X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki ciężko opisać, jakby ciągnie a boli od żebra w dół, przez chwilę jakby kolkowy miałam pod żebrem z jednej strony i czasem jak na @ boli... pewnie rośnie i rozciąga się ale i tak się martwię :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    cześć Mamusie :)
    dzielę się dzisiaj urodzinowym tortem :
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,15_z1_orig.gif

a jutro do mnie cebuszka dojdzie :D

Mamusie a powiedzcie mi, bo w sobotę trochę pochodziłam i wczoraj i bolał mnie brzuch taki @ i z lewej strony jakby jajnik, a dzisiaj przy chodzeniu boli po bokach jakby pod żebrami i aż do więzadeł... martwię się bo nic mnie nie bolało do tej pory,miewacie takie bóle?

Wszystkiego najlepszego przedewszystkim nudnej i zdrowej ciaży a potem szybkiego bezbolesnego rozwiazania :D

przedszkolanka:), madziutek 23 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od żebra ?To dziwne ...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka Wszystkiego Najlepszego :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, dziękuję :)

No właśnie tak wyżej też zabolało, a od soboty lewy jajnik,a co najlepsze,że dzidziuś po prawej stronie ułożony ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka Wszystkiego co najlepsze!!!

Ja wczoraj miałam taką gastro fazę, że jadłam ciągle a i tak byłam głodna;) ogórki kiszone przeplatały się z lodami i owocami;p

W ogóle brzucholek wywaliło mi ostatnio- jest świetny, a wieczorami wielki;)

Dzisiaj rano pojechałam do przychodni na pobranie krwi, byłam w szoku jak zobaczyłam ponad 30-osobową kolejkę przede mną...na szczęście w miarę szybko poszło i po godzinie weszłam;) w między czasie byłam zapisać się na wizytę do mojej gin, okazało się, że będzie na urlopie, więc pójdę do kogoś innego...

Byłam też w centrum handlowym i w h&m nie ma już przecen ;(

Byłam też w dziecięcych sklepach i powiem Wam, że ciuszki są takie piękne, ze chce się wykupić połowę;) Na razie tylko cieszyłam wzrok, jak poznam płeć to dopiero zacznę kupować:)

przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze starsze wiekiem ciazy koleżanki Ci pomogą? ;)
    *
    Mi narazie tygodnie lecą dosyć szybko i oby tak dalej ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dzisiaj rano pojechałam do przychodni na pobranie krwi, byłam w szoku jak zobaczyłam ponad 30-osobową kolejkę przede mną...na szczęście w miarę szybko poszło i po godzinie weszłam;) w między czasie byłam zapisać się na wizytę do mojej gin, okazało się, że będzie na urlopie, więc pójdę do kogoś innego...
    Bietka, z tego co wiem, każde laboratorium przyjmuje ciężarne poza kolejnością, myślę, że powinnyśmy korzystać z takich udogodnień :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem i nawet się zastanawiałam czy nie iść poza kolejką, ale stwierdziłam, że jeszcze mogę chwile postać tym bardziej, że większość to byli staruszkowie... Jak brzuszek będzie większy będę korzystać z przywilejów:)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka czy będziesz to się okaże ja zauważyłam ze w kolejkach w labo panuje znieczulica nikt nie widzi cieżarnej ostatnio przepuszczałam laske w tak zaawansowanej ciaży ze az szok ze nikt inny tego nie zrobił ehh ludzie sa okropni totalna znieczulica i te komenatzre ze ciaża to nie choroba buuu....

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka życzę spełnienia marzeń !!!

LadyDi ciekawe czy u nas w PL jest coś takiego. Jeżeli nie, to poproszę Cię o wysyłkę :D heheh

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - dzieki sa rade, kupie ten miodek, ale pewnie bedzie juz na nastepny raz. Teraz pije syrop z cebuli i mam tabletki do ssania - tymianek i podbial. Troche sie tez ratuje paracetamolem.

Przedszkolanka - spelnienia marzen i oczywiscie bezproblemowej ciazy =)
    Mnie czesto ciagnie w okolicy jajnikow i bokami ale pod pepkiem do wiezadel i to normalne bo macica rosnie. Wyzej nigdy mnie nie bolalo wiec nie pomoge, ale mysle ze to od wysilku, organizm jest bardziej przeciazony i w ten sposob moze wolac do Ciebie o odpuszczenie cwiczen czy nadmiernego spacerowania;) odpoczywaj wiecej.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Gosiak - dzieki sa rade, kupie ten miodek, ale pewnie bedzie juz na nastepny raz. Teraz pije syrop z cebuli i mam tabletki do ssania - tymianek i podbial. Troche sie tez ratuje paracetamolem.
    A czytałaś ulotkę do tymianku i podbiału? Tam jest napisane, żeby nie stosować w ciąży. Wiem, bo sama mam w domu i sprawdzałam kiedyś.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra jak czekałam w kolejce to przyszła kobieta w zaawansowanej ciąży, ustawiła się po prostu przed drzwiami i weszła jak ktoś z gabinetu wyszedł. Co do znieczulicy to wiem, tym bardziej jak nie widać, że kobieta jest w ciąży, a u mnie można pomyśleć, że po prostu zjadłam za duże śniadanie;)

c7hyim7.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze... nie przeczytalam, bo to wydawalo mi sie zupelnie bezpieczne. :-/ to juz wiecej nie biore. Dobrze, ze piszesz.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi ostatnio opowiadali że ostatniego dnia w ZUSie kiedy mozna bylo skladac ta deklaracje OFE byly mega wielkie kolejki bo wszyscy na ostatnia chwile i przyszla taka kobitka i mowi, ze jest w ciazy i sie wepchala na poczatek kolejki a brzucha w ogole nie miala.

