Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Niestety ostatnio bardzo mało czasu mam,zajęłam się szyciem kocyków i poduszek minky i mam troszkę zamówień dodatkowo ćwiczę więc na necie siedzę wieczorem jak Pola śpi
Co do Poli to dzisiaj kończymy 11 miesięcy
Małe podsumowanie:
-siedzi,raczkuje,stoi bez trzymania i drepta po 6 kroczków
-mamy 6 zębów
-nosimy rozmiar 74/80 i ważymy coś ponad 8 kg.
-śmiejemy się i wygłupiamy,wie jak zaczepić
- cycuś dalej jest naj
- spanie zależne od niej,ostatnio dwie drzemki od 30 min.do 2h
-je wszystko co dam
-mówi mama,tata,baba,papa,dada,lampa i bozia
-przybija piątki,bije brawo,składa rączki,pokazuje oko,misia i bozie i lampę
-lubi sanki ale nie na za długo :p
- jest okropnie ruchliwa,nie poleży 5 minut
- śpi z nami
To tak po krótce,pora robić mleko
Buziaki!Laurka lubi tę wiadomość
-
hejka !
Kobiety, wieeeeki mnie nie było.... O matko!
Moje zdrowie dało mi troche w kość, a jak nie zdrowie to Gabryś...
wiec nie mam za bardzo kiedy usiasc i z Wami pisac, na fb na czacie rowniez nie przesiaduje bo nim cos napisze, to musze wyjsc i rozmowa moja konczy sie tylko na: "hej" po czym jak juz wejde, to nawet nie jestem w temacie....
co u nas?
Gabryś w niedziele kończy roczek!
Kiedy to zleciało?
Nie, jeszcze nie chodzi.... znaczy staje przy meblach, i przy nich sie porusza....
potrafi stanac sam...
fryzura bujna dalej
wazymy cos koło 10-11 kg
z jedzeniem roznie, raz zjada ladnie, raz troche gorzej
zęby na koncie- 4 sztuki, widze ze jakas dwójka pod dziąsełkiem błyszczy
drzemki w ciagu dnia są dwie
uwielbiamy wspólne zimowe spacery
potrafi zrobic kosi-kosi, przybija piatke, pokazuje Bozie, robi amen, pokazuje lampe, Mikołaja, choinke, piratów, gwiazdki, zegar, obraz, kotka, Tweety, potrafi nasladowac kotka- "miau", puszcza zalotnie oczka , jak czegos nie pozwole to kladzie sie na podłodze haha- to mnie rozbraja...po czym tłumacze mu, ze nie wolno...
swój charakterek juz ma
dzis dobiega końca mój urlop macierzyński...do końca stycznia mam zaległy urlop- tj.część urlopu i....co dalej? prawdopodobnie urlop wychowawczy....do końca 2016 roku. Po czym zamierzam wrócić do pracy i o ile mnie nie zwolnią, popracować kilkamiesiecy i zajsc w ciążę
szkoda mi zostawiać Gabrysia w złobku moje zdrowie tez wymaga podreperowania, wiec decyduje sie na taki krok
postanawiam sie poprawic i chociaz czasem tutaj zajrzeć
Pozdrawiamy ciepło, bo u nas -7 stopni -
Mnie od jakiegos tygodnia napastuja mysli o drugim dziecku... Nie wiem jak to mozliwe... Najgorsze jest jednak to, ze nawet jak by mnie ta mysl opetala i swiadomie zdecydowalabym sie przechodzic przez masakre ciazowa jeszcze raz, to wiem, ze to jest dla nas malo realne utrzymac dwoje dzieci, bo sie nam nie przelewa delikatnie mowiac
A jak jeszcze czytam o Waszych urlopach macierzynskich, wychowawczych i zaleglych, to juz w ogole mnie krew zalewa i slabo mi sie robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:35
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas tez dzis Natanus konczy 11miesiecy
Chodzi przy meblach i sam stoi a nawet udalo mu sie zrobic kilka kroczkow samemu ale jeszcze nie chodzi.
Mamy 5 zabkow i 6 w drodze.
Dalej cycus i w nocy pobudki co 1-2godz.
Je praktycznie wszystko co mu dam.
Spi z nami.
Mowi mama, tata, dzis, duziy, ciesc.
Robi brawo, czesc, przybija piatke.
Mama musi byc na wylacznosc, tata, brat, kot i zabawki tylko na chwile.Laurka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Laurka no no jakie mysli. Prawde mowiac to dobrze jak dzieci maja rodzenstwo ale znajac wasze warunki to rozumiem Cie ze nie bardzo chcesz znow wszystko od poczatku przechodzic.
A moje dziecko tak mi daje ostatnio w kosc ze tak jak chcialam kolejnego bobasa tak teraz mowie nie. Musze odpoczac i zadbac o siebie i swoja psychike. -
Wszystkiego najlepszego dla Poli i Natusia- zdrowka przede wszystkim.
Laurka moze jak nie teraz to za jakis czas z drugim dzieckiem, na spokojnie przemyslisz a i sytuacja moze sie poprawi, nigdy nic nie wiadomo, najwazniejsze zebysie nigdy nie zalowali decyzji jakakolwiek by ona nie byla.
My za Laurka bylismy dzis u chrzestnych i ich miesiecznej coreczki- normalnie nadziwic sie niemoglam jaka ona malutka, a przeciez niedawno moja taka byla, moje dziecko jak to w tym wieku bywa mialo w nosie kolezanke i zajelo sie wywalaniem rzeczy z szuflad .... Marzy mi sie taki slodki noworodek jeszcze raz w zyciu:)
Tatus nasz szaleje na nartach na slowacji przesyla piekne fotki, ale wcale mi nie zal ze on moze pojezdzic, a ja z malutka tym bardziej ze to juz moje ostnie dni w domu....
