Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Niestety ostatnio bardzo mało czasu mam,zajęłam się szyciem kocyków i poduszek minky i mam troszkę zamówień ;) dodatkowo ćwiczę więc na necie siedzę wieczorem jak Pola śpi ;)

Co do Poli to dzisiaj kończymy 11 miesięcy <3
    Małe podsumowanie:
    -siedzi,raczkuje,stoi bez trzymania i drepta po 6 kroczków
    -mamy 6 zębów
    -nosimy rozmiar 74/80 i ważymy coś ponad 8 kg.
    -śmiejemy się i wygłupiamy,wie jak zaczepić ;)
    - cycuś dalej jest naj
    - spanie zależne od niej,ostatnio dwie drzemki od 30 min.do 2h
    -je wszystko co dam
    -mówi mama,tata,baba,papa,dada,lampa i bozia
    -przybija piątki,bije brawo,składa rączki,pokazuje oko,misia i bozie i lampę
    -lubi sanki ale nie na za długo :p
    - jest okropnie ruchliwa,nie poleży 5 minut
    - śpi z nami :)

To tak po krótce,pora robić mleko ;)
    Buziaki!

Laurka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ! :) :) :)

Kobiety, wieeeeki mnie nie było.... O matko!
    Moje zdrowie dało mi troche w kość, a jak nie zdrowie to Gabryś...
    wiec nie mam za bardzo kiedy usiasc i z Wami pisac, na fb na czacie rowniez nie przesiaduje :( bo nim cos napisze, to musze wyjsc i rozmowa moja konczy sie tylko na: "hej" :P po czym jak juz wejde, to nawet nie jestem w temacie....

co u nas?

Gabryś w niedziele kończy roczek!
    Kiedy to zleciało?
    Nie, jeszcze nie chodzi.... znaczy staje przy meblach, i przy nich sie porusza....
    potrafi stanac sam...
    fryzura bujna dalej ;)
    wazymy cos koło 10-11 kg
    z jedzeniem roznie, raz zjada ladnie, raz troche gorzej :P
    zęby na koncie- 4 sztuki, widze ze jakas dwójka pod dziąsełkiem błyszczy
    drzemki w ciagu dnia są dwie
    uwielbiamy wspólne zimowe spacery ;)
    potrafi zrobic kosi-kosi, przybija piatke, pokazuje Bozie, robi amen, pokazuje lampe, Mikołaja, choinke, piratów, gwiazdki, zegar, obraz, kotka, Tweety, potrafi nasladowac kotka- "miau", puszcza zalotnie oczka ;), jak czegos nie pozwole to kladzie sie na podłodze :P haha- to mnie rozbraja...po czym tłumacze mu, ze nie wolno...

swój charakterek juz ma ;)

dzis dobiega końca mój urlop macierzyński...do końca stycznia mam zaległy urlop- tj.część urlopu i....co dalej? prawdopodobnie urlop wychowawczy....do końca 2016 roku. Po czym zamierzam wrócić do pracy i o ile mnie nie zwolnią, popracować kilkamiesiecy i zajsc w ciążę :)
    szkoda mi zostawiać Gabrysia w złobku :( moje zdrowie tez wymaga podreperowania, wiec decyduje sie na taki krok :)

postanawiam sie poprawic i chociaz czasem tutaj zajrzeć ;)

Pozdrawiamy ciepło, bo u nas -7 stopni ;) ;) ;)

relge6yd309xm1zq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Poli :)

Witaj groszku :) Ciesze sie ze u Was w porzadku.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku super Cie widziec! Jak z tym Twoim zdrowiem obecnie? My tu ostatnio rozmawialysmy o planach przyjec urodzinowych - czy wy juz sie szykujecie na niedziele? Beda goscie?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od jakiegos tygodnia napastuja mysli o drugim dziecku... Nie wiem jak to mozliwe... Najgorsze jest jednak to, ze nawet jak by mnie ta mysl opetala i swiadomie zdecydowalabym sie przechodzic przez masakre ciazowa jeszcze raz, to wiem, ze to jest dla nas malo realne utrzymac dwoje dzieci, bo sie nam nie przelewa delikatnie mowiac :/

