Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorocia babcia bardzo odważna, że zdecydowała się na opiekę tyłu dzieciaczków. Podziwiam.
Laurka współczuję Lunce. Obu szybko wyszły i rodzice mogli się wyspać
Co do opasek to mamy kilka ale takich materiałowych., plastikowych nie. Lila nie lubi nosić. Są na głowie dosłownie 5 sekund.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:23
-
Ja ani razu nie założyłam opaski Janeczce, jakoś nie lubię u tak małych dziewczynek, które mają mało włosków takich ozdób. Stawiam na naturalność
Spóźnione ale szczere życzenia dla wszystkich kobietek - małych i dużych ))
Janeczka ma swoje pierwsze buciki i od kilku dni wychodzimy na spacery na nóżkach - frajda niesamowita
Codziennie uczy się jakiegoś nowego słowa, wczoraj przeszła samą siebie i było: leci (o samolocie), auta i kupka )) -
mala_mi1982 wrote:Gosiak aż musze napisać! Janeczka mowi nieprawdopodobnie dużo Czy tylko moje dziecko mówi tylko mama, amam, tatatata, da, bababa?
Poza tym ulubionym zajęciem mojej córki jest czytanie książeczek - lubi się we mnie wtulić i czytamy - czasem mamy kilka takich sesji dziennie po 20-30 minut. Sama przynosi książeczki albo mnie woła do sypialni.Laurka lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ma po kim - ja jak miałam roczek mówiłam wierszyk na imprezie urodzinowej
Poza tym ulubionym zajęciem mojej córki jest czytanie książeczek - lubi się we mnie wtulić i czytamy - czasem mamy kilka takich sesji dziennie po 20-30 minut. Sama przynosi książeczki albo mnie woła do sypialni.
Jakim cudem 13-miesieczne dziecko jest w stanie wysiedziec w jednym miejscu dluzej niz 60 sekund?? Jest na to jakis sposob? Ja czytam Lunie przez 4 minuty przed polozeniem jej do lozka i tylko 1 z tych 4 minut to jest sluchanie. Reszta to wiercenie sie, wyrywanie i obracanie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Jakim cudem 13-mesieczne dziecko jest w stanie wysiedziec w jednym miejscu dluzej niz 60 sekund?? Jest na to jakis sposob? Ja czytam Lunie przez 4 minuty przed polozeniem jej do lozka i tylko 1 z tych 4 minut to jest sluchanie. Reszta to wiercenie sie, wyrywanie i obracanie.
Nie dość, że sama się domaga, to zapytana: idziemy poczytać książeczki nigdy nie powie nie. Zawsze idzie po książeczki - od jakiegoś miesiąca sama wybiera co chce, żeby jej czytać. Potrafię czytać po 3-4 razy to samo jak ma "jazdę" na kaczuszki np Na początku książeczki czasem sama opowiada co będzie w środku albo na końcu.
Edit: a co do sposobu... nie wiem, może to, że od początku jej czytałam min. raz dziennie przez 20-30 minut i to polubiła? Mamy naprawdę dużo bardzo fajnych książeczek z twardymi stronami, pisanych wierszem. Postaram się wstawić fotki części z nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:18
-
Ja tez mojej czytalam od poczatku, ale tylko jak byla nieruchomym noworodkiem przy piersi to dalo rade faktycznie czytac. Ksiazeczek mamy multum i ciagle ich przybywa, bo jednym z ulubionych zajec Luny jest przewracanie kartek (i szukanie obrazkow z kotkiem )
Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya