Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam regularnie, ale ciągle coś jest w stanie odwieść mnie od wiadomości. Pamiętacie Nas jeszcze?
U nas dzień jak co dzień. Plan dnia wyrobiony na wylot, Ada sypia od ok 21 do 8 rano, w nocy pijemy mleko - standard. Jemy już dużo rzeczy i ładnie radzimy sobie z gryzieniem, mimo, że mamy tylko dwa zęby. Siedzimy, zaczynamy raczkować, słodko tulimy mamę.
W środę jedziemy na konsultacje odnośnie naszego naczyniaka.
Fajnie, że nasze grono zaciążonych się powiększajustta lubi tę wiadomość
-
Czesc. Wpadłam powiedzieć, że dziś Pola skończyła 9 miesięcy.
Siedzi sama, siada, raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach, czasem stanie na 4 sekundy bez trzymania. Ma 3 zęby, je wszystko, dalej pije cyca, spimy razem
http://iv.pl/images/32577587693637260223.jpg
Pozdrawiamsebza, dorocia2324, Laurka, aniab91, justta, marcela29 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
No tak to wyglada jakby chcial raczkowac ale do konca nie wie jak to zrobic. Oczywiscie wyglada to komicznie Dzis tez podniosl sie sam przy lozku i zadowolony stanal. Ten drugi zab go strasznie meczy i ani masc ani przeciwbolowy za bardzo nie pomagaja. Ciekawe kiedy wyjdzie.
Adulcova, ania fajnie ze sie odezwalyscie, piszcie czesciej
Katis fotka cudna, jakby Polcia pozowala
Przepraszam bardzo to kto z lutowek oprocz asi jest w ciazy? -
Ja bym chciała, ale na razie nic z tego... Hehe.
Taak, pamiętam początki raczkowania i to bujanie sie w przód i w tył tak komicznie wyglądało, teraz już ponad 2 miesiące później Grzesiu zasuwa jak torpeda
P.s. jak wstawić zdjęcie? Bo bym Wam przedstawiła mojego szkraba.
-
http://iv.pl/images/52590896730263315148_thumb.jpg
Udało się tylko takie bo reszte mam w zbyt dużym rozmiarze.
Jutro Grześ kończy 9 miesięcy. Fizycznie świetnie: siada, wstaje, raczkuje, mówi mama, baba, dada, ziozio itp. Od dwóch tygodni mamy małego ząbka. Je dosyć dobrze choć początki były straaszne a teraz zaczyna się po mału wyrywanie mamie łyżeczki i nie bardzo wiem jak zabrać się do nauki samodzielnego jedzenia bo chyba nabiera na to ochoty.
Problemy mamy ze spaniem i usypianiem przez co drzemka jest tylko jedna niecałe 1,5h ale ja nie mam siły ani serca żeby go męczyć tym usypianiem i wieczory są baaardzo marudne z tego powodu. A Wy jak usypiacie maluszki? U nas w łóżeczku i dużym łóżku zawsze wstaje i chce sie bawic a przy bralu reakcji albo wyjściu z pokoju jest ryk, na rękach też jest płacz i prężenie więc juz nie wiem co robić. Kiedyś rozwiązaniem były spacery ale teraz wszystko jest tak zajmujące, że też nie zaśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:31
-
aniab91 wrote:http://iv.pl/images/52590896730263315148_thumb.jpg
Udało się tylko takie bo reszte mam w zbyt dużym rozmiarze.
Jutro Grześ kończy 9 miesięcy. Fizycznie świetnie: siada, wstaje, raczkuje, mówi mama, baba, dada, ziozio itp. Od dwóch tygodni mamy małego ząbka. Je dosyć dobrze choć początki były straaszne a teraz zaczyna się po mału wyrywanie mamie łyżeczki i nie bardzo wiem jak zabrać się do nauki samodzielnego jedzenia bo chyba nabiera na to ochoty.
Problemy mamy ze spaniem i usypianiem przez co drzemka jest tylko jedna niecałe 1,5h ale ja nie mam siły ani serca żeby go męczyć tym usypianiem i wieczory są baaardzo marudne z tego powodu. A Wy jak usypiacie maluszki? U nas w łóżeczku i dużym łóżku zawsze wstaje i chce sie bawic a przy bralu reakcji albo wyjściu z pokoju jest ryk, na rękach też jest płacz i prężenie więc juz nie wiem co robić. Kiedyś rozwiązaniem były spacery ale teraz wszystko jest tak zajmujące, że też nie zaśnie.
Ania to na zdjeciu to jest Twoje 9-miesieczne dziecko?? Wyglada jak poltoraroczny brzdac!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja bym bardzo chciala juz postarac sie o kolejnego bobaska ale chyba nie da rady teraz. Chociaz caly czas napominam o tym mojemu P i dzis powiedzial ze o tym pogadamy
Ania jaki dorosly Twoj synek sie wydaje na tym zdjeciu. Super fotka
U nas jest problem z nocnym usypianiem bo Natan potrafi siedziec do po 23 i nie mozna go w zaden sposob uspic. W dzien mamy 3 drzemki i ostatnia nieraz wypada kolo 19 i to pewnie przez nia pozniej tak dlugo siedzi. Musze go przestawic ale teraz przez te zeby to jest tragedia. W dzien usypia albo przy piersi albo bujany w wozku. -
Cudna Pola!!! Słodko wyglądają takie maluchy stojące:) my nadal na poziomie podłogi ....nawet na grupie musical english tylko mojhe dziecko nie siedzi i nie czworakuje, ale i tak mała zadowolona z zajęć
U mnie na osiedlu w grudniu otwierają klubokawiarnie dla mam, fajnie bo teraz jezdzimy na drugi koniec miasta
U nas z uzyskaniem wieczornym jest ok, 5miniut cycka i śpi już ok19.30, w nocy nadal 2-3 pobudki a wstajemy ok 6
Z jedzeniem nadal max 100ml zupki na obiad, 150 ml kaszy (było kiedyś 200) i rano owsianka z jednej łyżki płatków
Ją niestety od 2tyg nie chodze już na areobik, M nie ma jak wychodzić wcześniej z pracy a jak wróci to już kąpiel, usypuanie a na 20.15 już nie mam siły, bo mała wymaga dużo uwagi w ciągu dnia
A i zapisałam Laurę do biblioteki:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
No fakt, wygląda poważnie na tym zdjęciu, moja mama stwierdziła, że jak czyerolatek
A po co już do biblioteki?
U mnie nie ma żadnych zajęć niestety dla maluchów, tylko basen w sąsiedniej miejscowości, byliśmy kilka razy już na zajęciach i Grzesiu bardzo lubi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:57
-
ja czytam małej codziennie, praktycznie od urodzenia, przeczytalysmy juz wszystkie bajki co mialam w domu, wiec teraz wypozyczamy z biblioteki zeby nie kupowac, wszyscy mowia ze mała ma gadane, mysle ze min dzieki temu ze jej czytam:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Aaa o to chodzi, to ja sama jestem zapisana, szkraba nie muszę zapisywać. My się staramy czytać ale na długo niestety w ten sposób nie da sie Grzesia zająć i już po chwili wyrywa mi książeczki albo po prostu gdzieś sobie idzie i zajmuje czymś innym. On to w ogóle taki typ, że minuty nie usiedzi w miejscu po tacie, może jak bedzie starszy to uda się wprowadzić czytanie bajek przed snem.