A jak jeszcze czytam o Waszych urlopach macierzynskich, wychowawczych i zaleglych, to juz w ogole mnie krew zalewa i slabo mi sie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:35

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis Natanus konczy 11miesiecy :)

Chodzi przy meblach i sam stoi a nawet udalo mu sie zrobic kilka kroczkow samemu ale jeszcze nie chodzi.
    Mamy 5 zabkow i 6 w drodze.
    Dalej cycus i w nocy pobudki co 1-2godz.
    Je praktycznie wszystko co mu dam.
    Spi z nami.
    Mowi mama, tata, dzis, duziy, ciesc.
    Robi brawo, czesc, przybija piatke.
    Mama musi byc na wylacznosc, tata, brat, kot i zabawki tylko na chwile.

Laurka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka no no jakie mysli. Prawde mowiac to dobrze jak dzieci maja rodzenstwo ale znajac wasze warunki to rozumiem Cie ze nie bardzo chcesz znow wszystko od poczatku przechodzic.

A moje dziecko tak mi daje ostatnio w kosc ze tak jak chcialam kolejnego bobasa tak teraz mowie nie. Musze odpoczac i zadbac o siebie i swoja psychike.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Poli i Natusia- zdrowka przede wszystkim.

Laurka moze jak nie teraz to za jakis czas z drugim dzieckiem, na spokojnie przemyslisz a i sytuacja moze sie poprawi, nigdy nic nie wiadomo, najwazniejsze zebysie nigdy nie zalowali decyzji jakakolwiek by ona nie byla.
    My za Laurka bylismy dzis u chrzestnych i ich miesiecznej coreczki- normalnie nadziwic sie niemoglam jaka ona malutka, a przeciez niedawno moja taka byla, moje dziecko jak to w tym wieku bywa mialo w nosie kolezanke i zajelo sie wywalaniem rzeczy z szuflad .... Marzy mi sie taki slodki noworodek jeszcze raz w zyciu:)

Tatus nasz szaleje na nartach na slowacji przesyla piekne fotki, ale wcale mi nie zal ze on moze pojezdzic, a ja z malutka tym bardziej ze to juz moje ostnie dni w domu....
    Fajnie ze Wasze dzieciaczki takie kumate, robia papa i przybijaja piatki, moj M sie "zlosci" ze ucze Laure " glupot" ) oczywiscie w zaratch te zlosci" - nauczylam ją tak ruszac ustami jak pies nasz pije wode i jak pytam jak piesek pije to robi tak ustami jak ryba i jak pytam jak Laurusia idzie spac to sie kiwa na boki i robi aaaaaa- nad papa i piatka bedziemy pracowac)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z waga? U mnie ciut mniej niz przed ciaza, ale mam wrazenie ze zero miesni, skora taka mało jedrna, a odkad mała raczkuje nie mam jak ćwiczyc:-\ czekam do wiosny to znowu rowerem bede do pracy smigac, ale przyadlyby sie jakies cwiczenia silowe:-\ poza tym marzy mi sie masaz goraca czekolada, raz bylam - mega relaksujacy zabieg

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga 6 kg mniejsza niz przed ciaza ale mam nadzieje, ze za jakis miesiac zacznie rosnac :-) No, jezeli o jedrnosc chodzi i jej ogolna kondycje to jest kiepsko ale itak duzo lepiej niz pol roku temu, ale ja planowalam druga dzidzie i nie bardzo mi sie chcialo cokolwiek z tym robic. Jak urodze drugie i bedzie mnie kiedys stac to sobie zafunduje jakoes zabiegi ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Natusia! :)

