X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia z butelki. Jak zobaczylam, ze pije sprobowalam niekapka znowu, ale nadal nic z tego.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niekapka juz nie daje bo on nie chce z niego pic. Bawi sie nim ewentualnie gryzie. Pije z butelki, z rurki juz mu nie daje bo za duzo powietrza lyka. Powoli uczymy sie pic z kubka, pic pije ale sporo wylewa na siebie i czasem sie krztusi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas picie z bidonu z rurka woda a z butelki tylko mleko. Stawiam gdzies bidon i Grzes jak chce to pije, jak widze ze dlugo nie podchodzi to mu troche podtykam pod nos. Herbatki i soczki to z kubeczka ale ja trzymam i przechylam ale niewiele tak wypije, pare lyczkow doslownie

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje z butelki i rureczka. Czasem napije sie z Lovi360 ale najpierw muszę jakby rant polać danym napojem żeby zaskoczyla, ze trzeba ciagnac :)

aniab91 lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście Janka dużo mówi i to nie takie oczywiste słowa. WOW :) Gratki.
    Maks niby starszy, a mówi mniej. Jeśli chodzi o książeczki, to w ostatnim miesiącu mieliśmy przełom i bardzo to polubił. Jak zaczął się przemieszczać, to ksiażki poszły w odstawkę, teraz wracają do łask, ale nie ma mowy o tym,żeby czytać tekst - mama musi opowiadać o tym, co Maks wskaże :) Ulubione książki to takie o warzywach i wszystkie z okienkami.

Maks pije wodę ze wszystkiego oprócz butelki ze smoczkiem - doidy, szklanka, prosto z butelki z dziubkiem i z takiego kubka avent, podobnego do lovi360, ale za nic w świecie nie umie pić z takiego tradycyjnego kubka niekapka, który ma dziubek i trzeba mocniej pociągnąć. Nie wiem o co chodzi,ale gryzie to tylko.

U nas wychodzą czwórki. Wszytskie na raz. Dolne za chwilę się pokażą, górne trochę w tyle. Maks się złości na nie. Gryzie wszystko. Apropos książek - objada książkom brzegi niestety....

Na spacerach mój syn zawsze idzie w drugą stronę niż mama prosi. Nie ma mowy o chodzeniu za rękę. Jak widzi dzieci, to wpada w taką ekscytację,że ciężko mu jest ją opanować :) I jak widzi "buju buju" to już godzina z głowy...
    Niestety sprawdził się u nas czarny scenariusz - Maks z huśtawki zawsze schodzi z rykiem, bo zawsze jest za mało i nigdy nie ma dobrej pory,żeby wracać do domu... Nie wiem co mam z tym robić. W ogóle jeśli na spacerze jest poza wózkiem,to zazwyczaj jest bardzo wkurzony, jak go skądś zabieram, a dodam,że jakoś szczególnie to go nie popędzam, ale kiedyś do domu wrócić trzeba. W domu natomiast nigdy nie ma dobrego czasu na ubranie się. Pomaga jedynie hasło "pójdziemy do dzieci".
    Moje dziecko po prostu jest ciągle zajęte..... ech.. :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na czasie letnim. Najpodlejszy poniedzialek w roku ugh!

Dziecko poszlo wczoraj spac zadziwiajaco dobrze i byla tylko jedna pobudka. Zobaczymy w tym tygodniu jak sprawnie sie przestawi na letni zegar.

No to z waszych opisow widze, ze z kubkiem-niekapkiem zasadniczo wszedzie to samo, czyli roczniaki gryza czubek zamiast z niego pic.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic straconego Laurko, kiedys probowalam Grzesia bez skutku nauczyc pic z niekapka ale poczytalam ze to wcale nie jest dobre dla zebow i ogolnie rozwoju szczeki i odpuscilam. Udalo sie z rurka ale dopiero jak tatus pokazal jak trzeba pic. Ja jak pokazywalam to nie bylo ciekawe. Pare razy zalapal po tym jak kupilam soczek z rurka, wkladalam mu rurke do buzi i leciutko naciskalam zeby polecialo, troszke wtedy pociagnal ale tak pelna para to wlasnie po przedstawieniu taty :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, ktore teraz sa w ciazy: Jak logistycznie rozwiazecie kwestie spania jak sie maluszek urodzi? Niemowle bedzie mialo wlasny pokoj? Czy docelowo lozeczko niespelna dwuletniego szkraba wyniesiecie, a wstawicie lozko pietrowe? Bardzo mnie to ciekawi, bo osobiscie nie umiem sobie tego wyobrazic np. na przestrzeni jaka mamy my.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja w sumie jeszcze do konca nie wiem jak z tym spaniem bedzie ale mam plany pewne. Sypialnie mamy na poddaszu wiec zrezygnowalismy ze spania tam juz w pierwszej ciazy bo mialam za dalejo do kibelka ;-) Pokoik syna jest przy salonie, nie ma zadnych drzwi i dzieli nas tylko scianka z regipsu i jakies 4metry odleglosci, na poczatku spalismy na kanapie u niegonw pokoju a jak skonczyl pol roku to przenieslismy sie wlasnie do salonu bo duzo sie budzil w nocy i tez z poddasza nie bardzo latac i balabym sie tak daleko spac ze czegos nie uslysze. Dla malenstwa chce kupic lozeczko turystyczne i w nocy trzymac przy sobie a w dzien w zaleznosci od potrzeby ciagac ze soba czy to na taras czy do kuchni. U nas jest ten problem ze wszystkie pomiszczenia sa otwarte, zadnego z drzwiami i przechodnie wiec wstawienie tez nie bardzo cos by zmienilo i boje sie jak bedzie z drzemkami w dzien :-/ i w nocy tez czy nie beda sie nawzajem budzic. Jak maluszek bedzie mial rok czy kiedy tam zacznie spac w nocy dobrze to go chce przeniesc do syna do pokoiku.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na usg i mam prawie 4 cm szczęścia pod sercem. Dzień po świętach prenatalne. Juz pięknie machalo rączkami i nóżkami. termin mam na 6 października, ale że względu na cesarskie cięcie pewnie będzie ok 20-24 września