Generalnie rozumiem wpuszczanie ciezarnych poza kolejnoscia i tak dalej ale sa pewne granice, ja nie mialabym odwagi pojsc na ostatnia chwile i na cwaniaka wepchnac sie na poczatek nie majac nawet brzuszka.. to już mi zajeżdza nadużyciem
    juska19 wrote:
    LadyDi w irl jest podobnie na pierwszej wizycie w szpitalu dostaje sie pelno ksiazeczek plus krem na odparzenia i wlasnie pozamawialam wlasnie sporo pieluszek do testowania chusteczki kremy super sprawa mozna sprawdzic najpierw co maluszkowi pasuje

W anglii z tego co wiem sie dostaje takie startery tez, moja znajoma dostala takie plastikowe zabezpieczenia na kontakty, na kanty w domu, na drzwi zeby paluszkow sobie dzieciaczek nie przytrzasnal itp itd i za darmo to dostala ale nie wiem skad, chyba od panstwa?!

Bylam w 3 rossmanach, realu i jeszcze w carrefourze, nigdzie nie ma tej emulsji
    Pollena-Ostrzeszów, Biały Jeleń, PRObiotic, Specjalistyczna emulsja do higieny intymnej

jest za to jej czerwona wersja PREbiotic za 9.99 w rossmanie i mysle czy jej nie kupic, czy sklad nie jest juz inny od tej niebieskiej polecanej na srokao, bo niekiedy wystarczy inny kolor tego samego produktu a sklad juz jest do dupy ale tu zachwalana jest wersja czerwona

http://www.karodos.pl/2014/08/pollena-ostrzeszow-biaay-jelen.html

i chyba sie skusze

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mnie też tak ciągnęło po jakimś chodzeniu albo i w trakcie. Nie od żebra ale jajniki tak. Też się martwiłam ale wyszło że niepotrzebnie. Jajniki pobolewaly oba na raz lub na zmianę niezależnie od położenia dziecka. Uważam nie ma się czym martwić :)

Wszystkiego najlepszego Przedszkolanka

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Fedra jak czekałam w kolejce to przyszła kobieta w zaawansowanej ciąży, ustawiła się po prostu przed drzwiami i weszła jak ktoś z gabinetu wyszedł. Co do znieczulicy to wiem, tym bardziej jak nie widać, że kobieta jest w ciąży, a u mnie można pomyśleć, że po prostu zjadłam za duże śniadanie;)
    Wiecie, ja uważam, że nie powinniśmy mieć skrupułów, żeby egzekwować swoje prawa/przywileje. Wiele z nas się źle czuło/czuje. Ja też od razu bym stanęła pod drzwiami, na korytarzu wisi karteczka, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Osobom mającym jakieś pretensje będę pokazywała książeczkę ciąży. Właśnie wtedy kiedy ciąży prawie nie widać, kobiety czują się najgorzej (wymioty, omdlenia, itp).

przedszkolanka:), LadyMK lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, ja kupowałam w Rossmanie w Carrefourze ten żel, dzisiaj tam pojadę i dam Ci znać czy są.

P.S. Przyszła moja bluza i kurtka - będę miała w czym chodzić w tą pogodę :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wiecie, ja uważam, że nie powinniśmy mieć skrupułów, żeby egzekwować swoje prawa/przywileje. Wiele z nas się źle czuło/czuje. Ja też od razu bym stanęła pod drzwiami, na korytarzu wisi karteczka, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Osobom mającym jakieś pretensje będę pokazywała książeczkę ciąży. Właśnie wtedy kiedy ciąży prawie nie widać, kobiety czują się najgorzej (wymioty, omdlenia, itp).

Lekarze lekarzami ale w kolejce w ZUSIE ostatniego dnia to już przeginka przynajmniej moim zdaniem, bylo tyle miesiecy na zalatwienie tego, ale nie najlepiej przyjsc ostatniego dnia w najwieksze kolejki i cwaniacko wbic sie na sam przod argumentujac to domniemana ciaza.

Ja czuje sie dobrze i jak narazie nie bede wymuszac pierszenstwa :) czekam sobie grzecznie w kolejce do rejestracji i do labolatorium na pobranie krwi (i tak jest system numerkowy) czytam w miedzy czasie gazete i jest fajnie, nie lubie starszkow wymuszajacych pierszenstwo i sama taka narazie nie jestem bo czuje sie dobrze i nie czuje sie ciazowo :) jak mi brzuch wywali sami ludzie beda mnie pewnie puszczac, albo jak sie gorzej faktycznie poczuje to zaczne egzekwowac

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