Myśli o drugim dziecku są i u mnie,na szczęście tarczyca i problemy z nią mnie powstrzymują ;)
    Co do wagi to ważę mniej niż przed ciąźą ale skóra troszkę nie ta i walczę ćwiczeniami i 2 razy body wrapping ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam 3kg mniej niz przed ciaza ale od swiat znow sie nie pilnuje z jedzeniem wiec pewnie podskoczyla bo czuje po sobie. Z cwiczeniami tez ciezko. Staram sie co drugi dzien ale maly jest ostatnio tak meczacy ze czesto odkladam cwiczenia. Peelingi staram sie robic 2-3 razy w tyg. Skora to porazka. Uda, pupa i brzuch jak galareta. Chyba mam ten rozstep miesni brzucha ale juz nie wiem czy jest rzeczywiscie czy dramatyzuje.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gubia ciasta domowe, M piecze a ja nie potrafie sie powstrzymac, pozawtym tylko sniadanie jem spokojnie, a potem w biegu czesto kanapki, i mimo nieduzej wagi to miesnie w fatalnym stanie i coraz bardziej zmeczona jestem bo i snu i dobrego odzywiania brak:-/

zrobilam ciasto marchwiowo bananowe i qszalu nie bylo, zjadla dwa okruchy:-/

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela mojemu kilka razy proponowalam nalesniki i zawsze nimi plul i rzucal az ktoregos dnia rzucil sie na nalesnika jak pies na kielbase i wciagnal 2. Wiec spokojnie nie od razu musi zasmakowac.

Mnie gubia TE CHOLERNE SLODYCZE!! A szczegolnie wieczorem. Ogolnie jem regularnie co 3godz. Taki mamy rytual ze zawsze siadamy z chlopcami i jemy o stalych porach posilki ale moj P wieczorem siada ze slodkosciami to ciezko sie powstrzymac. No i jakbym regularnie cwiczyla tez by bylo lepiej a tak jest jak jest.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie zamawiajcie gadżety (świeczki, balony itd.), na przyjęcia urodzinowe dzieci?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest fatalnie, wrecz nigdy nie bylo tak zle. Niestety siedzacy tryb zycia i brak czasu na zdrowe, pelnowartosciowe odzywianie. W pracy bywa, ze od 6:30 do 12:00 (lunch) nie moge nawet odejsc od biurka do WC, wiec, zeby zabic glod, wcinam krakersy. Na lunch makaron z sosem, bo to najszybsza rzecz jaka moge przygotowac wieczorem dzien wczesniej. A wiecie jak u nas jest z opieka nad dzieckiem. Ja nie powiem do meza: We wtorki i czwartki jak Ty wrocisz z pracy zostajesz z mala a ja jade na basen/silownie. Nawet gdybym miala kogos innego zatrudnic do pilnowania Luny, to tez bym raczej nie chciala, bo mam dla niej raptem 4 godziny dziennie i wole wtedy byc z nia a nie poza domem. Wiec pozostaje mi sie ludzic, ze bedzie lepiej jak mloda podrosnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://femaltiker.pl/kolejny-dowod-na-to-ze-mleko-mamy-karmiacej-dziecko-po-1-roku-zycia-to-nie-jest-woda/

Mam taka kolezanke z pracy ktora ma juz dorosle dzieci i twierdzi ze karmienie po 1 rz piersia nic dziecku nie daje, a ja wlasnie bede miala skrocony czas pracy o godzine ze wzg na kp - juz pewnie szykuje kolezanka swoje uwagi na moj temat, ale powiem jej ze moje cycki moja sprawa i mam nadzieje ze sobie daruje dalsze wywody

Co do balonikow itp ja mam na osiedlu sklep z takimi gadzetami:)

NASTA lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Dziewczyny, gdzie zamawiajcie gadżety (świeczki, balony itd.), na przyjęcia urodzinowe dzieci?
    Ja wszystko kupilam w markecie ;-) akurat bylo stoiska z karnawalowymi rzeczami

adulcova lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po basenie, wujek nas zawiozl ale dzis bylo zastepstwo istruktorki i niezbyt udane zajecia, w maru bedzie kolejna kontynuacja wiec pewnie wykupimu bo mała lubi i skusimy na te wielorazowe pieluszki do wody bo akurat sa przeceny w smyku:)
    Laura na szczescie usnela, a ja moge wypic kawke, wieczorem wraca M, już nie moge sie doczekac:)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja balony i inne rzeczy zamawiam na allegro.

Marcela ja czesto czytam blog hafija o karmieniu piersia. Mleko kobiece przez caly okres karmienia jest wartosciowe bez wzgledu na wiek dziecka. No ale niektorzy maja swoje poglady. To fajnie ze maz juz wraca.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 3493 3494 3495 3496 3497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