Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:cześć Mamusie
dzielę się dzisiaj urodzinowym tortem :
a jutro do mnie cebuszka dojdzie
Mamusie a powiedzcie mi, bo w sobotę trochę pochodziłam i wczoraj i bolał mnie brzuch taki @ i z lewej strony jakby jajnik, a dzisiaj przy chodzeniu boli po bokach jakby pod żebrami i aż do więzadeł... martwię się bo nic mnie nie bolało do tej pory,miewacie takie bóle?
Wszystkiego najlepszego przedewszystkim nudnej i zdrowej ciaży a potem szybkiego bezbolesnego rozwiazaniaprzedszkolanka:), madziutek 23 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Przedszkolanka Wszystkiego co najlepsze!!!
Ja wczoraj miałam taką gastro fazę, że jadłam ciągle a i tak byłam głodna;) ogórki kiszone przeplatały się z lodami i owocami;p
W ogóle brzucholek wywaliło mi ostatnio- jest świetny, a wieczorami wielki;)
Dzisiaj rano pojechałam do przychodni na pobranie krwi, byłam w szoku jak zobaczyłam ponad 30-osobową kolejkę przede mną...na szczęście w miarę szybko poszło i po godzinie weszłam;) w między czasie byłam zapisać się na wizytę do mojej gin, okazało się, że będzie na urlopie, więc pójdę do kogoś innego...
Byłam też w centrum handlowym i w h&m nie ma już przecen ;(
Byłam też w dziecięcych sklepach i powiem Wam, że ciuszki są takie piękne, ze chce się wykupić połowęNa razie tylko cieszyłam wzrok, jak poznam płeć to dopiero zacznę kupować
przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Dzisiaj rano pojechałam do przychodni na pobranie krwi, byłam w szoku jak zobaczyłam ponad 30-osobową kolejkę przede mną...na szczęście w miarę szybko poszło i po godzinie weszłam;) w między czasie byłam zapisać się na wizytę do mojej gin, okazało się, że będzie na urlopie, więc pójdę do kogoś innego...
-
Wiem i nawet się zastanawiałam czy nie iść poza kolejką, ale stwierdziłam, że jeszcze mogę chwile postać tym bardziej, że większość to byli staruszkowie... Jak brzuszek będzie większy będę korzystać z przywilejów:)
Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bietka czy będziesz to się okaże ja zauważyłam ze w kolejkach w labo panuje znieczulica nikt nie widzi cieżarnej ostatnio przepuszczałam laske w tak zaawansowanej ciaży ze az szok ze nikt inny tego nie zrobił ehh ludzie sa okropni totalna znieczulica i te komenatzre ze ciaża to nie choroba buuu....17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak - dzieki sa rade, kupie ten miodek, ale pewnie bedzie juz na nastepny raz. Teraz pije syrop z cebuli i mam tabletki do ssania - tymianek i podbial. Troche sie tez ratuje paracetamolem.
Przedszkolanka - spelnienia marzen i oczywiscie bezproblemowej ciazy
Mnie czesto ciagnie w okolicy jajnikow i bokami ale pod pepkiem do wiezadel i to normalne bo macica rosnie. Wyzej nigdy mnie nie bolalo wiec nie pomoge, ale mysle ze to od wysilku, organizm jest bardziej przeciazony i w ten sposob moze wolac do Ciebie o odpuszczenie cwiczen czy nadmiernego spacerowania;) odpoczywaj wiecej.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Gosiak - dzieki sa rade, kupie ten miodek, ale pewnie bedzie juz na nastepny raz. Teraz pije syrop z cebuli i mam tabletki do ssania - tymianek i podbial. Troche sie tez ratuje paracetamolem.
-
Fedra jak czekałam w kolejce to przyszła kobieta w zaawansowanej ciąży, ustawiła się po prostu przed drzwiami i weszła jak ktoś z gabinetu wyszedł. Co do znieczulicy to wiem, tym bardziej jak nie widać, że kobieta jest w ciąży, a u mnie można pomyśleć, że po prostu zjadłam za duże śniadanie;)
-
Dziewczyny mi ostatnio opowiadali że ostatniego dnia w ZUSie kiedy mozna bylo skladac ta deklaracje OFE byly mega wielkie kolejki bo wszyscy na ostatnia chwile i przyszla taka kobitka i mowi, ze jest w ciazy i sie wepchala na poczatek kolejki a brzucha w ogole nie miala.