Fajnie ze Wasze dzieciaczki takie kumate, robia papa i przybijaja piatki, moj M sie "zlosci" ze ucze Laure " glupot" ) oczywiscie w zaratch te zlosci" - nauczylam ją tak ruszac ustami jak pies nasz pije wode i jak pytam jak piesek pije to robi tak ustami jak ryba i jak pytam jak Laurusia idzie spac to sie kiwa na boki i robi aaaaaa- nad papa i piatka bedziemy pracowac)przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A jak u Was z waga? U mnie ciut mniej niz przed ciaza, ale mam wrazenie ze zero miesni, skora taka mało jedrna, a odkad mała raczkuje nie mam jak ćwiczyc:-\ czekam do wiosny to znowu rowerem bede do pracy smigac, ale przyadlyby sie jakies cwiczenia silowe:-\ poza tym marzy mi sie masaz goraca czekolada, raz bylam - mega relaksujacy zabieg"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Moja waga 6 kg mniejsza niz przed ciaza ale mam nadzieje, ze za jakis miesiac zacznie rosnac No, jezeli o jedrnosc chodzi i jej ogolna kondycje to jest kiepsko ale itak duzo lepiej niz pol roku temu, ale ja planowalam druga dzidzie i nie bardzo mi sie chcialo cokolwiek z tym robic. Jak urodze drugie i bedzie mnie kiedys stac to sobie zafunduje jakoes zabiegi
-
Ja wazylam 3kg mniej niz przed ciaza ale od swiat znow sie nie pilnuje z jedzeniem wiec pewnie podskoczyla bo czuje po sobie. Z cwiczeniami tez ciezko. Staram sie co drugi dzien ale maly jest ostatnio tak meczacy ze czesto odkladam cwiczenia. Peelingi staram sie robic 2-3 razy w tyg. Skora to porazka. Uda, pupa i brzuch jak galareta. Chyba mam ten rozstep miesni brzucha ale juz nie wiem czy jest rzeczywiscie czy dramatyzuje.
-
mnie gubia ciasta domowe, M piecze a ja nie potrafie sie powstrzymac, pozawtym tylko sniadanie jem spokojnie, a potem w biegu czesto kanapki, i mimo nieduzej wagi to miesnie w fatalnym stanie i coraz bardziej zmeczona jestem bo i snu i dobrego odzywiania brak:-/
zrobilam ciasto marchwiowo bananowe i qszalu nie bylo, zjadla dwa okruchy:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela mojemu kilka razy proponowalam nalesniki i zawsze nimi plul i rzucal az ktoregos dnia rzucil sie na nalesnika jak pies na kielbase i wciagnal 2. Wiec spokojnie nie od razu musi zasmakowac.
Mnie gubia TE CHOLERNE SLODYCZE!! A szczegolnie wieczorem. Ogolnie jem regularnie co 3godz. Taki mamy rytual ze zawsze siadamy z chlopcami i jemy o stalych porach posilki ale moj P wieczorem siada ze slodkosciami to ciezko sie powstrzymac. No i jakbym regularnie cwiczyla tez by bylo lepiej a tak jest jak jest. -
U mnie jest fatalnie, wrecz nigdy nie bylo tak zle. Niestety siedzacy tryb zycia i brak czasu na zdrowe, pelnowartosciowe odzywianie. W pracy bywa, ze od 6:30 do 12:00 (lunch) nie moge nawet odejsc od biurka do WC, wiec, zeby zabic glod, wcinam krakersy. Na lunch makaron z sosem, bo to najszybsza rzecz jaka moge przygotowac wieczorem dzien wczesniej. A wiecie jak u nas jest z opieka nad dzieckiem. Ja nie powiem do meza: We wtorki i czwartki jak Ty wrocisz z pracy zostajesz z mala a ja jade na basen/silownie. Nawet gdybym miala kogos innego zatrudnic do pilnowania Luny, to tez bym raczej nie chciala, bo mam dla niej raptem 4 godziny dziennie i wole wtedy byc z nia a nie poza domem. Wiec pozostaje mi sie ludzic, ze bedzie lepiej jak mloda podrosnie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
http://femaltiker.pl/kolejny-dowod-na-to-ze-mleko-mamy-karmiacej-dziecko-po-1-roku-zycia-to-nie-jest-woda/
Mam taka kolezanke z pracy ktora ma juz dorosle dzieci i twierdzi ze karmienie po 1 rz piersia nic dziecku nie daje, a ja wlasnie bede miala skrocony czas pracy o godzine ze wzg na kp - juz pewnie szykuje kolezanka swoje uwagi na moj temat, ale powiem jej ze moje cycki moja sprawa i mam nadzieje ze sobie daruje dalsze wywody
Co do balonikow itp ja mam na osiedlu sklep z takimi gadzetami:)NASTA lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
My juz po basenie, wujek nas zawiozl ale dzis bylo zastepstwo istruktorki i niezbyt udane zajecia, w maru bedzie kolejna kontynuacja wiec pewnie wykupimu bo mała lubi i skusimy na te wielorazowe pieluszki do wody bo akurat sa przeceny w smyku:)
Laura na szczescie usnela, a ja moge wypic kawke, wieczorem wraca M, już nie moge sie doczekac:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ja balony i inne rzeczy zamawiam na allegro.
Marcela ja czesto czytam blog hafija o karmieniu piersia. Mleko kobiece przez caly okres karmienia jest wartosciowe bez wzgledu na wiek dziecka. No ale niektorzy maja swoje poglady. To fajnie ze maz juz wraca.