma druga prace, zeby tym dzieciom miec co wlozyc do garnka. Tu sie pracuje od 16 (czasem 14) roku zycia. A w Polsce czy sie stoi czy sie lezy, to sie wszystko nalezy. Taka jest mentalnosc niestety.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sebza, u nas są chusty żakardowe albo bawełna + wełna merynosa.
Ja Janeczkę ubieram w body z długim i rajstopy merynosowe + spodenki, bluzę i buciki z merynosa. Nawet kominiarkę ma z merynosa - różową
Wiążę w chustę na to polar i już. A zimą kurtka. -
Ale sie rozpisalyscie Ja tez mam nadzieje ze forum nie umrze bo mimo ze zaczelam sie udzielac troche pozniej to zzylam sie z wami bardzo. Wiadomo ze przy dwojce dzieci nie ma mowy o czestym pisaniu ale zawsze znajde chwile zeby tu zajrzec i napisac. Wasze rady sa nieocenione.
Natanek od wczoraj zaczal sam siadac Do tej pory posadzony siedzial ladnie a teraz z pozycji do raczkowania sobie siada Moj dzielny chlopak
Wczoraj Natan nie przebrany w pizamke usnal po 20 dobrze ze mu przed tym pampersa zmienilam bo obudzil sie dopiero o 3 (oczywiscie co 1-2godz byly pobudki na cyca) i do 4 nie chcial usnal. Dopiero uspilam go na rekach.sebza lubi tę wiadomość
-
Dorocia gratuluacje dla Natanka.
Gosiu Wy chyba macie taką kominiarke z merynosa. Czy ona jest ciepła?
Ja się martwię czy nóżki w tuli mojej Lali Noe marzna wiecznie. W spacerowce jest ostatnio bunt. Ale muszę wypróbować przodem do świata ja wozić tak jak mówi Bella.
-
kasia_1988 wrote:Gosiu Wy chyba macie taką kominiarke z merynosa. Czy ona jest ciepła?
Dlatego staram się chociaż jedną warstwę merynosową zakładać, zwykle jako bieliznę.
Po pozyskaniu wełny od zwierzęcia, zachowuje ona swoje termoaktywne właściwości - pomaga zatrzymać ciepło, gdy jest zimno i ochłodzić się, gdy jest gorąco. Ten rodzaj wełny odprowadza wilgoć nie tylko poprzez szczeliny między włóknami, ale również wnikając w pory włókien, dzięki czemu nawet przy gęstym splocie pozwala naszej skórze oddychać.
Czytaj więcej na:
http://deluxe.trojmiasto.pl/Welna-z-merynosow-zima-grzeje-latem-chlodzi-n76722.html#tri -
Gosiak wrote:Sebza, u nas są chusty żakardowe albo bawełna + wełna merynosa.
Tak, takie właśnie widziałam na polskich stronach. Ale ta, którą oglądałam wyglądała raczej jak 100% wełny merynosa No kurde, wyszpieguję, gdzie są teraz te kiermasze i się wybiorę. A jak się wybiorę i kupię, to dam znać, co to jest i jak się z tym pracuje
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u mnie dzis pochmurny dzien..mezu dostal wypowiedzenie z pracy...doplywa chyba do konca kontraktu i bezrobotny...dol jak nic..w normalnych czasach nie byloby problemu ale niestety na rynku naftowym gdzie on plywa kryzys i znpraca nie latwo...ugh cieeeeezkie czasy ida...
-
Laurka no dzieci zaskakuja. Lunka na pewno tez niebawem siadzie.
Natan przez tego wychodzacego zeba strasznie marudny i za bardzo mi nie chce jesc. Kilka lyzeczek kaszki czy obiadku i koniec. Cyca tez troche pociagnie. Nad ranem krecenie sie i marudzenie. Musimy przetrwac.
Bella wspolczuje utraty pracy przez meza. Moze w miare szybko cos znajdzie w branzy a moze w czyms innym, na miejscu?
Suri po porodzie moze byc nieregularny okres bo hormony musza dojsc do siebie. -
No cale szczescie ze mamy na takie "wypadki losowe" odlozone...no jakos to bedzie..narazie bedzie szukal czegos fajnego przez miesiac..zapisuje sie na kurs chiefa ..a jak rynek okaze sie slaby i dlugo nic to bedzie kombinowal...no coz..musi byc dobrze pocieszamy sie nawzajem hehehehe ;p ale na szczescie no ja jestem z tych zdroworozsadkowych osob i zawsze robie " stress testy " ;p hehe wiec i taki scenariusz bralam pod uwage Ze przeciez moze sie zdarzyc
-
Najgorsze tez to ze czesto takie w miare dobre oferty sa na swieta...a on na swieta jak sie znamy byl doslownie raz!! I jesli teraz sie cos fajnego trafi to pojedzie i dupa ze wspolnych swiat z mala..pierwszych...na moich urodzinach nigdy go nie bylo no ale dziecko to dziecko kurcze..wiec tez bez spiny narazie chcemy i postanowilismy ze w swieta pojedzie tylko jak bedzie naprawde fajna oferta..jak nie to w domu
-
Kolejna rzecz ze mielismy sie wymieniac i mial byc z mala miedzy kontraktami jak zjezdza sam a ja do pracy tak by do zloba poszla od wrzesnia dopiero..a teraz to sie pokomplikowalo bo ja bym musiala zostac na wychowawczym by mala dopiero od wrzesnia a to juz slaba opcja na ten moment...a z marynarzami i ofertami jest tak ze dzwoni agent i mowi..jest wejscie jutro o 5 jest pan gotowy? I co wtedy z lila ;/ ehh a mialo byc tak pieknie
-
Bella wszystko sie dobrze ulozy, zobaczysz.
Natan przyjmuje pozycje do raczkowania czyli ustawia sie na raczkach i kolankach po czym rece ida do przodu a tak ulozone nogi ciagnie za soba. Czy to wstep do raczkowania czy jakas nieprawidlowosc?
No i moj syn wypija duuuzo wody. Jak sie przyssie to pije i pije. I uwielbia kompot jablkowy. -
Bella maz sobie napewno cos znajdzie, facetom z fachem w reku zawsze latwiej, ewentualnie sie doksztalci w jakims kierunku, ja po dwoch pobytach w szpitalu uwazam ze zdrowie najwazniejsze, a reszta sie ulozy, tym bardziej jak maz ma Twoje wsparcie, razem dacie rade
ja tez bym wolala pojsc na wychowawczy i małej do zlobka nie posylac, ale nie moge sobie pozwolic na to;-/ takze 5 list koncze urlop rodzicielski (nie bralam pelnego) i od 6 do konca stycznia urlop zalegly
musze myslec pozytywnie ze mała w zlobku bedzie miala dobra opieke..."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Laura tez cuda wyprawia, od samolotu, poprzez rzucanie sie jak foka, stawanie na glowie z pupa w gorze i inne cuda, a siadu i raczkowania brak"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Hej dziewczynki, kilja razy tu pisałam, czasem zaglądam ale jakoś tak nie piszę. Dorcia mały pewbie za chwile będzie raczkował, u nas też sie tak zaczynało, ale to było już daaawno temu, teraz Grzesia wszędzie pełno. Troche się cieszę, że ja zostaję z małym w domu, a z drugiej strony zazdroszczę, że macie gdzie wrócić - niestety pracowałam na śmieciówce i nie mam tej możliwości a z finansami krucho... Postaram się częściej oodzywaćżeby forum nie padło bo jest to duże wsparcie czasem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:09