Laurko czyzbys rozważala powiększenie rodzinki w najbliższym czasie?

Ja chciałbym zrobić tak jak z Lila że do 6 miesiąca bedzoe spało z nami w sypialni. Mamy dpstawke niemowlęca do łóżka. LILA W swoim pokoju a po 6 miesiącach będzie spało już w swoim pokoiku. Wszystkie sypialnie mamy na piętrze więc problemu Noe ma. Na dole w salonie będę miała rozstawione łóżeczko turystyczne.
    Później bałam się spać z Lila bo bardzo ruchliwa była i Noe chciałam ryzykować że się przemiesci a ja Noe zauwaze i bedzoe tragedia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:17

aniab91, sebza lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje malenstwa :)

My nadal spimy z Natankiem. Wyglada to tak ze na noc usypiam go kladac sie z nim na lozku lub przy piersi i przenosze go do lozeczka jego. Jak sie budzi w nocy to biore go do nas juz do rana. Mysle ze jak skonczymy kp to bedzie juz spal sam w lozeczku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje.
    I nie, absolutnie nie, bo jak pisalam nie wyobrazam sobie kolejnego dziecka w warunkach jakie my mamy. I zastanawiam sie jak lutowe mamusie 2015 w kolejnej ciazy planuja rozwiazac kwestie logistyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:02

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka sa u Was w USA butelki z nakladka na smoczek + niekapek + rurke? Taki jak ponizej w linku:

http://kidy.pl/momma_rozwojowy_zestaw_do_napojow_6m_pomaranczowy

relgdf9hqgugqitx.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak. Patrzylam na nie wczoraj (identyczne), ale po przeczytaniu opinii nie zamowilam tych kubkow momma, tylko kidsme. A czemu pytasz? Wy taki macie?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ale tu cichutko :) co u Was?

Kasia gratuluję kropeczka :)

Ja wciąż leczę tarczyce a w wolnych chwilach szyję minky :)
    Polunia rośnie,biega,cieszy się,całuje,przytula,naśladuje zwierzątka,gada po swojemu i wiele tam innych :) Kocham ją nad życie i nie wiem jak to było bez niej :)
    Pola pije z lovi 360 i tylko wodę co mnie cieszy akurat :)
    Na roczku wybrała różaniec i obrączkę ;)
    A czas leci przeokropnie!
    pozdrawiam Was wszystkie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka chciała bym taki, ale nie mogę nigdzie dostać w wariancie 3w1

relgdf9hqgugqitx.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam karmiacych piersia ktore wrocily do pracy (np marcela): ile razy podajecie piers i jak z iloscia pokarmu?
    Bo ja karmie kolo 22, pozniej raz lub dwa i ostatnie karmienie 5 rano. Kurcze mam wrazenie ze pokarmu malo i ze po jakiejs chwili jak maly je to ssie pusta piers. Nie wiem czy mi sie wydaje czy rzeczywiscie jest go mniej. Jestem ciekawa jak jest u was.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Laurka chciała bym taki, ale nie mogę nigdzie dostać w wariancie 3w1

Nie widze nigdzie 3 w 1 tutaj.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hej!
    Na roczku wybrała różaniec i obrączkę ;)

Czy moze mi ktos wytlumaczyc co to znaczy??

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ustawia się w rzędzie jakieś rzeczy które mają niby jakąś symbolikę typu różaniec;obrączka,kieliszek,kasa,książeczka itp.i że które dziecko wybierze to tak w przyszłości będzie :) np.obrączka to szybkie zamążpójście,kieliszek wiadomo itp;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 3509 3510 3511 3512 3513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