Generalnie rozumiem wpuszczanie ciezarnych poza kolejnoscia i tak dalej ale sa pewne granice, ja nie mialabym odwagi pojsc na ostatnia chwile i na cwaniaka wepchnac sie na poczatek nie majac nawet brzuszka.. to już mi zajeżdza nadużyciem
juska19 wrote:LadyDi w irl jest podobnie na pierwszej wizycie w szpitalu dostaje sie pelno ksiazeczek plus krem na odparzenia i wlasnie pozamawialam wlasnie sporo pieluszek do testowania chusteczki kremy super sprawa mozna sprawdzic najpierw co maluszkowi pasuje
W anglii z tego co wiem sie dostaje takie startery tez, moja znajoma dostala takie plastikowe zabezpieczenia na kontakty, na kanty w domu, na drzwi zeby paluszkow sobie dzieciaczek nie przytrzasnal itp itd i za darmo to dostala ale nie wiem skad, chyba od panstwa?!
Bylam w 3 rossmanach, realu i jeszcze w carrefourze, nigdzie nie ma tej emulsji
Pollena-Ostrzeszów, Biały Jeleń, PRObiotic, Specjalistyczna emulsja do higieny intymnej
jest za to jej czerwona wersja PREbiotic za 9.99 w rossmanie i mysle czy jej nie kupic, czy sklad nie jest juz inny od tej niebieskiej polecanej na srokao, bo niekiedy wystarczy inny kolor tego samego produktu a sklad juz jest do dupy ale tu zachwalana jest wersja czerwona
http://www.karodos.pl/2014/08/pollena-ostrzeszow-biaay-jelen.html
i chyba sie skusze -
Przedszkolanka, mnie też tak ciągnęło po jakimś chodzeniu albo i w trakcie. Nie od żebra ale jajniki tak. Też się martwiłam ale wyszło że niepotrzebnie. Jajniki pobolewaly oba na raz lub na zmianę niezależnie od położenia dziecka. Uważam nie ma się czym martwić
Wszystkiego najlepszego Przedszkolankaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Fedra jak czekałam w kolejce to przyszła kobieta w zaawansowanej ciąży, ustawiła się po prostu przed drzwiami i weszła jak ktoś z gabinetu wyszedł. Co do znieczulicy to wiem, tym bardziej jak nie widać, że kobieta jest w ciąży, a u mnie można pomyśleć, że po prostu zjadłam za duże śniadanie;)
przedszkolanka:), LadyMK lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Wiecie, ja uważam, że nie powinniśmy mieć skrupułów, żeby egzekwować swoje prawa/przywileje. Wiele z nas się źle czuło/czuje. Ja też od razu bym stanęła pod drzwiami, na korytarzu wisi karteczka, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Osobom mającym jakieś pretensje będę pokazywała książeczkę ciąży. Właśnie wtedy kiedy ciąży prawie nie widać, kobiety czują się najgorzej (wymioty, omdlenia, itp).
Lekarze lekarzami ale w kolejce w ZUSIE ostatniego dnia to już przeginka przynajmniej moim zdaniem, bylo tyle miesiecy na zalatwienie tego, ale nie najlepiej przyjsc ostatniego dnia w najwieksze kolejki i cwaniacko wbic sie na sam przod argumentujac to domniemana ciaza.
Ja czuje sie dobrze i jak narazie nie bede wymuszac pierszenstwaczekam sobie grzecznie w kolejce do rejestracji i do labolatorium na pobranie krwi (i tak jest system numerkowy) czytam w miedzy czasie gazete i jest fajnie, nie lubie starszkow wymuszajacych pierszenstwo i sama taka narazie nie jestem bo czuje sie dobrze i nie czuje sie ciazowo
jak mi brzuch wywali sami ludzie beda mnie pewnie puszczac, albo jak sie gorzej faktycznie poczuje to zaczne egzekwowac